ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 2

• 50 383
  • 588
  •   1
Отговори
# 315
Джена, кой лекар ти каза, че метформина вреди на плода? Що ли си мисля, че е д-р Сарджева?  newsm78

# 316
djena , в София ли Ще правиШ ин витрото? ЗаЩо не се консултираШ с др. Тодорова. Тя е специалист в областта на репродуктивната ендокринология.

# 317
  • София/Варна
Цитат
Приложението на SioforÒ 850 трябва да се преустанови:

Ø      Преди планирани оперативни интервенции чрез обща анестезия

Ø      Преди рентгенови изследвания с венозно прилагане на контрастни материи (виж 4.4 Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба)

Ø      При диети за отслабване (при по-малко от 1000 kcal или 4200 kJ/дневно)

Ø      При планирана или настояща бременност и по време на кърмене

В тези случаи трябва да се избере друг вид хипогликемична терапия (например с инсулин).
http://sotirmarchev.tripod.com/Siofor.htm

Цитат
Приемът на Metfogamma® 500 трябва да се прекрати :

* преди големи оперативни въздействия (операции с обща наркоза)
    * преди рентгенови изследвания с интравенозно въвеждане на контрастни средства (виж Предпазни мерки)
    * при диета за отслабване (редукционна диета) с прием на храна, съдържаща по-малко от 1000 кcаl, респ.4200 kJ/дневно
    * при планирана, или съществуваща бременност и по време на кърмене

В тези случаи лекарят назчначава друго, понижаващо кръвната захар лечение, (напр. инсулин).
http://www.woerwagpharma-bg.com/Prod/Metfogamma500/Metfogamma500_Lis.htm

Тук обаче нищо не се споменава за това.

# 318
благодаря ви за бързите отговори момичета  Hug
simma -уцели джакпота от първия път-точно тази докторка го каза,но тя каза,че взема под внимание и факта,че днес ми е 48 ден от коремна операция и имам метеоризъм и трудно ходя до WC/а както казах нямам дебело черво/,но пък доколкото разбирам медформина помага за WC  newsm78.
миле инвитрото ще го правя във варна,вече е започнала стимулацията на донора ми,затова казвам,че трансфера е след около десетина дни,но ако няма спец.ендо във варна още утре тръгвам за софия.
заедно със всичко това от три год. си отглеждам и аденомче-вече е намаляло,а в момента е нехормонален,пролактина ми е под нормата от 8 месеца , установихме и тромбофилия.наистина незнам вече при кого да отида,че да ми обърни внимание  Sad
 Hug

# 319
# 320
  • Пловдив
Джена,на мен не ми спряха Метфогамата по време на процедурата.Само в деня на пункцията анестезиологът ми каза да не си пия хапчето.След това съм си ги пила.От все сърце ти желая успех!!!

# 321
zdraveite  momi4eta   az sam  nova  predstoi  mi le4enie s metformin  i  mnogo  me e  stah  4udj  se dali  izob6to  da zapo4na  da go pij  daite  savet

# 322
  • Пловдив
Колкото повече чета ,толкова повече се убеждавам че много лекари -много мнения.Ендокринолозите ,при които ходя са категорични че именно метформина пази в първите три месеца от спонтанен аборт.Гинеколога ,при когото ходя от известно време доктор Даскалов-смея да кажа че е наясно с тези проблеми е категоричен също , че метформина не вреди по никакъв начин и по-добре да го пия отколкото да направя диабет .Джена аз спрях метформина в 13 седмица ,защото ми дразнеше стомаха и само пвръщах хапчетата.

И аз да се похваля  -днес изследвах кръвната захар
:на гладно 5.5,
на 120 мин -5.4.
Гликирания хемоглобин ми е 5.1.
Това значи , че съм имала добър контрол на кръвната захар и то без хапчета.
Остана утре да пусна един пролактин и пак по лекари

# 323
  • Пловдив
Анели,браво,миличко.Хайде и с пролактина всичко да е наред.Гушкам те!

# 324
  • Пловдив

Е , то нашата край няма .Тепърва ще пускам и хормони за щитовидната жлеза-май сега там има проблем.Ако не е едно ,ще е друго ooooh!Колкото и да е пролактина ще стискам зъби

# 325
благодаря ви момичета  newsm51
да си призная толкова съм се напатила от лекари,че вече повече вярвам на вас от колкото на тях.
пропуснах да спомена,че в петък ме приеха в ендокринология-освен,че си подновявах протокола за достинекса,отидах и с тия оплаквания-прегледаха ме само с поглед  Shocked и казаха,че нищо ми няма-не съм за тях  newsm78
може ли някой да ми даде координати и телефон на д-р тодорова?

анели много се радвам за резултатите ти-дано и за напред всичко да е наред-малко остана до коледа и   ylinfant
 Hug на всички

# 326
  • Пловдив
Така искам вече само хубави неща да ни се случват -време е всички момичета от нашата темичка да видят двете чертички .Мисля че така е справедливо .Тези дни чувам само за бременности и то от хора ,които години се борят със стерилитета.Надеждата в мен се заражда ,че и при нас нещо хубаво ще дойде  Hug Hug

# 327
Стискам палци на всички!
Днес имам повод да почерпя - имам рожден ден!

# 328
djena, както са те посъветвали момичетата преди мен, най-добре е да се обърнеш към доктор Тодорова. Тя наистина е специалист по репродуктивна енодкринология и може да вземе предвид всичко накуп - и аденома, и инсулиновата резистентност, и също така тромбофилията, защото тя работи заедно с доцент Конова и е съвсем наясно. Горещо те съветвам да се консултираш с нея.
Момичета, аз продължавам да се лутам какво се яде и какво не при нашия проблем. Прочетох първата тема, която ми беше много полезна, но имам един общ въпрос - ние не трябва изобщо ли да ядем въглехидрати или можем да ядем ограничено бавните въглехидрати?

Благодаря ви много за разясненията. Аз живея в чужбина и единственият начин да общувам с доктор Тодорова е по имейл, но тя явно е доста заета и не отговаря бързо, затова разчитам на вашата помощ.

Didko, честит рожден ден! от сърце ти желая много скоро да се отървеш от всички болести и да сбъднеш мечтите си.   bouquet

# 329
Честит Рожден Ден Дидко  Hug

P.s. нека на следващите ти рождени дни, не мече да държи букетите за теб, а едно малко ангелче   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт