Ноемврийчета 2005 - 15

• 15 836
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Виж ти колко интересно... Да са живи и здрави родителите ти никики!
Да интересно е!И двамата са родени на една и съща дата в една и съща година и пак - петък 13-ти! Laughing
За животните, то трудна работа с големия  Rolling Eyes Загубата на домашен любимец дори и за нас е тежка!Ние имахме немска овчарка с типичното кучешко име САРА  , малката я обожаваше и много и се радваше, но тя на нея -НЕ, почна да ревнува  да й скача и пр.. , затова я махнахме, дадохме я на един човек да я гледа, а той не й давал вода и... Sad...Криста не си спомня, но на нас ни е много мъчно още, а сме големи, какво остава за малко дете?!?  Confused За сега се въздържаме и слава богу животинчетата(каквито и да са те) масово  ги е страх от нея, така, че интерес засега към тях няма!Дано На Гоги да му отмине мерака! Peace

# 211
тити,много  хубава бременна мама си -радост за очите Simple Smile
кукла- интересни снимки.Децата изглеждат така, сякаш знаят много тайни  ,като малки магьосници са.

Алекс за сега не проявява интерес към принцесите,любими са й замъците.
За Коледа си поиска "дзамък" и го получи.Още си играе с него.
Преди два дни  счупи леглото с балдахин на принца и принцесата
и след като се вайка известно време ,ми каза ,че имала идея как да го поправи.
На въпроса каква  е идеята-  уточни :"много идеи".
Добре ,че и аз имам идея.Днес  смятам да го лепя.

От друга страна много харесва глупавия Ханс -героят не е от знатен произход ,
но се ожени за принцесата и сега като се замисля ,
възможно е и Алекс да е преминала в отбора на принцесите ,
без да ме уведоми официално.

# 212
голяма радост за Деян - купихме от Практикер за 5 лева кутия за инструменти, като куфарче, истинска, има си и отделения за пирончета на капака....седи си детето, кефи се, складира вътре какво ли не, носи си я от стая в стая....

не  е много интелектуално, ама може пък занаятите да го влекат  Mr. Green

# 213
  • Карлово
Анеле, Мартина използваше "Мамка му" преди месец някъде. Бях чела някъде преди доста време, че в такива случаи е по-добре да не се реагира. Нито сме се карали и поучавали, нито се смяхме, просто я подминавахме фразата. Само на няколко пъти я попитах какво означава тази дума и споменах, че няма такава дума и не я разбираме какво иска да ни каже. И за около седмица спря да я използва.
Ние пък сме на вълна гумени играчки. Каквото дам на Ангел, такова иска и тя Grinning

# 214
сега ще ти каже 'искам пак памперс' и ще се видиш в чудо. странно е, но при деца с малка разлика май се оказва, че по-скоро малкото 'дърпа' голямото назад. до момента поне не съм регистрирала камбата да е прихванал нещо от сестра си.

аз се върнах тая нощ. разбита съм,но пък има защо - свърших огромна раборта и у дома става красиво! холът сега е просто огромен  - един диван, маса с не-големи 6 стола и сандък за дърва. ио това на над 30 квадрата. много ми биндисва подобен простор. 2те детски също ще станат уютни. всъщност, в едната стая ще сложим и 2те легла - крайно врвме е да започнат да спят заедно, а другата стая ще си остане празно пространство за игра. мисля, че този пък и този ремонт ще бъде последен. поне се надявам да не ме осени някоя друга идея за подобрения и разместване  Mr. Green

за чуждияте думи - със съжаление мога да отбележа, че петра пее 'ЧРД' ужасно погрешно. струва ми се, че няма никакъв уклон към езиците, което не е чудно - оказа се, че и двамата с филков трудно и с мъки сме се преборили с англ/немски. има на кой да се метне детето значи  Mr. Green

# 215
За неприличните думички - изпуснахме я Мина още преди една година. Тогава научи "задник". После от "Артур и минимоите" прихвана "кефи". И понеже разбра по изненаданата ми реакция, че са някакви по-особени думички, почна да ги повтаря в комбинация :"задник кефи" и "задниккефицици!" с пънкарска интонация, захилено. Но вече явно не се кефи  Laughing толкова на тази игра и не го прави.

За влиянието на малкото дете - така си е. Но не бих го нарекла регрес за по-голямото. Всичко е една игра. Между деца на различна възраст заиграването става най-лесно  с подражание: Мини подражава на бебето, то - на кака си. От всичко това печелят всички - Мини се забавлява с познати вече бебешки неща, Галка научава страшно много от нея. Само майката лудва малко. Laughing

За борбата с езиците - всички сме се мъчили повече или по-малко учейки езици, защото сме ги учили по академичен начин. Ранноезиковото обучение няма нищо общо с това. Там се залага на играта и повторението. И пак казвам - детето ще проговори само ако расте в двуезична среда.
За погрешно произнесените думи - че те на български не могат да говорят напълно правилно, нормално е!

# 216
Привет и успешна седмица на всички!

По темата с чужди езици Ники знае само ЧРД на английски (от яслата), което пресъздадено от нея звучи като "Бейби ту ю" и някаква залъгалка, от рода на "Ени бени, рики така", което аз броя за чужд език Mr. Green, но както каза majceto
....има на кой да се метне детето значи  Mr. Green
та и при нас...

# 217
Мдаа, и аz се zасрамих ужасно, когато преди няколко дена Малик иzпусна нещо и ядосано иzвика "f.ck!"....

# 218
Гошко казва - тъпак/от "Оди ти си тъпак" от филма Гарфилд/. Когато някой не му е симпатичен, а се опитва да го зогавори на въпроса - "Как се казваш" отговаря "тъпак" и понеже знае, че следва въпроса на колко си години отговаря "и съм голям/или малък според настроението/".

Децата ви впечакляват ли се от половите разлики?
Ванко преди години на същата възраст ме попита "Мамо, ти си госпожа, защото нямаш пишка ли?", а сега и Гошко дълго време ме преследваше с въпроса "Къде ти е пишката?". Скоро пък му купих едни панталонки и в опита си да го накарам да ги пробваме/въобще не обича нови неща/ го питам "Има ли такива гащи за майки?", а той отговори "Не!", аз попитах "А какви има тогава?" в отговор получих "с пишки".

# 219
  • Пловдив
И Роската се вълнува от разликав половете забелязвам. Знае, че с тати имат пишки, а мама си няма, но пък имала"цици"

В петък си купи хнова блуза тип туника, изрязана и  Росен тази сутрин ме пита - "това за твоите цици ли е?", на което не му отговорих и интересът за момента секна.

Хубава седмица на всички.

# 220
и кейти отчита разликата. много се впечатли, когато едно момченце ни беше на гости и се наложи да го преобуят. сто пъти ме пита какво си имал мони, защо тя си нямала такова  Laughing

# 221
Здравейте!  Hug
Юлиана вече си е при нас в София. Вчера ходихме в НДК на "Мечо Пух" - хареса й много, изпълняваше всичко, което подканяха актьорите, викаше, радваше се, сняг ни валя.. хубаво преживяване.
Днес бяхме по задачки - да й вадим паспорт, а също да вземем от педиатърката здравно-профилактичната й карта - утре ще я записвам и аз. След дълго мислене и проучване на всякакви частни детски заведения, решихме все пак да се възползваме от приемането й и да я запишем в детската градина тук в центъра - "Буката". Много е хубава и ще съм спокойна, жалко само, че нямаше как да прогнозираме преместването ни. Но като отидем окончателно в Борово ще му мислим.

Юлиана също е на ясно с половите разграничения и никак не я смущават. Simple Smile Още миналото лято на морето ги установи, играейки си с едно момченце, а и ние по принцип не се крием пред нея.
Вълнуват я всички момичешки неща - предмети, игри, приказки и тенденцията се засилва все повече. Вече Франклин не й е интересен, иска принцеси, русалки... Милейди беше споменала, че с Нана играят на игри с роли, при нас е същото - тя обикновено е Блум (Уинкс мания я гони, а те са за доста по-големи деца и въобще не я поощряваме, но явно от някакви каки е видяла), аз варирам, баща й е принц, президент или професор. Simple Smile

Английският - също проявява интерес и аз й казвам отделни думички, научава и сама от разни филмчета, макар че откакто е топло не гледа. Не знам дали съм споменавала, но като бях студентка с първото висше, известно време преподавах английски в една детска градина, спомням си с гордост колко много знаеха най-малките дечица (3 г.) - всички цветове, животни, плодове, зеленчуци, числата до 12, професии, доста песнички и стихчета, елементарни диалози и още.. А с тях имах само 3 пъти в седмицата, с по-големите всеки ден. Разбира се пак е индивидуално, някои само като папагалчета помнеха, други никак, и наистина имах случаи, в които родителите ми казваха, че децата не знаят някои думички или цветове на български, но на английски да. Simple Smile Определно всички родители бяха доволни, правехме почти всеки месец нещо като тържество - тематично. Сега също се практикуват такива часове в градините и аз с удоволствие бих плащала за тях, защото са допълнителни, има също немски, танци - различни, гимнастика, плуване - където има басейн, футбол за момчетата..

Майче, чудесно е, че ремонтът у вас тече гладко, бързо и очевидно задоволително! Ще чакаме снимки!
тити, много си хубава на морето и излъчваш едно такова спокойствие.. а на мен не ми се стори огромна, а нормална като за финал, а и може би защото напоследък виждам много бременни, явно лятото са по-забележими. Simple Smile Кога ще се връщате, да не се сдобиете неочаквано с бургазлийче!? Simple Smile
кукла , прекрасни са ти кукличките!  Heart Eyes

Ох.. пак прекалих с писането, извинете!  Embarassed Лека вечер!   bouquet

# 222
Интерес към чужди езици няма засега, то не че и ние се опитваме да я научим на нещо такова де Simple Smile
Неприлични думи, засега не владее, но едва ли ще ни подмине.
Разлика между половете - откакто сме в новия апартамент Ния обича да ни прави компания докато някой от нас се къпе. Сяда си на мекичко пред мивката и се закача нещо. Мисля, че не й прави никакво впечатление, че сме с различна физика, просто е свикнала и го приема за нормално.
Добре си изкарват засега на морето. Много ни се радваше като ни видя и беше много приятно. Косата й е подстригана на някаква черта 2 пръста под ушите. Странна ми е, липсват ми много къдриците й, но поне изглежда прилично в главата дори и да не е сресана, че иначе беше като гнездо в главата. Да ви кажа беше ме срам. Облечена с хубави дрехи, но в главата рошава и сплъстена...ужас. Гледах поне на 2 небрежни опашки да я вържа, да не личи толкова.

# 223
  • Карлово
и Мартина е наясно с половете, дори гордо обяснява на гостите, че Ангел е момченце и има пишле  Blush

# 224
петра вчера си събу гащите в центъра на русе и тръгна да пикае права, защото така видяла, че прави другарчето й дани. хванах я съвсем навреме - преди да е свършила работата. пак обяснявах, че момченцата пишкат прави, защото имат пишки. пита ме не може ли и тя така и аз й казах, че за сега не може  Mr. Green извод - явно не е много в час с половите различия. а за къпането и тоалетната - филков много отдавна почна да се заключва. и не се мотае гол из къщата. и двамата имаме такова усещане за нещата. ако иска да се научи - камен й е пред очите, а и още 20тина деца в яслата също са й пример. явно точно защото е непрекъснато в смесена среда, затова не чатка инфото по въпроса.

игри - не се вълнува от принцове и принцеси. четем приказки с горски герои и червени шапчици. към пепеляшка прояви някакъв интерес, но по-скоро беше към стъклената обувка, нарисувана на стълбата, а не към принца и самата пепеляшка. пита ме защо в една приказка кумчо вълчо е лош /червената шапчица/, а в друга е добър и кротък и 'бавно и полека мете горката пътека'  Wink освен това все така си играе със строители, а към кукления театър има поразително негативно отношение. та така с наша петранка.
камен продължава да е супер звучен. и продължава да спи с ужасен маниер на будене през 30 минути или по-малко. неприятно ми е да го повторя, но много често му се дразня. и не мога да избягам от сравнението 'петра на тая възраст еди кво си'. знам, че са различни същества, но не мога да не отчета факта, че петра имаше много повече умствен багаж от него, при все, че тогава я набеждавах за несхватлива.

тити - не раждай в бургас, моля. не съм чела много положителни мнения за бургаското аг Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт