СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 825
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И какво като живеете по 100 годзини в един квартал.....тези , които живеят там от 5, 2, 1 година или месец имат също толкова право да дадат децата си на ДГ, колкото и вас...айде стига глупости.....
Проблема не е кой от къде е и колко време живее там, а че като цяло местата не стигат.....

# 556
Отворих тема, за обсъждане на приема другата година, демек за предложения за предимствата, за критериите и всичко останало, което мислите че ще направи класирането по- справедливо и по- удобно! Моля да се включите, всяко мнение- каквото и да е- е ценно!

# 557
И какво като живеете по 100 годзини в един квартал.....тези , които живеят там от 5, 2, 1 година или месец имат също толкова право да дадат децата си на ДГ, колкото и вас...айде стига глупости.....
Проблема не е кой от къде е и колко време живее там, а че като цяло местата не стигат.....
Естествено,че всички имат право.Но на практика излиза,че ние/най-старите/жители на този град сме изтикани в"канавката".В моят случай е така,а и други си страдат-пак така.

# 558
  • София
Естествено,че всички имат право.Но на практика излиза,че ние/най-старите/жители на този град сме изтикани в"канавката".В моят случай е така,а и други си страдат-пак така.

не си права...изтикани са еднакво и много от на-старите, така и много от новите жители....да не говорим, че и най-старите жители на този град сменят квартали....

# 559
Ако пожелаем можем да живеем в "Дружба-1" или на бул."Мадрид".Но за сьжаление и там няма места!И какво,ако си сменим квартала?Работата ми е в "Люлин-4"-и там няма места.Пробвали сме всички варианти. Crazy

# 560
Здравейте момичета, да споделя с вас, отварям си днес е-майла и гледам писмо, в което пише че детето ми е класирано за една ясла. Много се учудих, не съм очаквала да се класираме изобщо. Това е яслата номер 3 в класацията ни, но определено съм я писала заради местоположението й, без да знам нищо за нея. 120 ОДЗ на Позитано Някой ако има впечатления ще съм благодарна да сподели. Намерих някакви във форума, които направо ме отчаяха Sad

# 561
Получих следния мейл:

Уважаеми Госпожо/Господине,

Потвърждаваме, че Вашето дете ................................, с ЕГН:....................... е записано в ............................, .............. - Група: От 01.09.2008 г. - 1-ва група, родени 2005 г. на Столична община.

Записването е отразено в Информационната система за обслужване на детските градини (ИСОДГ) на Столична община. Тази информация е подадена от Директора на детската градина, което означава, че Вашите документи за записване са наред. Точната дата за постъпване на Вашето дете би трябвало да получите от Директора на градината.
Допълнителните документи, които трябва да предоставите преди ПОСТЪПВАНЕ на детето в детската градина са:
1. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършени не по-рано от 15 дни преди постъпването на детето в детска градина;
2. Изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпването на детето в детска градина;
3. Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издаден не по-рано от 3 дни преди постъпването на детето в детска градина.
За конкретни въпроси по изследванията и постъпването, моля, обръщайте се към Директора на градината.
Поздрави,
Екип на kg.sofia.bg

Вече мога да си отдъхна.......... Heart Eyes

# 562
Отворих тема, за обсъждане на приема другата година, демек за предложения за предимствата, за критериите и всичко останало, което мислите че ще направи класирането по- справедливо и по- удобно! Моля да се включите, всяко мнение- каквото и да е- е ценно!

Предимствата сме ги коментирали и тук достатъчно, чак вече не им обръщам внимание...всеки си знае неговото.
Аз за последно да си кажа мнението, което е че наличието на предимства не решава нищо, само увеличава напрежението между "гражданите" в нашата "демократична" държава в която "имаме" право на избо.

# 563
  • София
немирница, аз днес също минах през градината и "записах" Ади. Предполагам и аз трябва да получа същия мейл, за съжаление от работа не мога да си проверявам личната поща.  Sad  Довечера ще ви кажа и аз дали имам нещо на мейла. Междудругото има ли промяна на статуса в системата (от класиран на записан), защото засега за Ади няма?  newsm78

# 564
  • София
Между другото има ли промяна на статуса в системата (от класиран на записан), защото засега за Ади няма?  newsm78
да в статуса на сина ми пише вече "записан", а и отделно получих същия мейл като цитирания по-горе.
аз пък се ядосах за друго, ....в тази градина почват ремонт - това ок, но работа ще започнат най-рано на 15 септември....а можело и по-късно........но реших, че ще  се разправям друг път, сега нямам сили от простотиите около цялата система.

# 565
Да, в системата вече пише ЗАПИСАН.
Добре, че ОДЗ "Мечо Пух" ще правят хем ремонт лятото, хем ще работят без прекъсване.
Последната седмица на август ще му мисля...........за изследванията.

# 566
  • София
Между другото има ли промяна на статуса в системата (от класиран на записан), защото засега за Ади няма?  newsm78
да в статуса на сина ми пише вече "записан", а и отделно получих същия мейл като цитирания по-горе.
аз пък се ядосах за друго, ....в тази градина почват ремонт - това ок, но работа ще започнат най-рано на 15 септември....а можело и по-късно........но реших, че ще  се разправям друг път, сега нямам сили от простотиите около цялата система.

Laughing Да не сте и вие в ЦДГ 93?  Hug И на Ади вече статуса й е "записан", току-що проверих!

# 567
Eh,blaze wiiii (s nai-dobri 4uwstwa)!!!Moqta dushterq e klasirana samo w edna detska gradina - 76 ODZ w Mladost 4- i to nie sme treta rezerwa. Dano imame kusmet!!!A za tazi gradina nishto neznam,nqmam nikakwo info...

# 568
  • София

Laughing Да не сте и вие в ЦДГ 93?  Hug И на Ади вече статуса й е "записан", току-що проверих!

53 ЦДГ Simple Smile

# 569
Момичета дайте съвет към кого трябва да се обърнем при следния проблем: Моя приятелка е кандидатствала чрез молба при директорката на ЦДГ на 4.02 и е разчитала, че след като заявлението и е подадено там ще бъде вкарано в системата от директорката. Да -ама не, оказа се, че след като моето дете беше класирано, а нейното- не влезнахме в профила и се оказа, че има само регистрация, но няма НИКАКВИ кандидатствания #2gunfire. След проведен разговор с директорката на въпросната дестка градина тя е заявила, че ще направи всичко възможно да го приеме, тъй като била станала грешка newsm78 #2gunfire. Е как ще стане това след като вече има  класиране, резерви и т.н.? newsm78  Та въпроса ми е къде може да се подаде жалба, оплакване или ....... #2gunfire, тъй като според мен детето е алт от всякакво класиране, поради некъдърността на директорката. 

Общи условия

Активация на акаунт