ДЕКЕМВРИ още е далече, но бързичко расте малкото човече!

• 19 513
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето това прочетох аз по въпроса:

Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване "Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.
Желателно е да се проведе:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костизците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.

До колкото знам Димитрова може да види "гънката на врата" и в 13г.с., а от 19-22г.с. може да се направи и ехокардиография (предполагам това е доплерово изследване). На мен лично са ми препоръчали да съчетая ехокардиографията с ФМ в 20г.с при доц. Томова, която била най-добра в тази област (ехокардиографията), но аз още умувам, тъй като вече си запазих час при Димитрова за този преглед.

# 136
Димитрова прави оглед на сърцето, но ехокардиографията/фетална/ най-добре да направите вНационална кардиологична б-ца /3-та градска болница/ , ет.1. Там няма начин апаратът да не е най-добър , както и лекарите. Peace Прави се именно там това изследването, хоп, 60 лв! Crazy

Аз станах да погледна класирането за ДГ, още не е излезнало в сайта, ще ходим по градините Simple Smile

Доплера няма общо със сърцето на бебето доколкото помня, а с притока на кръв от майката към бебето. Нали знаете при отплепване на плацентата или други проблеми /пучка , пиячка, заболяване/ бебето може да има по-оскъден кръвен поток и да не му стига, това се замерва.

# 137
Здравейте момичета,
безумно щастилва съм! вчера видях бебчо имам си главичка,крачена и ми помаха с рачичка (или като докторката каза зачатъци на ръчичка), разплаках се! Вече е цели 2.5 см:о) Термина ми обаче се измести с доста края на декември-началото на януари! Май ще се борим за бебе 2009! И ще трябва да чета два броя отчетни-декемврийските и януарските мами, че сравнение с повечето от вас ние още сме много малки...На преглед съм чак след 1 месец, тогава ще ми напарвят БХС и разни други изследвания (защото съм с "-" резус фактор, а и таткото има малко проблеми с хемоглобина)! Как ще издържа обаче 1 месец не знам....толкова далеч ми се вижда! Трябва да тръгвам на работа сега..доста се уморявам напоследък...В тази връзка да ви попитам има ли някоя от вас, която е решила да си вземе постоянне болничен (казаха ми,че имало такова нещо), но какъв е точно реда да си вземеш този болничен и после отразява ли се на майчинството! Аз имам един мисед миналата година и моя близка ми каза,че това е достатъчно условие, за да ми дадът постоянен болничен, но дали е така?!? А пък и нали след това, по време на истинското майчинство ти плащат 90% от заплатата 9 месеца, толкова високи данъци съм плащала последните години, че ще ме е яд ако заради болничните не ми плащат после пълно майчинство! Живот и здарве всичко да е наред с бебчо, но вече щом го видях вчера се чувствам малко по-спокойна и прави планове за бъдеще, дори и линийка си напарвих (преди ме беше страх)
Приятен уикенд на всички Hug Hug Hug

# 138
Здравейте Hug Доплеровото изследване замерва кръвотока в пъпната връв. Предните бременности имах контракции доста отрано(4-5) месец. Следствие на това се получава спазъм на пъпната връв и бебчо не може да се храни и диша добре. На моите деца това се отрази,родени са доносени хипотрофчета(беб с ниско тегло)-2600г и 2500г. Затова е хубаво да се направи това замерване. Има лекарства ,които разширяват кръвоносните съдове(Дузодрил) и заедно с антиспазмолитици проблема се овладява.
За ехокардиографията на бебо, най-добре в Трета градска. Мисля да ходя при д-р Велковски, за мен най-добрия, само той видя малформацията на дъщеря ми.Но и при него часовете се записват по-отрано. Пак се използва Доплер, за да се замери кръвотока в артериите и вените.
Хубав ден на всички!
А това с оживяването на бебето,голяма смехория. Ами ако изобщо не ти се е гадело и не си повръщал? Laughing

# 139
Здравейте и от мен  bouquet,а някой да знае при Балев дали се прави доплерово изследване или въобще къде във Варна има такова нещо newsm78?Ох ,толкова много изследвания се правят,че вече не мога да ги запомня #Crazy

# 140
Мисля, че щом прави някой фетална, то прави и доплер, не е нищо по-особено, споко! Попитайте като си записвае час за феталната.

# 141
Здравейте и от мен! И аз доста се пообърках с тези изследвания...много ми е сложно кое кога се прави. На лекар съм чак на 9 Юни и вече не ме свърта - искам  да видя колко е пораснал бебо и как мърда и подскача Simple Smile Тогава ще питам от къде да започна с изследванията.
Относно "оживяването" на бебето - една приятелка имаше много тежка бременност от сутрин до вечер повръщаше до деветия месец. Не беше качила много килограми, но после си навакса, тъй като вече можеше да яде Simple Smile
А тези резус фактори и т.н. кога се изследват? На таткото още не са му парвени никакви изследвания...а трябва ли?

# 142
Elmina, ако твоят РФ е отрицателен, тогава ще проверят и бащиния. Нали знаеш, че женския е важен. Ако ти си + няма значение бащата какъв е.

# 143
Zuerich, мила,не се шашкай! Доплера се прави, докато оглеждат бебето по време на ФМ. Просто това е функция на ехографа, пускат я, засичат и сверяват дали е в норма кръвотока. Всеки лекър би трябвало да може да го прави, но са малко в действителност кадърните. За пример ще ти дам: трима кардиолози(2 от Русе ,1 в София) не можа да види, че дъщеря ми няма лява белодробна артерия, т.е. не отива и не идва кръв от левия бял дроб(липсва ляв бял дроб).

# 144
Деси Джул, шашкаш ме! Дъщеря ти с един бял дроб ли е? Confused

# 145
Да , с един бял дроб и един функциониращ бъбрек( другия няма артерия и изсъхва). Но да ми е жива и здрава, засега се справя чудесно и оправда песимистичните прогнози. Радвам се,че никой не забеляза това по време на бременността ми, сигурно щяха да ме убеждават да абортирам. Сега знам,че само Бог определя кой ще живее и винаги има надежда .

# 146
  • Пловдив
Здравейте момичета,
.На преглед съм чак след 1 месец, тогава ще ми напарвят БХС и разни други изследвания (защото съм с "-" резус фактор, а и таткото има малко проблеми с хемоглобина)! Как ще издържа обаче 1 месец не знам....толкова далеч ми се вижда! Трябва да тръгвам на работа сега..доста се уморявам напоследък...В тази връзка да ви попитам има ли някоя от вас, която е решила да си вземе постоянне болничен (казаха ми,че имало такова нещо), но какъв е точно реда да си вземеш този болничен и после отразява ли се на майчинството!
Бъборанче, честито за бебо.Имаш право на болничен и то за постоянно. Издава се първичен от седем дни, след това комисия от доктори (обикновено това са двамата гинеколози ) ще ти издават за по 30 дни. Ако излезеш постоянно в болничен ,това няма да се отрази на майчинството и болничните ,които ще получаваш.Просто за база ще се вземат последните 6 месеца ,в които си  била постоянно на работа. По неудачно ще е да си взимаш болнични от време на време през бременността ,защото така пада размера на болничния и съответно майчинството.Ако кажеш на лекаря че не чувстваш добре, ще ти даде болнични без проблем. А ти даже си имаш и основание за това.
За отрицателния резус не се притеснявай ,аз също съм резус отрицателен и сега ще правя изследвания за наличие на антитела. Просто не забравяй да го казваш на лекаря -тъй като изследване за антитела се правя няколко пъти през бремнността.А дали са ти правили ваксина след миседа, ако ти е поставена такава нямаш никакви основание за притеснение.желая ти късмет  и ако не се чувстваш добре, си вземи болничен без да се притесняваш  bouquet

# 147
Привет на всички мами! Онзи ден си изтеглих от www.kolibka.com много хубав филм на Нешънъл джеографик за вътреутробното развитие. Казва се In the Womb. Намира се в раздел Човек, като дадете отметка пред опцията показвай само преведени филми излиза на 5 страница някъде по средата. Те са го давали и по канала Нешънъл джеографик, но аз го изтървах.  Thinking Ако искате гледайте го, много е интересен и показва развитието на бебето по дни и седмици. Sunglasses Приятна почивка от мен.

# 148
Да , с един бял дроб и един функциониращ бъбрек( другия няма артерия и изсъхва). Но да ми е жива и здрава, засега се справя чудесно и оправда песимистичните прогнози. Радвам се,че никой не забеляза това по време на бременността ми, сигурно щяха да ме убеждават да абортирам. Сега знам,че само Бог определя кой ще живее и винаги има надежда .
Виж, важното е човек да идва на този свят обичан и желан, да бъде гледан от любящи родители - всеки ден, всяка година /Дай Боже много всекиму/ са безценни, наистина!Така че евала за всичко, което казваш, попитах без да искам да акцентирам в/у това, нали знаеш - за невежите нещо е страшно Embarassed, но разбереш ли го то губи своята страховитост!Да ти е жива и здрава и да ти е гордост!

# 149
Desi jul,ти и твойта дъщеря сте героини,много ви се възхищавам HugДа ти е жива и здрава Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт