СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 845
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 435
Не разбирам едно-защо усилията се хвърлят в грешна посока - фалшиви предимства, спонсорства, нам си какво????
Кога някой ще се изправи лице в лице с бившите и настоящи общинари, които по цял мандат клатят това, което имат за клатене, и лапат де що има за лапане? От вчера ли населението и прирастът в София се увеличават??? Защо се закриваха безогледно детски градини или преотстъпваха за други цели????
Кой и КАК ще компенсира НЕкласиралите се? ( не визирам себе си).

В конституцията май няма записано "право на детска градина", т.е. май никой не е задължен да осигурява такава. Друг е въпроса, че една държава теоретично, трябва да осигурява такива неща, за да се чувстват на кеф поданиците, да са с по-голяма производителност, съответно държавата да се развива, което да се връща обратно на поданиците като екстри и т.н., ама това не важи за България.

# 436
Хаххххахаха...ти ме разби, кой ти говори за конституционно право??? А аз имам "право", пак по конституция, да плащам данъци и такси, нали? Тях пита ли ме някой ДАЛИ ИСКАМ да ги плащам?
Ерго, щом плащам-имам право да изисквам. Другото не е държава просто.

# 437
Хаххххахаха...ти ме разби, кой ти говори за конституционно право??? А аз имам "право", пак по конституция, да плащам данъци и такси, нали? Тях пита ли ме някой ДАЛИ ИСКАМ да ги плащам?

Малко ОФФ - ти нямаш "право" да плащаш данъци и такси, а задължение, произтичащо от "облагите и правата" с които се ползваш в държавата ни!
Относно смяната на статута на оДЗ-тата и превръщането им в Данъчни и разни други ми е много любопитно кога аджеба ще построят сградата на НАП на Цариградско която се строи от 10-15г., че да си ги съберат там и да освободят сградите на ОДЗ-тата. В тоя ред на мисли, бат. Бойко няма нужда да строи модулни ДГ, ами тия милиони да ги дадат за завършване на сградата на НАП, в която между другото трябваше още от 01.2007 да се нанесат и за ремонт на освободените сгради!
Тва е! За пореден път някой отчита дейност с цел за замазване на очите!

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 19:09 от benighted

# 438
Бинайтед - знам, че е задължение. Нарочно използвах думата "право", тя даже е в кавички.
Както и да е. Няма смисъл повече, на съда всичко е ясно, да влезе убитият.
Тук се караме-макар виртуално-треперим, следим този-онзи, а дали мислите, че на кого трябва, особено му пука от цялата ситуация?
П.С. Помните ли какво се случи след протестите преди 2 години? (точно на 1 юни бяха).
И тогава се опитваха да ми убеждават, че няма начин да има начин....да се увеличат парите.
Е, увеличиха се. Как се намери начинът?
Ми нека и сега да намерят някаква формула и да обезщетят всички онези, които ще отпаднат от класирането. Не могат всички да си позволят ЧДГ , нали? Или леля-детегледачка.
Хем искат да стимулират майките да се връщат на работа, хем децата им няма да могат да ходят на градина. Е, че как да стане? newsm78

# 439
Извинявай, кавичките ти ги разбрах по друг начин  Peace

# 440
  • Ланкър, планините Овнерог
benighted, градината, където е НАП(Младост) щели да я освободят другата пролет. Ама дали.... Thinking

# 441

Теоретично всеки има право и да си смени държавата, да отиде някъде където правата/задълженията и ползите, давани от другата държава са по-добри, но тук навлизаме в разни дълбоки теми Simple Smile

Засега поне тука да си оправят проблема, произтичащ от фиктивните предимства Simple Smile Трябва да се добави едно допълнително условие в системата и да се увеличи на 3 за брой класирания за запазване на опашките при тези деца, които са без предимства. И също между 2ро и 3то класиране да се направят няколко проверчици на директорки и записани "предимства".

# 442
Добре де, освен братче/сестриче в същата градина и многодетно семейство в кои още случаи може да има предимство? Сериозно питам, нямам си идея от предимствата (по простата причина, че имам едно-единствено дете и така и ще си остане).

# 443
  • Ланкър, планините Овнерог
Добре де, освен братче/сестриче в същата градина и многодетно семейство в кои още случаи може да има предимство? Сериозно питам, нямам си идея от предимствата (по простата причина, че имам едно-единствено дете и така и ще си остане).

1.Родител с увреждания над 90%
2.Брат/сестра, посещаващи същата детска градина
3.Близнаци
4.Семейство с 3 или повече деца до 10 г.

# 444
Гита, благодаря. В нашата градина видях, че има само 4 деца с предимство.

# 445
аз писах и по-рано има мн. неясни неща които стават,типичен случаи е нашата градина в която бяха обявеени 50свободни места,сега те да 28, а от тези 28- 10 са с предимство,ние някакси сме приети,но ме дразни факта че писах тази градина на 1място/не че не ме устроива/ защото имаше голям брои свободни места.За жалост моя съседка подведена от това е с входящ номер 32 тоест в резервите....наистина има нередности и е краино време да се говори за тях,независимо че сме приети ситуацията с броиките е .... Thinking

# 446

Куки, благодаря ти отново!  Hug

# 447
куки, Сисии, Maminka - много ви благодаря!  Hug  Mr. Green
...
Между другото - за децата с предимства в няколко детски градини - и аз срещнах такъв случай - вероятно се ползват с предимства по здравословни причини на родителите.  Peace

Пак заповядай  Hug

А децата с предимства в няколко ДГ може би са такива като мен  Blush - три деца под 10 години, или пък родители с увреждания  Wink

# 448

bouquet
А има ли начин да се искат доказателства от директорките?  Embarassed Дори те ако кажат "Х има предимство", не е гаранция, че е така наистина. Сигурно е повдиган въпросът, за което се извинявам Hug
Не, че ми се струва невероятно 4 деца да са с предимство за 4 места, но на най-добрата ми приятелка детето е записано там с връзки (преди около 2-3 години). Дали и сега няма да става така?
       Мила мама,проверката на предимствата е най-лесната работа.Отиват при директорката мами от тези,които участваха в преговорите /мисля,че те трябва да имат правомощия/ и искат папката с потвърдените места.Там трябва да има документ за ползваното предимство - акт за раждане на първото дете и групата ,която посещава в ДЗ, актове за раждане на 3-те деца и документ от ТЕЛК за инвалидност за деца на родители инвалиди.Ако ги няма значи има нарушение и детето може да бъде отстранено. По лесна работа от тази в цялата бъркотия ми се стува,че няма.

# 449
  • София
...
 Да не повярвате,но в Илинден има ЦДГ, в която дори недостигат деца,дори няма и чакащи, но е седмична Grinning.

blanc, т. е. тя не е ЦДГ (целодневна детска градина), а Седм. ДГ.  Peace Да ти кажа на каква информация съм попадала из форума - родители, които нямат възможност да взимат децата до 6 часа вечерта (за съжаление на повечето места  в толкова трябва да си си взел детето, никой не се интересува до колко си на работа  ooooh! ), например самотни майки, си дават децата на такива градини/ ясли, пък си ги прибират всяка вечер към 7-8, дори вече вечеряли. Предполагам, че не би било проблем да се взимат и преди вечеря, де. Единствено таксата към момента им е 50, а не 40 лв.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт