СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 817
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 540
  • София
А как става номерът - в сайта са публикувани "0" места за прием в първа група, а сутринта видях родители да се записват и на вратата на детската е изнесен списък?!

# 541
Ами става- да не мислиш че някой ги контролира, има  и деца "отгоре"...
За предимствата- по- добре да нямаше никакви, отколкото по този начин...
А за критерия време  newsm11

искам да попитам родителите на неприети деца- а ако предложат да приемат детето ви извънредно, но да е 35-тото в групата, ще се съгласите ли?Демек групите да станат пак по 35-40 деца, но пък да с априети повече деца?

# 542
  • София, "Младост 3"
много жалко че поради липсата на места и нашето БЕЗСИЛИЕ вместо да се насочим срещу хората, ОТГОВОРНИ за липсата на места и ДГ - ние се ядем един друг за "предимствата"
инвалид, многодетен, самотен...всички би трябвало да имат място
защо многодетните имат предимство пред самотните - защото пир две деца, нещата винаги изглеждат различно от това да си с едно, трудностите се умножават с всяко дете...немислимо е да имаш 3 деца и всяко в различна ДГ?!
въобще считам наистина, че неприетите трябва да получат обезщетение

# 543
майчета, полагам доста усилия да има повече градини, ама това не ми пречи да се замислям за предимствата!
3 деца до 10 г. не са всички на ДГ, нали  Wink
А две деца- сираци нямат ли нужда от ДГ?!

П.С. не участвам в това класиране

# 544
много жалко че поради липсата на места и нашето БЕЗСИЛИЕ вместо да се насочим срещу хората, ОТГОВОРНИ за липсата на места и ДГ - ние се ядем един друг за "предимствата"
инвалид, многодетен, самотен...всички би трябвало да имат място
защо многодетните имат предимство пред самотните - защото пир две деца, нещата винаги изглеждат различно от това да си с едно, трудностите се умножават с всяко дете...немислимо е да имаш 3 деца и всяко в различна ДГ?!
въобще считам наистина, че неприетите трябва да получат обезщетение
А ТАКА!!!! БЛАГОДАРЯ ТИ, КЕТНАДИЙН!!!!!!!!!Най-СЕТНЕ ЕДИН ПРОГЛЕДНАЛ!!!!
П.С. Ела някой път да пием кафе, работя в твоя квартал. Heart Eyes

# 545
  • София
Това с инвалидите е грозно, но е жестока истина. Но това е друга тема.

Въпросът беше, че се цели прозрачен и максимално обективен прием на децата ни, а се получава всъщност един пореден хаос, пак "спонсорство", "връзки", постоянно се искат предимства (а в крайна сметка не може само с предимства, не ги отричам, но трябва да са малко и наистина необходими - т.е. ясно и точно дефинирани, обхващащи наистина "проблемните" родители). В ОДЗ-тата в Надежда масово са запълнени групите за яслите от деца с предимства. Иска се райониране - ами във Връбница 2 няма ясла или ОДЗ! Ние сме приети в ОДЗ във Връбница 1, намира се точно на другия крайна квартала, но там ще запиша детето. Трябва така да се измислени критериите и предимствата, че да са валидни за цялата територия на София, а не само за Младост, например. Искрено се надявам, че за догодина наистина ще се постараят да измислят нещата с точките обективно. И че ще се придължи работата по отварянето на нови ясли и градини, защото проблемът е липсата на огромен брой места, а не това кой къде живее, какви предимства има и т.е. И защото обособяването на групи от 40 деца не е решение на проблема. Да е забравяме и липсата на квалифициран и мотивиран персонал.

# 546
Не, групи по 40 деца не е решение, но и минлата година така се реши проблема

# 547
  • София-Лагера
И мен ме е яд ,че моето не е прието.
33г живея в квартала и да не ми приемат детето в детските градини.

Ще пробвам абсолютно ВСИЧКИ начини за да тръгне есента.
''''
След като ме направиха на малоумна с това кандидатстване ,пак стигам до втория начин.
Цялата система е толкова опорочена ,че вече няма накъде.

# 548
  • София
Деси, със сигурност ще има такива начини. Не вярвам директорките да останат с групи по норматив, така че допълнителните места ще им позволят да приемат деца и по вторият начин.

# 549
  • София-Лагера
Деси, със сигурност ще има такива начини. Не вярвам директорките да останат с групи по норматив, така че допълнителните места ще им позволят да приемат деца и по вторият начин.
Това със сигурност.
Но сега ,ще почнем да наддаваме за място.
Предполагам ,че може да стигне до 500лв.
Но ще ги дам какво да правя.
И това заради тъпата система.

# 550
  • София, "Младост 3"
Това със сигурност.
Но сега ,ще почнем да наддаваме за място.
Предполагам ,че може да стигне до 500лв.
Но ще ги дам какво да правя.
И това заради тъпата система.
не е виновна системата а липсата на ДГ...просто това
ако имаше къде и системата щеше да работи...

# 551
Пак за предимствата - не съм против, разбира се че има такива, които трябва да са с предимства, но вижда ли ви се нормално следното: 18 свободни места обявени, ние сме 20-ти, не сме класирани, освен това се оказва, че не сме 2-ри, а 8-ми чакащи. Всичките свободни места+ появилите се преди нас са деца с предимство??? Не вярвам. За съжаление си мисля, че просто директорката си е намерила начин да оправдае приемането на деца, дали с плащане или с връзки, като ги е писала с предимство... възможно ли е? newsm78 Става дума за ОДЗ в Надежда

# 552
  • София-Лагера
Цитат
не е виновна системата а липсата на ДГ...просто това
ако имаше къде и системата щеше да работи...
Ами то това трябваше да се изчисли преди да пуснат системата.
С просто око се вижда ,че София е препълнена.
И си идваме пак на думата за фалшиви предимства,инвалидност и спонсорство
Тези пари ,които бяха дадени за тази система можеха да се разпределят по дет.градини.

# 553
А какво става след 3-тото класиране? Ще се запази ли опашката от чакащите с надежда за евентуален прием по-нататък през годината и за следващата?
Изобщо какво следва след класиранията?

И аз това се питах. Confused   Някой знае ли? Кандидатства ли се наново или ни се пази мястото докато ни приемат?

Ние сме 10 и 11 в списъка на чакащите за първите 2 желания, щеше ми се да не губя надежда, че все в някое ще ни вземат!

Извинявам се за това, че се повтарям, но не видях отговор. Моля ако някой знае - да пише!  bouquet

Всяка седмица ще има класирания на освободилите се бройки, всички групи ще станат текущи за момента

Благодаря за отговора! smile3525

# 554
И мен ме е яд ,че моето не е прието.
33г живея в квартала и да не ми приемат детето в детските градини.

Ще пробвам абсолютно ВСИЧКИ начини за да тръгне есента.
''''
След като ме направиха на малоумна с това кандидатстване ,пак стигам до втория начин.
Цялата система е толкова опорочена ,че вече няма накъде.
Аз и родитеите ми живеем 40 години в квартала.За внуците места няма newsm61Оставаше и подкупи да даваме Close

Общи условия

Активация на акаунт