СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 818
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 510
Tук в Дружба 2 се ражда като за състезание.........
hahahaЯ ела в "Младост-1".Живея с/у бившата Окрьжна болница.За набор 2006-та и 2004-та положението е отчайващо Sad

# 511
  • София

bouquet
А има ли начин да се искат доказателства от директорките?  Embarassed Дори те ако кажат "Х има предимство", не е гаранция, че е така наистина. Сигурно е повдиган въпросът, за което се извинявам Hug
Не, че ми се струва невероятно 4 деца да са с предимство за 4 места, но на най-добрата ми приятелка детето е записано там с връзки (преди около 2-3 години). Дали и сега няма да става така?
       Мила мама,проверката на предимствата е най-лесната работа.Отиват при директорката мами от тези,които участваха в преговорите /мисля,че те трябва да имат правомощия/ и искат папката с потвърдените места.Там трябва да има документ за ползваното предимство - акт за раждане на първото дете и групата ,която посещава в ДЗ, актове за раждане на 3-те деца и документ от ТЕЛК за инвалидност за деца на родители инвалиди.Ако ги няма значи има нарушение и детето може да бъде отстранено. По лесна работа от тази в цялата бъркотия ми се стува,че няма.

Да, има начин, Дидиа ти е писала как.
Пак призовавам, ако имате сигнал и доказателство за неправомерно предимство или неправомерна корекциа или каквото и да е неправомерно пишете ми на лични, ще направим всичко възможно да разгледаме всеки един случай на място и да търсим справедливост

# 512
  • София
А какво става след 3-тото класиране? Ще се запази ли опашката от чакащите с надежда за евентуален прием по-нататък през годината и за следващата?
Изобщо какво следва след класиранията?

И аз това се питах. Confused   Някой знае ли? Кандидатства ли се наново или ни се пази мястото докато ни приемат?

Ние сме 10 и 11 в списъка на чакащите за първите 2 желания, щеше ми се да не губя надежда, че все в някое ще ни вземат!

Извинявам се за това, че се повтарям, но не видях отговор. Моля ако някой знае - да пише!  bouquet

Всяка седмица ще има класирания на освободилите се бройки, всички групи ще станат текущи за момента

# 513
  • София
Имам едно въпросче, дали ще можете да ми отговорите. Третият ми син е приет за първа група в детска градина, а вторият - посещава частна детска градина, поради липса на места в държавните. През февруари пуснах една молба и за средният, ей така за всеки случай. Сега се чудя, дали ако в трета група наесен се освободи място в същата детска градина, Мати ще бъде с предимство пред другите чакащи деца (според системата те са 17), тъй като Криси вече е приет за първа група.
Дано сте ме разбрали Laughing

Щом запишеш най - малкият ти син вече и средният автоматично става с предимство, на всяко следващо класиране предимството брат/сестра ще е актуално и веднага щом се освободи място ще имате шанс да влезне и средният син, стига да няма други чакащи с предимство с по - ранен час

# 514
  • София
В градина Х има две приети дечица с предимства, с много специфична фамилия - явно близначета.

В градина У има чакащо (няма свободни места) едно от децата по-горе - пак с предимство, но пък липсва братчето му като кандидат изобщо.  Rolling Eyes

Какво ли може да е обяснението?
  Rolling Eyes

П.П. И още едно питане, че не ми е ясно:

Близнаците се ползват с предимство по принцип ли, или само ако един от тях е приет по-напред и влиза в свободните места - автоматично и другото близначе влиза с него?

Защото, ако е по принцип, ми се вижда крайно нечестно, ако са с входящ номер примерно 20, и се борим за 5 свободни места, а щерка ми е с 4ти поред входящ номер, да я изместят.  Thinking

За първият ти въпрос, щом има близнаци те може да са класирани на различни места. Ще се опитам да обясня. Всеки един близнак кандидатства индивидуално, съответно и се класира индивидуално. И поради липса на определен брой места и принципа на важност на предимствата (близнаците са най - накрая) може да се класира само единия близнак в една група, тогава следва другият да е чакащ там ако не е приет в по - горно желание. Но другия близнак може да е класиран в друга градина. Затова в дадения от теб пример аз разбирам че единия близнак е приет в по - горно желание и затова липсва в списък У, а другия близнак е чакащ поради многото предимства

Близнаците имат предимство по принцип

# 515
  • София
Честит Празник на Дечицата ви, здраве, усмивки и безгрижно детство!   bouquet

И още нещо за класирането, ако продължиш и те приемат на по-горно желание, вече отпадаш от класацията на по-долното, или все още може да избереш едно от двете?

