СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 797
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ами защото в системата се регистрират ЕГН-та от родителите и класацията се извършва само по тях, след това идват хартиените документи, а всъщност може да се проверяват данните предварително!

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 23:10 от cvyrche

# 616
цвърче, не се допуска проверка в ГРАО при кандидатстването в ДГ, за да не се получи изтичане или кражба на лична информация. Предимствата се проверяват на място от директорката. Да, има възможност тя да си затвори очите при нарушение, но всеки от вас, който има съмнения за подобен случай, може да подаде сигнал по някой от посочените от Лови-татко начини и да поиска проверка. Само че трябва да става дума за конкретен случай - с посочени имена, ДГ, група, а не за слухове и общи съмнения. Точно момента, при това изострено внимание към приема и записването, не са много директорките, които биха заложили кариерата си, за да нарушат правилата. Да не говорим, че от всички слухове, които се появиха във форума, никой не посочи имена.

# 617
Ами защото в системата се регистрират ЕГН-та от родителите и класацията се извършва само по тях, след това идват хартиените документи, а всъщност може да се проверяват данните предварително!

според мен това е малко безсмислено предварително усилие, защото по презумпция никой не декларира неверни данни. Който е посмял- ще си носи последствията, отпадайки, прави място на човека, чиято позиция де факто е "лапнал".

# 618
Добре ама ние не сме класирани,а защо не ми излиза че мога да си проверя детето дали е от чакащите или не.

# 619
  • София
Кабо Алма, аз мисля, че хората, поддържащи системата, така или иначе работят с лични данни, защото базата се изгражда въз основата на такива, макар и въведени от самите родители доброволно.
Имам предвид, че е възможно да се прави връзка с още една схема с данни от ГРАО и да се проверяват данните преди да се "тегли чертата"!
PolarFox, ако това, което казваш е така, няма да има случаи като цитираните по-горе!

# 620
Аз пък искам да питам нещо друго- защо има предимство за 3 деца до 10 г.

Пролетна фея, ами може би защото:

...защото при две деца, нещата винаги изглеждат различно от това да си с едно, трудностите се умножават с всяко дете...немислимо е да имаш 3 деца и всяко в различна ДГ?!

А не мислиш ли, че майките с 3 деца под 10 години не са толкова много?
Ти колко такива като мен познаваш, пък било то и виртуално?

Аз дори мисля, че предимството би трябвало да е за всички многодетни родители, а не само за такива като мен!

И защо веднага причисляваш многодетните с циганите?! - мога да те уверя, че не съм циганка, а бяла като сняг българка  Wink, която се радва на предимството си само защото така има по-голям шанс децата й да посещават едно и също ОДЗ/ЦДГ, а не всяка сутрин да се разпокъсва на три+ страни...
Точно заради това мисля, че се дава и предимство за брат/сестра...
Не ти ли се струва нормално и логично?
Или не си съгласна, т.к. ти в момента не можеш да се възползваш?

И за да те успокоя накрая ще добавя, че децата ми са приети там, където желаех, БЕЗ да съм се възползвала от предимството си, т.к. системата не го беше отчело, т.е. дала съм шанс на майки като теб!

# 621
Кабо Алма, аз мисля, че хората, поддържащи системата, така или иначе работят с лични данни, защото базата се изгражда въз основата на такива, макар и въведени от самите родители доброволно.
Имам предвид, че е възможно да се прави връзка с още една схема с данни от ГРАО и да се проверяват данните преди да се "тегли чертата"!
PolarFox, ако това, което казваш е така, няма да има случаи като цитираните по-горе!

казвам, че ще ги изритат наглярите-лъжци, надявам се поне, нищо не се губи, пести се ресурс Peace

# 622
Аз пък немога да разбера след като класацията се извършва по ЕГН близнаците ми са приети в различни ясли би трябвало след като съм заявила предимство и съм написала ЕГН та системата автоматично да ги свързва , още по странното е че директорките незнаят какво да правят и твърдят че за момента немогат да ги прехвърлят в една, по техни думи няма закон който да ги задължи като единият е приет да вземат и другия  newsm12  и какво правиме в тоя случаи или ги разделям или си седиме вкъщи

# 623
Аз пък немога да разбера след като класацията се извършва по ЕГН близнаците ми са приети в различни ясли би трябвало след като съм заявила предимство и съм написала ЕГН та системата автоматично да ги свързва , още по странното е че директорките незнаят какво да правят и твърдят че за момента немогат да ги прехвърлят в една, по техни думи няма закон който да ги задължи като единият е приет да вземат и другия  newsm12  и какво правиме в тоя случаи или ги разделям или си седиме вкъщи

това ми потвърждава мнението, че има бая неясноти в системата и да не кажа- партенки.
Що не питаш подписалите протокола от 30.05 каъде са гледали?

