ЯНУАРЧЕТО лудува, 1-ви юни то празнува!

• 11 605
  • 313
  •   1
Отговори
# 240
Ивелина на мама mond78,
 Александър на мама Galia K.,
Емо на мама Пипилотка,
Костадин на мама Dama,
 Боян на мама Klaudia81

честита месечинка

Djulichka ами в повечето плодови има пектин.Ние сме на тях от 3 мес и почти всички сме ги папкали.
Фил* на Хип пише, че безмлечната каша от елда не запича и не разхлабва, а регулира... Освен това е подходяща за бебета с алергии, но не знам дали може да се започне с нея....  newsm78
Разбира се, че може. Тя е една от най - полезните каши, защото има най - високо съдържание на желязо, а именно желязото е това, от което бебето на тази възраст се нуждае.
бяхте коментирали за тази елда но да си призная нали незнам какво а и нямах време да влизам в сайтовете дето се обяснява за нея та да питам и тя ли се започва постепенно или щом сме вече захранени с каша може да си дам цялото количество.????????КАзваш че е полезна-ще взема да я купя тогава.
От зеленчуковите Галя се мръщи само на натуралното зеленчуково-другите горе долу си ги яде но всеки ден е различно-днес един вид го яде с охота а след няколко дни като и го дам пък се мръщи.

# 241
Здравейте!

Днес малкото ми съкровище Мартин става на 6 месеца! Да ви почерпя

.....
Е кексчето не ми се появи, ще прощавате.

# 242
Здравейте!

.....
честито

# 243
   Здравейте мами и бебоци.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА.

И ние все още не сме се захранили, но вече много се чудя, защото от два месеца сме изцяло на АМ. Но ако почна да захранвам, май ще е първо със зеленчуково пюре или ще й направя в къщи картофено такова, а после ще въведа плодовете, защото съм чела, че след плодовите пюрета бебчетата въобще не искат да вкусят зеленчук (нали плодовете са по-сладки).

За проходилките - аз няма да ги ползвам, нито пък тези неща, които се връзват около бебчето, като връвчици. Четох, че не са добре за стойката на бебето и затова са забранени в Канада, а не защото има доста падания на децата от тях.

За бънджито - мисля, че е нещо мнго интересно и весело за детето, ама и те не са препоръчителни за крачетата, но не знам след кой месец е безопасно да почнат да се ползват. Затова ще се разтърся в нета и за тях ще реша по късно.

Искам да попитам, дали някой знае, защо не се препоръчва честата смяна на АМ?

# 244
Здравейте!

.....

Честито !Да е жив и здрав малкия Мартин!  bigdance2

Добро утро мами !

Моята Теди май не може без сок .Аз засега давам само от череши и вишни ,защото са домашни . Тази сутрин реших да дам пюре от круша на Хип вместо сок  , хапна малко ,но не беше очарована .След малко като се почна един рев ,чак почервеня .Започвам да я кърмя ,пак рев и не спира .Накрая и дадох сока и го изпи набързо , като свърши пак се разплака , ама и дадох да суче и заспа .
Ами като свършат черешите от какво да и правя сок ? Те всички плодове на пазара са пълни с нитрати  newsm78 . Давала съм и от круша и ябълка , но и дразнеха коремчето . Sad

Чао за сега и лек ден !

# 245
  ..................................
   Искам да попитам, дали някой знае, защо не се препоръчва честата смяна на АМ?

Това ,което беше отговорила в една от темите д-р Нивея бейби е че всяко промяна прави бебето неспокойно и несигурно  дори и новата храна .Виж тук отговора на въпроса ти :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289745.0 Hug

# 246
Само да сложа кексчето на angiе

Много хубаво кексче....  Hug

# 247
      Честита 6 месечинка на Марти на Анджи !!!                                                                  Да й е жив и здрав и много да я слушка !!!

