СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 976
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 420
Тралали, извинявай, но защо твърдиш, че става въпрос за злоупотреби? Аз проверих три района (произволни) и открих общо 4 такива случаи- едно и също дете класирано и чакащо с предимство. Според мен е много вероятно да става въпрос за дете на многодетни родители (близнаците и аз ги изключвам като възможност; още повече, че в списъците попаднах на няколко такива, които са приети един след друг).

Не твърдя, че има злоупотреби, а че е доста подозрително да има толкова много многодетни майки, което може да се проверява впоследствие.

Основното ми трърдение е, че както е направена сега системата, ако не се промени да се пазят класациите за тези без предимство до трето класиране (за да се изчистят фиктивните предимства и злоупотребите между второ и трето класиране), резултатите са силно объркани и не отговарящи на поставените цели на системата.

# 421
  • София
Оф добре,че ви прочетох,та да се сетя да погледна в сайта,писали са ми това:

"Отговор: 2008-05-31 00:20:38
Вие сте класирани по първо желание Уважаеми Господине/Госпожо, Имаме удоволствието да Ви съобщим, че кандидатурата на Михаил .......................................в 119 ЦДГ, Възраждане - Група: От 01.09.2008 г. - 1-ва група, родени 2005 г. е класирана за записване и прием от Информационната система за обслужване на детските градини (ИСОДГ) на Столична община. Тази детска градина е Вашето първо желание. Съответно, всички други Ваши кандидатури са деактивирани. Може да се запишете на място в градината в работни дни от 02.06.2008 г. (понеделник) до 13.06.2008 г. (петък) на следния адрес: ул. ..........................."

Това значи,че е приет.Нали??? Laughing

# 422
някой има ли инфо за публикуваните на сайта нови места /разширяване на съществуващи групи / ? Кога и как ще се кандидатства за тях?

При нас има такова ОДЗ-цяла нова градина ще е с две яслени групи. От сайта ми отговориха, че ще се кандидатства през сайта, но кога не се знае   Thinking

за кой район става въпрос и кое одз

# 423
  • Ланкър, планините Овнерог
tralali, нови групи се сформират един път. Децата си вървят по набор. Например в групата на голямата ми дъщеря бяха деца от 01-12.2001г. Не може всяко, навършило 3г. веднага да го изместят. Учебната година започва през септември, тогава ще започне новата 1гр. за деца, родени през 2005г. Дете, родено през януари 2006, не могат да го изместят веднага, като стане на 3г.

някой има ли инфо за публикуваните на сайта нови места /разширяване на съществуващи групи / ? Кога и как ще се кандидатства за тях?

При нас има такова ОДЗ-цяла нова градина ще е с две яслени групи. От сайта ми отговориха, че ще се кандидатства през сайта, но кога не се знае   Thinking

за кой район става въпрос и кое одз

Младост, 26ОДЗ

Да, приет е. Честито!

# 424
  • София
Lovi - татко.
Стана интересна тема. И доста активна. Много отдавна, в старите теми, Ви наблегнах да помислите за предимствата, които могат да Ви изместят от класирането. Но много от Вас са се чувствали сигурни за своето влизане и си мълчаха. Е сега е време да сте активни.
За опашките от чакащи - те ще останат и след трето класиране и когато се освободи место в градината от тази опашка ще се взима детето за записване.
За предимството брат/сестра това е лесно да се провери защото тази система (на Сирма) се влива в друга система (Админ) на общината и там това се засича.
За записването - не е ли по-добре детето да е запише, когато му е дадена тази възможност от системата, дори и на по-ниско желание. Не забравяйте, че няма места за всички деца и когато сте имали късмета, не го изпускайте.
За фалшивите предимства - има ги и затова след второто класиране тези деца отиват отзад на опашката, т.е. не се записват със сигурност.
За директорките - не ги защитавам, но тази работа толкова се "размириса", че сега те си пазят хляба и внимават какво правят. Иначе нищо не пречи при конкретен сигнал (с имена и факти) общината да го провери.

# 425
  • София
Гита Ог благодаря ти Hug.
Yes,yes,yes........ newsm35   nuts   smile3535 newsm36 Misc Ghost #Milti

# 426

За директорките - не ги защитавам, но тази работа толкова се "размириса", че сега те си пазят хляба и внимават какво правят. Иначе нищо не пречи при конкретен сигнал (с имена и факти) общината да го провери.
Не съм убедена, ма хич.   Whistling

# 427
  • София
Тралали, извинявай, но защо твърдиш, че става въпрос за злоупотреби? Аз проверих три района (произволни) и открих общо 4 такива случаи- едно и също дете класирано и чакащо с предимство. Според мен е много вероятно да става въпрос за дете на многодетни родители (близнаците и аз ги изключвам като възможност; още повече, че в списъците попаднах на няколко такива, които са приети един след друг).

