СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 746
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 645
Хм, за ника не знаех, обаче за предимството питам, защото от толкова случаи- като например тези , взети във Варна за предимства(например деца полусираци и сираци), е взето точно това предимство- за многодетни родители
Въщност аз познавам 3 семейства с по 3 деца напълно реално, макар че вас не познавам, че и на две от тях децата хич и не ходят на детска- просто не искат хората, но мисълта ми е защо не настояхте за предимство на сираците?!Айде кажете ми го това?!
нали все се казва че хората с ниски доходи лъжат и затова не се взима това впредвид, ами ето аз казвам че повечето многодетни семейства са цигани  Crossing Arms

Както написах- ще участвам в следващото класиране, не ме бърка кой са приели и кой не, но имам мнение и си го изразявам
и за да не спамя напълно темата- заповядайте в другата тема, за да обсъдим ТОВА предимство

# 646
  • София
Искам да ви попитам,ако някой е запознат-Мога ли да разбера вх.№ на класираните и чакащите?
     Как да съм сигурна,че всички който са класирани и чакащи са с номер преди моя,като изключим предимствата разбира се? 
    В един момент кандидатите намаляха автоматично,предполагам от дублирани регистрации ,да речем от 400 станаха 350 примерно, вх.№ не би ли трябвало да мръдне малко на дол newsm78

Входящия номер няма никакво значение, сега важен е поредния номер, в системата е "Чакащ N ..." . Входящите нимера не са корегирани от самото кандидатстване и няма как да се промени нещо в тях. Поредния нимер е формиран на база входящ номер, предимства и желания подред, тоест той е актуален

# 647
Момичета, малко съм притеснена. Чакащи сме в ОДЗ-то по първо желание. Пратих днес любимия да говори с директорката да я пита колко записали се има до момента / щото не е отразено в сайта/ и какви са ни реалните шансове да влезем там. Мъж ми я питал дали да се записваме в градината, в която сме приети и тя му казала, че е добре да се запишем, ако не искаме да си загубим мястото. От това изречение на мен ми светна, че ако сега не си запиша детето в ОДЗ-то от по задното желание, губя мястото като излезе второто класиране и ако не се класирам за първото желание увисвам в пространството като прани гащи  Tired!
От изписаното в тази тема бях разбрала, че се пази мястото, където си класиран и като излезе второто класиране и видиш на къде си се придвижил / и дали си приет по-горе/, решаваш и записваш детето.
Ако сте разбрали нещо от писаното / щото и двете деца ми говорят и пищят покрай мен и немога да си събера мислите/, кажете къде е истината - аз ли не съм разбрала или директорката  Thinking?

# 648
  • СОФИЯ
Искам да ви попитам,ако някой е запознат-Мога ли да разбера вх.№ на класираните и чакащите?
     Как да съм сигурна,че всички който са класирани и чакащи са с номер преди моя,като изключим предимствата разбира се? 
    В един момент кандидатите намаляха автоматично,предполагам от дублирани регистрации ,да речем от 400 станаха 350 примерно, вх.№ не би ли трябвало да мръдне малко на дол newsm78

Входящия номер няма никакво значение, сега важен е поредния номер, в системата е "Чакащ N ..." . Входящите нимера не са корегирани от самото кандидатстване и няма как да се промени нещо в тях. Поредния нимер е формиран на база входящ номер, предимства и желания подред, тоест той е актуален
Това ми е ясно ,но точно този вх.№ при кандидатстането,нали той се има впредвид при определянето на приети  и чакащи както и часа на регистрация. Мисълта ми е може ли някой,който е бил № 200,а пък аз съм 20 да е в приетите без да има никакво предимство newsm78,а пък аз да си чакам  някъде в трета глуха.Същото е и с часа на регистрация.

# 649
  • София
Момичета, малко съм притеснена. Чакащи сме в ОДЗ-то по първо желание. Пратих днес любимия да говори с директорката да я пита колко записали се има до момента / щото не е отразено в сайта/ и какви са ни реалните шансове да влезем там. Мъж ми я питал дали да се записваме в градината, в която сме приети и тя му казала, че е добре да се запишем, ако не искаме да си загубим мястото. От това изречение на мен ми светна, че ако сега не си запиша детето в ОДЗ-то от по задното желание, губя мястото като излезе второто класиране и ако не се класирам за първото желание увисвам в пространството като прани гащи  Tired!
От изписаното в тази тема бях разбрала, че се пази мястото, където си класиран и като излезе второто класиране и видиш на къде си се придвижил / и дали си приет по-горе/, решаваш и записваш детето.
Ако сте разбрали нещо от писаното / щото и двете деца ми говорят и пищят покрай мен и немога да си събера мислите/, кажете къде е истината - аз ли не съм разбрала или директорката  Thinking?

Директорката не е разбрала или не е обяснила правилно. Щом сте класирани на сега (първо класиране) мястото ви се пази и на следващото (тоест второ) класиране. Ако и тогава не запишете детето, на по - следващото (тоест трето) класиране губите всичко, и класирания и кандидатури и не участвате в него.

Цитат от сайта от тук
"Внимание! Ако сте класирани, но не се запишете, мястото Ви се пази само за още едно последващо класиране. Ако сте класирани, но не се запишете на две поредни класирания, всичките Ви кандидатури ще бъдат деактивирани. Датите на класиранията са дадени на първата страница на сайта"

# 650
  • София
Не можете да си загубите мястото, може само да се придвижите по напред. Явно и директорката толкова е разбрала. Нали това коментираме, че така направена системата обезмисля второто класиране.

