СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 805
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 630
Попитах още сутринта и още нямам отговор надявам се утре да има , на мен също ми е много интересно как точно ще се реши този проблем защото за да ги приемат заедно трябва да се ощети някое от приетите деца което е много неприятно освен ако директорките не са си оставили някое резервно място

И на мен ми е интересно какво ще ти отговорят.
Съществува теоретична възможност едното от децата ти да бъде прието над бройката в групата на другото.

# 631
...А и децата от циганските семейства, хеле пък от многодетните цигански семейства, не кандидатстват за ДГ, не се възползват от предимствата и не заемат местата на "белите" деца. Което е много, много жалко. Ако за малко се отърсим от страстите (въпреки заглавието на темата) и се замислим, ще разберем, че за всички ни ще е по-добре, ако децата на циганските семейства ходят на градина, че и на училище - пък ако трябва да влизат там и с предимство.

Напълно съм съгласна с Кабо Алма  Peace

# 632
# 633
  • София
Аз пък немога да разбера след като класацията се извършва по ЕГН близнаците ми са приети в различни ясли би трябвало след като съм заявила предимство и съм написала ЕГН та системата автоматично да ги свързва , още по странното е че директорките незнаят какво да правят и твърдят че за момента немогат да ги прехвърлят в една, по техни думи няма закон който да ги задължи като единият е приет да вземат и другия  newsm12  и какво правиме в тоя случаи или ги разделям или си седиме вкъщи

Егати глупоста  #Crazy Е как преди имаше закон при който при кандидатстване в училище , ако приемат единия близнак, влизат и двамата. Сега отменили ли са го  Rolling Eyes

# 634
Следя темата почти от самото начало, но покрай страстите с предимствата, въпросът как именно ще се извърши второто класиране остана малко встрани.

Какво имам предвид:

1. Всяко дете се класира само в една ДГ.

2. Ако не се запишете след първото класиране, мястото Ви ще бъде запазено за второ класиране, в което ще участват и кандидатурите с по-високите Ви желания.

Как при положение, че детето е класирано само в една ДГ ще освободи място за второ класиране? Това може да се получи само, ако детето се е класирано на повече от едно място.
И как, след като местата от първо класиране се запазват, ще се осъществи каквото и да било движение към по-горно желание? По тази логика всички незаписали се деца от първо класиране ще си заемат местата, но на второ класиране.

Май единствената възможност да се осъществи прием на второ класиране е някой да не успее да докаже предимство или да се откаже. Правилно ли сам разбрала? newsm78

# 635
  • София
Следя темата почти от самото начало, но покрай страстите с предимствата, въпросът как именно ще се извърши второто класиране остана малко встрани.

Какво имам предвид:

2. Ако не се запишете след първото класиране, мястото Ви ще бъде запазено за второ класиране, в което ще участват и кандидатурите с по-високите Ви желания.

Как при положение, че детето е класирано само в една ДГ ще освободи място за второ класиране? Това може да се получи само, ако детето се е класирано на повече от едно място.
И как, след като местата от първо класиране се запазват, ще се осъществи каквото и да било движение към по-горно желание? По тази логика всички незаписали се деца от първо класиране ще си заемат местата, но на второ класиране.

Май единствената възможност да се осъществи прием на второ класиране е някой да не успее да докаже предимство или да се откаже. Правилно ли сам разбрала? newsm78

Да.  Peace

# 636
  • София

Какво имам предвид:

Да.  Peace

Така е и така си е логично...аз класирания дето да се класираш за 100 места не съм виждала....класираш се за едно...ако се откажеш освобождаваш мястото...
И още - ако някой е класиран по първо желание и не се запише, не се пази място....няма смисъл поне....

# 637
  • София
И друг въпрос след като едно дете се запише това ще се отразява ли веднага в сайта. Не знам дали добре го обясних - примерно както е при нас. Митко е чакащ №7 за Първо желание (приет е по друго). Ще се променя ли номера му своевременно сега до 13 юни ако се записват децата от списъка на приетите или това ще се види чак на Второ класиране?
   Записването на детето ВЕДНАГА се отразява в сайта.Аз записах нашия сутринта и когато се върнах от работа имах мейл ,в който ме уведомяваха,че е записан и директора е подал информация,а също и какво трябва за приемане на детето,като датата за прием ще ми каже директора. Peace

Очевидно това не е валидно за всички градини. Ние се записахме вчера, а досега нямам никакъв мейл, като вляза в сайта и отида на списъка на нашата градина, там нито едно дете не е със статус на записано, а когато вчера бяхме в градината ни казаха, че едната група вече е със запълнени бройки, т.е. поне 23-30 деца би следвало да бъдат със статус на записани.

Погледнах и още няколко градини, за които сме кандидатствали - ами нямаше нито едно записано дете. Излиза, че не всички директори въвеждат информацията за записванията в системата...

# 638

...аз класирания дето да се класираш за 100 места не съм виждала....

Съмнявам се, че не си виждала. В университетите може да кандидатстваш на 5 места /или 100 ако искаш/, приемат те на всички и избираш едно. Следователно освобождаваш 4. Но тук вече става въпрос за право на избор, което ни бе отнето от системата за ДГ.

Моите страсти се вихрят в тази насока, тъй като предимства не ползвам. Знам, че когато бройките за децата не достигат дори и за една градина, да се говори за избор е малко нелепо, но всеки има право на своите страсти, нали?

# 639
Очевидно това не е валидно за всички градини. Ние се записахме вчера, а досега нямам никакъв мейл, като вляза в сайта и отида на списъка на нашата градина, там нито едно дете не е със статус на записано, а когато вчера бяхме в градината ни казаха, че едната група вече е със запълнени бройки, т.е. поне 23-30 деца би следвало да бъдат със статус на записани.

Погледнах и още няколко градини, за които сме кандидатствали - ами нямаше нито едно записано дете. Излиза, че не всички директори въвеждат информацията за записванията в системата...
Явно директорките има краен срок, до който трябва да вкарат записаните деца в системата. Това че едни го правят веднага, а други ще го направят малко преди края на срока няма никакво значение. Щом сте записани на място това е важното. Честито  Wink!

# 640
  • София
Ми в нашия университет не беше така...а пак - по първо желание ако те приемат - до там, ако ли не за второто се бориш и т.н... то нали за това се казват - първо, второ пето желание.....това в рамките на 1 университет ест....понеже 1 е една система...както в случая - градините са една система.....
Както и да е...

# 641
  • София
nati_nat - все си мисля, че статуса - дори и записан само ти си го виждаш.....т.е. може всички да са записани, но това дали ще се види от всички не съм сигурна....

# 642
  • София

Какво имам предвид:

Да.  Peace

Така е и така си е логично...аз класирания дето да се класираш за 100 места не съм виждала....класираш се за едно...ако се откажеш освобождаваш мястото...
И още - ако някой е класиран по първо желание и не се запише, не се пази място....няма смисъл поне....

Angel_Dust и ако си класиран по първо желание мястото ти се пази до следващото класиране доколкото разбрах, имало хора в чужбина и т.н.
Може да се освободи място и по друг начин. Една приятелка е класирана в една градина, но известно време след кандидатстването е решила да не записва детето поради нейни съображения. Съответно е отишла в градината и е отказала, от там са дали отказ в системата и така е освободила мястото. Редно е всеки, който е класиран и няма да се възползва от мястото да направи същото, защото опашката чакащи на всички ни е ясно, че е огромна

# 643
  • София
nati_nat - все си мисля, че статуса - дори и записан само ти си го виждаш.....т.е. може всички да са записани, но това дали ще се види от всички не съм сигурна....

Да, но може да се види колко деца общо са записани, в графата "свободни места" колкото повече записани има, толкова повече бройката в "свободни места" намалява

# 644
  • СОФИЯ
Искам да ви попитам,ако някой е запознат-Мога ли да разбера вх.№ на класираните и чакащите?
     Как да съм сигурна,че всички който са класирани и чакащи са с номер преди моя,като изключим предимствата разбира се? 
    В един момент кандидатите намаляха автоматично,предполагам от дублирани регистрации ,да речем от 400 станаха 350 примерно, вх.№ не би ли трябвало да мръдне малко на дол newsm78

Общи условия

Активация на акаунт