НО- вина имаш и ти- неразумно си постъпила, като си си подреждала желанията. Близнаците имат предимство, обаче никъде не пише, че приемайки едното, вземат автоматично и другото. Като не си го подала като желаещо на съшата позиция- кофти.

Дано не изгърмите тотално  Praynig

# 624

Сигнализирай в системата за обратна връзка.
Когато демонстрираха проверките при класиранията, единият от случаите беше точно този - да се проверява дали има близнаци, класирани в различни градини.

# 625
да имам вина че първото им желание не съвпада но никаде не пише че трябва първото желание на едното да съвпада с първото желание на второто , просто при две детски градини с по 5 или 6 свободни места съм си пробвала шанса , носе сештам и нешто друго  когато потвърждавах предимствата се искаше името и егн на другото дете е тогава защо въпросната система не ги свърза
Понеже се порових из форума и имше мнения и на др.маики на близнаци на които желанията им и за двете деца съвпадат и пак са приети в различни ясли и градини

# 626
Момичета, сестрата на приетото дете много отдавна ходи на училище....
Lovi - татко
Крайно време е някой да напише конкретно име. Само по слухове не се работи. Само се "нажежава" обстановката.
Ако се питате как да го направите:
1. Тук във форума.
2. Чрез формата за обратна връзка във сайта за записване.
3. Чрез жалба в сайта на Софийска община - секция виртуално деловодство.
4. Лично в Столична община - отдел "Образование".
Според мен само така ще можем да научим истината поне за един такъв случай. А ако ни стане практика - можем и демокрацията да изградим. Laughing
Покрай децата се познавам с това семейство и ще действам някак веднага след като се уверя, че не става въпрос за друго дете със същите три имена- кандидатствало в същата ДГ. Малко е вероятно.

# 627

Понеже се порових из форума и имше мнения и на др.маики на близнаци на които желанията им и за двете деца съвпадат и пак са приети в различни ясли и градини

това е вече гадно, аз не съм го срещнала.
Реално ситуацията ви е много кофти, щото кое от двете първи желания би следвало да се избере, отделно, че от едната ДГ освобождавате едно място, ама в другата- заемате едно.
Наистина питай в сайта и кажи какво са ти отговорили- интересно е как се се обосноват.
Дано се развият благоприятно нещата Peace

# 628
Попитах още сутринта и още нямам отговор надявам се утре да има , на мен също ми е много интересно как точно ще се реши този проблем защото за да ги приемат заедно трябва да се ощети някое от приетите деца което е много неприятно освен ако директорките не са си оставили някое резервно място

# 629
Аз пък искам да питам нещо друго- защо има предимство за 3 деца до 10 г.

...Аз дори мисля, че предимството би трябвало да е за всички многодетни родители, а не само за такива като мен!

И защо веднага причисляваш многодетните с циганите?! - мога да те уверя, че не съм циганка, а бяла като сняг българка 

Защото такова е масовото мислене, свиквай.  Sad
Всъщност, Пролетна фея (между другото, от доста време преди да си смениш ника Пролетната фея е ник на мама от многодетните, наскоро семейството им се сдоби с 4-то дете, прелестната Поли, да е жива и здрава), та, всъщност статистиката показва, че повечето многодетни семейства са на българи, а не на цигани. А и децата от циганските семейства, хеле пък от многодетните цигански семейства, не кандидатстват за ДГ, не се възползват от предимствата и не заемат местата на "белите" деца. Което е много, много жалко. Ако за малко се отърсим от страстите (въпреки заглавието на темата) и се замислим, ще разберем, че за всички ни ще е по-добре, ако децата на циганските семейства ходят на градина, че и на училище - пък ако трябва да влизат там и с предимство.

Общи условия

Активация на акаунт