СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 752
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 840
интересно се е получило може и да е съвпадение ходи даказвай че не е Mr. Green

И аз се чудех, как да поискам да се разгледат всички предимства, от някаква комисия  може би newsm78 аз видях в списъците деца, които познавам и знам на 100%, че нямат предимства, а са класирани "с предимство".
Не знам, за каква прозрачност се говори погледнете всички ОДЗ-та в община Триадица, няма дете прието без "предимство", поне за 3 от приетите мога да докажа, че родителите не са инвалиди, децата нямат братя и сестри, не са от многодетни семейства, нито са социално слаби  newsm78 ...
И не мога да си обясня, защо ако не се запишеш на 1-во класиране не губиш права, а държиш мястото  newsm78

Кажи ми моля те за данните на децата и ще направим проверка на предимствата. Няма как да се провери достоверността на 3500 предимства ръчно, затова на този етап проверката се прави по сигнал. Ако искате да се опитаме да направим нещо ни кажете точната информация, не само да си чешем клавиатурите (последното не е насочено лично към теб, отнася се към всички нас)
Проверете ОДЗ Талант, ОДЗ Звънче и ОДЗ Детелина!
Класираните не са чак толкова много, за да е затруднена проверката на 30 предимства!
Да не говорим, че в ОДЗ Детелина иОДЗ Звънче през последните 3 години няма нито едно дете прието на принципа на честно кандидатстване!!!

# 841
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство.

# 842
След като отпадаме за първо класиране поради неправилно предимство -не по наша вина  
явно поради несъваршенствата на систмата ,която и в момента се доработва в движение
трябва ли да оставя същата детска градина -която ни отказа записване  като първо желание и за второто класиране или вече губя право за кандидатскване там
трябва ли да променя реда на кандидатстването

# 843
След като отпадаме за първо класиране поради неправилно предимство -не по наша вина   
явно поради несъваршенствата на систмата ,която и в момента се доработва в движение
трябва ли да оставя същата детска градина -която ни отказа записване  като първо желание и за второто класиране или вече губя право за кандидатскване там
трябва ли да променя реда на кандидатстването

Ако Ви е отказано записване поради неудостоверено предимство, Вашата кандидатура в същата градина се запазва активна за второто класиране. Оставете подредбата на желанията така, както са най-удобни за Вас. Системата ще се погрижи да Ви класира по възможно най-доброто желание. Разместването на желанията в зависимост от номера в списъка на чакащите е погрешна стратегия. Ще напишем подробни обяснения по тази тема в новините на сайта.

Системата не се доработва в движение, а се адаптира спрямо променящите се нужди. Огромното мнозинство потребители не са ощетени от това – напротив. Ако не бяхме направили потвърждаването на предимствата през май, сега щеше да е почти невъзможно да протече нормален процес на класиране и записване – погрешно заявените предимства щяха да са прекалено много.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 844
  • София

И аз се чудех, как да поискам да се разгледат всички предимства, от някаква комисия  може би newsm78 аз видях в списъците деца, които познавам и знам на 100%, че нямат предимства, а са класирани "с предимство".
Не знам, за каква прозрачност се говори погледнете всички ОДЗ-та в община Триадица, няма дете прието без "предимство", поне за 3 от приетите мога да докажа, че родителите не са инвалиди, децата нямат братя и сестри, не са от многодетни семейства, нито са социално слаби  newsm78 ...
И не мога да си обясня, защо ако не се запишеш на 1-во класиране не губиш права, а държиш мястото  newsm78

Кажи ми моля те за данните на децата и ще направим проверка на предимствата. Няма как да се провери достоверността на 3500 предимства ръчно, затова на този етап проверката се прави по сигнал. Ако искате да се опитаме да направим нещо ни кажете точната информация, не само да си чешем клавиатурите (последното не е насочено лично към теб, отнася се към всички нас)
Класираните не са чак толкова много, за да е затруднена проверката на 30 предимства!
Да не говорим, че в ОДЗ Детелина иОДЗ Звънче през последните 3 години няма нито едно дете прието на принципа на честно кандидатстване!!!

Сериозен сигнал за проверка не може да бъде просто "Има нередности при приема"! Под сигнал разбирам детето Иванчо Иванов Иванов няма брат или сестра и родителите му са здрави прави. За всяка една проверка ще трябва да се сформира комисия, в която ще има представител на общината, за "Сирма" не съм сигурна, Асоциация "Родители"и/ или СНБМ и евентуално други участници в работните групи и кръглите маси по проблема.  Peace Т. е. не е отиваш и казваш "Покажете ми предимствата".

# 845
  • София

Е моето дете е от приетите в ОДЗ Детелина без никако предимство или каквото и да е там, по съвсем законен и редовен начин, не знам как е било минали години, нямам познати деца там. А за проверката, моля ви дайте някакви конкретни данни! Като сравня листа на чакащите предимства за 2-ра яслена група в Детелина и Талант са едни и същи, и на последно място, което по моята логика значи, че са деца на многодетни семейства. Може и в Звънче да ги има, просто там листа на чакащите свършва с 10 имена, а колко още чакащи назад има не се знае

# 846
  • София
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство.

В коя група, аз не виждам такова нещо, и в трите групи 2005/6/7 няма чакащи с предимство  newsm78

# 847
Едно въпросче: Класираните, но неприети със сигурност ли си запазват мястото или има възможност да са изместени от НОВО ПРЕДИМСТВО? Защото като гледам, че има доста чакащи с предимство, е напълно възможно да си пренаредят желанията за градина, в която има незаписали се и чакащи без предимство. И да не се окаже тогава, че не сме приети по по-горно желание, пък губим това, на което сме класирани, заради дете с предимство. Все пак при 2 кандидатствали деца, ако едното е прието на първо класиране, второто от чакащо макар и на н-то място изведнъж става с предимство. А и системата май отчита местата като свободни newsm78
Дано сте ме разбрали Confused

Не, ако си класиран и незаписан системата пази мястото ти до следващото класиране, точно това място, на което си бил класиран и на предишното класиране. Освен ако не си класиран на по - горно желание. Новите предимства се съревновават с чакащите, не с класираните

Благодарим за обяснението! Точно така е.

Екип на кг.софия.бг

# 848
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.

# 849
аз като редовно четящ темата и без предимство ми направи впечатление че е нямало смисъл хората да потвърждават предимство чрез егн през май след като са запазили въведените от самото начало предимства не зависимо дали са потвърдени или не

# 850
  • София
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.
Към екипа на кг.софия.бг:  в такъв случай ако се окаже, че има и други ощетени така хора, дали на второ класиране ще ги компенсирате? Защото те ще могат да заведат съдебни искове, че са ощетени.

# 851

Извинявай, но точно това се опитваме да обясним - не можем да проверим " ОДЗ Талант, ОДЗ Звънче и ОДЗ Детелина", защото нямаме на разположение армия от свободни хора, които да проверяват приетите един по един. Можем да проверим конкретни сигнали: Иван Петров е приет 1 група в ХХ ОДЗ с предимство, а няма такова.

Да не говорим, че горното ти твърдение е много емоционално, но малко полезно за изясняване на ситуацията.

# 852

В коя група, аз не виждам такова нещо, и в трите групи 2005/6/7 няма чакащи с предимство  newsm78
А това: http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo0OntzOjk6InJhdG … 7czoyOiI2MCI7fQ==
или аз не съм разбрала правилно newsm78

# 853

Извинявай, но точно това се опитваме да обясним - не можем да проверим " ОДЗ Талант, ОДЗ Звънче и ОДЗ Детелина", защото нямаме на разположение армия от свободни хора, които да проверяват приетите един по един. Можем да проверим конкретни сигнали: Иван Петров е приет 1 група в ХХ ОДЗ с предимство, а няма такова.

Да не говорим, че горното ти твърдение е много емоционално, но малко полезно за изясняване на ситуацията.
Мисля, че няма нужда от допълнителни коментари по темата приети "с предимство" . В посочените ОДЗ -та обявените свободни места са много малко и един човек е достатъчен в рамките на 2 часа да провери предимствата и на трите места на приетите деца  Joy Ако КПД-то на хората ви е такова, че ви е необходима армия за тази проверка мисля, че трябва сериозно да се замилите  с какво хора работите Joy
Що се касае за емоцията, нормално е да я има след като за 2-ри път съм потърпевша от ситуацията в ОДЗ Детелина конкретно! Нагло е да продължавате за заблуждавате хората за 100% прозрачност на приема.

# 854
Това е абсолютно невярно. Чакащите 3 деца с предимство са от набор 2007, за който нямаше никави места още за първо класиране.
Не бъркайте приема за 2006 и 2007!

Общи условия

Активация на акаунт