Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да си направя БХС във Варна и какъв е редът за това?
Как да съобщя, че съм бременна?
Какви са рисковете, свързани с амниоцентезата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да си направя БХС във Варна и какъв е редът за това?
За да направите БХС във Варна, трябва да отидете в генетичната лаборатория в града. Те извършват тези изследвания за 15-19-та седмица от бременността. Преди изследването поискайте писмена и устна информация, както и писмена и устна консултация относно резултатите след изследването. Тези услуги са безплатни и задължителни. Извършването на теста в други лаборатории може да създаде проблеми. Това съветва д-р Кременски във форума на генетичната лаборатория.
-
Как да съобщя, че съм бременна?
-
Какви са рисковете, свързани с амниоцентезата?
Резултатът от амниоцентезата показва риск от 1:1141, което означава, че от 1141 бременни 1 ражда дете с Даун синдром. Важно е да се изисква писмена и устна информация преди изследването, както и писмена и устна консултация относно резултатите след изследването, които са безплатни и задължителни. Изследването трябва да се извършва в специализирани лаборатории, които могат да предложат професионална консултация.
-
Как мога да се справя със сънливостта и безсънието?
-
Как да се справя с контракциите и тежестта в корема?

Дано някоя от другите мацки се сети да вземе фото , че на нашето му се случи случка и сега си чака ремонта

Действайте, че време не остана, бебо ще е роди и к'во ще му обеснявате после
то и аз не мога, задоволила съм се с кекс-а

. Онзи ден реших да я отменя и да сготвя (Ако има бременни на които им се дояжда да не четат) фрикасе и пилешка супа, за целта реших да резделя едно пиле на две (по дължина) така че да има едно и също месо и в двете яденета. Тя после ми вика че трябвало бялото месо цялото + бутчетата да го сложа във фрикасето а остатъка от пилето на супа.Е да ама на мен ми се ядеше пилешка супа а не помия- тя понеже не яде супа и за тва така вика.Еми ядосах се защото хем я отменям, хем недоволства. Ами как да направя супа (бедняшка) като ми се ядеше много с повечко месо