Отговори
# 240
Добро утро!

Въпрос към мамите, даващи зеленчуково пюре - как го давате -  разредено с мляко; първо пюре, после мляко или само пюре? Знам, че е възможно да се дава във всички изброени варианти, но вие как го правите?

Мари - много неревлива Даная  Hug, ама и тя е бебе, все трябва да се обади от време на време  Hug Дано да ти е все така кротка.

# 241
tedsan благодаря ти.
За пюретата -първо и давах пюрето после АМ ,на 7 ден тябваше вече да е само на пюре ама тя ядеше по малко и още 2 дена беше така,после започнах да разреждам пюрето с АМ и на 14 ден вече беше само на зеленчуково пюре.
Да попитам мамите дето дават вече жълтък-започва се с 1/4 ,и след колко време се почва с 1/2 ????????и после стига ли се да 1  жълтък на ден?????мойто педи ми каза само за 1/4  не ми каза да го увеличавам

# 242
Добро утро на всички.
Ханна и ние имаме годишнина от теста на първи юни и за това реших "малко езически" да я кръстим малката утре. Ще пътуваме до едно манастирче близо до Пловдив (над Кричим). Дано всичко мине добре и малката да не се изнерви много, че кръстника няма опит с бебета и ще е много забавно да я облече  Crazy
Искам да попитам дали все още гладите??? На мен определено ми писна от това пусто гладене, аз и за себе си и за мъжлето купувам основно дрехи, които не се гладят... А после се чудя защо беба не се обръща... мързелана била... ми тя като майка си  :oop

# 243
Боряна - за жълтъка - 1/4 се дава 2-3 месеца, после увеличаваш на 1/2 и пак след 2-3 месеца на цял. Аз жълтък не давам, но така беше  Simple Smile

Ирчик - гладя, ама аз не съм фактор, защото и Ивана още я гладя.  Grinning

# 244
Добро утро на всички.
Ханна и ние имаме годишнина от теста на първи юни и за това реших "малко езически" да я кръстим малката утре. Ще пътуваме до едно манастирче близо до Пловдив (над Кричим). Дано всичко мине добре и малката да не се изнерви много, че кръстника няма опит с бебета и ще е много забавно да я облече  Crazy
Искам да попитам дали все още гладите??? На мен определено ми писна от това пусто гладене, аз и за себе си и за мъжлето купувам основно дрехи, които не се гладят... А после се чудя защо беба не се обръща... мързелана била... ми тя като майка си  :oop

Добро утро!Преди малко мъжа ми и бати заминаха за провинцията-бати ще остане при баба за около месец,и сега ми стана мъчно Sad...Имам си Мишето,но и двамата еднакво си ги обичкам,та затова.
Боряна-не е ли рано за жълтъка? Мисля,че четох-след 6-я месец?
Ирчик--от раждането не съм гладила дрешките на бебо Naughty.И аз купувам за нас дрехи,които не се гладят,гладя само на бати и на тати по някоя по-официална дрешка.С баткото перях на ръка/щото трябвало до 40-я ден/,гладех през останалата част на деня и бях като пребита Tired.В резултат-кърмата ми намаля и постепенно спря #Cussing out.Този път се отдадох на кърменето,и слава Богу-още си кърмя.

# 245
  • Пловдив
irchick, приятно изкарване на празника  Hug

Относно гладенето - аз гладя и ще продължа да го правя. Не за дезинфекция, просто хубаво ми миришат изгладените дрехи, пък и си ги сгъвам добре в шкафа така.

За жълтъка- знам, че по книгите пише да се дава, но във форума четох, че много мами не го дават.
Не съм ориентирана все още за него. Но и на запад не дават жълтък.

# 246
Здравейте!

И Дарена е кисела напоследък, а иначе е кротко бебе.Според една приятелка долните зъби прозирали и аха-аха да избият.
Пък аз не ги виждам, ама явно си я мъчат.
Колики също още май има, абе застъпват се двете гадости и става ревлива.

Жълтък на Пресил много късно дадох, въпреки че никога не се е славел с висок хемоглобин.Към годинката май беше.Все още яде рядко.
И сега няма да бързам, ама хич.

Гладя всичко на всички Grinning

# 247
  • Варна
Боряна, явно си захранила рано, но въпреки всичко жълтъка е след 6-я месец, както Анджи е написала, така се дава.
Аз гладя на децата нещата, само тези които имат нужда за добър външен вид  Laughing
Фил, може да избият наистина. Маги също мрънка ужасно много, вече станаха 4 нощи откакто се буди в 12-2-4 и сутринта в 7  Tired
Днес сме на сватба, но аз ще ходя само на ритуала, че малкото така и не пропи от шише, а няма смисъл да се връщам само да я нахраня, като се има предвид че в 12 ще ми е кукнала. Но все пак отидох на фризьор  Sunglasses

# 248
Добро утро!

Въпрос към мамите, даващи зеленчуково пюре - как го давате -  разредено с мляко; първо пюре, после мляко или само пюре? Знам, че е възможно да се дава във всички изброени варианти, но вие как го правите?

Аз давам пюрето на обед към 13,30 - 14 ,00  часа , НЕ го разреждам - директно от бурканчето .
  Ако изяде цялото пюре - после не давам АМ. Ако обаче хапне малко от пюрето, след 0,30 минутки давам АМ !

# 249
Мисля да изгладя дрешки за кръщенката и после да пробвам без гладене на нещата, които не го изискват, пък да видим.
Нашата докторка май ще излезе добра за такова село... Разлог. Каза ми този месец да захранвам с безглутенови каши, следващите месец-два със зеленчукови пюренца, а сокчетата каза, че са много излишни щом я кърмя и се храня добре (взимам все още и Матерна на Центрум), само дразнели стомахчето според нея. За жълтъците каза, че след 6-ти месец, че и по-късно.
Някой каза, че замразената кърма е кофти, но моето пиленце си я хапва и не се мръщи. А и мисля с кърма да правя кашите.
Ние отиваме на разходка, че после може да се развали времето. Весел ден на всички!!!

# 250
  • до една звездичка
Аз пък днес съм абитуриентка  Embarassed Blush, след 15 години завършване на гимназия Sunglasses Ееех, кога отлетяха, а съм толкова младичка, запазенка още newsm78 Joy Та, по този повод ще се стягам довечера за тържество 4470

# 251
И аз мисля , че е още много рано за жълтък!Мисля да го давам някъде към годинка по препоръки на местните педиатри, но така е като се има в предвид че  съветват захранване след шести месец. Хич и не бързам да захранвам, има си време за всичко!

# 252
dega ще чакаме снимки от бала.Приятно искарване.
Да аз я захраних рано и още се чудя за този жълтък,а знаете ли дали може после да се дават месните пюрета без да е захранена със жълтъка?????Абе май ще изчакам до 5 мес.,но повече не.,Не ми се иска да изчаквам защото после ще и се струпат много нови храни на куп.Абе да ви кажа това захранвзне е сложна работа -поне за мен.Искаш най доброто за детето и само се хвърляш в размисли да го дам ли ,да не го ли давам -абе ............Ако бяхме на кърма 100% щях да си я захраня късно,щях да си ям само полезни храни и бебо щеше да си е екстра.

# 253
Здравейте!
Алекс много е хубава Монито Heart Eyes
Зимна при вас работата със завършването е сериозна-много са хубави с тия тоги!
Тара 5 новата прическа ви е супер Hug
и аз като Дега и Мари се нервя на разни идиоти дето или вдигат ужасен шум ,или ми се навират в количката -кошмар!
аз гладя дрешките на Радито а пюрето и го давам неразредено и преди да я кърмя.
и още нещо щях да пиша но пак забравих! Blush

# 254
  • Троян
Аз когато й правя пюренце добавям АМ,а в някой от готовите,чета че има мляко.А той защо се дава този жълтък?
Аз още й гладя дрешките,че по добре изглеждат,иначе ние с татито си ходим омачкани Blush

Общи условия

Активация на акаунт