Стелт -че, изпреварила си ме за кексчето на Анджи.  Wink
Borqna Erinina, аз точно това казах - че го има дори и в ябълката, която се препоръчва от повечето лекари за подходяща за захранване. Какво остава за другите плодове.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:15 от Djulichka

# 248
Djulichka  Joy Айде да сложим на всеки по едно...  Hug   bouquet

# 249
  • Пловдив
Честита половин годинта на Марти!   bouquet

И 5 месечинки да другите бебоци!!!   bouquet
Много здраве и слънчеви детски усмивки!  Hug

С кекса дайте и по едно кафенце  Flutter

Аз нямам с какво да се отчета. Не мисля за захранване още, само ви чета и мнение не мога да дам по въпроса  Rolling Eyes
Михаела започна да се движи от единия край на кошарата в другия. Незнам как го прави - оставям я на свобода и всеки път я намирам на различно място  Crazy Всеки ден започнах да и сменям чаршафа  Whistling Защото е мокър от лиги и от повърнато  Crossing Arms
Как да и обясня  да мирува поне половин час след ядене  Whistling

Тези балони-папагали са много интересни за бебетата. Аз и взех едно надуваемо дрънчащо и свирещо зайче. Голяма борба пада с него  Grinning (не ми се мисли от какъв материал е направено  Confused .. така или иначе няма да мога да я опазя от вредните пластмаси)

За Пловдивската среща -
На 8-ми неделя - на Гребната база - Поканени са всички  Hug

# 250
  • до една звездичка
Хареса ми идеята с балоните. При следващата разходка ще й взема един, пък докато издържи хелият. Нека се радват бебоците ни!

Момичета, имайте си едно наум за балоните  Thinking
На Стела баба и беше взела един огромен заек, който стоя близо месец в стаята, в която спи, въпреки опасенията ми, че може да се спука и да я уплаши.
Точно по тая причина един ден го преместих в хола, където е по-топло и където и е активната гимнастика на Стела.
Взех и нея, сложих я в гимнастиката и след по-малко от час балонът се спука.
Слава Богу, нея не я уплаши, противно на очакванията ми, но мен как ме стреснаааааааа !!!
doh doh doh doh doh

# 251
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА МАРТИ! ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

За плодовите пюрета: въвела съм всичко без праскова, кайсия и манго. Давам 30 мл. преди АМ сутрин и следобяд.
За зеленчуковите: тук драмата е по-голяма. Чудя се дали да слагам АМ в пюрето или пак да давам пюре  и след това АМ. Педиатърката ми каза, че на 100 мл. зеленчуково пюре се слагат 1-1,5 мерителни лъжички АМ, а ако стане много гъсто се слага малко водичка.  От зеленчуците сме хапнали моркови и морков с картоф. За тиквичките педи каза да почакам, че са алерген.
Кашата: в края на 5-я месец.

# 252
  • София
Здравейте,
Честита 1/2 годинка на Марти!    bouquet
И честити месечинки на бебоците!  Simple Smile

С това захранване съвсем се оплетох. Всеки ден се чудя да замествам ли вече хранене, да давам ли вече каша, ще се запече ли, ще има ли колики от ... ?! Но най-лошото е че пак сме на Колийф.

За срещата вчера не можах да се класирам.  Embarassed
Но за пловдивската май ще успея!  Simple Smile Само ако е удобно някоя пловдивска мама да ми даде тел. на лични, че не съм много в час с местонахождението на гребната база. Пък и все пак е път, знае ли човек ...  Praynig

# 253
МЕСЕЦ 06 ПЕНСИЯ СПИСЪК 104300********* КЛОН 0099   
СОФИЯ ГРАД ПАРИЧНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
 Получих превод ама какво ще да значи?!?!?!  Shocked
Аз нямам ПИК от НОИ ама това си го гледам в ДСК Директ и като го гледам и не ми иде на акъла от къде пък пенсия?
Ако някой е наясно, моля д ме светне, че така се омотах.

Да не забравя ма честитя месечинката на всички бебчета!   bouquet

# 254
  • София
МЕСЕЦ 06 ПЕНСИЯ СПИСЪК 104300********* КЛОН 0099   
СОФИЯ ГРАД ПАРИЧНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
 Получих превод ама какво ще да значи?!?!?!  Shocked
Аз нямам ПИК от НОИ ама това си го гледам в ДСК Директ и като го гледам и не ми иде на акъла от къде пък пенсия?
Ако някой е наясно, моля д ме светне, че така се омотах.

Joy Joy Joy   , знаех че след като родя ще се чувствам по-дърта, но щом сме за пенсия вече ... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт