СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 561
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 900
  • Ланкър, планините Овнерог
Днес взех имун.паспорт+здравна карта, лекарката ги попълни. На имун. паспорт на страничката, където аз трябваше да се подпиша, отдолу има място за подпис и печат от лекаря. Моята е забравила, иначе с/у всяка имунизация има подпис. Мислите ли, че ще ме разкарат пак до лекарката за този пропуснат(или незадължителен) подпис+печат от градината?

# 901
Днес взех имун.паспорт+здравна карта, лекарката ги попълни. На имун. паспорт на страничката, където аз трябваше да се подпиша, отдолу има място за подпис и печат от лекаря. Моята е забравила, иначе с/у всяка имунизация има подпис. Мислите ли, че ще ме разкарат пак до лекарката за този пропуснат(или незадължителен) подпис+печат от градината?

И аз свърших това днес, моята също не се е подписала там, надявам се да не е проблем.
Аз за картона се чудех - на мен не ми го дадоха, а нали искат да го видят.....

# 902
  • София
На мен ми искаха само картата-и там ги има имунизациите. И пред мен директорката ни записа в системата и ми го показа.
Явно всяка действа различно.

# 903
  • София
Аз за картона се чудех - на мен не ми го дадоха, а нали искат да го видят.....

Те не искат картона, или поне в списъка на документите, публикуван на сайта, се говори за лична здравно-профилактична карта, а не за картона на детето. Купува се образеца и се попълва от личната лекарка.

Ако погледнеш по-внимателно, ще видиш, че там (под подписа на родителя) трябва да стои подпис на Гл. лекар на здравното заведение. Според мен, това са някакви стари образци, но никой не си е направил труда да ги актуализира.

На паспорта, който аз взех от моята GP, този подпис също липсва. На всяка страница обаче има печат на лекарката и подписи. Нямах проблеми в градината, днес записах детето.

Получих мейл от kg.sofia.bg, с който ме уведомяват, че детето ми е записано. В системата, в секция "класирания" пише "ЗАПИСАН".

Успех!
 Peace

# 904
  • София
Аз да попитам,следкато съм записала детето ,отчита ли се в сайта ?

Да, в профила на детето в графа 'класирания" статуса вече не е класиран, а записан, също и общата бройка свободни места намалява
Днес го записах.По списък само едно дете не беше записано.В сайта си стоят все още пълната бройка свободни места.Предполагам че на куп в края на седмицата трябва да ги запишат и в сайта.
Дали да се обаждам?  newsm78

Дадоха ли ти входящ номер, ако да няма какво да се притесняваш, може би директорката ще вкара записалите се накуп. Ще разбереш когато детето е записано като получиш мейл

# 905
Аз да попитам,следкато съм записала детето ,отчита ли се в сайта ?

Да, в профила на детето в графа 'класирания" статуса вече не е класиран, а записан, също и общата бройка свободни места намалява
Днес го записах.По списък само едно дете не беше записано.В сайта си стоят все още пълната бройка свободни места.Предполагам че на куп в края на седмицата трябва да ги запишат и в сайта.
Дали да се обаждам?  newsm78

Дадоха ли ти входящ номер, ако да няма какво да се притесняваш, може би директорката ще вкара записалите се накуп. Ще разбереш когато детето е записано като получиш мейл
Да.Едно листче с печат. И отгоре номерче.Сега пак ще го погледна.
За този паспорт-имунизационния моята педиатърка каза че е доста остарял документ и ме накара да преснимам само страничката с ваксините. И все пак при положение че има деца които не са били ваксинирани,по желания на родителя,защо го искат това и как се записват тези деца ,незнам.както и да е това е др. тема. Имам си входящ номер.Ако да 11 вечерта не се появи този мейл ще отида до детската.  Hug Благодаря за отговорите.

# 906
И аз имам същия проблем като маминка, незнам да записвам ли голямата в другата детска или да заявя предимство и да чакам второ класиране. Ами ако това че ще се пази мястото на второ класиране се окаже лъжа. Тогава отвсякъде губим.

zayo, аз мисля да с еобадя на директорката в градината където е приет синът ми и д ая питам за всеки случай, при все, че съм сигурна за запазването на мястото до второ класиране.
Препоръчвам ти и да се обадиш, кой знае какво още могат да измислят...

Директорката не може да отговори на такъв въпрос, защото класирането се извършва от системата.
Да, местата ще се пазят за второ класиране. Целта е да се даде възможност за класиране по по-предно желание.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

П.С. Забележете, че "каквото още измисляме" го правим, за да отговорим на интересите на всички, а не с цел да объркваме хората. Вярно е, че малко хора в България имат опит с обществена услуга, която е истински прозрачна и отзивчива.

# 907
  • София
Господине от kg.sofia.bg,

кога ще можем да  видим в класирането и резервите часа на кандидатстване, както ни обещахте?!
Предварително благодаря!

# 908
Независимо,че сме от приетите на първо класиране искам да споделя,че не е редно да има никакви разминавания между списъците на вратите на детските заведения и списъците на сайта.Аз случайно забелязах в една от градините подобно разминаване и веднага ме навежда на мисъл за мошенничества.Ако си спомняте дори попитах kg.sofia.bg на какво би се дължало, но от там ми отговориха,че не е възможно - е самите те признаха,че е възможно!!!...

Моля кажете коя е градината с разминаването

Ние също молим за повече информация. Моля, пишете във формата за обратна връзка.

Не може да има разминаване в списъците, освен ако:
а) изнесени са списъци с по-ранното класиране за текущите групи и не са сменени с тези от 31.05.08;
б) говорим за съвсем различни списъци - например, някакъв списък, направен от самия директор, а не изваден от системата.

Всички списъци, подадени за печат към директорите, са абсолютно идентични с тези, които се виждат през системата. Тези списъци са фиксирани (не се генерират при поискване) към първото класиране. Копия се пазят, както при нас, така и в отдел "Образование" на Столична община.

Може би е време за по-конструктивен подход, когато има проблеми или въпроси. Непрекъснатото подозрение за манипулации и измами (макар и извинимо, предвид цялостното състояние на държавното управление) пречи на всички. Нито вие може да разберете откъде реално идва проблема, нито ние можем да Ви помогнем добре.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 909
Господине от kg.sofia.bg,

кога ще можем да  видим в класирането и резервите часа на кандидатстване, както ни обещахте?!
Предварително благодаря!

Да, днес планираме да внедрим следните подобрения:

1.   В информационната страница на всяка градина ще покажем текущата информация за записванията след първото класиране: класирани с предимство, записани, отказани. Тези числа ще се актуализират постоянно.

2.   В списъците „Класирани и чакащи”, които се виждат от информационната страница на градините ще добавим вх. номер, дата и час/минута/секунда на кандидатстването. Имената на класираните и чакащи деца, разбира се, ще са точно същите както в първоначалните списъци.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 910
В градината където ние сме приети пък искаха вчера само да попълня някакво заявление, с което потвърждавам, че записвам малкия в тази ясла. Другите неща като картон, имунизационен паспорт и т.н. ми казаха, че ги искат при приемането на детето! Видя ми се странно, ама...

# 911
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.
Към екипа на кг.софия.бг:  в такъв случай ако се окаже, че има и други ощетени така хора, дали на второ класиране ще ги компенсирате? Защото те ще могат да заведат съдебни искове, че са ощетени.

Ако искахме просто да си „измием ръцете”, въобще нямаше да си говорим сега. Нямаше да има работеща система и класиране. Правим всичко, каквото можем, за да осигурим справедлив и нормален процес на класиране и записване, въпреки проблемите в началото.

Системата може да работи единствено на основата на заявени от родителите данни. Ако Вие не сте заявили предимство, системата няма как да го отчете. За да бъде отчетено такова предимство, трябва да сте въвели ЕГН на братчето в профила на по-малкото Ви дете (заедно с градината, която то посещава) или да сте заявили такова предимство в началото. Системата работи отлично, ако предимствата са заявени.

Моля, допълнете тази информация сега, за да имате предимство при второто класиране.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 912
  • Ланкър, планините Овнерог
......

Ако погледнеш по-внимателно, ще видиш, че там (под подписа на родителя) трябва да стои подпис на Гл. лекар на здравното заведение. Според мен, това са някакви стари образци, но никой не си е направил труда да ги актуализира.

На паспорта, който аз взех от моята GP, този подпис също липсва. На всяка страница обаче има печат на лекарката и подписи. Нямах проблеми в градината, днес записах детето.

И аз на това се зачудих-Гл. лекар на здр. заведение. Само че, моята лекарка и на вътре няма печат, а само подписи. Ще видим дали ще правя тегели.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:24 от Гита Ог

# 913
  • София
KG. Sofia, супер! Сециално за първа точка!

# 914
  • Paradise
Системата веднага ли регистрира вече записаното дете?
Кога се променя статута от ПРИЕТ на ЗАПИСАН?

Вчера оставих документите за прием на детето на охраната, защото директорката я нямаше цял следобед.
Жената от охраната ми се кълнеше, че още с идването си сутринта директорката ще го запише. До момента все още няма промяна. Все още пише "КЛАСИРАН".

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:25 от Pipince

Общи условия

Активация на акаунт