Нямаш право на избор, отпадаш от по - долното желание, затова има и подредба на желанията в низходящ ред. Където те приемат, там се записваш, освен ако не чакаш следващо класиране за по - горно желание

# 516
  • София
Мира, предимството "брат/сестра" се ползва само за градината, в която вече едно от децата посещава. Така че е логично да е преди "близнаците/породените", които ползват това предимство, за която и да е от градините, за които са кандидатствали.
По този начин и двете групи "предимства" са равнопоставени.
Защо няма предимства за самотните майки не мога да ти отговоря- така са решили от общината, но предполагам, че причината е посочената от Галя.
Коментира се, че за в бъдеще класирането няма да става по време, а по допълнителни критерии, които ще носят различен брой точки. Със сигурност един от критериите ще бъде и "самотен родител".

Породените нямат предимство

# 517
  • София
В община Триадица положението не е такова, като описаните от вас райони. Децата с предимство като процентно отношение са доста по-малко.

Ами, напротив, в Триадица е ужасно.  Stop
Ние сме входящ номер 12 и в 7 ОДЗ и 43 ОДЗ. Само че в едното се оказваме 10 резерва, в другото- 14. Всички места са заети от деца с предимство, и в резервите първите 5-6 места пак са за деца с предимство.

В Триадица има много предимства, виж тук и тук и тук и тук и тук и тук ...

# 518
  • нейде там, където ....
Сьжалявам само ,че ни прецакаха с "предимството "на родители родени в София WhistlingКандидатстваме за"0"свободни места и усещам как ще "хапнем дьрвото" Sad

Надявам се, че се шегуваш за такова "предимство". Нищо против хората, родени в София, дори и аз съм в това число. Но не съм го чувала, омръзна ми от промени в движение. Ние се местим в друг квартал, бих искала да преместя децата, които ходят в добра градина, но . .  ooooh! чакаме.

# 519
  • София
Като гледам колко много ОДЗ-та има с напълно запълнени бройки от предимства и мааалко почва да ме съмнява...
При нас в квартала има няколко и в 1 ОДЗ, и в 50 ОДЗ и в 81 ОДЗ всички приети в яслената група са с предимство, даже и резервите.
Аз си мисля, че е добре тези детски заведения, в които има цели групи с предимства, да се проверят задължително  Thinking

# 520
  • София
Сьжалявам само ,че ни прецакаха с "предимството "на родители родени в София WhistlingКандидатстваме за"0"свободни места и усещам как ще "хапнем дьрвото" Sad

Надявам се, че се шегуваш за такова "предимство". Нищо против хората, родени в София, дори и аз съм в това число. Но не съм го чувала, омръзна ми от промени в движение. Ние се местим в друг квартал, бих искала да преместя децата, които ходят в добра градина, но . .  ooooh! чакаме.

Предполагам dannyangel е имала предвид че е трябвали да има такова предимство, но не е заложено за тази година. Е догодина нещата ще са по друг начин, предимствата ще са с доста по - различен регламент

# 521
  • София
Като гледам колко много ОДЗ-та има с напълно запълнени бройки от предимства и мааалко почва да ме съмнява...
При нас в квартала има няколко и в 1 ОДЗ, и в 50 ОДЗ и в 81 ОДЗ всички приети в яслената група са с предимство, даже и резервите.
Аз си мисля, че е добре тези детски заведения, в които има цели групи с предимства, да се проверят задължително  Thinking

Беше казано, че има 3500 заявени предимства, както и да го погледнем това са половината свободни места в Сф ако може да се погледне така, въпреки че не е много правилно. За проверки пак казвам, не знам кой би могъл да обиколи и провери Н брой градини само заради подозрения, ами то сигурно подозираме всяка една градина. И като гледам някои от тези цели запълнени групи с предимства как има само по 3-5-10 места, ами не знам, зависи от градината, но за голяма градина ми изглежда общо взето нормално. Затова ако имате конкретен сигнал или нещо наистина ви изглежда нередно кажете

# 522
Подкрепям напълно!Даже има едно дете в три ОДЗ-та с предимство.Ние нямаме абсолютно никакъв шанс. Cry

# 523
  • София

Надявам се, че се шегуваш за такова "предимство". Нищо против хората, родени в София, дори и аз съм в това число. Но не съм го чувала, омръзна ми от промени в движение. Ние се местим в друг квартал, бих искала да преместя децата, които ходят в добра градина, но . .  ooooh! чакаме.

Предполагам dannyangel е имала предвид че е трябвали да има такова предимство, но не е заложено за тази година. Е догодина нещата ще са по друг начин, предимствата ще са с доста по - различен регламент

Какво означава това?

# 524
  • София

Надявам се, че се шегуваш за такова "предимство". Нищо против хората, родени в София, дори и аз съм в това число. Но не съм го чувала, омръзна ми от промени в движение. Ние се местим в друг квартал, бих искала да преместя децата, които ходят в добра градина, но . .  ooooh! чакаме.

Какво означава това?

Мисли се принципа на кандидатстване да не е както сега, фатален час, а нещо като точкова система и най- различни критерии. Не е коментирано още, но идеята е да се избегнат максимално недостатъците, с които всички се сблъскахме тази година

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 23:36 от куки

Общи условия

Активация на акаунт