СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 95 013
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 75
  • София
обърнахте ли внимание че ще се деактивират кандидатстванията които са с по-нисък приоритет от този на красираното място?
това значи че ако сте приети в градина номер 2 от вашия списък, всички останали надолу подредени по желание ще се деактивират, и на второ класиране дори и да искаш да си преподредиш желанията няма да можеш защото ще са активни само по-горни желания...
това ме хвърли в смут защото аз трябва сега да стиковам кандидатстванията и за двете ми дечица, защото там където е градина синът ми не може да участва защото няма яслена група.

# 76
         "Ако сте класирани, но не се запишете, мястото Ви се пази само за още едно последващо класиране. Ако сте класирани, но не се запишете на две поредни класирания, всичките Ви кандидатури ще бъдат деактивирани."
         Това не го разбирам защо всички кандидатури ще ми бъдат деактивирани newsm78, не трябва ли само тази , на която сме се класирали два пъти , и не сме се записали , само тя да се деактивира.

# 77
  • София
         "Ако сте класирани, но не се запишете, мястото Ви се пази само за още едно последващо класиране. Ако сте класирани, но не се запишете на две поредни класирания, всичките Ви кандидатури ще бъдат деактивирани."
         Това не го разбирам защо всички кандидатури ще ми бъдат деактивирани newsm78, не трябва ли само тази , на която сме се класирали два пъти , и не сме се записали , само тя да се деактивира.
Сигурно са решили, че щом не си се записал и на двете класирания, значи се отказваш от кандидатстване в ДГ. В случая обаче не се отчита факта, че можеш да искаш да ти се запази реда за догодина, с надеждата да се класираш на по устройващо те място.

Дали ако ти деактивират кандидатурата след това трябва отново да кандидатстваш и да си доста по-назад?

# 78
Няма да ти пазят за догодина тази кандидатура.Кандидатства не наново.Като със кандидатстудентските-това е все едно аз да искам да участвам в  класиране с оценката от миналогодишния изпит.

# 79
  • София
Няма да ти пазят за догодина тази кандидатура.Кандидатства не наново.Като със кандидатстудентските-това е все едно аз да искам да участвам в  класиране с оценката от миналогодишния изпит.
Ами не е така, защото пишеше, че отсега нататък системата ще работи целогодишно, няма да има една дата от която всички да се записват, т.е. това означава, че само ще се добавят нови кандидатури, при запазване на старите такива. Освен това тук няма оценки и няма нищо общо със студентите, просто класирането си върви по реда на записване.

# 80
ето малко кореспонденция която може да ви разясни нещата

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-05-27 17:01:37 вашето запитване:
ще се деактивира ли профил ако не се запишеш сле 2 класирания, ако си приет не по първо желание, защото все пак това кандидастване е за цяла година и аз може да реша да изчакам евентуално да се освободи място в градина посочена от мен като по предно желание

Нашият отговор:

Да ще се деактивира.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

# 81
Критерий оценка/бал тук е заменен с време, логиката е същата.

# 82
нали това кандидастване е за 1 година, т е ако едно дете не е прието септември, то стои резерва ако случайно се освободи място до следваща учебна година?

# 83
да бе, верно, и ще участва в Текущия прием.А новите групи, при Първичен прием на общо основание на виртуалната опашка...нещо такова е.

# 84
  • София
да бе, верно, и ще участва в Текущия прием.А новите групи, при Първичен прием на общо основание на виртуалната опашка...нещо такова е.
Е да, ама ако е деактивирано как ще участва в текущият прием. Значи отново на опашката, да се "научи" за следващата година да не си кандидатства когато си му е кеф.

# 85
отказвам се да се опитвам да разбирам вече.

ето и дефиниции вече на Текущ и Септемврийски прием

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=46

# 86
  • София
отказвам се да се опитвам да разбирам вече.
Не си само ти, май на маймуни ни направиха за пореден път. Аз днес си я записах за септември в частна градина, поне да изкарам лятото спокойно.

# 87
предполагам че разяснението е само за сегашния момент, защото ако да речем ноември се освободи място за набор почващ септември, какво става с това място?

а бе то моята логика няма значение, явно тези от които зависи са с други разбирания, като пазене на място 2 класирания,какво движение са имали предвид за второ класиране, като очевидно то ще повтори първото.

# 88
всичко трябваше да е изяснено още преди кандидастването....и сега с това покачване на цените как субсидията ще остане 120лв и защо не се отписват деца чиито родители не плащат таксата, голямата такса...аз също се ориентирам към частна

# 89
  • София
Здравейтеу
Може ли един неориентиран въпрос да задам Embarassed ......Сега на 31-1 или когато е , класиранията които излезнат по ОДЗ в самата градина ли се проверяват или ще ги има и в сайта newsm78 за детските градини?

Общи условия

Активация на акаунт