СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 599
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 020
промениха доста неща все преди важни дати, като раделянето на яслата на набори, потвърждението на предимството, като в крайна сметка са зачели и непотвърдените, после непосредствено преди класирането след 2 класирания и незаписване се деактивираше профила, а сега само кандидатурата и т н и т н

# 1 021
Мериа, благодаря ти  bouquet
magica -  това вече е странно - дам....да видим какъв ще е отговора....

Много просто. Четете в сайта и ще разберете. Тук в темата често се изказвате неподготвени. Как изобщо от kg.sofia.bg се сдържат и отговарят на въпросите ви незнам.

Подобни коментари са напълно излишни. Следя темата за кандидатстването от самото начало, изчела съм вече стотици страници от текущите теми - очевидно този факт е убягнал не само за мен, тъй че така или иначе от въпроса ми все пак е имало някакъв смисъл. Темата е за въпроси и отговори свързани кандидатстването, не за квалификации на членовете на форума.

# 1 022
 Peace

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 21:43 от kiki77

# 1 023
  • София
Благодаря Ви за разяснението за номерата. Бихте ли ми казали как мога да получа писмен отговор на кандидтурата си защото както нещата се манят всеки ден а и няма електронен подпис (което май е незаконно, молбата няма правна стойност) после върви доказвай че изобщо си кандидатствал и какво си подал като информация...

# 1 024
Мериа, благодаря ти  bouquet
magica -  това вече е странно - дам....да видим какъв ще е отговора....

Много просто. Четете в сайта и ще разберете. Тук в темата често се изказвате неподготвени. Как изобщо от kg.sofia.bg се сдържат и отговарят на въпросите ви незнам.

Подобни коментари са напълно излишни. Следя темата за кандидатстването от самото начало, изчела съм вече стотици страници от текущите теми - очевидно този факт е убягнал не само за мен, тъй че така или иначе от въпроса ми все пак е имало някакъв смисъл. Темата е за въпроси и отговори свързани кандидатстването, не за квалификации на членовете на форума.

Коментара ми не е излишен, тъй като смятам, че за някои е по-лесно да задават въпроси и някой да им ги разяснява, вместо да прочетат достъпната и разбираема информация в сайта.

# 1 025
Благодаря Ви за разяснението за номерата. Бихте ли ми казали как мога да получа писмен отговор на кандидтурата си защото както нещата се манят всеки ден а и няма електронен подпис (което май е незаконно, молбата няма правна стойност) после върви доказвай че изобщо си кандидатствал и какво си подал като информация...

Ако нямаш имейл, направи си и можеш да питаш в формата за обратна връзка каквото искаш. А не мисля, че ще се наложи да доказваш, че си кандидатствала. Всички кандидатствания (общо 67 734) бяха проверени със запазени копия на базата данни от 4.02.2008 г. в 11:22, 14:00, 15:59, 16:59, 17:59 ч.

# 1 026
Zdraveite mami!
Iskam da se pohvalia 4e nas ni prieha na pyrvo klassirane ( da ne poviarva6 napravo) i to po pyrvo gelanie!
Prieha ni v 129 CDG Prikazen sviat

# 1 027
  • София
Някой от вас разбра ли как са давани входящите номера - под каква логика? Желанието ми да видя часовете на кандидатстване и входящите номера беше за да видя къде сме можели да бъдем приети и сега съм бясна, защото е можело да ни приемат на всичките три места, които имах като приоритет!Входящите номера давани от тази система ни объркаха тотално и аз смятам,че е напълно нормално и логично в ЦДГ, където най-много се кандадства за І-ва група, защото в другите групи има по 1 или две места когато си номер 41 за 25 места да си направиш сметка,че не си приет и да не я посочиш като първо желание!
За онези, които скочиха срещу мен, включително и от kg.sofia.bg,че 90 или по-горен входящ номер не може да бъде приет в ЦДГ на първо класиране без предимство копирам списъка на въпросната градина:
133 ЦДГ 'Зорница ', Изгрев

От 01.09.2008 г. - 1-ва група, родени 2005 г.
Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Записване от 2.06.2008 г. до 13.06.2008 г.
.........
11. Ина Ивелинова Станева    04.02.2008 12:57:39 Вх.№ 88    
.............................................   
14. Лиана Бориславова Пеева    04.02.2008 13:01:38 Вх.№ 93    
..............................................
16. Мартин Желяз Дренчев    04.02.2008 12:49:57 Вх.№ 78    
...............................................
21. Павла Ангелова Ангелова    04.02.2008 13:02:36 Вх.№ 94    
22. Симона Георгиева Георгиева    04.02.2008 12:56:53 Вх.№ 86    
23. Стефан Асенов Цукев    04.02.2008 12:54:14 Вх.№ 82    
.................................................

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 19:05 от bellatrix

# 1 028
Много се извинявам,но аз ще си задам все пак тъпият въпрос.Така и не ми стана ясно трябва ли да отида до градината да потвърдя че си запазвам мястото,но няма дасе записвам,за да изчакам второ класиране.
И още нещо.След като съм разместила кандидатурите се взимат новите желания по ред  по тях всъщност ще се класирам на второто класиране.
Извинявам се още веднъж за елементарният ми въпрос,но така и неможах да разбера със точност Embarassed

# 1 029
  • София
Давани са по час на записването...явно междинните номера са били с 2,3- 5 желание за тази градина, а приетите са по първо желание...за това така....

Може да си вх номер 3, но това да ти е градина 10-то желание - и да се класираш някъде по-напред...странно е че за толкова не е била първо желание - но явно е възможно.

# 1 030
  • София

Ако нямаш имейл, направи си и можеш да питаш в формата за обратна връзка каквото искаш. А не мисля, че ще се наложи да доказваш, че си кандидатствала. Всички кандидатствания (общо 67 734) бяха проверени със запазени копия на базата данни от 4.02.2008 г. в 11:22, 14:00, 15:59, 16:59, 17:59 ч.

ами питах вече незнам колко пъти ама нищо

# 1 031
  • София
Някой от вас разбра ли как са давани входящите номера - под каква логика? Желанието ми да видя часовете на кандидатстване и входящите номера беше за да видя къде сме можели да бъдем приети и сега съм бясна, защото е можело да ни приемат на всичките три места, които имах като приоритет!Входящите номера давани от тази система ни объркаха тотално и аз смятам,че е напълно нормално и логично в ЦДГ, където най-много се кандадства за І-ва група, защото в другите групи има по 1 или две места когато си номер 41 за 25 места да си направиш сметка,че не си приет и да не я посочиш като първо желание!
...

"Поради много въпроси във връзка с входящите номера и тяхното отношение към класирането, бихме искали да направим следните разяснения:

Входящият номер и часът на кандидатстване никога не се променят. Те са един вид електронен печат върху кандидатурата в момента на нейното заявяване.

Входящият номер не е добър индикатор за подредбата за прием по две причини:

1) При класиране ще се отчетат предимствата по регламент. Това ще постави някои кандидатури с предимство пред останалите. Следователно, в реалната подредба при класиране може да има повече деца пред Вашата кандидатура, отколкото показва входящия номер;

2) Преди Вашата кандидатура може да има деца, които ще се класират в други градини (ако, например, са заявили първо желание другаде). Това ще доведе до по-малко деца пред Вашата кандидатура в реалната подредба при класиране. Същото може да се получи при отказани/изтрити кандидатури. ..."

Източник: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=38

Всъщност входящите номера бяха въведени допълнително поради притеснения на родителите.  Peace Всъщност те показват единствено, че няма "вмъкнати" по-късно деца, т. е. някой с уж по-ранен час, но пък с по-висок номер от твоя за една и съща детска градина.  Hug

# 1 032
  • София
Честно да си призная не я разбирам тази система!Ако трябваше да има демократична подредба би трябвало да се изнесат списъците с кандидатствалите по час и входящ номер във всяка детска градина и тогава родителите да им се даде един месец ( което е много дълго) да си подредят желанията!Така се кандидатства и в университетите, подаваш документи и излиза списък с данните и балообразуващите оценки и всеки гледа и си преценява с какви хора се състезава!
Играхме на най-бързия печели, но никой явно не знаеше при какъв старт тръгваме за крайното класиране!Радвам се,че успяхме поне в класирането да видим кой с какво време е участвал!

# 1 033
mustaine 6te ti otgovoria vednaga: Znam sys sigurnost 4e ako ne se zapi6e6 do 13.06 otpada6 ot pyrvoto klasirane i gubi6 gelanieto si!

# 1 034
mustaine 6te ti otgovoria vednaga: Znam sys sigurnost 4e ako ne se zapi6e6 do 13.06 otpada6 ot pyrvoto klasirane i gubi6 gelanieto si!

Е тогава какво означава това пази ви се мястото....
Това не ми  е ясно.И ако се запиша кака ще участвам на второ класиране.Наистина малко обърката с-ма.А аз всъщност си мислех че ще се процедира по горе споменатият от bellatrix   начин.И бях неприятно изненадана от видяното в последствие.
Май ще се наложи да се запиша , за да не изгора накрая а всичките ми входящи номера са от 1-7 язък за бързите пръсти и изхабените нарви Cry

Общи условия

Активация на акаунт