СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 883
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 495
  bouquet

ДАни, Сластна благодаря ви, че реагирахте! късмет!

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 21:06 от Кaril

# 496
Ами смятам, че за повечето от нас е важно децата да бъдат приети на ясла/градина. Истина е, че за много майчинството са нищо пари, но от следващият месец и без тях няма да свържем двата края, а и са си 2 деца, въпреки че не са големи си имат своите нужди за да живеят нормално и аз имам нужда и необходимост да работя. А не мога да плащам на Частна градина.

# 497
Ама вижте сега....не сте единствени неприети.Вън са 8000 деца, аз както ви казах-групите се запълват почти само от предимства.Факт е, че има и само такива групи-изцяло от предимства.Това беше ясно още в началото на годината.
Карил-всеки намира начин как да се спаси.Аз съм наела детегледачка например.Не, че Имам много пари-давам ги всичките.Т.е.-все едно не работя чисто финансово ако погледнем.Но Съм на работа.Това е период, няма да е цяла вечност.Избери си-да работиш "без пари" щом ти е толкова приятно/т.е. парите ти да отиват в детегледачка/ или да останеш вкъщи.Ако останеш вкъщи-пак ще си без тези пари.
Призиви след дъжд-качулка, когато е опрял ножа до кокал някак се безрезултатни е моето наблюдение.Имаше протести, имаше си всичко....ама никой не реагира когато можеше да се окаже натиск.

# 498
Пенелопа, мисля, че не си права за броя на децата с предимство. Аз кандидатствах за Криси в две ЦДГ. В едната, в която е приет, от 45 деца - 6 са с предимство. В другата, в която ни беше второ желание, от 65 деца - пак 6 са с предимство, т.е. става дума за под 10 % във втория случай.

# 499
# 500
  И ние сме без предимство. Просто имахме късмет да сме №16.

# 501
аналогична е ситуацията в яслите на ЕДИНСТВЕНИТЕ ТРИ градини в Дружба 2 - всичките с изключение на едно детенце са заети от деца с предимства, да не преброявам колко още чакат за прием, какво остава за такива като нас, без каквито и да е привилегии

особено голям проблем с липсата на места е с набор 2006
на няколко места приема е нулев за тях, за разлика от набор 2007

затова, *Галя*, не си срещнала този проблем, защото детето ти е малко по-голямо и може да кандидатстваш и за ЦДГ

само едно се надявам, когато ми дойде време за второ дете , да не махнат предимството, че ще съм прецакана два пъти

# 502
  • София
Нашата градина от 20 места - 17 са с предимство... Това е в Люлин. В другата от 10 места 10 са влезли с преимство. Какъв е шанса моето единствено за сега дете да влезе?

Какъв е шансът, ако случайно си напрая второ, че второто ми ще влезе на градина??? При условие че брат/сестра няма да имам никъде в държавна градина.

Явно трябва да отида да живея в друг район, където недостигът на места в ДГ не е толкова голям.

Карил, мила, знаеш, че те подкрепям.  Hug

# 503
  • София
само едно се надявам, когато ми дойде време за второ дете , да не махнат предимството, че ще съм прецакана два пъти
Laughingи аз нещо подобно си мислех вчера- ако вместо да се назландисвам бях родила половин година по- рано сега щях да се възползвам от предимството брат/сестра.

# 504
Явно зависи от района. В община Триадица положението не е такова, като описаните от вас райони. Децата с предимство като процентно отношение са доста по-малко.

# 505
  • София
Laughingи аз нещо подобно си мислех вчера- ако вместо да се назландисвам бях родила половин година по- рано сега щях да се възползвам от предимството брат/сестра.

Аз пък опитвах 8 месеца преди да стане, без да спроменавам двете бебета, които загубих преди това!

Но можем да си мрънкаме така до ...без особена полза тука!

# 506
  И ние сме без предимство. Просто имахме късмет да сме №16.
Peace

# 507
Tук в Дружба 2 се ражда като за състезание.........

# 508
  • Букурещ
В община Триадица положението не е такова, като описаните от вас райони. Децата с предимство като процентно отношение са доста по-малко.

Ами, напротив, в Триадица е ужасно.  Stop
Ние сме входящ номер 12 и в 7 ОДЗ и 43 ОДЗ. Само че в едното се оказваме 10 резерва, в другото- 14. Всички места са заети от деца с предимство, и в резервите първите 5-6 места пак са за деца с предимство.

# 509
Вени, гледам че си от Св Троица, на свеки една приятелка гледа дете за 10 лв. за около 7 максимум часа. Там живее... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт