Сладоледът изкушава сладката ни ОКТОМВРИЙСКА мама

• 11 257
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
TTsvetySS първо добре дошла в редицата на омъжените   bouquet И разбира се, нека живота ви да е изпълнен с много любов, здраве, късмет и да имате най-хубавото човече!

Ссисси, не знам за черешите, ама аз освен тях, и джанки много се разядох, а дините като излезнат, защо имам чувството че оплакванията за подуване ще ни се обострят  Embarassed

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 13:31 от ina.gg

# 91
  • в здрача
Я, докато видя че има нова тема и я прочета - вече 5 страничка.
На адашката честито и добре дошла в редиците на бракуваните.  Grinning Пожелавам дълъг семеен живот в любов и разбирателство.

За фолиевата доктора ми каза спокойно да си пия и след раждането. Аз не съм я спирала вече повече от година и нямам това намерение. Това все пак са витамини, които по-трудно се намират в храната, особено за хора, които не тачат особено магданоза и копъра, като мен. 

Гледам по магазините - сега модата е за бременни. Все туники, роклички точно като за коремче. Чак не мога да се стърпя  Embarassed

# 92
Пловдивски мами и най-вече Крисси,
мен ме заболя единия бъбрек и сигурно няма да дойда на срещата.Много ми се искаше.Даже след малко си отивам вкъщи.Ако ми мине може и да дойда,ама се съмнявам,а и не искам да рискувам.
Приятно изкарване и дано на следващото събиране да успея да дойда,че сега ми е много  cry

# 93
Северинка и Енигма, мойта лекарка ми каза че лятото ако ядем плодове, няма нужда от витамини.Аз си ги вземам на своя глава,но ги пия от дъжд на вятър, защото и аз ям много плодове. Може би с Хипа ще правя серия веднъж в месеца само. Просто много ме изкефи това че нямат консерванти, оцветители,ароматизатори и захар. Дори не ми е хрумвало че има подобни добавки с такава технология.

Мацки, да питам някоя от вас има ли коремна операция някаква и чувства ли дърпане  и болки от нея сега?
Аз имам и то доста сериозна от киста на яйчника ,но преди доста години, около 6 ,така че нямам оплаквания от нея. Твоята от колко време е?
За витамините, а пиех сокчетата на хип, но ми опротивяха все с еднакъв вкус, сега пия Пренатал, уж са най-хубавите.

# 94
  • София
Северинка и Енигма, мойта лекарка ми каза че лятото ако ядем плодове, няма нужда от витамини.Аз си ги вземам на своя глава,но ги пия от дъжд на вятър, защото и аз ям много плодове. Може би с Хипа ще правя серия веднъж в месеца само. Просто много ме изкефи това че нямат консерванти, оцветители,ароматизатори и захар. Дори не ми е хрумвало че има подобни добавки с такава технология.

Мацки, да питам някоя от вас има ли коремна операция някаква и чувства ли дърпане  и болки от нея сега?
И аз имам от киста - 10 шева, 2 месеца преди да забременея. Дърпа ми от известно време и хич не е удобно. Но забелязох и че корема ми расте над нея,т.е. тя е точно на края на окосмената част и дотам е плоско,а оттам нагореее  ooooh!
Ако те притеснява да не ти се отвори някой шев,споко, питала съм по въпроса- няма страшно. Ама всъщност май зависи и от какво ти е операцията и какво точно са ти рязали вътре. На мен ми обясниха че матката не е рязана и няма как да има вътрешни разкъсвания. А коремната стена зараства бързичко.

# 95
Здравейте, Октомврийки! Да взема пак да се включа, че темичката ще свърши бързо. Видях, че обсъждате витамините. На мен докторката ми каза да си ям плодове и зеленчуци, това било напълно достатъчно, нямало нужда да приемам допълнително. На мен предишната бременност от матерната ми се гадеше и не можех да я пия, затова ще си спестя този път пиенето, освен това мисля, че от естествените витамини по- хубаво няма. Фолиева киселина и аз си я пия още, тя е полезна и то не само за бременни.

TTsvetySS, Честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

Да ви се похваля и нас ни приеха на градина, въпреки, че нямаме нито предимства нито връзки. В наща ясла няма никакво тържество по случай отписването - не че се учудвам, защото изобщо не съм доволна, въобще не се занимават с децата. Всъщност вече го отписах, утре ще ходя да го запиша на градина, но тръгваме от септемри. Живот и здраве ни предстои едно дълго, дълго лято да се гледаме с малкия. Което повярвайте не е лесна задача.Чудя се как ще се тътря с корема по площадките в жегите.
 И аз съм на ФМ др. седмица, нямам търпение вече. Някой да е ходил в 14-та поликлиника при Янкова?

