Тупкат в нас по две сърца, до ДЕКЕМВРИ чак ще е така

• 12 595
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Елмина, винаги ще го има страха, колкото и изследвания да направим! Важно е да имаме вяра, че всичко ще е наред! Ето и едно текстче относно майчиния страх, което бях прочела неотдавна и много ми хареса:

"Положителен тест!!!
Еуфория и започва Страхът...
Страх дали е на правилното място...
Страх да не е кухо яйце, дали ще чуеш пулса...
Страх докато мине критичната 12 седмица, тогава обикновено си слагаш лентика...
Страх останалите месеци дали ще успееш да го износиш...
Страх да не му се увие пъпната връв около врата при раждането, да не получи родова травма, да не се наложи кувьоз...
Страх да не е увредено...
Страх дали диша докато спи, ставаш сто пъти на нощ, за да слушаш...
Страх дали се развива правилно, дали няма алергия към храните, дали ще седне, дали ще се изправи, дали ще проходи...
Страх дали ще проговори...
Е, тук следват няколко спокойни години, когато то е до теб, радваш се, обичаш го, то те обича...
Благодарна и спокойна си...
Страх, защото започва да иска да излиза само... през деня...
Страх от педофили, от наркотици, от кражби, изнасилване...
Детето ти е добро, обичливо, доверчиво...
Уважава те...
Страх дали ще се влюби в подходящия човек...
Е, подходящ е, ама да не му разбие сърчицето, съответно и твоето...
Е, това е МАЙЧИНИЯТ СТРАХ...
Няма край...   
Какво е спасението от този Страх ли? Ще попита някой?
Kато мечтаеш и се радваш на момента...
Радвай се на днешният ден, всичко е наред, грее слънце, имаш приятели, семейство, които те обичат...
Какво повече...   "

# 211
  • София
много ми хареса това текстче, Диди!
Май наистина трябва повече да се радваме на момента, отколкото да изпадаме в безкрайни страхове...

# 212
Чудесно казано, Диди! Браво smile3501 Чувала съм и друго мнение: че няма друго такова същество като майката. Винаги се притеснява. Наистина трябва да се радваме на момента, на приятелите, на близките и да сме благодарни за това, което имаме. Единственото позволено нещо, което можем да мислим за бъдещето е да си мечтаем да постигнем нещо, да направим нещо, да отиме някъде... newsm53 Те нещата се нареждат сами и колкото по-малко се паникьосваме и мислим лоши работи, толкова по-лесно и безпроблемно ни минава живота. Лесно е да го кажеш, особено ако не си устроен по този начин. Но след като го осъзнаем, трябва да се опитаме и да го приложим на практика, за да не съжаляваме за времето, което сме пропилели в очакване на нещо друго. Blush

# 213
Сега като четох този текст, се сетих, че преди време (още преди да забременея) ми беше попаднал един текст, който си го запазих. Сега ще ви го напиша и на вас, защото гледам повечето сте с второ дете. Ето и текстът.

АКО МОЖЕХ ДА ОТГЛЕЖДАМ ДЕТЕТО СИ ОТНОВО

• Ако можех да отглеждам детето си отново, щях най-напред да се погрижа да има самочувствие, а след това дом!
• Щях повече да рисувам с пръсти и по-малко да соча с пръст!
• Щях да отделям по-малко внимание на грешките и повече на близостта!
• Щях да гледам по-малко часа и час по час да си отварям очите!
• Щях да искам по-малко да знам и повече да обичам!
• Щях да ходя повече на екскурзии и повече да пускам хвърчила!
• Щях да престана да си играя на сериозно и сериозно да играя!
• Щях повече да тичам през полята и да зяпам звездите!
• Щях повече да гушкам и по-малко да дърпам и тегля!
• Щях по-честичко да виждам дъба в жълъдчето!
• Щях по-рядко да съм твърда и да утвърждавам по-често!
• Щях по-малко да ратувам за любовта към силата и да се грижа повече за силата на любовта!

Даян Луманс

# 214
И аз спя доста неспокойно и ако сънувам са все кошмари.А ставането е с Sick и зверско главоболие.

Момичета,на вас яде ли ви се нещо като на бременни?Аз умирам за домати.Преди малко изпих 1 л. сок от домати #Crazyлуда работа Laughing

# 215
  • София

Браво за табличката! Според нея съм си точно в норма  Grinning  Grinning

Аз не сънувам, спя много дълбоко, само гласчето на малкия може да ме събуди. Хич нямам време за сънуване.  Laughing

# 216
  • София
И аз спя доста неспокойно и ако сънувам са все кошмари.А ставането е с Sick и зверско главоболие.

Момичета,на вас яде ли ви се нещо като на бременни?Аз умирам за домати.Преди малко изпих 1 л. сок от домати #Crazyлуда работа Laughing

Ха - на мен точно от домати сега ми се гади.  Sick А преди ядях само салати......Луда работа! Честно казано - нищо не ми се дояжда.  ooooh!

# 217
  • Пловдив
Аз съм станала фен на сладоледа . Преди съм изяждала сигурно 5 за цял сезон, а сега не минава ден без сладолед

# 218
Диди*, Карачевийска, направо ме разплакахте с тези страхотни текстове! А си мислия само положителни неща, но просто се чудя ако разбереше какво те чака и то не ти хареса, какво се прави? Но явно всеки сам си намира отговора на този въпрос!  newsm51 Целувам ви силно и пожелавам на всички здрави бебоци!

# 219
Хм даааа... Много правилно. Сега почват притесненията, а и казано честно край нямат. Защото колкото и да се стараеш да мислиш позитивно и да се наслаждаваш на момента, винаги се прокрадва една тънка мисъл за бъдещето... А то, както всички знаете е една голяма въпросителна...
Много си права, Елмина, затова и аз се отказах да правя БХС. Фетална - да, но останалото си е чиста статистика, която може излишно да те хвърли в "оркестъра". Помислете колко процентна извадка сме ние, които пишем тук, и които сме наясно какво е ФМ, БХС и т.н.? Едва ли сме и 1% от бременните в БГ. Другите не са и чували за подобно нещо. Говоря от личен опит - много от познатите ми в момента са бременни, и при всяко споменаване какво съм прочела или какви изследвания съм си правила ме гледат като изтребител и си мислят, че нещо при мен не е наред Sad Помислете колко от бременните в БГ живеят близо до Сф или друг голям град, където могат да си направят примерно ранен БХС(който се прави само в София), или имат финансовата възможност и свободното време да прекосят страната, да си направят всички тези изследвания? Ние се стараем  да водим добър начин на живот, да се храним правилно, да се поглезваме дори Wink а замисляли ли сте се, че има жени, които не само че не могат да си позволят да се хранят разнообразно, а и са принудени да работят и живеят в тежки условия? Така че всичко го има - можеш да живееш като скот, да пушиш и да пиеш до края на бременността и пак да ти се роди здраво дете, а може и да се пазиш през цялото време, да не помирисваш цигара и алкохол, да живееш като светица, да си направиш всички изследвания на света и... Каквото Господ и съдбата отредят... Някой скоро ми каза - колкото по-малко знаеш, толкова ще си по-добре Simple Smile За съжаление всички ние тук ни е отредено да знаем повече от другите и да живеем в непрекъснати притеснения за това или онова...
Хей... днес съм била много депресивна  Grinning Хубаво щеше да е в цяла БГ още при първото посещение при лекаря да ти правят всички възможни изследвания, така че при най-малкото съмнение да можеш да реагираш до края на 3ти месец, но... при положение, че цялото ни здравеопазване е една голяма какафония и машина най-вече за пари... просто... Затова и смятам БХС в 15-19 седмица за излишен. Ще ида в 20-22 на още една ФМ и каквото такова Simple Smile Както вече веднъж писах - рекламация нема да правим  Laughing
А вие не му мислете много - иде уикенд, разходете се със семейството, поглезете се, наслаждавайте се на природата и доброто време, и не забравяйте да погалите бебчовците скрити в коремчетата Simple Smile Ако не ми мине котка път смятам тази вечер да заведа домашните животни (разбирай съпруга и щерката Laughing) на ресторант - да разпуснем малко Simple Smile После два дни - пълен релакс, съчетан с много разходки и малко чистене Laughing Laughing Laughing

# 220
Аз също съм фен на сладоледа. Сега не мога да хапвам месо-

# 221
  • Пловдив
Pav111 виждам че си от Пловдив, мислила ли къде ще правиш БХС и ФМ.При кой лекар ходиш на прегледи?

# 222
Права си Мила_Н. Всичко е в Божиите ръце - каквото Господ е решил. И както каза по-рано Радка74 (чието писмо наистина ме трогна) ще паля свещички в църквата и ще се моля както всеки ден всичко да е наред!

# 223
  • София
По - принцип аз нямам никакъв апетит. Трудно се сещам за нещо, което да ми се яде. Но може би след като мине този период с гаденето ще ми се дояжда нещо. Иначе всичко кисело ми е прав приятел. Мога да изям 2-3 лимона наведнъж без да ми мигне окото. Почнала съм да слагам оцет на всевъзможни яденета и салати.
Мъжа ми не обича кисело въобще и си мисли, че покрай мен и бебчо ще обича кисело Laughing

Karacheviyska, BIBI_SZ като го прочетах разбрах думите на майка ми, които ми казваше като бях по-малка: "И ти ще станеш майка и ще видиш, как се чувствам!"

Karacheviyska, твоето текстче също много ми хареса и ще бъде полезно и на нас, не само на мамите с второ.  bouquet
Но най-важното, както казваш е да го приложим Peace

# 224
Не съм мислила, ранен БХС няма да правя. Просто наистина колкото п-малко знаем толкова по-добре.Mila_N е напълно права. Бременноста не следва да се превръща в изследвания нон-стоп. Каквото е решил Господ-както реши кога да съм бременна.

Р.С. В момента живея в Хасково.

Общи условия

Активация на акаунт