ЯНУАРЧЕТО лудува, 1-ви юни то празнува!

• 11 622
  • 313
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здрасти и от мен!
Днес съм една такава много енергична, но новината че Мони е приета в градина много ме зарадва сутринта.
Черпих Маги с пюре картоф и тиква на Хип, мисля че й хареса. Значи досега равносметката ни е - ябълка, тиква - харесват й, оризова каша - не толкова. Шушони, вие до какво количество оризова каша стигнахте и с вода ли я правиш?
Валя, лъжичката ни е на Авент, хареса ми защото е мъничка и като за начало е удобна.
Тедсан, Маги заспива или в количката напред-назад, а сега почвам да я уча през деня да заспива в кошарата, но трябва да й държа ръчичката.

# 61
  • София
Аз мисля да дойдем на срещата,може даже да съм двете деца.
Ние в сряда от 10 сме на консултация и после хоп в парка Simple Smile
Валя аз давам с лъжички на Бебе конфорт и са ми удобни,имам някакви на Нуби,но те са по-дълбоки и не ги ползвам.
За бънджито и проходилката мисля да ползвам,даже нямам търпение да им дойде времето след месец Simple SmileДаже имаме и някакво проспособление наречено плей център където бебето е в щено като проходилка,но самото съоръжение не се движи а само има накичени играчки по него Simple Smile(ама как го обясних)

Алекс браво,че Мони е приета,тук в София като знамкаква еуфория е около този прием,добре че светльо е в ОДЗ и наесен минава автоматично в 1ва група Simple Smile
И забравих да кажа в миналата тема,че много ми харесаха снимките от тържеството,определено много са се постарали да направят празника на дечицата хубав и интересен!

# 62
Алекс, Мари - оправяте се бързо  Hug

За очите - на Стефчо са пъстри, за сега  Crazy

Аз май ще пропусна срещата, трябва да сменим 2 транспорта, а с количката по рейсовете си е трудно, камо ли прекачване  Sad

Стефчо го храня с лъжички на Бебе комфорт, за сега е с малката и е супер удобна.
От пюретата най се кефи на плодовите, доста опита и всичките с голям апетит ги яде. От зеленчуковите с морков и тиква. Още не съм давала каша, но тези дни ще пробваме.

Тедсън - и аз му мяткам една кърпичка на лицето, когато много му се спи. Веднага затваря очите, голяма магия  Mr. Green

Я кажете, от кога в проходилка?

# 63
  • София
Да се запиша, че да не изпусна темата, както не ми остава време напоследък.

# 64
  • София
Луси аз мисля след 6тия месец,но кога точно ще видим.
Попринцип знам,че ползването на тези уреди трябва да започне след катобебето може да седи стабилно,тоест гърбнака му да е заякнал,за да не се натоворва....
Ако някой знае нещо по въпроса да пише Simple Smile

# 65
Абе как така им мятате кърпи, направо ме убихте Joyаз така правех на клетката на папагалите ми като крещяха много.
За бънджито аз ще взема задължително, ние от сега почнахме с скок-подскок и такъв кеф му е, даже като му подам ръчички като се легнал, преди сядаше, сега се изпъва като струна и застава прав, не се сгъва, направо страх ме лови, ми той е много малък. И прави една физиономия...плези си езика, абе цирк голям.
Имам и проходилка за нея знам, че след 6-тич месец.
Цвета на очите му е много хубав, леко зеленикави, пъстри, много странни, дано така остане,, пък аз все ще измисля какво да обясня на мъжа ми, дето и двамата сме с тъмни очи... Embarassed
За количката и на мен ми се случи вчера за първи път - на излизане едно семество от първия етаж се прибираше и мъжа вика на жената стой долу, че идва една булка с количка д ай помогнеш и тя жената носи , а той гледа. Като се прибирах, и той идваше от някъде и профуча покрай мен като стрела, а аз останах с отворена уста по средата на стълбите с количката и детето в другата ръка. newsm78Но с изключение на този повечето ми помагат, даже ми става неудобно. Все пак при нас зора е само 5-6 стълби до асансьора, а при вас мами, дето нямате не знам как се навивате по 5-6 етажа пеш, направо искрено ви съчувствам. Rolling Eyes
Мари, то и ние имаме предвидена ткава стая, ама аз не бих си оставила количката там, че може да не си я намеря. Crazy
Лъжиката ми е Бетони, най-обикновена , гумирана и почти плоска, те са комплект две, другата е като черпак.

# 66
мерси много за инфото за проходилката  Hug
Значи до месец е в нея, само да заякне и започва екшъна  Mr. Green

За кърпичките - моята е мъничка, бархетна, с големината на носна кърпа, ползвам ги за кърмене и наистина вършат чудеса  Mr. Green

# 67
Здравейте! Grinning

По повод на очите, и при двете дечица до 2-я месец се избистриха и си останаха сини.На Пресил с времето изсветляха, но пак са в синята гама.

Проходилка и бънджи не съм ползвала, сега също нямам намерение, не пришпорвам ествственият ход на нещата.
Пресил като стана на 6 месеца го оставих на земята с играчки и се спасяваше сам, свеката ми уши едно като олекотена завивка, ама за постилане на пода.Ето това
Учеше се да пълзи, започна след това да се изправя по мебелите, проходи на 11 месеца.

# 68
  • Бургас
Здравейте! Grinning

За съседите и помощта не мога да се оплача ако някой ме види винаги предлага помощ,но аз отказвам защото ме е страх да не обърнат бебо.И с Ясен отказвах.Справям се сама за сега.

При нас с очичките е същото както при Фил.Синеоки са и двамата дребосъци като мама. Laughing

За проходилка и бънджи не съм сигурна дали ще купувам. Thinking С Ясен имах,но сега мисля да постъпя както Фил.

И аз да се похваля и Ясен ще е ученик в първа група от септември,дори вече потвърдих.На всички нови ученици Честито! Peace

Въобще Фил поста си го писала вместо мен.Хубав ден на всички ние за днес приключихме с разходката,че страшно много се раздуха навън.

# 69
  • София
Теди- това е страшна идея за кърпичката. Сиянка непрекъснато се завива през глава ,като и се приспи, а аз само я отвивам да не се задуши. сега ще пробвам да видим дали ще заспи. Confused

Аз и давам водичака нляга на една страна и така заспива ,но изпива по едно шише на заспиване. Голямо пиене пада. Embarassed Shocked

Фил- свекито ти е страхотно. Тъкмо се чудя къде да го сложа това дете ,на леглана вече ме е страх ,активното гимнастика вече не я интересува, в кошчето и е скучно, в столчетата не иска да седи , също и омръзма, едвам я хравня с пюрета там Blush

На сияна очите още не са ясни въпреки че не съм я кърмила- отвън са сиви , а по средата кафеви, едва ли ще останат такива newsm78 #Crazy

# 70
  • до една звездичка
Здравствуйте, мами! Днес ми е руско нещо...

Излизахме преди обяд, обаче не се изкефих нещо на разходката - не може да поспи Стелуша добре навън - буди се и е неспокойна:( Май само надвечер ще излизаме вече. Така поне знам, че 2-3 часа сън преди обяд са и гарантирани, като сме си в къщи Crossing Arms

Фил, чудна завивка! Браво на свекърви като твоята!!! Ееееееееех!

Нашите очички също са с неясен цвят - нямам търпение да се "избистрят" и да ги видя най-после!

Това със завиването през глава не го бях чувала - ще пробвам и аз, да видим какво ще стане. Щом казвате, че помага да се чувстват сякаш "сънчо е дошъл"...Simple Smile

За бънджи една позната ми каза онзи ден, че било щур купон! Но тяхното било някаква друга модификация на тези, които описвате; слагало се на касата на вратата и така...Само дето после детето като свикне и търси някой да го придържа и да си подскача перманентно - което ме отказа, сякаш Thinking

Последно - за лъжичките - моята е на Baby comfort. С нея давах капките срещу колики и малкото сок от ябълка, който пи въобще. Много добре ги прие тия лъжички. Което ме подсеща да ги извадя отново и да възстановя навика, преди захранването...Сума ти и време дотогава, ама...карай!

# 71
  • Пловдив
Браво, че Мони и Ясен са одобрени за градина  Hug Чувала съм колко е трудно да се вреди човек  ooooh!
Аз няма да купувам проходилка.
Чудесно е това одеалце Фил  Peace Аз имам нещо подобно, но е малко .. няма да върши работа. Имам едно килимче, което е доста весело, но пък не е много мекичко  newsm78
Вече направо мисля да ги изваждам и да я пускам на земята Михаела.
Отдавна изхвърлих всички килими и вкъщи е само паркет и теракот, че по-лесно се поддържат   Crossing Arms
Трябва да мисля нещо по този въпрос с какво да ги застилам  newsm78

juju1, интересен поглед сигурно има Сиянка с този цвят  Hug

На Михаела са сиво-сини .. светли .. Никаква топлинка няма .. направо студен поглед, понякога така ме поглежда, че замръзвам  Thinking Иначе е добричка де  Simple Smile

# 72
  • Пловдив
.

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 16:26 от Ханна

# 73
Алекс, ами не изяжда много каша по мои сметки, около 80-90, и после си сучи. Аз това исках да питам, които сте по напред и сте заместили вече едно хранене. Как давате пюрето/кашата нали са БЕЗмлечни, пък то било хубаво до годинката всяко хранене да е млечно. Е туй не мога да разбера? newsm78Чета, чета в Захранването, ама там повечето мами НЕ заместват хранене до годинката, а само дават на бебоците да се запознават с вкусовете. Мен тоя вариант не ме устройва. Crossing Arms
Нещо, нищо не ми е ясно... Rolling Eyes ooooh!

А кашата правя с вода, нали после я кърмя..

# 74
Клои, Алекс - честито за градините  Hug

Бънджи и проходилка не мисля да ползвам. За проходилка мненията са противоречиви, но и аз като Фил няма да насилвам нещата. За бънджито, мисля, че не е особено удачно, въпреки че бебетата много му се кефят, по същата причина поради която, не било хубаво да се подхвърлят бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт