ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ

• 42 759
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
В каквото и да се увличате като крайности, все един ден всички ще измрем на тази земя, така че абсолютно всичките ви усилия са безкрайно безсмислени и нежужни и напразни.
Само излишно тормозят психиката ви, а вместо да ви доставят радост и удоволствие от живота, те ви натоварват.
Едва ли по този начин с вълшебните ви био-хлебчета ще прибавите годинки към живота си.
Пък знае ли човек, може би пък и така да е.
Дано се окажете прави впоследствие.
Здрави и читави!

# 106
Ее, ми това е темата на орторексиците.  Laughing Laughing

Никой не твърди, че няма да умрем, нито че ще живеем с орлите, като се храним (или поне се опитваме) пълноценно и здравословно.
Ако не си наясно - това е различен/алтернативен начин на живот. Не става въпрос само за храната, а изобщо.

Въпрос на личен избор.  Sunglasses

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мили Димко,

една част от нас се интересуват и ползват био-продукти не от суета и мечтание за дълъг живот, а защото ни пука за земята, за животните, за растенията.

ако на теб ти доставя радост да консумираш без да си задаваш въпроси и без да знаеш произхода на продуктите, то не всички сме като теб.

Консумацията без ограничение не води до щастие  Wink, макар там, където живееш точно това да се издига в култ  Wink. в повечето случаи точно консумацията води до крайности Wink

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 11:13 от asyalein

# 108
Едва ли по този начин с вълшебните ви био-хлебчета ще прибавите годинки към живота си.
Моята основна цел е да преживея качествено живота си,а също и за детето ми.Не искам да се тревожа с какво да излекувам това или онова.
 Ей го, съседското дете тъпче вафлички,кроасанчета и тем подобни боклуци и всеки месец е на антибиотик и поне веднъж в годината лежи и в болница.Има разлика как ще изживееш живота си и това зависи в не малка степен от храненето.

# 109
В каквото и да се увличате като крайности, все един ден всички ще измрем на тази земя, така че абсолютно всичките ви усилия са безкрайно безсмислени и нежужни и напразни.

HugЦелта е да добавим не години в живота, а живот в годините! Hug
Иначе си права: "Прекален светец и Богу не е драг"  hahahaPraynig

# 110
  • София
Много хубава тема. Чак сега я открих и сядам да прочета всичко назад. Иначе според мъжа ми и аз съм вече в клуба на орторексиците  Mr. Green

# 111
Здравейте
Следя темата с интерес и ще нахвърлям част от мислите ми в момента. Убеден съм че на щанда с надписи БИО няма и един процент полезна стока. Тя е залежала, скъпа и с неясен произход. Конкретно визирам сирената Био в магазини Пикадили. Незрели са, меки и твърде миризливи. За 3 дни в хладилника ми от бяло си промени цвета на доста жълто и го изхвърлих. При цена от 15 лв за килограм краве био сирене не бих купил никога повече. Следващия продукт са някакви шоколади от 4,6 лв за 100 грама. Кафява захар, натурално какао без пестициди, фитнес и солариум за берачите на какао и куп други глупости по етикета и в резултат боклучав вкус и твърде висока цена. Вземам белгийски натурален от 3,6 лв ( кауфланд ) в пъти по черен и напомнящ горчиво какао.
Имах голям проблем със намиране на сирене, твърдо зряло бяло саламурено сирене от козе или овче мляко. Маджаров 10 лв/ кг почти става за целите ми но си е индустриално. намерих една женица мотаеща се по пазарите  за даприпечелва от домашно козе сирене на 7 лв /кг. Заприказвахме се за маята за сирене и каква вреда би нанесла тя. Моля ако знаете от къде да си купя здравословна мая тоест сирище за да ми правят био  сирене. Намерих мая за сирене в магазина но на етикета не пише какво има в състава и .
Да стигнем до хляба  който си печете. Аз съм на мнение че няма нищо полезно в него. Мои познати не близват хлебоподобни и цялата група от 5-6 години. Аз не близвам и молекула от пшеница ръж овес и ечемик, а дори нямам глутенова непоносимост. Ям всякакви видове картофи и оризи като заместител и всички видове ядки( бадеми, орехи, лешник и тн)
Искам да наблегна и на друго. майка ми е 100 кила свиня, омазнена, обожава да яде манджа , да топи пържени гадости с хляб и по принцип нещо с хляб, на всяко сядане на масата се слага хляб. Обаче какво от това че е мазна , тя си прави кефа от яденето пък аз се напрягам какво да ям какво да не ям и дори и да не съм мазен , пак какво от това. Майка ми  така като е затлъстяла е здрава като бик, въпреки обилното отопяване на тигана с хляб на онова кафеникаво загоряло мазно нещо. Аз не мога  да се похваля със същото щастие от храненето  Simple Smile . То или ще са афлатоксини в ядките, или  токсични бактерии в био сиренето без консерванти, или диоксини в корнфлексовете,  пропиловия алкохол в бисквити и чипсове.  Слоред мен търсим начин да се чувстваме добре , едва ли на някой му пука за продължителността на живота.    Извинявам се за правописа но е 03:00 и ми се спи много

