Шестдесета, диамантена, АМЕРИКАНСКА гюрултия...

• 13 238
  • 306
  •   1
Отговори
# 210

Оффф, завиждам ви за срещите...., ама никой във Варна не идва... Елате, заповядайте със собствено производство черешки и ягодки (или вино) ще ви почерпим, на плаж ще ви заведем, по една бира ще изпием, не е толкова зле при нас. Пък ако много ви липсват културните забавления от Софѝя, на едно Варнеско Лятно балетче може да ви заведем. Айде, не се кумете много.  Sunglasses
Ние, предполагам, ще ходим за някой ден към Варна, но това ще е втората половина на август, имам чувството, че точно тогава ти пак ще комитстваш нанякъде. И няма да ходим на балет.  Simple Smile Ако можеш обаче да пратиш по някое време актуално разписание на Делфинариума, ще е много добре, че предния път на хлапетата много им хареса. И в морската градина си играха чудно.  Peace
Знам аз, че не е толкова лошо във Варна. Даже съм си харесала един дневен лагер там, към дружество "Родни Балкани", сутрин качват децата на автобуса, водят ги по разни местни забележителности, и към 4 след обяд ги връщат. Ако чуеш отзиви за него, сподели, моля. Тази година няма да стане, но се надявам в близките 3-4 години да си осъществя намерението да запиша там децата за 2 седмици.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 15:51 от блажка

# 211
момичета,
 нахлувам в темичката ви , понже имам един въпрос, най вече към спечелилите зелена карта:
 моя позната спечели зелена карта, синът и е над 21 години, разведена е и в момента живее с мъж на семейни начала ( той ще замине с нея като фиансе или дори са готови да сключат брак), въпроса е има ли някакви "вратички" или въобще какви възможностите да вземе и сина си? Thinking

предварително ви благодаря  bouquet

# 212
Фея, сигурна ли си, че това чудо е 4 литра? newsm78 Аз за първи път чувам за такива..можеш ли да го снимаш как изглежда ако не ти представлява трудност? newsm78
Абе жена, 4 литра е като ти казвам. Първо сипвах с мерителна кана заради закваската, сега люсвам галона мляко направо в буркана.

Намерих снимка онлайн. Ето го:

Софко, закваскат& … 3; на, купена от същия сайт (продават само на едро, сиреч не по-малко от 3 броя). По-евтина е от Йоулайфа, а прави убийствено кисело мляко. Една подробност: когато квасех в малки съдчета (бурканчета и стъклени чашки) каймакът имаше леко странен вкус. Сега с големоустия буркан, покрит с хартиени салфетки странният вкусът изчезна. Остана само чистото, съвършено кисело мляко.

Сипируми, при температурите в нашата къща няма начин да го чакам да се самозакваси млякото. С машината имаш сигурен и перфектен резултат всеки път. Освен това закваска от старото мляко се препоръчва да се ползва не повече от 5 пъти, сиреч не повече от 5 поколения на бактерията. След това тя отслабва.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 19:41 от Фея-кръстница

# 213
Агентката, вече второ лято ние ползваме само слънцезащитните продукти на Life Extension - спрей и крем. Каквото и да избираш, гледай да е с UVA и UVB защита. Доколкото знам това е едно от нещата, които Мустела предлага.

Звездичка, бая ще трябва да чакат, за да може синът на тази жена да получи виза. Моя бивша колежка се явяваше на интервюта всяка година по 2 пъти в продължение на почти 5 години. И това преди 11. септември! Накрая й дадоха многократна 10-год. виза, с която колежката ми остана при родителите си след второто си посещение в САЩ под предлог, че вече е студентка в тукашен университет... Нека пробва да кандидатства тук това момче (то вече мъж!), ама на интервюто в посолството да не афишира зелената карта на майка си. Имат ли познати, които могат да дадат гаранция за момчето, та да замине независимо от майката?

# 214
Звездичка, бая ще трябва да чакат, за да може синът на тази жена да получи виза. Моя бивша колежка се явяваше на интервюта всяка година по 2 пъти в продължение на почти 5 години. И това преди 11. септември! Накрая й дадоха многократна 10-год. виза, с която колежката ми остана при родителите си след второто си посещение в САЩ под предлог, че вече е студентка в тукашен университет... Нека пробва да кандидатства тук това момче (то вече мъж!), ама на интервюто в посолството да не афишира зелената карта на майка си. Имат ли познати, които могат да дадат гаранция за момчето, та да замине независимо от майката?
  bouquet
благадоря за бързия отговор...но за съжаление нямат подобни познати Sad (само такива при които да останат на първо време Rolling Eyes )

# 215
Благодаря ви за отговорите момичета.Дано нямам проблем с това мляко.
Можели да попитам - наистина ли цената на бензина във Венецуела е 13 цента или само тук ни лъжат по телевизора. Какво да с еправи женско любопитство Laughing  bouquet

Точно не мога да ти кажа колко е ,защото хич не го смятаме.Но си пълня резервоара на мойта Мазда 3 с 2 долара. Sunglasses Ами то това остана само ефтино.Всичко друго скочиха цените до небето. #2gunfire
Сега да видим как ще свикна 2 месеца да си правя сметки с километрите и бензина в Бг. newsm78

# 216
Привет и от мен!
Най- накрая имам възможност да влеза с ника си.

Срещата беше много весела вчера. Всички и мами, и деца са  Heart Eyes

Днес премерихме улиците на София с моята приятелка, цените са на ниво Wink.

