Шестдесета, диамантена, АМЕРИКАНСКА гюрултия...

• 13 278
  • 306
  •   1
Отговори
# 90

А за Африка (или която и да е друга бедна страна), идете кажете на майката, чието дете е болно и няма пари да го лекува, че е техен личен проблем... За мен богатите страни са го създали до някъде проблема с корупцията, но от пари има нужда, просто не раздавани по същия начин, както до сега. Не ме подхващайте, че мога много да говоря по темата от личен опит Simple Smile.

Аз обаче ще те подхвана.  Laughing Да, нека се дава и то по нови начини, с наказване на корумпирани правителства, но според мен нагласата, че белият човек трябва да даде, вреди на тия бедни държави. И въобще, трябва нов модел, без всичката тая вина.

Ники, "Get Up, Mother, Unhook It"  hahaha

# 91
Niki, " Бела съм, бела юначе"? Познах ли ?  Joy
За Руфинка направо ще припадна  Joy Joy, Димана да не говорим  Joy Joy

# 92
  • usa
Ама вие сега не ме разбирайте буквално - естествено, че знам, че парите нямаше да отидат някъде другаде. Толкова пари се изхарчиха за реклами, защото тия избори се превърнаха в бизнес и надцакване, кой повече ще събере и после гледаме безсмислени реклами по телевизията I am so and so and I approve this message. И тези реклами всъщност нищо не показват какъв точно президент ще бъде той/тя, само реторика и празни приказки. Правя чисто морално сравнение, че просто е възмутително, колко пари се харчат за видно безсмислени дейности, а има хора които нямат какво да ядат, дори и да не са в Африка. А политиците са тези, които определят, за какво и колко се харчи. Дано наистина предложенията да се кап-нат разходите по политически кампании се приемат.
А за Африка (или която и да е друга бедна страна), идете кажете на майката, чието дете е болно и няма пари да го лекува, че е техен личен проблем... За мен богатите страни са го създали до някъде проблема с корупцията, но от пари има нужда, просто не раздавани по същия начин, както до сега. Не ме подхващайте, че мога много да говоря по темата от личен опит Simple Smile.

е сега трябва да ти обясняваме истината за предназначението на рекламите ли? то не е да ти даде някаква информация и да те убеди колко е добър продукта, тя е да ти набие в главата неговото съществуване, да те доведе до мисълта, че нямаш друг избор и въобще - неизбежен е... за африка няма да те подхващам щом призоваваш, само ще подхвърля, че проблемът с болните деца и майките не може да бъде решен външнополитически. пресен пример - бурма.

# 93
Тандури взима приза  Flutter

СД-то е издадено от Балкантон

Превод на останалите:

"I Say, Beautiful Lass" - "Девойко мари хубава"
"Farewell, in Health, Balkan Mountains" - " Сбогом, със здраве Стара Планино"
"I'm Fair, I'm Blond, Young Hero" - това - "Бела съм, бела юначе"
"Look at me, Gaze at me" " Гльодай ма, гльодай"
"Kalina, Hey you, Kalina" - " Калино, кадъм Калино"
"Get Up, Mother, Unhook It" -" "Стани ми, майчу, откачи"
"Roufinka was Taken To Her Bed" - "Руфинка е болна легнала"
"Dilmana is Off" - "Торнала ми е Дилмана"

# 94
  • usa
nikiJoy  Joy  Joy

бтв, анетте изчезна  newsm78. пропуснала ли съм нещо? някъде да е отишла?

# 95
Ники, мерси. Grinning Чуден начин да надградим знанията по английски.
Stand up, Stand up, Balkan Superman - това, надявам се, всички знаят какво е също.
Досега си мислех, че подобни неща са интернетски фолклор и забавление, но ако си си донесла този диск от БГ и това е официален превод на нещо, което се продава по книжарници и музикални магазини.....няма какво да се чудя на нивото на Клюкарника например...
Оф.

