ЯНУАРЧЕТО лудува, 1-ви юни то празнува!

• 11 624
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте и от мен !
Благодаря на Ханна за колажа , просто е страхотен  Simple Smile

И аз нещо започвам да се замотвам с това захранване .След като 3 дни давах оризова каша и детето се късаше от рев  и отвращение , купих безмлечната ябълкова на Хумана . Ами яде си я с кеф. Аз от яд , че досега оризовата само я бърках и хвърлях , още първия път й дадох 50 мл . Ама като я гледах как  яде и се смее и радва на лъжичката , й ги дадох всичките . Притесних се малко да няма реакция , но слава богу всичко беше наред .Ама тя наистина е вкусна , НО е много сладка на вкус. Та затова сега правя едни бъркочи, смесвам оризовата с ябълката , хем да има някакъв що-годе приличен вкус , хем да не е много сладка. Изяжда по около 80 мл. Днес се опитах да й дам 100-тина , но накрая се изнерви , ревна и само се присягаше към гърдите ми , та пак си останахме на 80.
За заместване на храненето и аз не съм наясно какво точно ще правя . По.нанатък може да й давам някаква млечна каша , но засега не ми се иска да я " захранвам " и с АМ. Сигурно ще й давам по около 100-тина грама от новата харна и ще я кърмя , поне засега това не ми пречи . Simple Smile

За лъжичките - аз на моята хубавица й купих лъжички за по 3 лв. , но тя не ги признава . Сега яде с най -обикновени на Нова , по 50 ст едната . просто е свикнала с тях от капките за колики .

За застилане гледах , че се продават постелки като пъзели , но незная дали са практични. Аз съм намислила да приспособявам нещо .
А за приспиването мога цял роман да напиша  Simple Smile Понеже доскоро ивето имаше колики , заспиваше само на ръце . И то се приспивахме около час , а спеше 30 мин. Кошмар отвсякъде . Сега , понеже не сме свикнали всеки да си заспива в леглото , се приспиваме гушнати на спалнята . През деня не ми пречи , обграждам я с възглавници и я оставям да спи там .Но вечер трябва да я чакам да заспи дълбоко , за да я пренеса в кошарата . Трябва да я пробвам с кърпата , но незнам как ще се получи , при положение , че в момента , в който я сложа в леглото й , започва як рев . Май ще се гушкаме до първи клас . Simple Smile

Последно за очите да напиша , че нещо май прекалих  с писането Simple Smile На Ивето са избисрени .бистро синьо са . Дано да си останат такива , въпреки че и аз кърмя още.

И аз бънджи и проходилка не мисля да ползвам. Доколкото знам , не е хубаво за крачетата . единствено са улеснение за майките Simple Smile

# 76
  • Canada, ON
Привет и от мен!

И аз не мисля да ползвам бънджита и проходилки. Взела съм едни квадрати, които се слагат на земята за изолация. Ето тези. Както mond78 споменава - като пъзели се редят, та можеш каквато искаш повърхност да покриеш. Аз за сега съм взела четири и съм избрала едно ъгълче, което да стане на кът за игра, но ако 4-ри се окажат малко, ще вземем още.

За захранването - почнах вече по-сериозно да чета. Ще започвам с оризова каша. За сега съм се спряла на Милупа. Та в тази връзка да попитам - mond78, ти коя марка оризова каша предложи? Или независимо от марката оризовите са все гадни? Шушони, ти беше дала на Милупа. Май Калина я беше приела добре? То тука с тия монополи нямам голям избор на каши - само Милупа, Нестле и Heinz съм виждала, но то достатъчно, че да се чудя. Мисля да давам кашата направена с вода преди кърмене и после да до-кърмям (голяма дума Simple Smile ). Не ми се прави каша с кърма, щото голяма хамалогия това цедене, а и помпата ми е на Авент. Мисля да търся днес касовата бележка и да се опитам да я върна, че тук някои магазини ги изкупуват обратно покрай тия пластмасови истории.

За приспиването - Мисля, че Джули си изработи нещо като условен рефлекс и заспива на музиката от висящата над леглото играчка. Та за това вече въобще не й я пускам тази играчка когато е време за игра, че да не я обърквам. Но видя ли, че й се спи - пускам играчката и в повечето случаи детето си заспива. До сега не съм я оставяла да си спи сама, че все ме беше страх, но вече мисля, че е голяма и мисля да я оставям, като следя стаята с бебе-фон. Ще видим дали ще съм спокойна...