Биз, много ми се ходеше до Варна, но баща ми не можа да си вземе повече дни отпуска Sad

# 217
  • Boston, MA
Олеле, Бубс, като каза плаж и аз да взема да погледна прогнозата за Бостън  Shocked 34 Целзий! А на нас вчера сервитьорите печки ни пускаха за да не замръзнем  Cry

Да питам и теб, и останалите плажуващи какви марки слънцезащитни средства предпочитате за бебчовците  newsm78 Аз и купих СебаМед и Мустела за пътуването до Гърция и съм доволна уж...
...

Ще се сетиш... избягахте тук от топлото Simple Smile

За Дани, докато беше бебе, ползвах Мустела, сега съм взела някакво Water Babies или подобно, а и с моя Нютроджина вчера го намазах. За градината съм дала пък четвърто мазило, гледам да има широкоспектърна защита.

Иии, хубава среща, браво. Дайте някоя снимка.

# 218
Чакайте, идваааааааааааааам! За нощна или дневна сбирка да се подготвям първо - т.е. да тренирам ли пиене на поне чаша вино без да се  Drunk (аз съм тва вдясно), че нещо съм изгубила форма, установявам напоследък. Embarassed Mr. Green

Биз, после София, най-много любя Варна - само красиви неща мога да кажа за нея, да не говорим, че имам цял куп верни другари там, които се каним да посетим с А.К., живот и здраве. Балет не знам, ама някоя тортичка със сигурност може да мушнем на центърЯ, някъде Юли, може и Август, началото. Rolling Eyes Много обичам да тръгна от Катедралата, да премина целия център и да завърша в морската градина и плажа. Flutter Като междувременно вляза във всеки един магазин и се спра на всяка сергийка, изям два-три сладоледа и вкарам някой готин варненски сандвич, ей, много хубави сандвичи правеха навремето варненци!

звездичка, има два варианта - или да изчака да стане гражданин - 5 години и да подаде петиция за сина си, или ако го направи докато е пърманент резидънт, синът и не трябва да се жени - така мисля беше, но ще проверя пак и ще ти пиша по-късно, ако още те интересува.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 19:57 от Джи

# 219
Еее, имало значи интерес към Варненско, който идва да се обажда кога, как, какво! Блажка и аз се каня да отидем пак, от 11 до 4 работят, ама не знам, кога имат представления точно, май всеки час или нещо подобно. Джи, сандвич не знам, ама един дюнер може  Laughing

Абе да ви кажа, много стерилна и неестествено подредена ми се струва тая Америка след почти 9 месеца отсъствие.... кой ден вече и още не мога да свикна. Това пък съвсем не го бях очаквала, като реакция от себе си newsm78. Човек и на хубаво и на не толкова хубаво, май свиква... Няма го това една чалгичка да ти се завихри от подминаващата кола, един шофьор цветисто да те изпсува, на пазара да ти се стреснат що нямаш точно пари....

# 220
  • USA
Биз, май е нормално това. Аз всеки път се чувствам така, като се върна от България. Пък и ти все пак доста време си изкарала в България. Кога се връщаш? Ето положителното на твоята ситуация - че и ти и Марти може да прекарате повече време с вашите и в хубавата Варна.

Срещата сигурно е била супер! Кажете повече и пуснете някое фото  Laughing.

Аз след София, най-много обичам Пловдив. И много ми е домъчняло за него.

# 221
Биз, е как няма да ти се вижда стерилна- след Монголия, Индия и къде още беше, то оставаше и друго.  Crazy

Ама срещата вчера е била многолюдна, така ли?? Дженна, Пумпал, Бенсън, ...Зора? Ами хайде дайте снимки, де. Иначе завиждам благородно; и аз искам на среща пък.  Crossing Arms Но за съжаление най- малко с половината от любимките си тук ще се разминем в БГ.

Анетт
, ама ти наистина съвсем зачезна.  Cry ....редакция: Ха, ето, виждам те тъкмо, че си тук!  Laughing

# 222
Дааа, срещата беше много мила! Само жалко, че нямахме повече време. Едва си разменихме по няколко изречения, пред вид какви сме бърборани  Grinning Пък и то в чудо да се видиш на кой по-напред да обърнеш внимание на бебето или на мамата  Laughing Много беше готино, наистина!

# 223
Джи
да , моля те Hug

# 224
Mмдааааааа много приятна срещичка си спретнахме, всички са още по-готини на живо, особено хлапетата  Heart Eyes
хапнахме, пийнахме, а освен това продължихме да правим бицепси удържайки малките торнадота  Crazy Чакам с нетърпение форумска среща 2ра серия Simple Smile
Агентка аз мажа малката с Клоран spf 50 +, каквато и да е марката гледай да е висок фактор и купена от аптека, според мен това е най-важното.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 10:08 от penguin

Общи условия

Активация на акаунт