Отговори
# 1 785
  • София - Дианабад
За коя градина търсят персонал?

Питай Куки на ЛС. Нейните две деца са приети, но няма персонал за групите и реално записването им е под въпрос. Не съм я питала за коя ДГ става въпрос. Мисля че имаше и отделна тема от майка в същото положение и беше цитирано и ДЗ, но може и да бъркам.
В БТ гледах, че има обявени доста места за помощник възпитатели - изискване средно общо образование и там където е посочена заплата - 240 лв. И за учителки имаше обявени места, а някой спомена че последната или последните години никой не завършва начална педагогика - всички се прехвърлят по други специалности, докато учат.

Не точно - който го привлича точно тази професия, си завършва и това дори е хубаво, точно тези хора трябва да завършват. Само че отиват да работят в частните градини и училища, или пък са по майчинство.

# 1 786
  • гр.София
 В обедните новини на БТВ казаха "новина"  -че записването на класираните в детските градини се удължава до 5 септ.
 И същинската новина - че ще се разкрият нови 860 ( или 680 ,не съм сигурна) места за наесен Shocked, които ще поемат още от чакащите на виртуалните опашки. И че става дума за районите- Красно село,Триадица,Оборище и Възраждане.  Като знам,че там нови градини не се строят в момента, явно става дума за разширение на съществуващите, или пък раздуване на групите.
 Дали не съм сънувала тия новини ?!

# 1 787
Ми 39 групи по 25 деца са 975 деца, това е от съществуващ капацитет, но едва ли е за тази година, защото сега са одобрени, пък докато станат... а и не ни казаха къде са точно

# 1 788
  • Върху лъчите на Слънцето.
Гневна, би ли дала инфо за причините поради които не си работеща. По критерий работещи родители майките в майчинство на договор се водят работещи.
Кажи ти конкретно как си обосноваваш нуждата от ДГ и по какъв начин можеш да докажеш че желанието ти да започнеш работа е реално и зависи единствено и само от влизането на детето ти в ДГ.
Бих защитавала тезата на безработен родител, но много светли примери виждам на неработещи по собствено желание, а не по някаква друга причина.
Била съм в твоята ситуация и излязох от нея с доста усилия, но без помощта на ДГ.
Така че дай аргументи.

Съжалявам, но ще те разочаровам! Не съм от твоите "светли примери"!
Доста назад в темата съм писала, защо не работя и не получавам майчинство. За да мога да си имам моето богатство, бях принудена да не работя и да си гледам здравето, а не кефа! И понеже нито имам майчинство, нито мъжа ми работи за кой знае колко пари, не мога да си позволя детегледачки или ЧДЗ, нямам баба, която да може да помага и за това ми е нужно малкия да тръгне на ясла, за да мога да работя. А надявам се, си на ясно как майките ги приемат " с отворени обятия"... още повече, след като са стояли госини у дома. Това ще се случи и с мен (и не само), защото явно ще се наложи да гледам малкия у дома докато тръгне на училище! А тогава вече и работа няма да мога да си намерля!
Надявам се, да съм се изразила правилно и да си ме разбрала.

# 1 789
Гневна, аз  си намерих работа с дете на 1 г и дете на 5 г., при това учеща все още...как да ти кажа, недоволни винаги ще има, но не можем да не насърчим хората: 1. да спазват изискването за адресна регистрация и 2. да работят, вкл и майките .В общия случай детето започва градина преди изтичане на майчинството, така че майката е работеща. Ако не е вземала майчинство- това е много странно, защото вече най- малкото майките се светнаха да внасят фиктивно осигуровки и да се водят на работа. Ако пък имаш здравословни проблеми и ТЕЛК, то вероятно попадаш в групата за инвалидите с предимство, освен ако не си инвалид 3 група- 50-70%. За тях не сме предвидили нищо, което мисля сега е грешка, трябва може би някоя точка и за тях. Младите хора с едно основно заболяване(все пак тежко, но само по себе си носи около 50-60 % неработоспособност)  обикновено попадат в нея, защото нямат други заболявания, с които да сумират и да вдигнат %.

# 1 790
Момичета много Ви моля да ми обясните малко по-подробно за детските градини,че ми е мъгла пълна наистина.Значи кандидатсвахме за 36ОДЗ и в момента детето е ЧАКАЩ номер 41,как и кога мога да разбера дали е прието и какви точно са тези класирания.
Може въпросите ми да Ви се сторят глупави,но ми е за пръв път и нямам орит в тези неща.
Благодаря предварително! Hug

# 1 791
  • гр.София
Биа, щом си при Чакащи , а не при Класирани,значи не е прието детето.В личния му профил имаш статус и там ще пише Класиран (ако е) ,ще получиш и и-мейл...

Изрових темата за Страсти и протести, за да се задават там такива въпроси.

# 1 792
Биа, щом си при Чакащи , а не при Класирани,значи не е прието детето.В личния му профил имаш статус и там ще пише Класиран (ако е) ,ще получиш и и-мейл...

Изрових темата за Страсти и протести, за да се задават там такива въпроси.

Мерси!Не знаех,че не трябва тук да се задават такива въпроси...

# 1 793
  • гр.София
 А, ти нямаш вина,че другата тема отплува назад. Даже ще ни е от полза повече хора да надничат тук и да дават акъл за новото кандидатстване. Щом си в Чакащи -и теб те касае Simple Smile

# 1 794
  • Върху лъчите на Слънцето.
Гневна, аз  си намерих работа с дете на 1 г и дете на 5 г., при това учеща все още

Значи си имала избор - или кой да ти гледа децата или да са на ДЗ.
Аз не мисля да се пробвам да го оставям сам  #Crazy да се гледа...

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 09:15 от Гневна

# 1 795
  • София
За новите места да кажа и аз - Минчева ни съобщи на срещата, че с помоща на директорките са намерили помещения, които ще се ремонтират и ще се отворят 39 нови групи до края на годината! Ако Куки има възможност да и пише с молба за списък на ройоните, където това ще се случи, ще е чудесно!

# 1 796
Гневна, доколкото знам Феята си е дала детето в отделна ясла, която не е към Образованието. Пробвай с нейния вариант и после кандидатствай в ЦДГ. Ако се приеме варианта да се дават точки за дете ходило в самостоятелна ясла - това даже ще ти даде предимство когато кандидатстваш в ЦДГ.
И това за работодателите и децата е някакъв хит явно. Работодателите ги интересува дали можеш да си организираш личния живот така че да не вреди на работата ти. Ти си човекът, който трябва да ги убеди в това.

# 1 797
Да, на самостоятелна ясла е. Тръгна на една годинка. За по- малки деца има и програма за гледачки, ако я имаше тогава , сигурно щях да се въпозлвам от нея.

# 1 798
  • гр.София
 А да дадем точка-две за един работещ родител? Понеже двама неработещи в град като София-на мен поне ми е много странно. Или са реститути и могат да си позволят ЧДГ, или яко ги мързи.

# 1 799
  • София
Lovi-татко.
Нещо умряхме откъм предложения за критериите. Няколко дни активност след работната среща и после тишина.
Давайте предложения, свежи идеи, защото нали се сещате колко бързо ще дойде септември месец. И пак ще се гледаме и няма да сме си избистрили политиката.

Общи условия

Активация на акаунт