# 96
Аз искам да питам майките с дечица замата ще ги спирате ли от ясла newsm78Аз мисля да го спра да не носи бацили защото е две седмици на градина, две в къщи

# 97
  • София
Здравейте, момичета!
Днес се събудих 2 часа по-късно от обичайното (то не че имам да ходя някъде;)) и ми е едно такова поспаливо....

За витамините-моята доки всеки път ме пита дали ги пия. А фолиевата я спрях в началото на 4-тия месец. Почнах Центрум матерна, която гледам съдържа същото количество ФК. Незнам дали от витамини се надебелява, на мен не са ми се отразили.

За покупките- който не е суеверен защо да не купува малко по малко. Знае ли човек в кой момент ще намери примерно мечтаната количка. Аз както не мога да излизам зяпам само по интрнет, но повечето неща предпочитам да ги видя на живо. Така че за себе си незнам кога ще можем да стартираме покупките но сигурно към 7 месец. Поне слагайте снимки на вашите придобивки в албумчето, че да плакна очи. Видях че вече някой се  е престрашл. Много са сладки нещицата Peace

Искам да ви питам в коя г.с. се прави феталната ехокардиография?

Май още нещо щях да пиша но забравих Crazy

# 98
  • София
Гери, аз също се колебая дали да спирам Соня от ясла октомври месец. От една страна и мен ме е страх, че ще носи болестите вкъщи на бебето. От друга страна навсякъде чета, че е хубаво по-големите деца да не променят начина си на живот заради появата на бебето. Предполагам, че няма да я спирам освен ако не се разболее сериозно, а и свекърва ми има възможност да я гледа и ще я пращам при нея когато е сполива и болна. Но май всичко ще решаваме в движение. Аз доста се страхувам от ревността, която очаквам към бебето, защото Соня е много привързана към мен и отсега не дава нищо на никакви бебета.  Shocked

Дезирела, честита ви градина. Ние не сме класирани, но има къде да ходи на ясла. просто исках да сменя мястото, но ще си останем пак тука.
Mylili
,  доколкото знам, този преглед се прави между 24 -26 г.с., но ще погледна листчето ми, където лекарката ми е написала. Миналата бреманност съм го правила 24 г.с. Сега ще искам да си запиша за началото на юли, когато може.

# 99
Здравейте банда  Heart Eyes
Аз за сега не мога да се оплача от подути крака,но като не работя е лесно,предния път и аз зор видях с болки и отоци......
Моя доктор също не ми каза за витамини,но аз го питах и той ми каза да пия ,та си взех Пренатал.

Браво за хубавите покупки аз все още няма да правя,че и пол не зная.

Честито на младоженката  Цвети   bouquetЖелая ти дълъг щастлив семеен живот   bouquet

Гери незнам още дали ще я спирам от ясли зимата,но ако се разболява често ще си седи в къщи при бебето.Утре и е първия ден в яслите.Днес дадох документите и е приета  Grinning Почва малко от лятото,но няма как искам до октомври да свикне и да ходи без да мрънка.

Пуканка аз имам секцио ниско на корема и ме опъваше по скоро 3-4 месец ,а сега вече не.Второто ми бебче също ще е секцио.На теб каза ли ти доки дали ще си секцио заради операцията?

Крисси разбира се аз съм на линия за срещата  Hug
Вали не вали там съм!!!! Никози и Нинка маслинка надявам се също да ги видя  Grinning
Miss Fairy  бързо да се оправяш,то срещи ще има още  Wink
Сега наточвам (зареждам)апарата и се гответе за големи снимки от Пловдивската среща  Laughing
лек следобед ииии внимавайте с черешите  Naughty и мен онзи ден ме свиваше корем от тях ,добре че не беше вечер.....

# 100
Зори, аз няма да мога да дойда на срещата.Прабаба ми почина преди малко и просто не мога.Много ми е мъчно..... Cry Cry Cry

# 101
 Мен ме пращат на фетална ехография след 21г.с. Това е някакво ново изследване и се чудя на ФМ не се ли вижда всичко необходимо, но след като ни пращат ще ходим, няма как.
 За купуването на детски дрешки, не мисля че трябва да се бърза, не от суеверие, но навсякъде има всичко по магазините, малко е раничко за покупки. Аз имам много неща и няма да ми се налага да купувам кой знае какво, но с Алекс пазарувахме почти накрая малко преди да се роди и след това.

