СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 834
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Приети сме по 2ро желание в 95 ОДЗ и първи чакащ за 51во ОДЗ, ясла 1. Има 4 места, заети с предимство. Дали директорката би дала инфо какви са предимствата? Ако са братчета и сестрички и се окаже, че няма шанс, да се записваме сега в 95то newsm78
Не, че е проблем да се чака второ класиране, ама за какво да държим родители в напрежение "Ще го бъде ли или не?"

# 406
  • София
На мен директорката ми каза, че са проверили кои са децата с предимства - става въпрос за ясла 2 в 51 ОДЗ и не са открили 2 деца, на кого може да са брат или сестра! така, че ще ти каже!

# 407
И в двете ОДЗ, в които сме кандидатсвали едни и същи деца ползват предимства.
Съмнявам се това да са деца на многодетни майки, защото не става въпрос за 1-2, а реално за почти всички.
Как може да се провери защо дадено дете ползва предимство в повече от една градина?
    Единственото предимство ,което НЕ може да се ползва в повече от една градина е - брат или сестра в градината.То е и най-лесно доказуемото.Няма нужда директора да търси под вола теле защото всички се познават.Водят или взимат първото дете ,второто го возят в количка още като се роди и учители,и персонал знаят кой има брат/сестра.Другите две предимства се ползват и на 100 места да кандидатстват.
                  Чудя се защо коментирате ,че в ОДЗ-тата са приети деца с предимство и има чакащи.При положение ,че в едно ОДЗ има посещаващи 200-300 ,че и повече деца съвсем нормално е да има 10-20 братчета или сестричета за яслени групи.

# 408
  • София
Вени, А заявеното предимство брат/сестра ли е било или нямат тази информация?

# 409
А какво става след 3-тото класиране? Ще се запази ли опашката от чакащите с надежда за евентуален прием по-нататък през годината и за следващата?
Изобщо какво следва след класиранията?

# 410
  • гр.София
кое е равнопоставеното и прозрачното между тези успели да се регистрират в 9 и в 11 ч.-разбира се не по тяхна вина и защо никой няма да носи отговорност за това
Добрутро  Simple Smile Peace

Извинявам се за чуденето ми за трите ОДЗ-та. Изключих,че може да си чакащ на много места-по-предни по желание.

Да не повярвате,но в Илинден има ЦДГ, в която дори недостигат деца,дори няма и чакащи, но е седмична Grinning.

# 411
Картинката: ОДЗ.
 Две яслени групи. Сборни. С деца от 10м. до 3г. По 20 бр. във всяка група.
 Две първи групи. Деца набор 2005г. По 25 бр. във всяка група.
 Брой места за първа група: 50.
 Обявени свободни места за първа група: 0 /нула/.
 Проста аритметика : дори да записват и 10-месечните бебета в първа група на градината, пак биха артисали 10 места.
 Къде да ида да я уча таз математика?
Р.р. За двете яслени групи има обявен прием по 10 места, т.е. общо 20 места се освобождават в яслите. Предполага се, че преминават в градината. А другите 30 /градински/  места къде се изпариха?
Коя е учителката по математика, която преглежда работата на директорките на градини или който там определя бройките?

# 412
И в двете ОДЗ, в които сме кандидатсвали едни и същи деца ползват предимства.
Съмнявам се това да са деца на многодетни майки, защото не става въпрос за 1-2, а реално за почти всички.
Как може да се провери защо дадено дете ползва предимство в повече от една градина?
     Единственото предимство ,което НЕ може да се ползва в повече от една градина е - брат или сестра в градината.То е и най-лесно доказуемото.Няма нужда директора да търси под вола теле защото всички се познават.Водят или взимат първото дете ,второто го возят в количка още като се роди и учители,и персонал знаят кой има брат/сестра.Другите две предимства се ползват и на 100 места да кандидатстват.
                  Чудя се защо коментирате ,че в ОДЗ-тата са приети деца с предимство и има чакащи.При положение ,че в едно ОДЗ има посещаващи 200-300 ,че и повече деца съвсем нормално е да има 10-20 братчета или сестричета за яслени групи.

Аз поне коментирам факта, че в момента системата позволява да се въвеждат фиктивни предимства, които ако не бъдат премахнати до второ класиране (нещо което зависи само от тези, които са въвели фиктивни предимства) се прецаква идеята за правилно сортиране на желания според часа - по-точно всяко едно такова фиктивно предимство води след себе си лавинообразно несъответствие за много деца и много градини. Ако са много фиктивните - то почти всичко със сортирането става объркано - достатъчно е за всяка група по едно фиктивно предимство, за да се твърди, че абсолютно ВСИЧКИ, ползвали системата са засегнати по някакъв начин, защото подредбата би била различна.

