СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 543
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 080
Аз искам да споделя нещо тревожно. В нашето ОДЗ има обявени 37 свободни места, но ще бъдат приети повече деца. КАК?? Извън системата... КАК??? след разговор с директора на 4 очи.
кое е това ОДЗ?И тази директорка не е ли много смела да приема така децата?
Всъщност директорките никой не ги проверява...
Всъщност се оказа, че през януари е можело да записват деца...което милите дами от ДНБМ не бяха уведомени или не ни казаха...
всъщност и сега с ечудя като запишат дец анад 25-тото, от къде ще ги взимат- от официалната листа или от други места  Whistling
Това е резонен въпрос. Не може да са от официалната, защото по закон групите не могат да са по-големи. Не би трябвало вече изобщо да може да се записват деца над лимита.

# 1 081
  • София
Аз искам да споделя нещо тревожно. В нашето ОДЗ има обявени 37 свободни места, но ще бъдат приети повече деца. КАК?? Извън системата... КАК??? след разговор с директора на 4 очи.
кое е това ОДЗ?И тази директорка не е ли много смела да приема така децата?
Всъщност директорките никой не ги проверява...
Всъщност се оказа, че през януари е можело да записват деца...което милите дами от ДНБМ не бяха уведомени или не ни казаха...
всъщност и сега с ечудя като запишат дец анад 25-тото, от къде ще ги взимат- от официалната листа или от други места  Whistling

Мяй имаш предвим милите дами от СНБМ, а не ДНБМ, но както и да е. Бъди сигурна, че ако сме знаели за януарския прием, вие също щяхте да знаете, стига с това недоверие и оплюване. Всичко това, което се справи в сдружението се прави за виски деца, съответно искаме колкото се може повече деца/родители да са доволни и да започнат да имат малко вяра. Но за целта трабва и вие малко да вземете участие ...

# 1 082
Здравейте да попитам дали ще има текущ прием в ОДЗ пролетта или само един септември.И честно ли е според вас майките на родените януари-юни деца да излизат в неплатено майчинство или да пускат децата си малки на ясла?
Благодаря за отзивчивостта !

# 1 083
Мисля, че не сте знаели , ама съвсем нарочно не ви го казаха!
но пък ви оставиха да ни разяснявате, макар че беше тяхна работа, и после да оберете недоволството, нали?!
Извинявам се , че все бъркам името и кой от коя групировка е, но това няма голямо значение, точно защото е важно всички да помислим за всички деца!
Моля СНБМ да не се засяга  bouquet, но не мога да забравя още какво ми се лсучва от януари насам и какво сте писали тогава...

# 1 084
                    Хайде,стига сте се карали за глупости. Sick Бюджетите на ДЗ така са орязани ,че не се знае  колко от персонала ще остане да ви гледа децата и с какво ще покриват разходите на ДЗ от септември нататък. А вие спорите за неща,които не можете да докажете и темата става клюкарска.Че напишете ги най-сетне тези директорки,деца и не знам още какви нарушения с истинските им имена. Sick

# 1 085
Вече имаме официален статус "записан". Ходихме днес до градината заедно, много приятни впечатления имам, поне първоначални. Сестрата го взе за ръчичка и двамата се разходиха заедно. След което той заяви "МАмиии, моля те , моля тееееее, запиши ме".
Дано има такъв ентусиазъм и наесен.