# 112
lampionov, има вярни неща, които си написал. И аз съм на мнение, че само един етикет Био не е гаранция за качествен и вкусен продукт. Ето затова тук, а и в други теми, си обменяме информация за качествени и здравословни храни, без да са непременно от биологичен произход.

Аз си набавям домашно козе сирене от едно село - страхотно е вкусно, бяло и много ми харесва. СЪщо и кисело мляко, когато ми е възможно. Чак напоследък започнах да се замислям с каква наистина закваска се прави, колко са чисти съдовете, дали не му слагат нещо, което няма да ми се хареса. Био киселото мляко на Хармоника не е лошо, въпреки че сравнено с домашното - пасти да яде, както се казва. Виж, не харесвам био доматите на Гимел. По пазарите все още се намира сравнително добър розов домат с тънка кожа, мек и сладък вкус.

Колкото за майка ти - да е жива и здрава, жената, ама вземи мерки да й набиеш това-онова в главата, защото не е късно да се появят проблемите. Те дори тепърва предстоят.

# 113
Искам да попитам - някой има ли идея защо са спрени от продажба българските пълнозърнести хлябове. Няма Вита, няма Бонус.. И пълнозърнесто брашно няма по магазините от ок. 20 дни.

Проверих във всички магазини, от които преди съм купувала, и питах - всички вдигат рамене.

# 114
  • Linz
Има Тонус, Нилана... може би и други. Но защо Бонус е спран- нямам идея.

# 115
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но защо Бонус е спран- нямам идея.

в готварския имаше тема със същия въпрос и някой сподели, че заводът е фалирал.
дали е така - незнам...

# 116
Но защо Бонус е спран- нямам идея.

в готварския имаше тема със същия въпрос и някой сподели, че заводът е фалирал.
дали е така - незнам...

Shocked Shocked

Как ще фалира, като хлябовете им се купуваха много..?  newsm78

Добре, а защо ги няма на Грахам пълнозърнестите брашна?
И друга марка съм купувала, сега няма ни една..

# 117
  • Linz
И аз не вярвам да е фалирал, това е от най-купуваните хлябове. Повечето хора около мен само хляб Бонус ядяха.

# 118
Има хляб вита в Пикадили както и пълозърнесто брашно Грахам. Не са изчезнали от пазара, само хляб бонус липсва. Аз лично започнах да си купувам от немските хлябове местермахер-с ръжен шрот и ленено семе, много ми харесва. Скъпичък е/500гр-3.50лв/, но аз си хапвам по 2препечени филийки на ден под формата на сандвич със зеленчуци.

# 119
  • София
   Ние сме почитатели на хляб Вита от Добрич. Разваля се, гарантирам! Купуваме го от Била и Кауфланд.
   Бонус не купуваме от наколко години, откакто започна да мирише задушливо на нещо (аз си педставям, че е консервант, защото корите за баница на Белла миришат на същото задушливо нещо...) Бонус и Белла не се развалят!
   Тонус не мирише на това нещо.

Нилана са много солени и въздушни, много са купешки...

Общи условия

Активация на акаунт