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 20:02 от Кафява мечка

# 77
Здравейте и от нас.
За лъжичките нашите са на Чиполино.Много съм доволна PeaceНие засега ги ползваме рядко,изяваме няколко лъжички,а после цялото пюре в шишето с малко мляко и се хапва.Тарикатка е тя,ама мама разрежда с все по-малко мляко и скоро няма да слага  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenЩе останат само зеленчуците.Моята госпожица обича само кайсии,праскови,ранни моркови и сини сливи!!!Останалите не ги кусва  ConfusedДа ви се похваля откакто хапваме пюренца ходим по голяма нужда доста често  Heart Eyes
За приспиването гушкаме се и мама шшшътка с устата и тя заспива.
За очите нашите засега са небесно сини,ама такива ще си останат,защото и двамата сме със сини.Най-много да потъмнеят Peace
Алекс честито за градинката  Hug

# 78
  • София
Такааа сега да пиша и аз:

Първо май и нашата кака ще е "ученичка" на есен.
Аз като противник на детските градини кандидатствах ей така за спорта. Пък те взели, че я класирали и то в една от най-хубавите Люлински детски градини, която дори не бях писала като първо желание, просто защото не мислех, че има каквито и да е шансове там  Rolling Eyes Та приех че това е късмета на детето и утре сигурно ще ходим да се записваме.

Второ, взех че захраних. Първо с оризова каша 2 дена. Хапваше с кеф, но аз не посмях да му дам повече от 2 лъжички първият и 4 лъжички вторият ден (ама малки равни бебешки лъжички) и това дете взе, че се запече от толкова малко каша. Мислих-мислих и на 3-тия ден дадох тиква на хипп, но по два пъти на ден, че много се мъчеше горкичкият от запек. И така, днес вече 3-ти ден хапва тиква (хапна около 50гр., но смесено с малко млекце) и да чукам на дърво, кожата е чиста-няма пъпки. Та като свърша това бурканче,може да пробвам с малко картофче.

За постелка за земята, мога да ви предложа едни капитонирани платове, които се продават на метраж. Широки са 2.50 и има с много хубави детски мотиви. В София ги продават по магазините за платове около женския пазар.

За проходилка няма място у нас, но имаме бънджи и след 5-тия месец и то ще се прибави към увеселителния парк у нас. Ако не за подскачане, поне като люлка.
Само не знам как ще възпра каката да не влезе в него, че напоследък и тя се изживява като бебе: докато давам пюре на Жоро и тя яде същото до мен, после лапа биберон и му сяда в шезлонга  ooooh!

# 79
  • Варна
Шушони, понеже аз нямам намерение да кърмя много, най-много до към 10-11 месеца, разбира се ако всичко върви по план, та ще си замествам, а когато заместя напълно яденето, ще слагам в пюретата АМ. Кърма няма да е, защото не ми се цеди. Кашата също ще правя с АМ.
Миа, Мони редовно лапа бибата и сяда в кошницата, затваря очите и почва да се люлее  Joy
Проходилка ще ползваме, но бънджи не.

# 80
За бънджито и проходилката мисля да ползвам,даже нямам търпение да им дойде времето след месец Simple SmileДаже имаме и някакво проспособление наречено плей център където бебето е в щено като проходилка,но самото съоръжение не се движи а само има накичени играчки по него Simple Smile(ама как го обясних)
мдаааммм, и понеже аз не разбрах, а ме интересува- ще го щракнеш ли?  Praynig на мен ми хареса онова на Фишер прайз дето Мари го показа, но много парички бееее  ooooh!

На Яни лъжичките са на Нуби, от някаква пласпаса, която си променя цвета ако манджата е много топла и с гумени накрайници да не зачегъртаме венците.

Честито на вредилите за детска градина.  Hug  Naughty

Таз среща тази седмица ще я пропусна, че съм ангаже, но за следващата ще се вредя

# 81
Честит празник на всички дечица и на нас, защото аз като гледам понякога на какви детинщини ме избива. Laughing  Моето февруарско януарче вчера стана на 4 месеца.Още не съм започнала да давам никаква храна , но все повече се застоявам пред щандовете с пюрета. Очите на Натали са сини и мисля че са избистрени.А снощи с такава сила ми засмука  показалеца, че ако можеше щеше да ми влезе ръката до лакътя в устата и Laughing
А очичките и са такива и много ми се иска цветът да се запази.
Ние вчера бяхме на кръщене на детенцето на братовчед ми, а синът ми спечели второ място в колоездачно състезание. Между църквата и ресторанта минахме за всеки случай покрай старт -финалната права и го хванахме точно като финишира Simple Smile снимката не е много хубава но е правена с телефон

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 20:40 от Silvipl

# 82
Silvipl, страхотни очички има бебка Heart Eyes и честита победа на синчето  bouquet
На Боби очичките са му сини, ще е истински късмет, ако си останат такива, моите са сини, а на татко му кафяви.
Днес какво му става незнам, за целия ден е изял около 200мл максимум мляко и половин бурканче зеленчуково пюре, зъби го мъчат, всичко в устата слага много настървено!
Честито за градините, то си е истински късмет да се вредиш за тях Peace
Проходилка ни подариха на погачата и сигурно ще ползвам.

# 83
  • София
Tedi ще го щракна но може би след седмица две,че сега е запечатано и е на тавана.

# 84
Здравейте мадами,
За захранването- започнах с оризова каша на Нестле безмлечна, обаче тя е много рядка, та като настана едно плескане, амааааа... в тази връзка, Вале, може да не е от лъжичката, ами кашата да е рядка. Аз я правех така както пише на кутията, но е рядка. Сега взех овесена с АМ готова, чтя става по-гъста и е хубава и въобще не се плескоти, пак на Нестле. И аз съм с плейтекс лъжици от как е по-гъста кашата сме ОК.
За очичките- оловно сиви, но бистри, не мътни, и според околната среда се променят, т.е ако е със синьо облечен са сини, ако е със зелено- зелени. Дано останат такива, за радост на баба му Пуфа Laughing, нейните са такива гадни, студени и сиви Laughing
Кафява мечка хубаво си решила за кашата да е млечна
за заместването на хранене- ами заместих сутрин и следобед с каша- от скоро
за кърмата- моята кърма нещо драстично намаля, особено сега, когато и заместих, скоро ще мина на АМ. Тя явно беше започнала да намалява и за това не му стигаше, когато реших да захраня, та уж така да отложа АМ за по-късно. Явно си е до организъм.
mond- aууу, че готина мома, нямам търпение да я гушна и да я намачкам
за проходилка- аз пък нямам търпение да дойда в Бг и да му взема, тук са забранени за продажба, защото са опасни (да не се преобърнат). Такъв кеф е, толкова са интересни... първо тръгват назад и после напред Laughing Каката беше толкова впечатлена и като ококореше едни големи любопитни очета и как искаше всичко да скепца, сякаш светът беше неин Laughing

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 21:57 от kokonka

# 85
Честито на приетите ученичета в детските градини!

Silvipl, много хубави сини очи има Натали, дано й се запазят такива ясно сини. Браво и на батко Милен!

Да ви кажа тези постелки като пъзели миришат много гадно на лепила и много трудно се измирисват. Ние бяхме взели преди години и след седмица го изхвърлихме.

# 86
Моите очи са сиво-зелени на татето пъстри а на Дани цвета е много странен но на светло се вижда че са си зелени, дано така да останат че е интересен цвят.
Тук във Франция също не съм виждала много проходилки но гледам че в някой онлай магазини ги продават.
Аз другият вторник летя , да ми стискате палци , че много се притеснявам, ще имаме две излитания и две кацания, дано бебека да понесе всичко добре Praynig Лека от мен и до утре Simple Smile

# 87
  • Canada, ON
Кафява мечка хубаво си решила за кашата да е млечна

Ей, kokonka, чак сега видях, че кашите на Милупа са млечни. Какво съм гледала не знам, но мислех уж с оризова безмлечна да започвам. Май на Нестле ще взимам тогава... Гледам ги тези каши - все оризови, а тук някъде във форума прочетох, че Милупа били най-хубави, но защо са все млечни?!

Zimna prikazka, моите постелки (дето са като пъзел) не миришат на лепило.

mari_rus, лек път!

# 88
Аз съм решила да започна захранване с безмлечна оризова каша на Блевит защото е с пробиотици. а преди това ще давам една седмица оризова вода.

Днес ставаме на 5 месеца! как излетяха - не зная.

# 89
  • София
Кафява мечка- Аз давам на сиянка от двеа дни Био Безмлечна каша на Милупа- ориз. На нея и харесва, на мен също.Не че яде много ,но то е по-скоро от мързел, иначе се облизва и отваря уста. Confused Embarassed
Само дето не ми е много ясно дали трябва да давам първо 1 л от готовата каша или да направя 1 л каша с мляко и то се получава около 30 мл. Така или иначе и дадох 50 мл първо после 60мл- повече не можа да изяде. #Cussing out

Мари- ще стискаме палци дано всичко с пътуването да мине добре. Hug

теди - пробвах номера с кърпата ,но при нас номера не мина. Аз я слагам ,тя  я взима да я яде- въобще голяма барба беше ,но така и не заспа. През цялото време се хилеше и си мислеше че си играем newsm78 #Crazy

Има ли някое друго дете дето чак в 10.30 - 11 заспива. В 8.30 се къпем ,ядем в 9 и от там почва едно гукане викане пеене- все едно цял ден е спало това дете. Чак преди малко заспа след като изпи две шишето с вода Mr. Green Mr. Green

nivear -честита ви месечинка.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт