Майчета 2005- Тема 112

• 20 614
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • София
обаче изобщо съм пропуснала, че профилактичните включват мамолог

не е мамолог - гледа ни специалист АГ и то не на мамограф, а на ехограф. Аз не ходих на АГ/цитонамазка, защото искам при Райчева да си отида така или иначе.

Да се отчета - нищо ми няма - клинично здрав индивид от женски пол на 31 години  Laughing

# 106
Сетих се, че нашия телевизор беше "теевизола", ама май вече го казва правилно. Днес даже учеше братовчедка му как да казва Р.
Иначе имаме изцепки от типа "ее, колко пъти да ти казвам, значи! Сто пъти повторих!", или "абе ти глуха ли си или са ти запушени ушите?" - като в този случай ми предлагаше да ми ги "дръпне, за да се отпушат"- вреден навик от яслата!,  или пък "ех, маа му стара, не става работата" - като му се запъне нещо.
Понякога като ме ядоса нещо и за да спестя викането, казвам "ааама, ха!" и той сега запомнил, че това е нещо свързано с карането и като ми се ядоса той на мене и ми вика "ти си махА"  Laughing Явно го е приел за вид обръщение  Laughing

Бански Наско има и слип и боксер. Носех му ги и двата на плажа, като намокри едните ги слагам на чадъра да се изсушат, обличаме другите. Но доста време изкара по дупе, де. То като му се напълни крачола с пясък и като каже "мамо, боцка ми" го събувах и с една по-дълга тениска отгре, така изкарахме морето.

# 107
С това за болежките и при нас е голям смях. Обикновено свекърва ми с характерна физиономия споделя нещо от сорта на - "боли ме широката кост" (така и не разбрах коя е тази кост, вероятно нещо около кръста/таза) - Теа повтарячката от време на време се навежда напред, хваща се за кръста и изохква - "ооох, боли ме коостата" или пък се хваща в областа на четирибуквието и казва: "болят ме бъбреците". За "двамата" и "двете" знае - "когато говорим за мама и Теа сме двете, а когато говорим за татко и Теа - двамата".
От "ааама, ха!" се сетих аз как казвам понякога - ееее, да му писне на човек! И тя отвреме навреме, строявайки куклите, виква: "писне му на човек!"
Иначе всякакви видове попръжни са строго цензурирани у нас, така че най-нецензурното й възклицание е "Гадост!" Псувни още не съм чула Simple Smile

Гуш, браво и благодаря за разяснението!

# 108
Е, голям смях с вашите сладурчета  Joy.
Нашите най-смешни попадения са:
чупедашник=чорапогащник
михикалка=химикалка
тутурушка=катерушка
доткър=доктор
скерибор=скейтборд
От няколко дни е започнала, когато някой я ядоса, включително и аз да вика: е, мамо много си лоша и тъпа  #Crazy. А когато иска да ми се подмаже или омилостиви: мами, обичам те много, много, много  Joy
Да се похваля, от днес вече официално сме записани в градината. Маги направи един милион четки на директорката, даже и каза, че е много красива, но тя нямало да ходи на градина. Май трябва да започна да я обработвам  Joy.

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 18:29 от Adry

# 109
  • Mediterraneo
Ето един бисер от последните минути. Чета вестник, детето ме пита какво правя и му казвам, че си чета зодията. Какво е зодия, отговарям, че аз съм зодия лъв, а тя е зодия телец. Съответно следва въпросът- защо пък аз съм зодия певец  Joy

# 110
Привет!

Вчера отиваме за обувки за всички. Влизаме в един голям магазин в CCS, баща й тръгва към мъжките, аз към дамските, а Теа тича пред мен граби чифт след чифт и крещи: Ей, тц, тц,тц, е много са гооутини бе! Е много са яки бе! (второто не знам къде го е чула). Ама все едно е с всикоговорител приказва. Целият магазин падна, а тя продължи в същия дух докато не си тръгнахме.

Освен някакви маратонки, искахме да й купим джапанки, миналата година й взехме едни страхотни Havaianas с каишки. Оказа се обаче, че с каишки произвеждат само до 22 номер, като даже и те бяха свършили. Иначе са страхотни, здрави и удобни.
Накрая й взехмеедни уж за морето, за ходене по пясъка, без да те режат миди и д …  изпича стъпалото, а тя толкова си ги хареса, че не иска да ги свали - нито навън, нито вътре.

Та така. Иначе нито джапанки, нито маратонки взехме Laughing

# 111
Мартеа, верно са много готини обувчиците! Наско пъкминалото лято не стига, че изобщо не обу сандалите на пясъка, ами и до квартирата си млатеше бос. Абее...селски пич  Mr. Green

Днес бях на концерт. Имаше празник на общината и ние участвахме като самодейци. Ама много беше готино  Party Не съм се качвала на сцена повече от десет години. Уникално е. Имам и снимки, но не знам къде е кабела на юесбито на свеки, че тя жената снимаше с нейния фотоапарат. а на нашия по закона на Мърфи след първата снимка му падна батерията. Ще кача фотоси по-късно. Представихме се много добре и получихме много аплодисменти!  Simple Smile

# 112
Днес бях на концерт. ......Представихме се много добре и получихме много аплодисменти!  Simple Smile

качвай снимки бързо!
Хорце ли тропнахте или пяхте? Или друго? Разкажи повече, деее!

# 113
Танцувахме - Ганкино, Пайдушко и Ръченица. Иначе към читалището има още баби-певици, дечица-танцьори. И понеже бяхме първото от селата (общо 5 за днес), залата беше  пълна, всички много пляскаха. Съжалявам, че не взехме камерата. Сега ще ида да видя свекърва ми прибрала ли се е и ще кача снимки.

Моля, http://www.snimka.bg/album.php?album_id=253085

Не са много, нито качествени, но емоцията си беше страхотна! Кметицата държа импровизирана, но много емоционална реч. Всички състави получихме грамоти.
За съжаление на снимките не се вижда, но съставът ни се казва "Младежки сърца"  Simple Smile Малко е шеговито, като се има предвид, че средната възраст допреди месец-два беше 45-50 години  Laughing Сега започнахме да ходим повече млади хора  Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 17:27 от БиРенкА

# 114
Eй, Мартеа, много сладки обувчици сте взели! Със здраве да ги носи Теа! И аз искам на Момчил за морето да взема някакви гумени сандали, но тези , които ми харесват нямат големи номера, до 24 номер били.
Относно банските - миналата година бяше с тип "боксер" - мокрееше му на дупата. Наскоро леля ми му подари едни тип "слип" (със Спайдърмен на "стратегическо място, много ги хареса, веднага ги обу и ги носи вместо гащи)  Wink , ще видим как ще е. Може би по-добре...

За смешните думи - и ние имаме, макар че говори доста правилно вече Blush Най-смешно ми е като каже "Поскожа еди-коя си" , съответно "поскодин, поскожица и поскодар" . На мен ми казва понякога "поскожице Мулане" Simple Smile  Комбайните "жунат",  и  спринцовката беше "пискосква", а гълъбчето "губулче". Портокалът е "порКотал". Обаче вече ги казва правилно. Има и др. , но на прима виста за тези се сещам.

Днес бяхме на тренировката на цирковите артисти. Миналата събота гледахме и представлението. Момчил орева света в началото и искаше да си тръгнем, но добре че се заплесна по животните, та се размина. Само отвреме на време запушвахме ушите, когато имаше силна музика и тушове. Продължава да се плаши от силни и резки звуци и това е  Tired Кога ще го израсте, не знам...

Биренка, браво на вас   bouquet А защо нямате носии?

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 18:06 от Patelina

# 115
Привет

много хубави поводи съм пропуснала да честитя,за което искрено съжалявам
много забавни неща имах за разказване, но ми мина Mr. Green
аз още съм без лаптоп, но и тези дни примката около вратлето ми доста се затегна, та не ми е много до писане.
добре сме, на детето капя гаразон в нослето, заради стафилокока.
на татко ми обаче в петък му поставиха страшна диагноза, и макар, че не е съвсем неочаквана съм шокирана.

