МНОГОДЕТНИ МАМИ 37

• 17 973
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
Блещулка, чудесна новина за твоята приятелка!  bouquet
Аз пък току-що много се зарадвах, че още една от любимите ми потребителки в този форум чака 3-то дете. Тази година 3 от мамите, чиито мнения винаги чета с удоволствие (независимо дали съм съгласна или не), са на път да гушкат трето бебе. Страхотно! А годината е едва наполовина...  Mr. Green Чакам още включвания.  Grinning Скоро в нашата тема няма да можем да се разминем - и то все най-готините мами.  Twisted Evil

За програмите срещу насилието не съм писала, така че грешката не е в твоя телевизор. Става дума за проект, който разработва 20 теми, свързани с различни видове насилие, като се правят паралели между виртуалния и реалния свят. Всички въпроси се представят на децата (и младежите, защото са включени ученици от 5 до 12 кл.) по интерактивен начин - чрез игри, дискусии, работа по групи и т.н., като целта е да се предизвикат децата активно да разсъждават върху участието си в различините видове насилие: било активно или пасивно, било като жертва или като насилник, било съзнавано или несъзнавано... Засега сме разработили темите и ги тестваме в 3 училища. Децата като цяло отначало са резервирани, но постепенно се включват много активно. Направо е потресаващо колко голяма нужда имат децата да говорят, да бъдат чути, за споделят и разсъждават и колко малко умеят да го правят - и колко николко ги учи на това училището.
Иначе втората линия в този проект е тези занимания да се провеждат от заместващи учители в свободните часове на децата, така че да нямат възможност да кръстосват по улици и кафенета. Скоро ще набираме обучители, които ще подготвим за работа от есента. Самите теми ще бъдат качени в teacher.bg, така че ще бъдат достъпни за всички учители и психолози, които искат да се занимават с децата по този начин.

# 196
Кабо Алма, благодаря за бързия отговор!   bouquet  Изобщо няма спор за това, колко са нужни подобни програми и занимания с децата ни. Ще следя сайта, който си дала. Значи от есента ли да очакваме включване и в другите градове?

# 197
Блещулка,то май ми е от хормоните такова настроението и това,че не излизам през деня ме смазва.Тромава съм и не мога да си свърша каквото имам ,защото много бързо се изморявам.Ама ще вляза в крак,по принцип съм усмихната и жизнена, всеки си има подобни периоди - затънеш за малко ,ама като изплуваш и виждаш живота с цялата му красота.
Поздрави за всички майчета!!!

# 198
кабо алма много се интересувам от този проект. тези обучители както ги наричаш, на какви условия трябва да отговарят? преди време те питах какво работиш, но не ми отговори. надявам се проекта да ви е реален, а не някакси скърпен, защото много бих искала да участвам, ако покривам изискванията ви. като казвам скърпен преди години кандидатствах за нещо като обучител към една програма на Проктърандгембъл за сексуалността при учениците. ами отидох на интервюто и бях потресена от какво ли не - накараха ме да кажа виц за полицаи точно /е точно тогава не се сетих за такъв макар да знам 2/, после ги питах какво се предвижда да се говори в 11 клас и те ми казаха че се обсъждало облеклото  Shocked за секс, и всичко свързано с него не се обелваше дума, а темата беше именно за сексуалното образование. пълна кретенщина , някой си переше парите. и все някакви тъпи въпроси карам ли кола и т.н.  Crazy много ще съм ти благодарна, ако споделиш повече подробности.

# 199
Момичета, аз не съм старателна ученичка на мама Цоцоланка и не се научих да качвам снимки и пр., но ви черпя виртуално - първородния ми син днес става почти мъж! 16 години и почти цял ден, изминаха от мига в който го прегърнах за първи път!

# 200
Ох, да драсна няколко реда сокато все още имате прясна памет и ме помните.....

Днес голямо пране му ударих.......И после защо ми е била за смяна пералнята...Ами ей го днес - не съм я спряла...Реших и други, извън обичайните заподозряни дрехи, неща да пера и то отиде,че се не видя........И на всичкото отгоре - панера за мръсни дрехи започна отново да се пълни! Ужас! Направо не вярвам, когато панера е празен - то това е фантастика!

Одисеята с нашето животинче продължава...По всяка вероятност няма да го махаме, защото казаха,че не било агресивно ако нищо не му правиш. Остава двамата братя да се грижат за почистването на следите от звяра. А снощи бе екшъна....Мача свърши, ние си легнахме, всичко загасено, дори и Минка и Пенка не работят, тишина, идилия, точно за близнаци.....и......някакво тупуртене точно над главите ни. И по едно време на прозореца до мен - едно нещо се хлъзга по прозореца, стигна перваза, стоя така няколко секунди и ...изчезна като успяхме да видим добре сянката му - без очила видях голямата му опашка! И аз се побърках! Такива сцени съм гледала в редките ми проблясъци, когато съм гледала Хичког! това животинче ме побърква вече! Но утушунието е,че вече ходи на гости у съседите и дано скоро там се персели да живее. Съседката и тя се оплаква от този гост и явно обикаля района.....Но пусто чудо...как така реши точно у нас да се засели! newsm78Че сме гостоприемни - такива сме, ама чак пък толкова.......

Утре дете номер 1 приключва с училището. Само ще им дават бележниците и по всяка вероятност се очертава да е пълно 6, но утре със сигерност ще кажа. Олимпиадата,в която участва по английски, се е представил много добре(по вътрешна информация)и в събота ще му дават диплома като не казаха на кое място е. Само ми казаха,че ще има диплома за него и награда.....Но нищо повече.

Номер 2...му е скучна ваканцията, учи по малко всеки ден, но я караме пред ТВ-то и детските. Обаче нещо не може да се справи с конкуренцията в къщи...май нещо като криза изживява, страда от липса на внимание и прави големи щуротии и глупости от ревност......Като я гледам как се опитва да командори в къщи - готова е за учителка, или най-малкото за свекърва!

Номер 3 - не може да повярва,че вече е във ваканция. ДГ работи, ама ние не го водим, защото и без това в последно време само броеше дните до тържеството, защого каза,че след него - повече няма да ходи. Приготвил си е чантата за Добрич и вече само това мърмори - кога ще го заведем при баба му на село.

Номер 4 - голямото непораснало дете - води ми се съпруг по документи. В последно време е много неадекватен, депресиран, стресиран, всичко му е на нервна почва, изкукуригва с всеки изминат ден все повече и повече, но...да се надявам да му мине скоро. Имахме с него разговор на 4 очи в изминалите дни и му казах - да отпусне края,че все пак ако стане нещо с него - кой ще ме гледа мен и децата???? Кой ще ядосвам и нервирам?

Аз - добре съм, гледаме мачовете нон-стоп, мързи ме, независимо,че днес чистих из къщи основно! Искам така да се подредят нещата,че да можем в скоро време да идем малко из България...Ох, как искам да пътувам..........Мамите от Северна България да си дадат координатите(ако ги нямам)и да очакват включване след време!(дано стане екскурзията ни де!)

Една позната, която 10 години се бори със стерилитета и вече определено не искаше дете(има 1 дете пак след лечение за стерилитет), скоро ме зарадва,че е бременна! Много бременни има около мен, много има и из форума......направо се побърквам. Но..аз ще изчакам да мине вълната и насаме да си бременея,че да ми се радвате повече!

Имам и много пропуснати рожденици! Моля ви, не ми се сърдете! Здрави бъдете, пълни с любов и красота около вас! Желая само щастие и хубави дни на всички имали повод за празнуване тези дни!

Добре дошли на новите мами в темата! И само за Миши, и Наслуки, и Феята, и Велинка искам да кажа,че много ви завиждам! Погалете бебчовците от името на леля им Цоци!

Пешеходке, може да ти дойдем на гости...Да купиш бАнбони!

На всички останали мами - прегръщам ви! Теди, Габи, Галче, Блещулке, Юле(как се разинаваме вече с тебе...така е стана голям началник и се забравихме с теб!), Анаис, Голямата Шефка, Радето(а тя задочно и на Каишка), Ани и всички, всички останали, които не сте излязли на последната ми страница при отговорите - обичам ви! Хубав и бърз утрешен последен работен ден преди уикенда!

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 23:01 от Мама Цоцоланка

# 201
Аууууу.........срам, срам, срам.......Да забравя Сватята...Извинявай, мила....

На големия мъж Самуил му желая - царствена осанка, библейска старост и библейска мъдрост, за да се прегръщате още поне 100години! Човека е голям за целувки, но целувам майка му и сестра му, а на него майка му да му даде пари за да се почерпи за свое здраве!

Ти не се научи, но....ЕТО ТОВА нека да е подаръка ми за теб и за всички мами. Чудото на снимката е мое лично производство и днес цъфна и върза! Пофалвам ви се с него!

# 202
В мойта къща не сервираме такиви нища! Виж, бира, кафе, бира, бира.... Grinning
Кат върже това, може да го донесеш за мезе!

# 203
В мойта къща не сервираме такиви нища! Виж, бира, кафе, бира, бира.... Grinning
Кат върже това, може да го донесеш за мезе!

То не вързва това, защото се води декоративно...А ти видя ли твоя подарък как цъфна при мен - подаръка?

# 204
Честито на Самуил. Да стане умен, добър, мъдър и обичан мъж и да постигне свеята представа за щастие.
А на мама му
Hug Hug Hug

# 205
Жив и здрав да е Самуил! Да е упорит в преследването на мечтите си и да се радва на всеки ден от живота!  bouquet Много е готин тоз младеж, само майка му и баща му да не се впрягат толкова!  Mr. Green

Анаис, проектът ни е напълно реален - дори утре сутринта имам час в горен курс. Извинявай, ако не съм ти отговорила на въпроса какво работя - просто понякога, докато изчета всичко и забравя началото.  Embarassed Работя в Асоциация "Родители", проектът за превенция на насилието е един от 4-те, по които тичаме в момента. Много се радвам, че искаш да станеш обучител - изискването е да имаш някакъв опит за работа с деца - може да е като учител, педагогически съветник, психолог, ръководител на група в лагер и т.н. - и да имаш нагласата да работиш по по-разчупени методи от стандартната класно-урочна форма. Ако се навиеш да се включиш, ще е чудесно.

# 206
Здравейте, момичета. Днес имам рожден ден - ставам на цели 4х10 години. Почерпете се.

# 207

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРОЛЕТНАТА ФЕЯ!ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА,МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА,И КАТО НА ВСИЧКИ ФЕИ ,ЖИВОТЪТ ТИ ДА Е ПЪЛЕН С ВЪЛШЕБСТВА!
        ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА САМУИЛ-ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ,МНОГО ЩАСТИЕ И УСПЕХИ!

# 208
Мила Феичке, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Пожелавам ти цялото щастие на света и много много много здраве!!!
Всички вкъщи да те обичат много и да те слушат!  Heart Eyes
А ти си направи май скоро най-големия подарък, нали?

На всички мами пожелавам готин петък 13-ти (на мен лично винаги ми върви на този ден)   bouquet

Ние вкъщи сме добре, тати ходи на работа, аз се опитвам да правя преводи, докато домочадието спи, децата и трите са с афти... Не знам откъде ги пипнаха, ама така добре си ги предадоха един на друг... Всичките ми познати в Разлог се оплакват от "тия тъхи афти" (цитирам Георги).

По-късно ще се опитам да пиша повече... Прегръщам ви!  Hug

# 209
Хей,много рожденици!
newsm59  bigdance2Да сте ни живи  и здрави - Пролетна и Самуил.Аз съм на опашката за бира beer,Пешеходка!Развеселих се рано сутрин.
А между другото Самуил е едно от имената за момче,които съм избрала.За момиче вече съм решила,а за момче - приемам идеи и да ги включвам в списъка.Но щом съм избрала вече име за момиче и то още преди да разбера ,че съм бремена ,значи ще е момиче.Ще ме попитате как с този научно-технически прогрес все още незнаем пола - ами така - не се показва на двуизмерен УЗ,а на триизмерен и разните му други - не съм ходила.И така  - ще има изненада!
А мама Цоци е стопанин на извънземното,ама още не го е разбрала - дано да е Ити ,че с АЛФ бая зор ще види! newsm62Доколкото разбрах - не е Пришълеца!
Много се радвам,когато разбирам за бременни мами.Хубави новини!
Каката утре пътува за Търново (при баща си).За първи път я пускаме сама на автобуса(много от вас ще ме укорите,но няма как да пътувам с нея и да я заведа).Притеснено ми е.И три часа ще я мисля.Дори и билета като купувах ме обвиниха ,че е безотговорно,а аз само мълчах и ми едно свито отвътре. SadМай не съм добра майка? ooooh!
И да се похаваля  - сина ми миналата седмица беше направил клип за опазване на околната среда и е получил награда от РИОКОС- В.Търново.Дори имаше репортаж по канал 1.Ей в такива моменти не казвам нищо ,а само плача от вълнение.
 Hug за всички и лек ден.
Велинче,пускай по някой плейкаст,че много хубави ги избираш!

Общи условия

Активация на акаунт