СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 821
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 450
Маринчето ми е в първото желание 3-та в списъка на чакащите. Там беше №23 и са приели 20 деца от които 7 са с предимство.
По принцип миналата година там приеха за ясли само деца 2005 год родени, а сега приемат само 2006. По принцип имат 2 яслени групи  и в двете са деца 2005 и моментално отиват първа група. Дори там е описано,че за 1 група има 75 места, като 50 са децата от 2-те яслени групи. Та много се надявах да ни приемат, защото не ми се вярва да закриват яслена група  и ходих да ОДЗ-то тази сутрин за да попитам за това, по предварителна информация днес трябваше да работят, но уви беше заключено и в понеделник ще отида да ги попитам. Нещо ми се струва абсурдно това сега да приемат само 1 група и само 20 деца. Там миналата година Йони беше на ясла и групата бяха между 25 - 30 деца. В понеделник ще отида директно да говоря с директора  да попитам защо се получава така.

# 451
  • София
малко встрани- Tani4ka_04 понеже мисля че ти се чудеше за мечо пух- коко е с вх. номер 11 и макар да е напред не го видях в листа с резервите. та мисълта ми е, че вероятно ще го запишем в 61 ОДЗ, заради мечо пуха а и понеже в 65то даже не знам коя Н-та резерва сме (вх. номер 27) и така ако решиш да чакаш за там, имаш едно място напред от коко Peace ако става дума за тази яслена група, родени 2007 г., но дори и да не е така, успех Peace

# 452
Маринчето ми е в първото желание 3-та в списъка на чакащите. Там беше №23 и са приели 20 деца от които 7 са с предимство.
По принцип миналата година там приеха за ясли само деца 2005 год родени, а сега приемат само 2006. По принцип имат 2 яслени групи  и в двете са деца 2005 и моментално отиват първа група. Дори там е описано,че за 1 група има 75 места, като 50 са децата от 2-те яслени групи. Та много се надявах да ни приемат, защото не ми се вярва да закриват яслена група  и ходих да ОДЗ-то тази сутрин за да попитам за това, по предварителна информация днес трябваше да работят, но уви беше заключено и в понеделник ще отида да ги попитам. Нещо ми се струва абсурдно това сега да приемат само 1 група и само 20 деца. Там миналата година Йони беше на ясла и групата бяха между 25 - 30 деца. В понеделник ще отида директно да говоря с директора  да попитам защо се получава така.
Ако имат две яслени групи, едната би трябвало да е за набор 2006,  другата - за 2007!

# 453
А какво става след 3-тото класиране? Ще се запази ли опашката от чакащите с надежда за евентуален прием по-нататък през годината и за следващата?
Изобщо какво следва след класиранията?

И аз това се питах. Confused   Някой знае ли? Кандидатства ли се наново или ни се пази мястото докато ни приемат?

Ние сме 10 и 11 в списъка на чакащите за първите 2 желания, щеше ми се да не губя надежда, че все в някое ще ни вземат!

Извинявам се за това, че се повтарям, но не видях отговор. Моля ако някой знае - да пише!  bouquet

# 454
Извинявам се за това, че се повтарям, но не видях отговор. Моля ако някой знае - да пише!  bouquet
Lovi - татко.
...За опашките от чакащи - те ще останат и след трето класиране и когато се освободи место в градината от тази опашка ще се взима детето за записване.
...
Дано да е така. Peace

# 455
Имам едно въпросче, дали ще можете да ми отговорите. Третият ми син е приет за първа група в детска градина, а вторият - посещава частна детска градина, поради липса на места в държавните. През февруари пуснах една молба и за средният, ей така за всеки случай. Сега се чудя, дали ако в трета група наесен се освободи място в същата детска градина, Мати ще бъде с предимство пред другите чакащи деца (според системата те са 17), тъй като Криси вече е приет за първа група.
Дано сте ме разбрали Laughing

# 456
Да ви кажа нещо за предимствата. Аз поне разбрах, че например, ако кандидатстваш с предимство три деца или повече деца до 10 години, според самата система в един момент трябва да въведеш ЕГНтата на децата и ако те не съответстват на изискванията за възраст, системата не ти позволява да си впишеш детето с предимство. Поне така сподели една от многодетните мами, на която най-голямото дете е на 10 навършени години и тя си мислеше, че ще може да ползва предимство. Оказа се, че детето трябва да е на 9 навършени години и да кара десетата, тогава има предимство за семейството. Предимствата се вписват предварително, а после само се носи документа.

# 457
  • София
Имам едно въпросче, дали ще можете да ми отговорите. Третият ми син е приет за първа група в детска градина, а вторият - посещава частна детска градина, поради липса на места в държавните. През февруари пуснах една молба и за средният, ей така за всеки случай. Сега се чудя, дали ако в трета група наесен се освободи място в същата детска градина, Мати ще бъде с предимство пред другите чакащи деца (според системата те са 17), тъй като Криси вече е приет за първа група.
Дано сте ме разбрали Laughing

С предимство ще е за градината на по-малкото си братче още на второ класиране.  Peace Предполагам, ще трябва да го отбележиш между двета класирания като предимство в кандидатурата му...

# 458
С предимство ще е за градината на по-малкото си братче още на второ класиране.  Peace Предполагам, ще трябва да го отбележиш между двета класирания като предимство в кандидатурата му...

Да, точно така  Peace

*Галя*Hug Hug Hug за трите юначета и успех! Grinning

# 459
Да ви кажа нещо за предимствата. Аз поне разбрах, че например, ако кандидатстваш с предимство три деца или повече деца до 10 години, според самата система в един момент трябва да въведеш ЕГНтата на децата и ако те не съответстват на изискванията за възраст, системата не ти позволява да си впишеш детето с предимство. Поне така сподели една от многодетните мами, на която най-голямото дете е на 10 навършени години и тя си мислеше, че ще може да ползва предимство. Оказа се, че детето трябва да е на 9 навършени години и да кара десетата, тогава има предимство за семейството. Предимствата се вписват предварително, а после само се носи документа.

Ако някой лъже системата или ако има договорка с учителката, би избрал че е инвалид - това се проверява най-трудно, а и вероятно в системата не са се въвеждали никакви допълнителни данни в този случай. А всеки може да си отпечата една бланка от ТЕЛК за градината. Някой ако прави проверка доста сложно ще е - първо ще види че е инвалид, а после надали лесно се прави справка в ТЕЛК за чуждо лице, освен ако не е обявен за престъпник. Още повече, че някои хора се правят на инвалиди даже и с официален документ от ТЕЛК, тогава на тия трябва експертиза да се прави. В България сме, толкова много инвалиди карат мерцедеси и спират безплатно в синята зона Simple Smile

# 460
# 461
В градина Х има две приети дечица с предимства, с много специфична фамилия - явно близначета.

В градина У има чакащо (няма свободни места) едно от децата по-горе - пак с предимство, но пък липсва братчето му като кандидат изобщо.  Rolling Eyes

Какво ли може да е обяснението?
  Rolling Eyes

П.П. И още едно питане, че не ми е ясно:

Близнаците се ползват с предимство по принцип ли, или само ако един от тях е приет по-напред и влиза в свободните места - автоматично и другото близначе влиза с него?

Защото, ако е по принцип, ми се вижда крайно нечестно, ако са с входящ номер примерно 20, и се борим за 5 свободни места, а щерка ми е с 4ти поред входящ номер, да я изместят.  Thinking

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 10:32 от Free Soul

# 462
Lovi - татко.
...За опашките от чакащи - те ще останат и след трето класиране и когато се освободи место в градината от тази опашка ще се взима детето за записване.
...
Дано да е така. Peace

Благодаря!  bouquet  Чудех се дали това важи и за след 4-ти февруари или като започне новото записване ще трябва наново да си хабим нервите и да регистрирам детето пак?

# 463
Честит Празник на Дечицата ви, здраве, усмивки и безгрижно детство!   bouquet

И още нещо за класирането, ако продължиш и те приемат на по-горно желание, вече отпадаш от класацията на по-долното, или все още може да избереш едно от двете?

# 464
  • София
Вени, А заявеното предимство брат/сестра ли е било или нямат тази информация? - цитат от Лилфи

Да, тези, за които знаят са бартчета или сестрачета на деца от градината, има и едно на родител с увреждане! За две незнаят какво перзимство ползват - може да са на многодетни семейства/ лично аз знам за едно такова, което би могло да е кандидатствало за тази градина/

Ти от Люлин ли си?

Общи условия

Активация на акаунт