# 651
  • София

Това ми е ясно ,но точно този вх.№ при кандидатстането,нали той се има впредвид при определянето на приети  и чакащи както и часа на регистрация. Мисълта ми е може ли някой,който е бил № 200,а пък аз съм 20 да е в приетите без да има никакво предимство newsm78,а пък аз да си чакам  някъде в трета глуха.Същото е и с часа на регистрация.

Не се има предвид входиящия номер при класирането, взима се часа на кандидатстване, подредбата на желанията и предимствата. Въпросния входящ номер служеше само като някъкъв много бегъл ориентир за родителите, но с толкова много предимства и за това не служи според мен.
Ако някой е бил с вх.н. 200 (кандидатстване примерно 17 ч на 4.02), а ти си била вх.н. 20 (кандидатствала примерно 10 ч на 4.02), и двамата сте без предимство и кандидатствате за една и съща група в една и съща ДГ, не виждам как би могъл този с вх.н. 200 да е преди вас, няма как

# 652
Благодаря за бързия отговор  Hug!
И аз така бях разбрала от прочетеното тук и в сайта / но днес не можах да го открия за да го покажа на съпружеското тяло /, обаче директорката ни хвърли в шок  ooooh!!

# 653
  • СОФИЯ

Не се има предвид входиящия номер при класирането, взима се часа на кандидатстване, подредбата на желанията и предимствата. Въпросния входящ номер служеше само като някъкъв много бегъл ориентир за родителите, но с толкова много предимства и за това не служи според мен.
Ако някой е бил с вх.н. 200 (кандидатстване примерно 17 ч на 4.02), а ти си била вх.н. 20 (кандидатствала примерно 10 ч на 4.02), и двамата сте без предимство и кандидатствате за една и съща група в една и съща ДГ, не виждам как би могъл този с вх.н. 200 да е преди вас, няма как
Благодаря ти,точно това ми беше мисълта,но съм 99% сигурна,че има такъв случай и този един процент съмнение ме кара да мисля откъде да видя часа на кандидатстване  на лице X за да съм 100% сигурна,че е така.

# 654
  • София
benighted няма за какво   bouquet

STASII  няма от къде да видиш часа на кандидатстване за съжаление, дори и директорките не могат да видят часа. Пиши във формата за обратна връзка за подозренията ти и конкретно с имена или пиши тук ако можем да проверим

# 655
  • София
След като прочетох как системата не е приела предимство(3 деца до 10 г. и по-голямо дете в градината) се чудя за следното.

Не си разбрал, че "Предимството брат/сестра в тази градина" се ползва, ако голямото дете и на есен е там.  
Какво става, ако си осочил предимство системата го е приела, въпреки че епосочено ЕГН на по-голямо дете извън възрастта за градина.  Не е направено умишлено, детето е класрано в тази градината Х. В градината Y детото е имало шанс, но не е класирно, защото е класирано по 1во желание там, където е с "предимство".
Според прочетеното тук това дете ще остане без градина.
Кой е виновен тогава? ... Сирма труп ли?(сори за промяната, но дочух че так я наричали в професионалните им среди)

# 656
benighted ,благодаря ти за информацията!ние сме 4акащи- на трето място. дано да имаме някакъв шанс.Абе, тук в квартала говорят най-разли4ни неща за 76ОДЗ. Една съседка даже отписа детето си от там.Но ние имаме шанс само там. Успех ти желая в борбата!!

# 657
  • София
nati_nat - все си мисля, че статуса - дори и записан само ти си го виждаш.....т.е. може всички да са записани, но това дали ще се види от всички не съм сигурна....

Да, но може да се види колко деца общо са записани, в графата "свободни места" колкото повече записани има, толкова повече бройката в "свободни места" намалява

Дори и само за моето дете да мога да видя статуса, поне за него трябва да видя, че е записано, стоим си обаче с предния статус "КЛАСИРАН".

Но както една мама каза, важно е, че сме се записали на място. Очевидно информацията не се актуализира, което само засилва според мене напрежението в родителите. Ако някой да речем не е класиран по първото си желание, би могъл да проследи записването там където най-вече го интересува и да си прави сметка дали да изчака за следващи класирания или да записва детето си където и да е, само и само да влезе някъде.    

# 658
  • София
След като прочетох как системата не е приела предимство(3 деца до 10 г. и по-голямо дете в градината) се чудя за следното.

Не си разбрал, че "Предимството брат/сестра в тази градина" се ползва, ако голямото дете и на есен е там.  
Какво става, ако си осочил предимство системата го е приела, въпреки че епосочено ЕГН на по-голямо дете извън възрастта за градина.  Не е направено умишлено, детето е класрано в тази градината Х. В градината Y детото е имало шанс, но не е класирно, защото е класирано по 1во желание там, където е с "предимство".
Според прочетеното тук това дете ще остане без градина.
Кой е виновен тогава? ... Сирма труп ли?(сори за промяната, но дочух че так я наричали в професионалните им среди)

Една мама беше казала, че е заявила предимство, а голямото детенце на есен ще е в училище, системата не го е отчела поради ЕГНто и предимство няма

nati_nat нали са ти дали входящ номер в градината, когато сте записали детенцето, в един момент директорката ще се актуализира и в системата, спокойно.

# 659
Здравейте, и ние нямамеме никакъв шанс да се класираме, но моля ви обяснете ми как така  получих този чакащ номер 52, след като по първо желание кандидатстваме само 42.

Общи условия

Активация на акаунт