# 1 086
Как да Ви кажа ... На въпросът ми по колко деца ще има в група - "Минимум 25 - ама МИНИМУМ" Тук се спомена нещо и за делегираните бюджети и за това, че по броят на децата ще се определят и средствата за детската градина ... Сещайте се - колкото повече деца, толкова повече пари. АМА ИЗВЪН ЗАКОНА ЛИ??? ИЗВЪН СИСТЕМАТА ЛИ??? Защо регистрирахме децата тогава. Много силно се надявах след въвеждането на тази система децата да са наистина 25 и ако някое и друго боледува - реално 20 на ден, което е много по-поносимо като се има предвид малкото пространство в стаите и малкото персонал

# 1 087
Как да Ви кажа ... На въпросът ми по колко деца ще има в група - "Минимум 25 - ама МИНИМУМ" Тук се спомена нещо и за делегираните бюджети и за това, че по броят на децата ще се определят и средствата за детската градина ... Сещайте се - колкото повече деца, толкова повече пари. АМА ИЗВЪН ЗАКОНА ЛИ??? ИЗВЪН СИСТЕМАТА ЛИ??? Защо регистрирахме децата тогава. Много силно се надявах след въвеждането на тази система децата да са наистина 25 и ако някое и друго боледува - реално 20 на ден, което е много по-поносимо като се има предвид малкото пространство в стаите и малкото персонал
Ами в това е бедата,че някои хора от системата бъркат МИНИМУМ с МАКСИМУМ. Да ми падне учителят им по математика   Mr. Green дето не им е обяснил елементарни неща. Twisted Evil

# 1 088
  • София
Аз искам да кажа, че работата на дамите от СНБМ и асоциация "Родители", доброволна, безвъзмездна, безкористна и разбира се неблагодарна, буди в мен единствено и само уважение! Аз не успявам да намеря в себе си сили и време, за да направя нещо полезно за другите, за всички и ви се възхищавам истински!
Благодаря ви!

# 1 089
Аз искам да кажа, че работата на дамите от СНБМ и асоциация "Родители", доброволна, безвъзмездна, безкористна и разбира се неблагодарна, буди в мен единствено и само уважение! Аз не успявам да намеря в себе си сили и време, за да направя нещо полезно за другите, за всички и ви се възхищавам истински!
Благодаря ви!

И аз им благодаря от сърце, но се замислете, че все пак и тях ги лъжат...конкретно в случая с приема януари стана точно това!

# 1 090
Без коментар относно предимствата:

43 ОДЗ 'Талант ', Триадица

От 01.09.2008 г. - Ясла 2, родени 2006 г.

Класирани деца към 31.05.2008 - по азбучен ред
Записване от 2.06.2008 г. до 13.06.2008 г.
1. Александър Илиянов Райчев  04.02.2008 13:11:44 Вх.№ 237  предимство  
2. Алекси Николов Русимов  04.02.2008 09:21:25 Вх.№ 2  предимство  
3. Васил Петьов Илиев  04.02.2008 13:06:30 Вх.№ 222  предимство  
4. Виктория Бисерова Асенова  04.02.2008 11:03:55 Вх.№ 59  предимство  
5. Мартин Бориславов Сотиров  05.02.2008 11:14:26 Вх.№ 445  предимство  
6. Мелани Турханова Ахмедова  07.03.2008 11:26:18 Вх.№ 478  предимство  
7. Михаил Даниелов Станински  04.02.2008 13:09:45 Вх.№ 231  предимство  
8. Никола Пеев Пеев  04.02.2008 13:23:56 Вх.№ 290  предимство  
9. Теа Росен Демирева  04.02.2008 11:16:12 Вх.№ 79  предимство  
10. антония антонова панкева  04.02.2008 13:08:24 Вх.№ 227  предимство  

Списък на чакащите деца към 31.05.2008
(10 от общо 337 - подредени според регламента)
 1. Константин Миленов Кехайов  04.02.2008 13:59:44 Вх.№ 337  предимство
2. Димитър Илков Петров  04.02.2008 15:56:13 Вх.№ 409  предимство
3. Иван Петьов Димитров  04.02.2008 17:43:49 Вх.№ 420  предимство
4. Константин-Кирил Бисеров Стойнев  04.02.2008 18:15:09 Вх.№ 424  предимство

Във нашия район няма ОДЗ в което масово приетите деца да са без предимтво.Надявам се искренно всички предимства да са реални.