да се включа към актуализирането на новият български речник  Wink
пукужа- госпожа
ядоги- ягоди
педерудка- пеперудка
кошолад- шоколад
за това се сещам Laughing
днес каза,че се уморила от разхдката и поиска да я нося. аз обаче се оправдах, че чантите ми тежат достатъчно. маймуната помисли няколко секунди и предложи тя да носи багажа, а аз- нея Joy

# 116
Здравейте,
Мартеа страшни са обувчиците. И аз няма да искам да ги сваля, ако имам такива. Със здраве да си ги носи Теа и да са и много удобни. Много са сладки дечицата, когато се опитват да се държат като големи, а и вече такива бисери ръсят  Joy. Днес с Маги обикаляхме по магазините и тя по същия начин казваше: ей много са готини бе, я дай да ги пробуам и взима някакви сандали, ама те № 38. Докато стигна до нея вече се беше събула и намъкнала крачето в сандала  Joy. Днес извъртя и номер на баща си, скрила дистанционното на телевизора. Цял ден се опитвам да я разпитвам къде го е сложила. Диването ми отговаря: ми сложих го на едно скришно място. Аз я питам: е къде е това място? Ми ей там далече, далече.
Биренка, поздравления. Много е хубаво, че сте се забавлявали. Дано има повече такива мероприятия и по-често да се качваш на сцена.
За малко да забравя - Маги вече не казва ох, когато я заболи, а ауч или аучи. От къде го е чула, нямам идея  #Crazy.

# 117
  • София
Ренката, браво на вас! Похвално е, че се увеличавате откъм по-млади участници. И на мен ми се иска, ама няма кога.

Адри, Ема това "ауч" го научи от детската градина, но вече не го казва,слава Богу /че много ме дразнеше/ охка си на български.

Кате, притеснителни новини, стискам палци да се оправи каквото трябва. Гуспоицата Ава много умно дете  Laughing Joy Laughing

Мерка, тези обувки и на мен много ми харесаха, най-вече с това, че са проветриви - на Ема много и се потят краката - което ми напомня и за косата - чудя се дали наистина да не взема да я поофъкам  Whistling

Още малко бисери от мен - онзи ден като я водех на градина беше валяло през нощта и имаше локви и си говорим, че са от дъжда и т.н. и наш'та с ядосан тон "рейн, рейн, гоу уеуей" - някаква песничка са учили в градинката явно и на мен хем ми стана дражко, хем се смях как си ги нагажда - аз едно време на Give me, give me, give me just a little smile" съм пяла "Кеми, кеми"  Laughing
та и Емата така

# 118
Малейна, правилно си раzбрала  Grinning В началото сложихме стелките (които са доста твърди), но му направиха раничка на едното краче и решихме да ги махнем и беz това аz бях zа варианта на педиатъра (който бе против  Peace) По тоzи повод ни консултираха относно обувките, препоръчват със zаворена пета и достатъчно твърда така, че глеzена да е плътно прилепнал, ние вzехме теzи
Мога вече да се похваля, че Анди от една година не е имал дерматологични проблеми, но zа съжаление малкия е със zачервявания и то на най_мъжкото място.

Очакаме сестра ми да ни дойдат на гости и по тоzи повод постоянно говорим zа самолети и сладоледи и така Анди си "съчини" думичката сдамолет и я употребява и zа двете.

# 119
Хаха, Котарана, като каза за сдамолет и се сетих, че Миша в началото на сладоледа казваше "студолед" Laughing

Миша ауч не казва, обаче по едно време казваше йес и мен много ме дразнеше. За щастие, модата му отмина.

Иначе по повод на болежките, аз в началните месеци на бременността нали все повръщах и ме болеше ту коремът, ту главата и тя сега периодично се хваща за едно от двете и почва да се жалва, че я боли. Онзи ден се къпем в банята и та по едно време легна под душа. Аз я оставих една минута да се порадва и после я вдигнах, а тя започва да плаче и ми казва "Ама мене ме боли главата, тук на това легло (под душа на плочките директно) трябва да си полежа". Laughing

Общи условия

Активация на акаунт