Не твърдя, че има злоупотреби, а че е доста подозрително да има толкова много многодетни майки, което може да се проверява впоследствие.

Основното ми трърдение е, че както е направена сега системата, ако не се промени да се пазят класациите за тези без предимство до трето класиране (за да се изчистят фиктивните предимства и злоупотребите между второ и трето класиране), резултатите са силно объркани и не отговарящи на поставените цели на системата.

А, да, с това твърдение съм съгласна, донякъде. Аз няма да се учудя, ако всички се окажат многодетни (около мен има много такива), но ако все пак някой е пропуснал да си потвърди или поправи предимството това изкривява картината и е в ущърб на тези, които са приети, но се надяват на по-добро класиране. Още повече, че моите наблюдения са, че в близки една до друга градини децата, които са приети в едната са от първите чакащи в другата. От друга страна обаче така ще имат шанс да влезнат и деца, които са "чакащи", а не са приети никъде.

# 428
Дали някой в тази Ст.Община въобще знае колко деца ще останат извън класацията . И по важно е ще правят ли нещо по въпроса или само ще обещават докато мини записването..

# 429
Lovi - татко.
Стана интересна тема. И доста активна. Много отдавна, в старите теми, Ви наблегнах да помислите за предимствата, които могат да Ви изместят от класирането. Но много от Вас са се чувствали сигурни за своето влизане и си мълчаха. Е сега е време да сте активни.
За опашките от чакащи - те ще останат и след трето класиране и когато се освободи место в градината от тази опашка ще се взима детето за записване.
За предимството брат/сестра това е лесно да се провери защото тази система (на Сирма) се влива в друга система (Админ) на общината и там това се засича.
За записването - не е ли по-добре детето да е запише, когато му е дадена тази възможност от системата, дори и на по-ниско желание. Не забравяйте, че няма места за всички деца и когато сте имали късмета, не го изпускайте.
За фалшивите предимства - има ги и затова след второто класиране тези деца отиват отзад на опашката, т.е. не се записват със сигурност.

За фалшивите - не отиват отзад на опашката, а се класират на общо основание по дата на кандидатстване - има разлика. Единствено (ако има такива) ще са причина за тотално объркване на сортирането. Ако в цялата система е само един случай, засегнатитите пряко и косвено (заради размествания последвали нежелано записване на дете което би било на мястото на фиктивното предимоство) няма да са кой знае колко. Ако са обаче 20 (не голям брой) смея да твърдя, че всичко се навързват косвено и всеки е засегнат. Т.е. даже и сравнително малък брой фалшиви предимства, са причина за некоректност на цялата система (поне ако условието за записване на тези без предимство на второ класиране остане).

# 430

Не съм убедена, ма хич.   Whistling

вече казах, че януари месец (т.е. след като се знаеше за системата) във въпросното одз имаше текст на таблото относно предимства за "спонсори" изглеждаше актуално - та се чудя как директорката, ще организира подобно предимство през новата система, освен ако "спонсорите" не са посъветвани да отбележат "предимство" без да имат такова според описаните правила за предимство, а тя си затвори очите? може би пък тези "спонсори" да са отпаднали сега, а може и да не са, кой знае Simple Smile

# 431
За фалшивите - не отиват отзад на опашката, а се класират на общо основание по дата на кандидатстване - има разлика. Единствено (ако има такива) ще са причина за тотално объркване на сортирането. Ако в цялата система е само един случай, засегнатитите пряко и косвено (заради размествания последвали нежелано записване на дете което би било на мястото на фиктивното предимоство) няма да са кой знае колко. Ако са обаче 20 (не голям брой) смея да твърдя, че всичко се навързват косвено и всеки е засегнат. Т.е. даже и сравнително малък брой фалшиви предимства, са причина за некоректност на цялата система (поне ако условието за записване на тези без предимство на второ класиране остане).
([/quote]

Ами да не ги класират въобще щом са фалшиви?

# 432
Ъхххх..да съм знаела, щях цял лаптоп да засиля като "спонсорство". Наместо да изгубя един работен ден и една камара нерви. Mr. Green

# 433
(

Ами да не ги класират въобще щом са фалшиви?

[/quote]

е някой може да се е объркал и да е отбелязал предимство по грешка наистина.

Но и да ги правят на сапун, това не помага да се оправи проблема, който предизвикват в сортирането на данните, ако не се промени изискването за записване на второ класиране на тези без предимства.

# 434
Не разбирам едно-защо усилията се хвърлят в грешна посока - фалшиви предимства, спонсорства, нам си какво????
Кога някой ще се изправи лице в лице с бившите и настоящи общинари, които по цял мандат клатят това, което имат за клатене, и лапат де що има за лапане? От вчера ли населението и прирастът в София се увеличават??? Защо се закриваха безогледно детски градини или преотстъпваха за други цели????
Кой и КАК ще компенсира НЕкласиралите се? ( не визирам себе си).

Общи условия

Активация на акаунт