# 102
Здравейте мили мами,
домъчня ми днес за вас и реших да се включа днес Grinning  Hug
Доста съм заета покрай предстоящото откриване на детския център,който
реших да открия преди два месеца близо и оттогава непрекъснато нещо работя. Но това не го казвам като оправдание, защото има толкова работещи мами Grinning.

Аз бях на поредния преглед  на 20.май, а на следващия ден ходих на ФМ при Томова. Всичко с мен и бебето върви засега добре newsm44, а срещата с малкия юнак беше много вълнуваща Joy.
Ако знаете още от сега как имитира майка си  #Crazy #Crazy /свих краката си в коленете и след малко си ги сви и то, после си сложих ръката под главата, за да ми е по-удобно да гледам какво се случва на екрана,  и то си сложи ръчичката /.
Доц. Томова е много готина, обясняваше ми през цялото време какво я интересува, даде ми снимчица, на която само клавичката се вижда ясно  Grinning

За витамините: аз също не съм от най-редовните /пия иначе сиропчето на Хип натал/, а сега доки ми изписа и едни капки Зимафлуор, за зъбките на бебока. Тях пия по-често. Обаче съм такъв душманин на всякакви плодове.

Аз съм си купила две мъжки бодита, едното го купих като разбрах пола, защото бях доста разстроена smile3518. Очаквах да връзвам плитки, пък то се оказа че ще забелваме пишоче newsm03. Но вече свикнах с мисълта, та дори измислих и няколко имена smile3501

За покупките незная кога е най-подходящо, но сигурно ще бъде на следващото пътуване този месец на 17.юни, защото нямам търпение. А да ви кажа и за моя страх, колкото повече наближава времето за раждане, толкова по-шубе ме хваща, даже онзи ден малко си поревах със глас.

Хайде, стига толкова съм писала, че ще ви омръзне да ми четете романа  smile3503

# 103
  • София
Здравейте мацки!
Аз искам да се похваля, че миналата седмица бяхме на фетална ехография и да разкажа мнения и впечатления.
Бях в център Фемина при д-р Спасов. Много спокоен и приятен доктор, който
много внимателно оглежда всичко и обяснява.
Мери се нещо като сърдечен ритъм на различни места -
при клапите, на излизане към белите дробове, при пъпната връв
и така се установява дали има отклонения.
При нас всичко беше ок : ) Само се оказа, че имаме разширен стомах и
сега трябва да се следим. Другата седмица съм за 2-ра ФМ при д-р Димитрова пак
във Фемина и се надявам да се окаже, че стомахът е бил подут от нещо, което съм яла през деня.
И също така ни разгледаха подробно и сме девойка.
Та всъщност съм много доволна от този преглед.
За краката - аз се подувам страхотно вече и чак ме е страх да си помисля как ще ходя
на работа до 15 август живот и здраве.
Предполагам, че подуването на краката е в следствие на многото килограми,
които качих до сега.. Мисля да си взема от сега кростренажор за после.
Е малко длъжко стана, ама отдавна не съм се включвала.
Поздрави на всички

# 104
Момичета бързам с отчета!
Първо, който е насочен или е решил да си направи това изследване, да го направи, много съм доволна. Аз бях при доц. Павлова, беше дълъг и обширен, не очаквах честно да си кажа. Не е много приказлива - даже грам, чак накрая казва каквото има да казва, прави много снимки, накрая ти дават и заключение. При мен например Д-р Димитрова ми каза че всичко е ОК, аз на своя глава реших да направя това изследване. Всичко е наред, но тя има препоръка да се наблюдава някакъв кръвопоток, който е в незнам си какви граници - тя си го описа в документа и каза, че оттук нататък Димитрова трябва да го наблюдава при всеки преглед. С други думи ако не бях отишла това нямаше да се случи, за Димитрова сърцето на бебчо е ОК и това е, ноооо движението на кръвта е мнооогооо обширно понятие. Аз не съжалявам и съм доволна, заслужава си бюрокрацийката, с която трябва да се пребориш, разбирайте малко мотане по гишетата, но няма как - държавна болница. прегледа струва 60 лв. Охх малко объркано май стана ако се сещате да попитате друго, давайте аз съм на среща Hug

Общи условия

Активация на акаунт