Факт е също,че района масово се застроява,напливът от новодомци е огромен а тези от общината с извинение "си чешат......" #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Ами г-да общинари когато отпускате петната за строеж ще задължавате инвеститорите на определено от ВАС петно да строят по една ДГ или училище.Защото какво ще стане след 5 години когато същите тези деца ще трябва да тръгнат на у-ще?????

Най-вероятно пак ще сме изненадани,че няма места нали? ooooh!
Или тогава вече на томбола ще се разиграват свободните места за първолаци.

Извинявам се за дългия пост

# 1 091
Здравейте!
Следя темата от самото начало и имам няколко въпроса към kg.sofia:
1. След толкова разискване, има ли все пак възможност да се задължат всички класирани по- първо желание да се запишат ДО излизането на 2-то класиране (без онези, които са разместили желанията си)?
2. Ще бъде ли допуснато онези, които чакат придвижване в класирането по- напред да имат време до 3- класиране, иначе се губи смисъла?
Благодаря предварително!

# 1 092
Значи....има задание.По задание се прави софтуер някакъв.Мислен-недомислен-някакъв.Алармираме за недомислието, и че система не се внедрява на реален прием, а се пуска поетапно, запознава се Потребителя с тази система и т.н.Тук Доброволки станаха тестери и анализатори на сайта при  старта му.Нейсе, мина заветната дата, преглътнахме Срив.Дойдоха лъжи след лъжи па за прием януарски ли не беше, па за хакери ли нямаше..Натиск последва.Кой кво иска за все от неговата камбанария, щото е анархия, изпуснато е положението мноооого отдавна и сега, за да се замазват очи се отчита дейност, качват се нови функционалности тихомълком по искания на тоя, па на оня...Не става така бе, Хора!В движение кой какво иска и тая система в движение да се доработва.Освен, че Сирмаджии пишат скриптове безсмислени по нощите вече, щото се оказва, че повечето искания на родители и натиска, който  се получи, са в ущърб пък на други.Недомислие след недомислие.И колкото повече се пипа един софтуер, толкова по-бъгав може да стане и пак на потребителя на гърба.Мина и замина.Кой приет-приет.В движение не се доработват нещата, става още по-зле... Tired

# 1 093
Здравейте да попитам дали ще има текущ прием в ОДЗ пролетта или само един септември.И честно ли е според вас майките на родените януари-юни деца да излизат в неплатено майчинство или да пускат децата си малки на ясла?
Благодаря за отзивчивостта !
Да много е неприятно.Или го пускаш малък да не ти се загуби мястото или палиш свещи за догодина да го приемат.Защото ако сега е прието,както е моят син тръгва на 1г.и 4м. Твърде мъничък. А догодина ще е на 2г.и 4м.
Ако сега го запиша оставам без майчинство,защото няма как да се върна на работа-ясно е че от раз няма да свикне. Ако не го запиша догодина ще се моля на всички светии да го приемат.

Но пък ако гледаме реално училището и то е от септември.Или го пускаш малко или голямо. Няма следно положение.

Та той е приет изаписан.
Междо другото напред писах в темата че сме статус "класиран.На др.ден беше "записан ".отново ви благодаря за тогавашните отговори.

# 1 094
Това с пазенето на място-сами го създавате.Имаше го и преди.Има го и в момента и при ходещите вече на градина.В групата на голямата има няколко деца, които идват за по една седмица месечно.Какво значи, че от раз нямало да стане тръгването?Еми става и то много добре даже.И голямата съм я пуснала от раз и малката ще тръгне от раз.Ма много малка била-щом е на възраст за ясла-може.Това е ваш личен избор.Искате да се изнасят групите предучилищна в училище, искате да няма граници в набори, искате всеки нещо за себе си ама цялостната картинка я изпускате.ДА нямало прием на 2007, щото страдал набор 2006.И обратното се чу.Ми така е от години, ма чак сега ви опря ножа.Хем боли, хем сърби, хем плаващи да са наборите, хем незнам си кво...

Общи условия

Активация на акаунт