Горното ми изглежда достатъчно основание за коментар. Коментарите за това как има *много* едни и същи имена на очевидно не-близначета с предимство в повече от една градина пък идва от съмнението за толкова много многодетни майки в условия на отрицателен прираст, но е в рамките на предположенията, затова тази част от съмненията пък би се доказала/опровергала само след проверки в детските градини.

# 413
  • София
На мен директорката ми каза, че са проверили кои са децата с предимства - става въпрос за ясла 2 в 51 ОДЗ и не са открили 2 деца, на кого може да са брат или сестра! така, че ще ти каже!

bouquet
А има ли начин да се искат доказателства от директорките?  Embarassed Дори те ако кажат "Х има предимство", не е гаранция, че е така наистина. Сигурно е повдиган въпросът, за което се извинявам Hug
Не, че ми се струва невероятно 4 деца да са с предимство за 4 места, но на най-добрата ми приятелка детето е записано там с връзки (преди около 2-3 години). Дали и сега няма да става така?

# 414
  • Ланкър, планините Овнерог
...
Не, че ми се струва невероятно 4 деца да са с предимство за 4 места, но на най-добрата ми приятелка детето е записано там с връзки (преди около 2-3 години). Дали и сега няма да става така?

Не знам дали има вариант. Нашата директорка е супер предпазлива, например. Миналата седмица я видях в градината и исках да поговоря за Емма с нея в случай, че я приемат. Какво да правя, не е ли много малка? А тя явно не ме разбра и започна да ми обяснява как сега нищо не може тя да направи, че с-мата това, с-мата онова. Вързана е.

# 415
някой има ли инфо за публикуваните на сайта нови места /разширяване на съществуващи групи / ? Кога и как ще се кандидатства за тях?

# 416
А какво става след 3-тото класиране? Ще се запази ли опашката от чакащите с надежда за евентуален прием по-нататък през годината и за следващата?
Изобщо какво следва след класиранията?

И аз това се питах. Confused   Нвкой знае ли? Кандидатства ли се наново или ни се пази мястото докато ни приемат?

Ние сме 10 и 11 в списъка на чакащите за първите 2 желания, щеше ми се да не губя надежда, че все в някое ще ни вземат!

# 417
  • София
Тралали, извинявай, но защо твърдиш, че става въпрос за злоупотреби? Аз проверих три района (произволни) и открих общо 4 такива случаи- едно и също дете класирано и чакащо с предимство. Според мен е много вероятно да става въпрос за дете на многодетни родители (близнаците и аз ги изключвам като възможност; още повече, че в списъците попаднах на няколко такива, които са приети един след друг).

# 418
  • Ланкър, планините Овнерог
някой има ли инфо за публикуваните на сайта нови места /разширяване на съществуващи групи / ? Кога и как ще се кандидатства за тях?

При нас има такова ОДЗ-цяла нова градина ще е с две яслени групи. От сайта ми отговориха, че ще се кандидатства през сайта, но кога не се знае   Thinking

# 419
Картинката: ОДЗ.
 Две яслени групи. Сборни. С деца от 10м. до 3г. По 20 бр. във всяка група.
 Две първи групи. Деца набор 2005г. По 25 бр. във всяка група.
 Брой места за първа група: 50.
 Обявени свободни места за първа група: 0 /нула/.
 Проста аритметика : дори да записват и 10-месечните бебета в първа група на градината, пак биха артисали 10 места.
 Къде да ида да я уча таз математика?
Р.р. За двете яслени групи има обявен прием по 10 места, т.е. общо 20 места се освобождават в яслите. Предполага се, че преминават в градината. А другите 30 /градински/  места къде се изпариха?
Коя е учителката по математика, която преглежда работата на директорките на градини или който там определя бройките?

Ами някои и от новите деца по план отиват в първа - нали като навършат 3 години, ги преместват. Simple Smile ама пак 10 са излишни.

Обаче може би се предвижда следното (което май пак не е помислено както трябва):
- приемат до 40 общо за ясла
- те 1 по 1 навършват 3 години
- всяко такова се прехвърля в 1ва група
- на негово място следва да се попълни от следващото от опашката на чакащи, нали?
- ако то през това време е навършило 3 години, приемат го в яслата по план и на другия ден трябва вече да го прехвърлят в 1ва група Simple Smile
- приемат ново в ясла, може и то да е навършило 3 години, айде и него в първа. Ето как може да се запълнят и другите 10 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт