Мнение за 133 СОУ - София

• 148 317
  • 502
  •   1
Отговори
# 105
Така или иначе и двете-Елеонора Петрова и Г.Хуриетчиева вече не работят в това училище.Петрова излезе по майчинство,а Хуриетчиева е в друго училище. В никое държавно училище не може да се говори за голяма  загриженост към децата.

# 106
  • София
Успех за тях двете тогава.  Simple Smile
Иначе това не зависи от частно-държавно, това зависи от преподавателя. Моите деца само държавни градини-училища посещават. И в двете имаше преподаватели, които давах душата си за тях, имаше и такива, които просто си изкарваха работния ден. Учителят не е човек, който изведнъж заобичва децата, защото са му вдигнали заплатата (в частните заведения евентуално просто се страхуват да не загубят мястото), а човек, който ги обича винаги и се опитва да разбере какво се случва в малката главичка.  Simple Smile Иначе може да е добър преподавател в чисто професионално отношение, но не повече от това.

# 107

Иначе това не зависи от частно-държавно, това зависи от преподавателя. Моите деца само държавни градини-училища посещават.
Така е,но защо все се случваме на незаинтерисовани преподаватели.В детската градина-/най- корумпираната,щом стигна до "господари на ефира"/ госпожата непрекъснато повтаряше,че има време кога да учат.Не ги научи на нищо в предучилищната.Тръгна на училище..счупи си пръста в час по физическо и тъй като не е казала гък после ..."Не е нищо сериозно"по думите на госпожата.. И сега детето казва"Мамо,госпожата изобщо не я интерересувам." Казала на другата госпожа при която е станал инцидента"Не се притеснявай,тя е малко буйничка" . То хубаво ми е буйно детето,ама това значи ли че трябва да се претрепе. В частна градина или училище не сме били просто предположих,че щом си плащаш трябва по-добре да ти гледат детето.

# 108
  • София
Дано все пак нашите деца попаднат на такива преподаватели, на които ще искат да им отидат на гости с букет цветя и 20 години след завършването.  Simple Smile

# 109
  • София
Здравейте, дали някой може да изкаже мнение за учителките, които поемат първи клас. Знам имената на три от тях: Светлана Иванова, Ели Овчарова, Диди Петрова.
 Praynig

# 110
  • София
Моя близка препоръча класната на детето си- Караджинова, но най-добре да се позавъртиш следобяд покрай училището към 5, 30 да поразпиташ родителите.

# 111
  • София
Караджинова е четвъртата учителка, която поема випуска, така ли?
Благодаря за съвета. Искаше ми се да получа мнения и оттук, защото ми се струва, че във форума по-лесно се споделят негативите, отколкото в пряк разговор с непознат.

# 112
Здравейте,
дъщеря ми завършва 133 СОУ тази година и си спомних какви вълнения бяха при избора на училище в 1 клас. За съжаление мнението ми за първото училище на детето ми е меко казано лошо. Най-хубавото е, че догодинавече няма да е там. Това училище лежи на старите си лаври поне от 10-тина години и понеже е в центъра и родители се натискат там. Но през тези четири години видяхме доста голямо текучество и на ученици, и на учители, както в началния етап, така и в горните класове. Проблемът по общо мнение и на учители е в неадекватното ръководство. След напускането на старата директорка, която разбрах, че е директор в училище в Младост, с нея са се преместили и голяма част от колектива, а новата - само мога да кажа, че е едно недоразумение..
Специално за това обединение, което ще поеме 1 клас, най-читава е Караджинова, класът й е спокоен, подреден и се занимава с учене, а не с други проблеми, за разлика от останалите класове във випуска. Ели Овчарова - класът и е неовладян, тя вика но не се справя, Диди Петрова, за съжаление е третата ни класна на класа, което си има своите последствия,  Светлана Иванова, също доколкото знам е 2-ра или 3-та класна, а класът е останал около 15 деца. Лошо е, че в това училище няма абсолйтно никаква извънкласна дейност за началния етап, няма специализирани кабинети, дори физкултурен салон не винаги може да се осигури за часовете, а дворът е малък и само бетон.  Лошо е, според мен, че след 1 клас учителите не се интересуват къде ходят децата в междучасията, а училището е в центъра и заобиколено от натоварени улици.
Ами надявам се, че по-скоро съм била полезна и успех!

# 113
  • София
Много благодаря, Mary Pets, точно от такава информация имах нужда.

# 114
Моля, Спунк,
знам колко е важно, аз не попаднах на родителски мнения много, като избирах и явно съм се подвела по мнението за училището от по-стари времена...

# 115
Mary Pets-Споделям същото мнение като теб. Училището отдавна не е това, което беше. Не само откъм учители, но и откъм ученици. В училището се слуша чалга, на повечето деца не им се учи, само се шматкат в района. Много ниска е и успеваемостта на изпитите след 7-ми клас, а и после  след 12-ти клас. Моето скромно мнение е да не се лъжете по старата слава на Руските училища Ако много държите на руския език има и друг начин да го научи детето. А ако искате училище в центъра, 7-мо е по-добро според мен.

# 116
За успеваемостта след 7-ми клас не съм съвсем съгласна.
Не съм фен на училището, но трябва да призная, че в прогимназиалния курс преподаването беше повече от добро, поне за випуска на сина ми. Завърши миналата година 7-ми клас в 133-то. Общо 5 деца от неговия клас са в Немската гимназия, 2 са във Френската гимназия, 2 са в НГДЕК, 1-2 в Английската гимназия, 1 в 73-то, мисля, че 2 са във Втора английска гимназия - над половината клас е в добри средни училища, поне по моите разбирания.
Фактор е и това, че както може да се очаква от родители, чакали на опашки да си запишат детето си на училище, целият клас почти ходи на уроци, курсове и школи в 7-ми клас, но май във всички училища в София е така.
След кошмарите със смени на учители в началните класове, за които разказах по-напред в темата, имахме едни доста спокойни 5-7-ми клас - чудесни преподаватели по български език, математика, история, география, химия, руски език, дано не пропускам нещо.
Разбрах, че в сегашния 6-ти клас има текучество на учители по основни предмети, което не е добре. Но директорката е трагедия, така че може да се очаква.

# 117
 Simple Smile Точно директорката е проблемът, защото все повече от свестните учители не я изтрайват. Преди година-две по служебен повод си говорих с хора от Столичния инспекторат по образование, жената само се усмихна ехидно като чу за коя става въпрос, много интересно, обаче, че още си е там... А за успеваемостта , на нас още ни е рано, но като гледам мои приятели с деца 6-7 клас, без изключения са на уроци по БЕЛ и математика и то дори не само в 7 клас, а от по- рано! Интересно, при това положение, да се определи какъв процент от успеха се дължи на училищните преподаватели на детето какъв на уроците, на родителите и най- важно - на самите деца.

# 118
Здравейте!Аз чак сега се включвам - живея срещу 133 -то и ми се искаше да запиша детето там.Но като чета тук - боже!Хванах се за главата!Не знаех,че положението е толкова зле!Знае ли някой поне първото име на тази преподавателка -Караджинова ,за да потърся повече инфо за нея!Благодаря предварително! Simple Smile

# 119
Simple Smile Точно директорката е проблемът, защото все повече от свестните учители не я изтрайват. Преди година-две по служебен повод си говорих с хора от Столичния инспекторат по образование, жената само се усмихна ехидно като чу за коя става въпрос, много интересно, обаче, че още си е там... А за успеваемостта , на нас още ни е рано, но като гледам мои приятели с деца 6-7 клас, без изключения са на уроци по БЕЛ и математика и то дори не само в 7 клас, а от по- рано! Интересно, при това положение, да се определи какъв процент от успеха се дължи на училищните преподаватели на детето какъв на уроците, на родителите и най- важно - на самите деца.

Не зная за конкретните деца - защо е нужно да вземат уроци. Като цяло съм против частните уроци, особено преди 7-ми клас.

Не може да се определи кой от трите фактора е допринесъл за представянето на децата след седми клас, но е факт, че бях доволна от преподаването в средния курс. Записах детето на курсове "за всеки случай". Не зная какво би станало, ако не го бях записала, но мисля, че специално по български език резултатите щяха да са близки до тези, които получи на изпита и ако не беше ходил на курс.

За директорката се носи слух, че е първа приятелка на Фандъкова и затова си разиграва коня както може из училище. Не й пука, защото знае, че и да съсипе училището скоро няма да я махнат. Отчайващо арогантна жена, нищо чудно, че има лош климат и напускат учители. Тя вече титуляр ли е или е още и.д.?

Общи условия

Активация на акаунт