СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 95 030
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 345
Един много интересен феномен, в най желаните градини и ОДЗ-та практически всички приети са с предимство. Е как стана това, може ли някой да ми каже? Или аз не съм добре или голяма част от тези с предимство са с „предимство”. Явно всичко е точно както преди, което е доста жалко....

# 346
  • София
tralali, напълно си права в разсъжденията си. явна недомислица е фактът, че не е решено да се изисква предимствата да се доказват още след първо класиране.

# 347
  • Ланкър, планините Овнерог
Един много интересен феномен, в най желаните градини и ОДЗ-та практически всички приети са с предимство. Е как стана това, може ли някой да ми каже? Или аз не съм добре или голяма част от тези с предимство са с „предимство”. Явно всичко е точно както преди, което е доста жалко....

Ами възможно. Не малко семейства са с по две деца с малка разлика. Успяли са да запишат големите и сега реално ползват предимство за малките. Аз очаквах и при нас да е така и общо-взето се изненадах, че от 12вх.ном. Емма е приета, като само едно детенце от нейния набор е с предимство. Свободните места бяха 7. Реално ми се струва да има 7 деца с малко братче/сестриче. А иначе наистина с-мата изчислява предимството брат/сестра, ако детето е сега отписано от градината, т.е. наесен ще е първи клас.

# 348
  • София
tralali ако някой с предимство отиде да се запише на първо класиране (или на което и да е друго) и се види че предимството е невярно това веднага се отбелязва от директорката и мястото се освобождава, това дете с невярното предимство отива на следващо класиране на общо основание

# 349
  • София
Относно многото деца с предимство ще си кажа моята логика. В големите градини (такива с по 2/3 групи за всеки набор) има много деца, съответно шанса те да имат братче/сестриче е много по - голям, отколкото в една по - малка градина. Съответно е нормално да има много предимства там. Един бърз преглед на градините го доказва

# 350
tralali ако някой с предимство отиде да се запише на първо класиране (или на което и да е друго) и се види че предимството е невярно това веднага се отбелязва от директорката и мястото се освобождава, това дете с невярното предимство отива на следващо класиране на общо основание

Аз коментирам варианта, когато някой с предимство отиде да се запише на второ класиране (когато и ние сме задължени да се запишем в единствения вариант на по-задно място).

Виж ми предното мнение: чисто математически по този алгоритъм е най-изгодно при кандидатстване да си отбелязъл "предимство" даже и да нямаш такова и да отидеш да се "записваш" на второ класиране, да ти откажат и да останеш за трето с класиране по време на кандидатстване. Нищо не губиш обаче прецакваш системата и голяма част от децата, които попадат във вариант описан от мен в предното ми мнение.

Така че е редно да се вземат мерки и да се коригира този проблем навреме!

# 351
  • София
Куки, а какво става, ако този, който е заявил фалшиво "предимство" изобщо не отиде да се запише на първо класиране, защото има това право, ако чака за по- предно желание? Блокира мястото до последния момент. Защото докато се разбере, че предимството му е фалшиво хората ще трябва да са се записали на второ класиране в приелата ги вече градина иначе рискуват да изпаднат от системата изцяло.
Съгласна съм с тралали.

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 14:53 от lilfi

# 352
  • София
Много полезна тема-благодаря!И аз като повечето тук не успях да вляза в системата навреме,та съм под номер 136 в едната ясла и номер 124 в другата-ясно е,че ще си седя вкъщи и ще си гледам детенце.

# 353
  • София
tralali, защо не пуснеш едно запитване до системата чрез формата за обратна връзка? нека обяснят недомислицата.

# 354
  • София
tralali и lilfi за съжаление и двете сте прави, нищо не задължава родителите да запишат децата с предимство на първо класиране и това "прецаква" тези, които са класирани сега без предимства на по - долни желания

# 355
Относно многото деца с предимство ще си кажа моята логика. В големите градини (такива с по 2/3 групи за всеки набор) има много деца, съответно шанса те да имат братче/сестриче е много по - голям, отколкото в една по - малка градина. Съответно е нормално да има много предимства там. Един бърз преглед на градините го доказва
Да, това и аз щях да кажа. 8 ОДЗ е много голямо 400 деца са вътре, е нормално е 30 от тях да имат брат/сестра 2006 или 2007 година, нали?
Иначе tralali, си права, това че не се искаше доказване на предимството предварително е недостатък!

# 356
  • гр.София

Съгласна съм с тралали.

Peace
 Същото важи и за тези,класирани по първо желание и незаписали се два пъти-те явно въобще са се отказали от ходене на градина-но блокират и дори изхвърлят следващите чакащи за мястото.

Пак казвам,от Сирма отговарят,че родителите така сме решили.
 А, и че можело да преразгледат казуса.

# 357
куки, Сисии, Maminka - много ви благодаря!  Hug  Mr. Green

Ей, малко ми просветна... Laughing Ще чакам второ класиране, та евентуално да си я запиша в градината до нас, а не да я караме с автомобил всеки ден нагоре-надолу...Пък и малката й сестричка евентуално да ползва предимство другата година.  Blush

Между другото - за децата с предимства в няколко детски градини - и аз срещнах такъв случай - вероятно се ползват с предимства по здравословни причини на родителите.  Peace

# 358
Наивно е да се смята, че тази система не се заобикаля. Това обаче прецаква всички, което е по лошото, а не би трябвало да е така. Отгоре на всичко не е и направена като хората и скъса нервите на всички

# 359
  • София
Между другото - за децата с предимства в няколко детски градини - и аз срещнах такъв случай - вероятно се ползват с предимства по здравословни причини на родителите.  Peace[/color]

Не може да е по здравословни причини на родителите, защото това предимство е над останалите, може да са близнаци, класирани в различни градини или деца в многодетни семейства

Общи условия

Активация на акаунт