СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 821
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета дайте съвет към кого трябва да се обърнем при следния проблем: Моя приятелка е кандидатствала чрез молба при директорката на ЦДГ на 4.02 и е разчитала, че след като заявлението и е подадено там ще бъде вкарано в системата от директорката. Да -ама не, оказа се, че след като моето дете беше класирано, а нейното- не влезнахме в профила и се оказа, че има само регистрация, но няма НИКАКВИ кандидатствания #2gunfire. След проведен разговор с директорката на въпросната дестка градина тя е заявила, че ще направи всичко възможно да го приеме, тъй като била станала грешка newsm78 #2gunfire. Е как ще стане това след като вече има  класиране, резерви и т.н.? newsm78  Та въпроса ми е къде може да се подаде жалба, оплакване или ....... #2gunfire, тъй като според мен детето е алт от всякакво класиране, поради некъдърността на директорката. 

bobvan, през системата (чрез формата за обратна връзка, опишете подробно случая, както и цитирайте входящия номер на молбата при директорката), както и на сайта на Столична община - има онлайн форма за жалби, виртуално деловодство, имат и срок, в който трябва да отговорят.  ooooh!

# 571
Спяща красавице благодаря за бързия отговор Hug

# 572
  • Ланкър, планините Овнерог
bobvan, много неприятно, но щом директорката го е казала, направете възможното да го изпълни. Мисля, че те имат по няколко бройки, които не са обявени-за роднински на персонала деца. Това според мен е единствения вариант за бройка над тези, които са обявени.

# 573
Вероятно има такива бройки, тъй като е обещала да го вземе, но приятелката ми е предубедена и иска да знае как да процедира в случай, че детето не бъде прието. А и се оказа ,че имало още едно дете със същия проблем, което говори, че не е единичен случай. ooooh! 

# 574
Ние в яслата, която бяхме посочили като първо желание, бяхме 14 номер и не сме приети Sad Вяслата за второ желание бяхме 32 номер и пак не сме приети Sad

# 575
Как може да се провери достоверността на предимствата?

След като всички приети деца в градините, в които сме кандидатствали са с предимство и всички чакащи са с такова, искам поне да съм спокойна, че предимствата им са реални.  

# 576
  • София
Има ли някой информация дали системата ще отразява записаните и това да се вижда от всички? Все пак ако видя след 2-3 дни, че всички деца преди нас са записани, няма да чакам второ класиране, ами ще си запиша детето там, където е прието сега Thinking По този начин ще се спестят чакане и нерви за много хора.

# 577
Има ли някой ,като мен - детето ми е в предучилищна възраст - в градините няма места .Предучилищната възраст задължителна ,в училищата са до 11 часа .Не параграф 22 ,ами дивата Индия ..

# 578
  • София
Беше казано, че има 3500 заявени предимства, както и да го погледнем това са половината свободни места в Сф ако може да се погледне така, въпреки че не е много правилно. За проверки пак казвам, не знам кой би могъл да обиколи и провери Н брой градини само заради подозрения, ами то сигурно подозираме всяка една градина. И като гледам някои от тези цели запълнени групи с предимства как има само по 3-5-10 места, ами не знам, зависи от градината, но за голяма градина ми изглежда общо взето нормално. Затова ако имате конкретен сигнал или нещо наистина ви изглежда нередно кажете

Ами аз 1-2 пъти казах за един лист залепен на табло в 7мо ОДЗ в началото на годината, на който пишеше, че за родители които са "спонсори" на ОДЗто се запазват незнам си колко места. Не го четох подробно, защото бяхме по съвсем друга работа в градината, но е достатъчен повод за размисъл - ако тази обява е била актуална за тази година, как директорката би осъществила това:
- или с тези предварително обявени заети места за групите (примерно малко нелегално записване фиктивно на деца точно преди кандидатсването - за ясла 1, като септември попадат автоматично в ясла 2 без да кандидатстват през системата)
- или като родителите са посъветвани да отбележат предимство (примерно инвалид, което се проверява/доказва трудно) без тя да прави разследване при приемането Simple Smile
Горното са само предположения, да не се приема за обвинение.
Но би ме интересувало една проверка за ясла 2 да покаже запазените предварително 9 места от какви деца са запазени, както и всички останали с предимство - инстинско ли е предимството им или измислено.

ОК, това си го записах за 7-мо ОДЗ, там предимствата да доста и е добре да се проверят. Но по повод тази градина искам да кажа нещо. Тъй като дъщеря ми е приета там по трето желание и днес отидох да я запиша при разговора с г-жата, която ми прие документите и въпросът ми за многото предимства там и възможността някои да са фалшиви, тя ми показа отказа на едно дете с фалшиво предимство, което директно са отказали да го приемат, в системата са отбелязали отказа и ако има някой чакащ за 2007 г там, да знае, 1 място трябва да се е освободило вече за следващото класиране. А време за записване още много, кой знае още колко такива ще излезнат.
И пак докато бях там при директорката на посещение беше на г-жа Фандъкова, беше тръгнала на обиколки по градините да проверява лично как вървят нещата със записванията.

# 579
Андромеда, има и до 12 часа Simple Smile. При всички положения ако искаш детето ти да кара предучилищна и да свикне с начина на работа на у-ще, го дай в у-ще. Нашата класна казва, че е много по-добре за първокласника. По-издържливи са, концентрирани и не си играят по земята. Аз нито за миг не съжалих, че прехвърлих баткото в у-ще на предучилищна. Изключително добре се повлия.

Ние впрочем вече имаме потвърдителен мейл, че сме записани в ДГ. За миналата година не се доредихме и вече 12 месец плащам за частна. Дано преместването да е за добро.

Това пожелавам и на всички вас, изнервените, некласираните, а и на приетите  - най-доброто за децата ви!

# 580
  • София
Нали точно отстраняването на това "спонсорство" се цели с тази система?!

Пак питам - кой и кога ще контролира правилното обявяване на свободните места от директорите? Само по сигнали ли ще се проверява или цялостна проверка (което за мен е по-правилното).

Съвсем скоро всички деца, вече посещаващи, класирани или чакащи ще бъдат в системата (за вече посещаващите ще се ползва базата на Админ). Ако някое дете се отпише поради една или друга причина, дректорката ще е длъжна да го отрази в системата (тази система ще служи и за инфорнация пред общината или на който и да подават такава за отчетност, статистически и други нужди и трабва да е съвсем коректна).

# 581
Ако се отпише дете в група с 40 деца, ще се освободи ли място или не?

# 582
  • София
Може ли някой да ми каже здравно-профилактичната карта, която я искат за записването здравният картон на детето ли е или нещо друго, което трябва да купуваме?
И друг въпрос след като едно дете се запише това ще се отразява ли веднага в сайта. Не знам дали добре го обясних - примерно както е при нас. Митко е чакащ №7 за Първо желание (приет е по друго). Ще се променя ли номера му своевременно сега до 13 юни ако се записват децата от списъка на приетите или това ще се види чак на Второ класиране?

# 583
  • София
Може ли някой да ми каже здравно-профилактичната карта, която я искат за записването здравният картон на детето ли е или нещо друго, което трябва да купуваме?

Да, купуваш го от някоя книжарница - "Здравна карта за дете" се казва и струва стотинки, носиш го на педиатърката и тя го попълва.

# 584
  • София
Има ли някой информация дали системата ще отразява записаните и това да се вижда от всички? Все пак ако видя след 2-3 дни, че всички деца преди нас са записани, няма да чакам второ класиране, ами ще си запиша детето там, където е прието сега Thinking По този начин ще се спестят чакане и нерви за много хора.

Съмнявам се да го отразява някъде, некя някоя мама с статус "записан" да сподели дали се случва нещо в нейната ДГ, защото ние още си висим като "класиран"и

Редактирам се, вече сме записани и единствената разлика, е в броя свободни места в групата на съответното ДЗ, намаляли са вече с 10, което значи 10 записани. Когато станат 0 всички ще са се записали. Значи все пак показва записаните като общ брой, не по име

Общи условия

Активация на акаунт