Ноемврийчета 2005 - 15

• 15 842
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Тити страхотно изглеждаш  Heart Eyes Доста голямо ти е коремчето вече Simple Smile
Майче лоша майка, лоша  Mr. Green

# 196
  • Карлово
Тити, леле какъв корем, колко бързо се забравя Grinning и наистина изглеждаш страхотно

# 197
благодаря Simple Smile всъщност съм плюс 14 кг и сега усилено ходя, движа се, да поддържам форма.
майче - абсолютно същото. Не мога да мисля за малкото като за новото братче, още не съм му осигурила дрехи, легло, нито име. Все си викам, че набързо ще се оправим като се роди, пък сега Деян е важен. Обаче то рита доста повече от батко си навремето, и си мисля, че може да дойда на твоята - да ми разкаже играта с капризи и театри Simple Smile

# 198
Микки, Били, еххо, Dominika, Sissa, благодаря за похвалите!  bouquet
От известно време се забавлявам да снимам моите щерки, но те май не се забавляват толкова. Laughing

тити, изглеждаш чудесно!
Моето коремище още не се е прибрало. Трябва да правя коремни преси или операция. Засега си купувам дрехи с висока талия. Simple Smile

Sissa , и Мина се има за голяма кака (е, в сравнение с бебето тя е) и се отваря на доста по-големи от нея момчета, примерно. "Ей, момченце, не сядай там , ще се изцапаш, пази се, не минавай през калта и т.н.". Някъде ще ни бият!
За приказките - обсебена е вече от принцесите. И аз съм строила замък от тухли и вар, и аз съм шила на ръка рокля от перде, но тогава бях поне на 6! Днес Мина ми съобщи, че била Принцесата на Египет и щял да дойде за нея Принцът на Египет! Току се изцепи: "Аз не съм Мина, аз съм Красавица Бел!" Опитвам се да и вменя, че красота само не стига.

Но и интелектуалното сме настъпили здраво. Знае 10-тина песнички на английски - истинска гавра с езика на Шекспир! Laughing

Вчера и купих тротинетка - не слиза от нея и в банята! Grinning

# 199
Очевидно и аз съм забравила, какво е да си с  корем newsm78 Вижда ми се мноооого голям, а килограмите са си нормални.

кукла  - тъкмо се двуумих. Каква тротинетка взе? От тези с 3 колелета или с 2?

# 200
Взех с 2 колела. Такава  видях и взех без да му мисля. Колко ли ще я кара? Прави си устата и за ролери!

# 201
кукла  - или аз подценявам Ники (защото си мисля, че няма да може да кара с две колелета) или Мина е много напред с материала Simple Smile

# 202
Sissa , на Мина физическата активност определено не и е силна страна.
Тя се оттласква с едното краче, другото - на тротинетката и така се придвижва. Не ги качва и двата. Но пък вчера се качи за сефте, може да се научи как.
Защо не качиш Ники пробно на някоя тротинетка?
Важното за тротинетката ни беше да е синя -любим цвят! Simple Smile

# 203
кукла, много са ти сладки куклите  Hug
аз точно се канех да ви питам за чуждите езици дали не е много рано или пък е вече време.
кейти също знае вече няколко стихчета и песни на английски и учудващо ги докарва правилно, освен това цветовете ги знае всичките. сега съм извадила няколко думи, най-вече животни и предмети, и истински се забавлява. имаме един много шарен и пъстър комплект на дисни за учене на английски. всичко протича под формата на игра. на нея й е интресно, не че страдам от някакви болни амбиции да проговори английски Crazy

# 204
Юка, благодаря за комплимента!

Кейти няма да проговори английски, Мина също. В това съм се убедила. Трябва да му се говори на детето непрекъснато на чужд език. Може би, ако започна сега с Галка... Но и това е късно вече- Галка определено разбира някои думи, т.е. реагира на някои думи, може би разбира много повече. Занимавам Мина под формата на игра от 1 година вече. Трупа лексика. Използва няколко идеома в ежедневната си реч - понякога предпочита да го каже на английски, вместо на български. Освен това използвам английски думи за повече "тежест" на ситуацията . Примерно "forbidden" значи, че нещо е строго забранено.
Със същия успех Мини прихваща и песнички на френски и испански (как само пее "Ла кокарача"! Laughing). Но няма да го научи и проговори езика. Мисля, че ще и е по-лесно да го учи в бъдеще. И аз нямам болни амбиции, но Мини определено има "филоложки" ген Grinning, та затова.

При положение, че до 3 годишна възраст научават по 10-тина думи дневно, нямаше да е зле да и налея и английския в главата. Една грижа по-малко за в бъдеще...

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 17:28 от кукла

# 205
кукла, а някой от вас полzва ли вzика в ежедневната комуникация, или просто така си я учиш?
Малик е много смешен, речта му се състои предимно от иzречения с две думи, винаги едната на бг, другата на немски.

# 206
Сердика, Малик ще проговори малко по-късно, защото расте в двуезична среда, но пък ще ги знае и двата езика!

Не ползвам езика е ежедневната комуникация. Гледам една майка в градинката (българка) го прави с децата си - прекрасни резултати дава.
Как "учим" английския ние:
1. В плейгрупата "Приятели" - може би съм ви разказвала за нея. Там езикът не е цел,а фон.
2. Понякога я занимавам у дома по тертипа на Юка - с книжки, флаш карти и т.н. Обожаваме т.н. екшън сонгс - пее се и се показва с езика на тялото (тип хей ръчички, хей ги две - детето показва ръцете си). Важното и мама да участва. Голяма забава за Мина е и лесно учи думи така.
3. Пускам и анимации на английски, като аз съм наоколо и и превеждам дадена фраза, наблягам, тя я повтаря и на следващата прожекция вече я знае.

Сега не се сещам за друго...

# 207
  • Пловдив
Здравейте всички!
Много задачи и няма време за форум, а определено ми липсва.
Микки, Кукла, чудесни момичета си имате!
Тити, ама много бременна изглеждаш, но си много хубава пу-пу.
Росен също реве сърцераздирателно за най-дребни неща, закоито не бих предположила , че ще се разстрои.

Научил е няколко каруцарски псувни, които като чух, просто онемях и се чудих как да реагирам. Окзаза се, че знае, че това са "грозни думи и така не се приказва"Сестрата в яслата ми каза, че две деца ги носят отвкъщи и е говорила с родителите. В интерес на истината Палмен като ги чу първоначално прихна, но после взе да му обяснява, че не бива да говори така.
Не знам как е правилно да се постъпи.
хубава вечер на всички  bouquet

# 208
Да почерпя за рождениците ни!  Hug
Майка ми и баща ми са рожденици днес, но за жалост, баща ми е на работа , а милото ми майче в Мадрид.. Tired
Как да е..да почерпим! Hug Laughing

Да са ми живи, здрави и все така корави в този безмилостен живот! Hug

# 209
Виж ти колко интересно... Да са живи и здрави родителите ти никики!
Аз пък съм сама, от планирана вечер без деца стоя и чакам мъж ми да се прибере от работа и второто класиране на градините....то шансовете ни и сега са малки, но надеждата умира последна.
На нас английския не ни е приоритет, но пък детето се оказва, че знае много думички от филмчетата - животни, цифри....
Гошко много обича животинки, напоследък ни моли за котенце, това при всяко виждане на коте или куче вън, дори вече не ни моли, а направо заявява, че ще си го вземе. Като изслушва  обаче обясненията ни срещу идеята да коте започва да иска морско свинче/не знам дали помните, но ние си имахме Свинчо, който умря миналото лято/. До тук сме удовлетворили само искането за рибка, което беше подобно като интензивност. След известно колебание за име между Голди и Немо, Гошко се спря на Голди. Доволен е не пропуска да го нахрани. Батко му обаче в момента е с нулев интерес към животните и не взима отношение, предполагам заради лошите спомени от раздялата с Гнус и Свинчо.

Общи условия

Активация на акаунт