СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 806
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А това някой може ли да коментира? newsm78

Столична община

34 ОДЗ 'Брезичка ', Изгрев

От 01.09.2008 г. - 1-ва група, родени 2005 г.

Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Записване от 2.06.2008 г. до 13.06.2008 г.
1.
2. Алек .....   .....................предимство
...
20. ...

Срещо позиция 1 ням име #Crazy

# 526
  • София

Столична община

1.
...
20. ...

Аз си го обяснявам единствено с факта, че ЕГНто е непроменимо като поле в профила на всяко дете, а в сайта то не се вижда. И класирането става по ЕГН, а не по име. Може би към това ЕГН няма попълнени имена  newsm78

# 527
  • София
Относно предимствата и местонахожденията на ОДЗта.
Въпреки, че сме такова почти не вярвах че ще ни приемат дочух, че от нашата година ще приемат 6 деца та се бях примирила че и предимството може да не стигне.

Против съм районирането не само заради това че може да и е по-удобно да ми е до работа, но и поради факта че си искам ИЗБОР-а.
- искам да си избера ДжиПито, ако ще и на другия край на София.
- искам най-доброто ОДЗ. Ако има такова точно пред блока, а на 30 мин пеша друго, за което знам, че е по-/най-доброто ами ще избера 2рото.
- с училището ще постъпя по същия начин.
ЗА съм да се въведе критерий за жителство на родителите така данъците ще остават тук.

# 528
  • София
Куки, а следващия, т.е. идващия януари ще има ли изцяло ново кандидатстване за прием 2009-2010 (дори и по нови критерии да е, където определящото да не е времето), или тези виртуални опашки, които се създадоха при това кандидатстване ще се запазят и просто ще се редят нови и нови кандидатури?
Мисля си за хората, които по една или друга причина решат да сменят квартал и съответно и градина...ако тези опашки се запазят во веки веков те никога няма да имат шанс да се доредят до новата градина, която ще си изберат. Или пък тези, които на това класиране са приети в по- далечни градини и заради настоящият регламент са принудени да се запишат там, после ще имат ли някакъв шанс да попаднат в резервите дори на по- близките им градини. Не знам дали ме разбра за какво говоря, но е хубаво да се имат предвид тези неща, като обмисляте новата система, по която ще става записването.

# 529
  • София
Куки, но тогава трябва да знаят, че името е с "А"... незнам малко тъпо ми се струва да бяха изчистили случая или пояснили нещо.
lilfi, според мен това не е реално. Тогава новородените или тези които са пропуснали да кандидатстват тази година т.к. са решили че са малки никога ням аада се доредят.
 Логично е да важат само за текущата година.

# 530
  • София

Столична община

1.
...
20. ...

Аз си го обяснявам единствено с факта, че ЕГНто е непроменимо като поле в профила на всяко дете, а в сайта то не се вижда. И класирането става по ЕГН, а не по име. Може би към това ЕГН няма попълнени имена  newsm78

Куки, имената са задължително поле в регистрационната форма. Би трябвало системата да не е приела данните, ако не са попълнени всички полета. Сигурно има някакво логично обяснение, но в момента ми изглежда леко съмнително.

# 531
  • София
Lovi - татко.
За класиранията догодина е още рано да се каже. Има идея в общината да се разработят определен брой критерии, всеки от които носи определен брой точки. Въз основа на събраните точки да се извършва класирането.
Иначе записването в системата да си остане, но не както сега на определен ден. Вече всички в общината се пазят от нов 04.02. Тогава часът на записване няма да е определящ.
Всичко това са само идеи, които тепърва ще се разработват и доуточняват.

# 532
  • София
Куки, а следващия, т.е. идващия януари ще има ли изцяло ново кандидатстване за прием 2009-2010 (дори и по нови критерии да е, където определящото да не е времето), или тези виртуални опашки, които се създадоха при това кандидатстване ще се запазят и просто ще се редят нови и нови кандидатури?
Мисля си за хората, които по една или друга причина решат да сменят квартал и съответно и градина...ако тези опашки се запазят во веки веков те никога няма да имат шанс да се доредят до новата градина, която ще си изберат. Или пък тези, които на това класиране са приети в по- далечни градини и заради настоящият регламент са принудени да се запишат там, после ще имат ли някакъв шанс да попаднат в резервите дори на по- близките им градини. Не знам дали ме разбра за какво говоря, но е хубаво да се имат предвид тези неща, като обмисляте новата система, по която ще става записването.

Не знам, би трябвало да има ново кандидатстване в един момент, скоро ще има работна среща, на която може би ще се обсъждат тези неща, но предполагам че ще има и доста въпроси и разяснения покрай сегашния прием и надали ще се стигне до решения относно новите критерии, просто ще коментираме варианти. Но всякакви размисли и варианти от вас са добре дошли, в края на сметка нали всички ние искаме на нашите деца да им е по - добре

Куки, но тогава трябва да знаят, че името е с "А"... незнам малко тъпо ми се струва да бяха изчистили случая или пояснили нещо.

Когато се подрежда по азбучен ред се получава така, отчита се като някъкъв знак преди първата буква от азбуката например

# 533
  • София
Куки, имената са задължително поле в регистрационната форма. Би трябвало системата да не е приела данните, ако не са попълнени всички полета. Сигурно има някакво логично обяснение, но в момента ми изглежда леко съмнително.

Права си, не би трябвало. Сигурно на заветния 4 Фев. някой в бързината е попълнил само ЕГН и кандидатури, но защо системата го е приела  newsm78 Ще попитам

# 534
Беше казано, че има 3500 заявени предимства, както и да го погледнем това са половината свободни места в Сф ако може да се погледне така, въпреки че не е много правилно. За проверки пак казвам, не знам кой би могъл да обиколи и провери Н брой градини само заради подозрения, ами то сигурно подозираме всяка една градина. И като гледам някои от тези цели запълнени групи с предимства как има само по 3-5-10 места, ами не знам, зависи от градината, но за голяма градина ми изглежда общо взето нормално. Затова ако имате конкретен сигнал или нещо наистина ви изглежда нередно кажете

Ами аз 1-2 пъти казах за един лист залепен на табло в 7мо ОДЗ в началото на годината, на който пишеше, че за родители които са "спонсори" на ОДЗто се запазват незнам си колко места. Не го четох подробно, защото бяхме по съвсем друга работа в градината, но е достатъчен повод за размисъл - ако тази обява е била актуална за тази година, как директорката би осъществила това:
- или с тези предварително обявени заети места за групите (примерно малко нелегално записване фиктивно на деца точно преди кандидатсването - за ясла 1, като септември попадат автоматично в ясла 2 без да кандидатстват през системата)
- или като родителите са посъветвани да отбележат предимство (примерно инвалид, което се проверява/доказва трудно) без тя да прави разследване при приемането Simple Smile
Горното са само предположения, да не се приема за обвинение.
Но би ме интересувало една проверка за ясла 2 да покаже запазените предварително 9 места от какви деца са запазени, както и всички останали с предимство - инстинско ли е предимството им или измислено.

# 535
  • София
Нали точно отстраняването на това "спонсорство" се цели с тази система?!

Пак питам - кой и кога ще контролира правилното обявяване на свободните места от директорите? Само по сигнали ли ще се проверява или цялостна проверка (което за мен е по-правилното).

# 536

Дани е класиран в една градина (моето 2-ро желание) с обявен текущ прием, директорката лично ми се обади, за да ме уведоми - тогава още не беше със статут "класиран" в сайта; от вчера вече е.
Ива обаче още е "чакащ"-а, т.к. в нейната група няма текущ прием, т.е. отпаднали по една или друга  причина деца няма. Т.е. ще чакаме класирането утре.

Maminka,след като Дани ти е приет вече нямаш ли право Ива да ползва предимството на второ дете за същата градина?

Ако е направена връзката брат/сетра в профила, на другото дете автоматично ще има изписано предимство

Куки, отбелязала съм брат/сетра в профила, но предимството НЕ е изписано.  Sad

А също така не е активно и предимството три деца на възраст под 10 години, не мога да си обясня защо...
Ти знаеш ли защо не мога да избера предимствата от профила си (последно пробвах на 30), просто падащите прозорчета "Да" и "Не" НЕ са активани. Активно е само на родител с увреждания над 90%...

При някой друг получава ли се така???

# 537
Нали точно отстраняването на това "спонсорство" се цели с тази система?!

Пак питам - кой и кога ще контролира правилното обявяване на свободните места от директорите? Само по сигнали ли ще се проверява или цялостна проверка (което за мен е по-правилното).

Ами аз се съмнявам, че ако едно дете е с предимство на инвалид, може да се провери нещо. В България за сметка на истинските инвалиди, за които държавата полага почти нулеви грижи има и 10 пъти повече измислени инвалиди, всеки изкарал фалшив документ за различни цели. Кой за да паркира в синя зона, кой за да му продадат инвалидна количка, която да предаде за вторични суровини, но фирмата сключила договор със здравната каса да я източва на воля, кой детето му да е с предимство. Тъжна реалност. Simple Smile Ако официалният брой инвалиди в България беше този, който ТЕЛК има, трябваше по улиците всеки десети да е на инвалидна количка, на патерици или без ръце.

# 538
Много грозно изказване, моят мъж е инвалид и бих дала всичко, да не е истина, но за съжаление...но пък сигурно трябва да ме е яд, че е едва 70 %, а не 90%, та да имам предимство  Sick

Аз пък искам да питам нещо друго- защо има предимство за 3 деца до 10 г., зашото има предтсвители на асоциациите на многодетните в общината, и те са се преборили за тов а предимство, а за самотните майки нямаше?!то никога не  е имало такова предимство в никой регламент и правилник, а сега изведнъж го измислиха?!
Каква е логиката- че то и повечето многодетни семейства са на цигани, в крайна сметка, защо да имат предимства?! А пък самотни майки с непризнати деца и вдовици могат да докажат с документ и да са с предимство, нали така?! Така че да има малко злоупотреби.А също и районирането- който не желае, да не го позлва като предимство, но и аз искам да си водя детето в близкото ЦДГ, до което ще учи дъщеря ми, а не на майната си!Или пък изобщо да не го приемат!Не че нещо против многодетните родители, напротив, само адмирации, обаче...

И още нещо..навсякъде положението за набор 2006 е трагично- малко места, много кандидати!там се получават и групи само от деца с предимства, защото останалите нямат шанс
Интересно ми е текущият прием за 1 група кога ще почне и кой ще приемат...и дали ще го обяват
И като двете класирания ще са по различни критерии, междинния текущ прием как ще става и как ще се избегне някои хора да са прецакани и по двата начина?

# 539
Тъъъй, тъй тъй, .....ето, ние ще се изпокараме за  предимства, щото натам ни насочиха пак мислите....а истинският проблем и отговорните за него....е ясно къде са.
Продължавам да настоявам да има някакво обезщетение за децата, които не са успели да се класират-не по тяхна вина. Въпреки че мене лично и детето не ни касае.

Общи условия

Активация на акаунт