# 96
Ще го счетат за спам, ако го постна в темата в "Клюкарника".Свежо ми се стори.Викам си:"що да не го споделя с американската банда".Ако не ви се гледа цялото интервю, прескочете направо на 4:56 .На мен лично,Уанда ми е много свежа. Laughing
  Ники,  hahaha

# 97
Това за колаж и мен ме интересува и то доста.Дайте идея за някоя специалност newsm78чудя се и се мая между няколко, ама и аз май не знам,
Джена съгласна съм за надграждането, ама с моята история и география никакво развитие не виждам тук Thinking

# 98
миз,мило да се сещаш за мен,мерси; тук съм ,не си пропуснала нищо,но имам липса на умни мисли и не думам,а гледам само Grinning

# 99
аннетте, а на мене ми е мило, че се появи. Още ме гони гузна съвест спрямо тебе -  по едно време така се бях стреснала, че си го изкарвах наред.
И аз съм съгласна с Джена за надграждането на образование, само че не знам Clairette как ще се подготви, за да я приемат и започне от януари (нали така беше датата?) Предполагам, че сроковете за магистърски и докторски програми кандидатсване за пролетния семестър са септември-октомври, и трябва да се действа бързо. Това означава, че трябва да се положат дотогава TOEFL, GRE/GMAT, и да се подготвят другите документи. По въпроса за финансовата помощ - не знам доколко това е възможно да стане от пролетта, доколкото знам, по-големите шансове са, ако започнеш да учиш есенния семестър. Но за настоящата есен би трябвало вече студентите да са приети и парите разпределени.
Може и да е по-различно на места или понастоящем положението, но аз такова си го спомням. Във всеки случай казвам тези подробности не за да отчайвам, а за да обърна внимание.
За това какво да се учи - не знам дали има универсално правило. Зависи и от човека. Аз бих учила нещо, което не се работи в кюбикъл или затворен кабинет, защото това е ми е някак изолоращо. Харесва ми непосредственият контакт с хора, възможността да бъдеш полезен и да видиш веднага смисъла от труда си.
Атрактивно ми звучат също неща, за които не ставам и в същото време са приложни - например магистър по кулинарно изкуство. Или медицинска сестра.

# 100
Цъфнаха липите, въздухът е топъл и когато стане малко задушно ухае силно на липа. Огромни руси дървета. Ще правим чай или попарка със сирене и масло.

# 101
За мое огромно съжаление дискът е оригинален, издаден е от Балкантон-  Удостоверение МК 468/17.12.1996. Пълното му име е "Магията на Родопа планина - 100 каба гайди".
Мисля си, също, че Балкантон може би вече не съществува и  подобни преводи вече не се правят Simple Smile

# 102
Да предупредя, макар че може би вече е ставало въпрос: миналата седмица се опитаха да ни откраднат по телефона номера на кредитната карта. Добре, че съпругът се случи у дома, пък той умее да реагира хладнокръвно. Обажда се някакъв и се представя, че е от Verizon. Не сме били платили последните две сметки. Ние отваряме чековата книжка и казваме номерата на чековете. Той това го знаел, но чековете не били разписани. На въпроса защо чак сега звъни, казва, че у дома никой не отговарял. На въпроса защо не е оставил съобщение на секретаря, не отговаря нищо, но ... проблемът можел да бъде решен, ако платим по телефона с кредитна карта.
Та така. Знаех, че има телефон, на който да се обаждаш в такива случаи, но не можах да го намеря точно когато ми трябваше. Звъннахме на 911 веднага след събитието, но те пък с това не се занимавали.
Направихме сефтето и на това.

# 103
Тия дни съобщаваха по новините за подобни измами и при нас, уж обаждания от електрическата компания...

# 104
  • Boston, MA
Снощи се видяхме с Биз, поядохме, попихме вино, поприказвахме, изобщо супер си изкарахме! Мноооого приятна компания!

В клюкарника върви тема за кавалерите, писах, но ми се иска и тук да си говорим за това. Не на последно място защото децата ни растат в друга реалност. Аз наистина не съм се замисляла специално как ще възпитавам Дани по отношение на момиченцата. Да им отстъпва ли ред на пързалката (в момента е абсурд  Mr. Green, да кажем по-нататък)? Винаги съм знаела, че ще възпитавам уважение към другия човек, независимо жена/мъж, бял/лилав. Но към момичетата специално отношение?

Или следната ситуация - лигльото на мама  Laughing и друго по-голямо дете, спорят за играчка. Майката на другото дете казва "Отстъпи му, той е по-малък". В този случай обикновено казвам - Дани ще отстъпи, няма значение, че е по-малък.
Изобщо винаги му казвам да отстъпва, но не защото другия е по-малък или момиче, просто за да не се тръшка за вещи. Казвам - Еди-кой си си играе с това, ти после. Дали работи винаги - ами не. Ама опитвам.

Та да поговорим за кавалерите и нашето, американско отношение към тях.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт