ДЕКЕМВРИ още е далече, но бързичко расте малкото човече!

• 19 511
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ти за отговора Анели!
След миседа ми биха анти Д гамаглобулин, така че и аз се надявам всичко да е наред! За болнничния...и аз не знам какво да реша! Аз се чувствам добре, просто работата ми е напрегната, а аз съм по-емоционална...и всяка болна в кръста или корема ме притеснява, а и миналият път бях точно на работа в деня, в които прокървих..просто съм си паника! За сега ще изчакам следващия си преглед и дай-боже ако всичко е наред ще попитам за болнични (просто искам истински болнични, а не фалшиви диагнози). Като ти гледам линийката-май термина ни е един и същ?

Здравейте момичета,
.На преглед съм чак след 1 месец, тогава ще ми напарвят БХС и разни други изследвания (защото съм с "-" резус фактор, а и таткото има малко проблеми с хемоглобина)! Как ще издържа обаче 1 месец не знам....толкова далеч ми се вижда! Трябва да тръгвам на работа сега..доста се уморявам напоследък...В тази връзка да ви попитам има ли някоя от вас, която е решила да си вземе постоянне болничен (казаха ми,че имало такова нещо), но какъв е точно реда да си вземеш този болничен и после отразява ли се на майчинството!
Бъборанче, честито за бебо.Имаш право на болничен и то за постоянно. Издава се първичен от седем дни, след това комисия от доктори (обикновено това са двамата гинеколози ) ще ти издават за по 30 дни. Ако излезеш постоянно в болничен ,това няма да се отрази на майчинството и болничните ,които ще получаваш.Просто за база ще се вземат последните 6 месеца ,в които си  била постоянно на работа. По неудачно ще е да си взимаш болнични от време на време през бременността ,защото така пада размера на болничния и съответно майчинството.Ако кажеш на лекаря че не чувстваш добре, ще ти даде болнични без проблем. А ти даже си имаш и основание за това.
За отрицателния резус не се притеснявай ,аз също съм резус отрицателен и сега ще правя изследвания за наличие на антитела. Просто не забравяй да го казваш на лекаря -тъй като изследване за антитела се правя няколко пъти през бремнността.А дали са ти правили ваксина след миседа, ако ти е поставена такава нямаш никакви основание за притеснение.желая ти късмет  и ако не се чувстваш добре, си вземи болничен без да се притесняваш  bouquet

# 151
Барборанче, не се притеснявай да си вземеш болничен, а в повечето случеи диагнозите са фалшиви. Акушерката ми каза,че не могат да ме диспансеризират,заради контракциите и болките newsm78 Затова ще използват това, че  в пубертета са ми поставили диагноза Нефролитиазис(каменна болест) и пилонефрит. В крайна сметка бебчето е най-важно, а целта в този случей оправдава средствата.
Zuerich, няма нищо геройско в това да се грижиш за детето ти, независимо как се е родило(или в последсвие е станало). Това е дълг на всяка една жена, решила да бъде майка. Радвам се ,че Бог ми е пратил по-малкото изпитание, в крайна сметка дъщеря ми ходи,говори, смее се. Всяко усилие си струва, особено като виждаш резултата.

# 152
  • Пловдив
Бърборанче, ти решаваш за болничните.Аз получих леко зацапване и доктора ми предложи да си остана в къщи, за по сигурно.В началото не ми допадаше идеята оттолкова рано да се затворя, но когато поговорихме че е в името на бебето се съгласих. Диагнозата ,под която излезнах в болнични е започващ спонтанен аборт ,която остана и на втория болничен.Мойта работа не е тежка, седя си на бюрото пред комп но си е изнервяща .Именно в резултат от нерви на работата ,до обяд прокървих .Наскоро гледах едно предаване на резус фактора, тъй катъо преди много години имам аборт по желание,там се казваше , че майката и бебето влизат в съприкосновение относно кръвта чак в осма седмица. Преди това ,дори и да е имало манипулации като аборт , не са страшни.Но е хубаво да изследваме антителата за всеки случай и да се молим бебо да е взел нашия трезус фактор.Засега на мен са ми дали дата 06.01.09, но ще съм секцио така че събитието живот и здраве ще е по нова година

# 153
Чаено момиче, записах си час при Димитрова в началото на май. Извадих късмет, че бяха решили заради многото желаещи да записват часове между часовете т.е. през 15 мин, а не както обикновено през 30 мин. Предполагам, че това се е отразило на времето за прегледа, но аз съм доволна от резултата, а и тя без това не говореше много Simple Smile
Аз бях точно в последния ден на 13 г.с. Нямам представа как така ми е направила скрийниг за Даун. Доколкото разбрах това е функция на апарата.
Това му е тъпото на преглед при скъп на думи лекар. Аз и по телефона и лично на нея обясних, че нямам представа какво точно представлява ФМ, просто моля да ми изследват всичко, което е възможно в дадения момент. Тя си свърши работата без да ми обяснява. Отговори само на въпросите, които й зададох и това беше.
Не се оплаквам, всеки е различен. Но аз бих обяснила какво правя в момента на майка, която се вълнува толкова много и иска да знае всичко да бебенцето си.
Пожелавам на всички само хубави новини и да растат бебоците в тумбаците ни здрави и щастливи  Hug

# 154
Привет!!!
От много време обикалям темата и все отлагам да се запиша в нея.
но...стига суеверия и глупости!
Аз съм Лили
В 8 седмица съм..или нещо такова
преди 2 седмици бях на лекар, според него всичко е наред, даже видя и слаба сърдечна дейност.
На 10-ти съм пак на лекар за изследвания, да ми заведат картон в ЖК и да ми определят термин.
Аз по някакви калкулатори си изчислих 8 януари...да видим

Карам много тежко, повръщам много, не ям и съм постоянно гладна, но като погледна храна и ми се гади, не е хубаво така, дано отмине по-бързо
та така...баш ми е драго

# 155
Доня Коприва, здрасти! Grinning Познах те по аватара! Peace Добре дошла, и аз бях така - гладна и нищо не ми се ядеше, пък ми беше лошо...но това като цяло отмина.  Дано всичко е наред и при теб и така до края!
Уондър,  и при мен Димитрова не говореше, но като се замисля аз ако внимавам и смятам,  не мога да говоря. Така че е по-важно да прегледа, да напише листа, да свали снимките и да каже - "Да, здрав плод", да отговори на някой и друг въпрос на майката и бащата и това е. Не ни трябват празни приказки, това не е обикновен преглед, а дигностициране, аз така го разбирам. И аз исках повече думи, но после така си обясних мълчанието й. Внимава и не дърдори. Бих се издразнила ако е кратък прегледа. Според мен има минимално време, което трябва да бъде отделено и ако трябва ще се разботи по-дълго и със закъснение.

# 156
Добро утро и от мен! То при мен вече е обяд де, както писах вече живеем в Джакарта понастоящем.
Много ми е мъчно за мамите, които имат тежко гадене, придружено с повръщане. Надявам се, скоро да ви отминат тези проблеми и да се наслаждавате на хубава и спокойна бременност. Аз нямам гадене, постоянно ми се яде, и то сладко и тестено в ховечето случаи. При първата ми бременност не беше така.
Що се отнася до феталната морфология, първият път бях при Димитрова, не можахме да се порадваме много на бебето, защото се беше обърнало с гръб към нас, но тя ни увери, че всичко е наред. Това ни беше достатъчно, макар че естествено ни се искаше да го видим в цялата му прелест.
Този път мисля да си запиша час при Д-р Томова, четох много добри отзиви за нея във форума. Тъкмо лятото, когато се върнем в БГ, ще бъда 18-19 седмица.
Желя ви хубав и усмихнат ден на всички!

# 157
Силванка, как е в Джакарта? Я дай малко инфо за страната, града и хората там. Grinning

# 158
В Джакарта има два сезона - сух и дъждовен, иначе цяла година си е топло - около 25-30 градуса. Сега вече е сухият сезон. Хората са мургави с дръпнати очи, мюсюлмани са повечето. Пълно е с джамии, от които на всеки 3 часа се разнасят из цяла Джакарта песнопения по мегафона.
Странно е тук, свят на големи контрасти... Адски лукс и страхотна мизерия на едно място. По-късно ще пиша повече, сега трябва да взимам малкия от градина.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 10:05 от silvanka

# 159
 Simple Smile привет мами-бърборани,

аз съм се сетила да ви питам нещо  Simple Smile като се ходи на Фетална морфология дали трябва да съм с пълен пикучен мехур или обратното  newsm78 наистина нямам никаква идея, а сега в петък съм не ФМ и вече броя дните да си видя мушмурочето. Не съм го виждала от 30.04.  Rolling Eyes

Слънчево настроение ви желая през цялата седмица   bouquet

пс - чудех се защо ли се казва "Фетелна мофология" и реших, че е така, защото сега нашите бебета са все още ФЕТУСИ. Някой има ли по-ясна оредстава за нещата...ама....не, че е важно...просто си мисля...  Thinking

# 160
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро и от мен!
Тия дни ми беше много пълна програмата и не съм ви чела, ала сега си наваксах!
Пенкова не знам какво е имала впредвид докторката ти, обаче има такова поверие, че бебето оживява когато го усетиш за първи път да рита и от тогава спират и неразположенията на бременната жена. Това ми го каза моята баба когато бях бременна за първи път, но се учудвам, че доктор го е казал. newsm78

# 161
Добро утро мамички  Hug

И аз нямах време да изчета всичко, сега ще прегледам изпуснатото.

А отностно бебето и това кога оживява ми звучи малко детско обяснение, то и сега се мърда просто е много малко и ние не го усещаме ясно се виждат движениета на ехографа.  Simple Smile

# 162
Добро утро и от мен! Hug Починах си през уикенда гледах филма на Нешънъл Джиографик "В утробата" и сега с нови сили - на работа. Нямам търпение да дойде петък, че да видя малкото човече как е Laughing Надявам се всичко да е наред Praynig и да продължим напред до следващата консултация.

# 163
Здравейте!  Hug 
@->-- wild flower, в колежа ни учиха,че жената трябва да е с пълен пикочен мехур,но сега като ходя на преглед винаги ме питат дали съм пишкала скоро и ако не съм ме пращат до WC-то! newsm78
Хубав ден на всички!   Grinning

# 164
пс - чудех се защо ли се казва "Фетелна мофология" и реших, че е така, защото сега нашите бебета са все още ФЕТУСИ. Някой има ли по-ясна оредстава за нещата...ама....не, че е важно...просто си мисля...  Thinking

Тук добре е описано какво представлява.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт