Сладоледът изкушава сладката ни ОКТОМВРИЙСКА мама

• 11 163
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
ssissi успех на ФМ днес Hug
Аз пък само си обличам новите дрешки за сватбата и се фръцкам пред огледалото hahahaТрябва да си скъся панталона обаче

# 61
  • София
Забравих да пожелая весело изкарване на срещата на Пловдивските мами и да пуснете снимчици, ей, искам да ви видя тумбачетата!  Laughing
elissa_kv, честито за приема на дъщеричката ти! С тези градини и ясли е голяма драма, на всички нас ще ни се наложи живот и здраве да се сблъскаме с този проблем!
ssissi, аз също ти желая успех днес и посли да се отчетеш!  Heart Eyes Като каза "Гъз глава затрива" се сетих нещо. В болницата бях в стая с още 3 момичета. Едно от момичитата е в седмия месец и има сериозен проблем, няма да изпадам в подробности, за да не ви натоварвам! На визитацията вчера завеждащият отделението я пита колко килограма е качила от началото на бременността, тя каза 15 кг. до миналата седмица. Докторът така и се накара, използва същият израз.... Embarassed Накрая заключи, че всяка интелигентна бременна жена трябва да следи теглото си, оптималното качване на кг. е от 8 до 12 кг за цялата бременност, а другото е лакомията ня майката, която си играе със собственото и на нероденото си дете здраве! Балансираното и богато на важни хранителни вещества хранене е най - доброто за нас и бебчетата! Аз се притеснявах, че съм качила малко, но той ме успокой,че съм в нормите - забременях 46 кг., тази сутрин се мерих и кантара показа пак 50 кг., на тези килограми съм от около 3 седмици.

# 62
Добро утро, мамчета.

Gery, айде да се снимаш с тоалета и да ни се покажеш  :party:

Аз днес ходих да си взимам излседванията от ендокринологията, засега всичко е в норма. По нататък пак на контрола. Утре съм при Марков, стискайте палци да мине всичко наред и да ме прегледа като хората!

trixy, мила как ще скучаеш ние нали сме тук Hug Ще четеш, ще гледкаш ТВ, ще си обърнеш вниманиенце на себе си.

ssissi успех на ФЕ. Да кажеш как е минало после.

А, да и аз забравих да пожелая весело изкарване на пловдивската срещичка. И да не забравите да се наснимате и да ви видим))))

# 63
 ssissi ,  сподели къде си ходила на фетална ехокардиография  . Можеш ли да дадеш координати ?
Забравих да приветствам с добре дошла и trixy , ползвай си болничния , хората не напразно са ти го дали .

# 64
Сиси успех и от мен  Simple Smile
Гери представям си как се фръцкаш  Grinning а сватбата кога е?
Момичета аз питах ама понеже никой не каза да питам пак  Blush - мислили ли сте кога да купувате креватче,количка?Тези по-големите неща.Мисълта ми е дали някъде месец преди термина,дали след като родим,дали сега..  newsm78  Сетих се да ви питам защото от няколко места чух ,че някои креватчета примерно ги няма в магазина в наличност и трябвало да се поръчат от по-рано.
Трикси  и аз съм на това мнение като доктора.Но явно и много неща са си до организъм.Ето аз съм пресен пример - закусвам плодове,на обяд ям салати евентуално с някакво месо,на вечера нещо подобно.Не ям хляб/по принцип/,тестеното го избягвам до колкото мога,сладко по принцип не обичам, пия доста водя,гледам да се движа мнго и какво накрая - 2кг.отгоре и малко отекли крака  Embarassed

# 65
trixy за кг съм съгласна по принцип е така не трябва да се тъпчеш и т.н., ама да не забравяме че ня някои им се лепи от въздуха (като на мен например Embarassed)Вярвай ми че нз от какво качих толкова кг. първия път  newsm78 Надявам се сега да не е така де ама ще видим Simple SmileВажното е всичко да е ок

# 66
Енигма сватбата е на 21.06 Tada
За покупките за Дени количката я взехме когато бях в 7-мия месец, към 8-мия всичко останало - дрехи, шишета, памперси абе всичко, а леглото само капарирах и като родих го взеха и сглобиха

# 67
За отеклите крака, мен вечер ми пулсират ужасно и вече имам на няколко места като спукани капилярчета, лилаво-тъмни, с какво да се мажа, дайте съвет?!  newsm78

Енигма ми примерно в Биберон, давам го като пример, понеже моя приятелка, която ражда минлата година, оттам преди да роди си беше капарилара кажи речи всичко, количка, креватче и т.н. и след като роди отидоха да вземат нещата. Т.е. ако отсега не искате да пазарувате, било от суеверие или от друго, можеш да си запазиш.

# 68
За отеклите крака, мен вечер ми пулсират ужасно и вече имам на няколко места като спукани капилярчета, лилаво-тъмни, с какво да се мажа, дайте съвет?!  newsm78

И аз съм със спукани капиляри по краката Sad Единственото което правя е да ги кисна когато се сетя в хладна вода и си мажа краката с един охлаждащ крем. Ама от това едва ли ще се оправи. Има разни кремове с такова предназначение, но не знам кои от тях са подходящи за бременни.

# 69
Привет и от мене!
 И аз съм със спукани капиляри, освен това имам и разширени вени Cry
Ходих на преглед при съдов хирург, ама общо взето нищо не може да се направи
 Краката на висико, повече разходки, ластични чорапи и това е. Питах го за мазане нещо- той вика-
 ами ако искаш по- лесно да си обуваш чорапогащника се мажи, иначе няма голяма полза от тези мазила

Май няма да ми се размине операцията след това, ама да родя , всичко да е наред, пък тогава ще му мисля

# 70
Енигма, аз някъде бях писала за покупките, та не исках да се повтарям, но вероятно до края на август вече всичко ще сме си купили. Количката може и още тая седмица да я вземем, а креватчето е поръчано и то до края на август ще е при нас. Тоя месец мисля да купим шишетата и залъгалките и някоя друга дрешка. Ама аз съм си малкоприпряна и обичам всичко от рано да е готово.

# 71
  • Варна
 trixy , не се задържай много пред компа, а основно полежавай.
За краката mandragora,много добри съвети си дала, така е и не можем да направим кой знае какво ,но чорапите,разходките и вдигнатите крака помагат.
Прочетох че на няколко от вас краката вече се подуват. В такъв случай е много важно да кажете това в консултацията,за да ви наблюдават в бъдеще.
Днес ми донесоха витамини на Хип и да ви кажа направиха ми много добро впечатление,защото са напълно натурални от плодове а и са на сиропче.Досега пих Неоксид пък, който е с антиоксиданти и пшеничен зародиш.

# 72
ПуканкаZ и аз на ХИП съм си взела витаминки, лекарката каза 20 дена пия, 20 почивам. На опаковката пише 10 дена да се пие и 10 да се почива или нещо подобно, ама аз реших като изпих едното шишенце след тва да почина. Но на вкус е ужасно, поне на мен ми се обръщат червата, а принципно нямам проблем с гълтането на хапчета. Но тва е  Sick За ефект не мога да кажа... може и да няма видим  Joy

# 73
  • София
И аз съм на Хип . За тези витамини,които са в шишенце,като сокче,говорите,нали?

# 74
ПуканкаZ и аз на ХИП съм си взела витаминки, лекарката каза 20 дена пия, 20 почивам. На опаковката пише 10 дена да се пие и 10 да се почива или нещо подобно, ама аз реших като изпих едното шишенце след тва да почина. Но на вкус е ужасно, поне на мен ми се обръщат червата, а принципно нямам проблем с гълтането на хапчета. Но тва е  Sick За ефект не мога да кажа... може и да няма видим  Joy
И аз не мога да ги понеса тези сокчета SickЩе почвам на Милупа като свърша тази опаковка Матерна

Общи условия

Активация на акаунт