Отговори
# 1 890
Аз доколкото разбрах от последния публикуван протокол критерият работещи родители отпада.

Това е предпоследен протокол.

# 1 891
  • Върху лъчите на Слънцето.
Аз доколкото разбрах от последния публикуван протокол критерият работещи родители отпада.

Това е предпоследен протокол.

Но е последният публикуван.

# 1 892
Последният протокол от 23.07. го правихме с общи усилия и в началото на седмицата сме го пратили на Минчева. Вероятно трябва технологично време да се качи на сайта. Иначе информация за предложенията от него (които също са предпоследни) Куки пусна в темата веднага след срещата.

Само да уточня - работната група обсъжда и предлага на общината. Общината ще премисли нещата и ще вземе окончателно решение. Какво ще е то - никой не може да каже предварително.

По въпроса за самотните майки - не е вярно че никой не лобирал за тях на срещата. Доста се дъвка и статута "баща неизвестен" и за разведени стана въпрос. Просто наистина злоупотребите са повече от реално нуждаещите се и това вреди страшно много на вторите. И просто се предложи тези случаи, които наистина са тежки да минат в групата на особените случаи и евентуално да се гледат от комисия.

Хаджигеоргиев каза че идват доста хора при тях и че на повечето много им личи на какво дередже са. И се налага да гледат всеки случай сам за себе си. Затова искаха да има опция за особени случаи, за да могат да реагират за хора в нужда. И ако въведат процедурата за комисия, мисля че ще се минимизират шансовете за злоупотреби и плъзването на вредни слухове.

# 1 893
разбирам за страха от злоупотреби и аз също предположих, че графата особено случаи ще е за наистина нуждаещи се на теория, макар че ми настръхва косата колко злоупотреби могат да станат когато критерий е човешката субективна преценка за това кой доколко нуждаещ се-как можеш да прецениш по външния вид примерно кой с колко пари разполага.
виждам, че се опитвате да са максимално справедливи нещата, доколкото може да са в една предварително сбъркана ситуация на предварително ограничение и липса. съжалявам само, че нямах възможност и аз да си изкажа мнението и да участвам в работната група. е, следващия път.
а кой е този хаджигеоргиев-минчева видях, че я споменавате няколко пъти, но това име за пръв ми изскача.

# 1 894
  • София
Мария Минчева е ВрИД началник отдел "Образование" при Столична община (разбирай отговаря за детските заведения под прякото ръководство на Фандъкова), а Хаджигеоргиев е главен експерт в същия отдел, а може и дирекция да беше  newsm78

# 1 895
Мисля че "Образование" е Дирекция, а Минчева е и.д. Директор.

evitaperoni - никой не е казал че особените случаи се одобряват по външен вид. Нуждата при всички случаи трябва по някакъв начин да се обоснове. Не можеш да убедиш никого в нещо ако не предоставиш някакви доказателства независимо как изглеждаш. Просто за някои хора това наистина се вижда от пръв поглед.

# 1 896
за мен е нормално критерий работещ родител да отпадне. тези, които работят, теоретично би следвало да могат да си позволят като вариант частна дг или гледачка. а неработещите са такива, които си гледат децата и за да тръгнат на работа и да могат да си позволяват екстри е необходимо детето им да е прието. ...

ooooh! Whistling ooooh! Whistling Tired Tired Tired

# 1 897
за мен е нормално критерий работещ родител да отпадне. тези, които работят, теоретично би следвало да могат да си позволят като вариант частна дг или гледачка. а неработещите са такива, които си гледат децата и за да тръгнат на работа и да могат да си позволяват екстри е необходимо детето им да е прието. ...

ooooh! Whistling ooooh! Whistling Tired Tired Tired

Абсолютно необосновано твърдение! Аз пък смятам, че е точно обратното! КОгато бащата печели достатъчно,  майката едва ли ще тръгне на работа и ще гори от желание да пусне детето си на градина, където то да боледува през седмица, да не знае дали е яло или не и колко часа е плакало защото е нямало кой да го погледне (мокро, жадно и тъжно)! Обикновено и двамата родители работят тогава, когато парите на единия не стигат.

Последно отпада ли със сигурност този критерий (работещ/и родител/и) или все още не се знае?

# 1 898
Назад писахме какво сме предложили на раб среща. Не отпада засега. Но пък ние предлагаме, после общинарите от дирекцията вероятно ще си пипнат каквото не им харесва и накрая и СОС ще го гледа.Така че засега е предложено, но не е сигурно какво ще стане и в какъв вид ще се приеме.

# 1 899
Назад писахме какво сме предложили на раб среща. Не отпада засега. Но пък ние предлагаме, после общинарите от дирекцията вероятно ще си пипнат каквото не им харесва и накрая и СОС ще го гледа.Така че засега е предложено, но не е сигурно какво ще стане и в какъв вид ще се приеме.

Благодаря  bouquet за отговора! Искрено се надявам да не отпадне като критерий.

# 1 900
  • Отвъд алеята зад шкафа
Май станаха прекалено много предимствата. Толкова много, че моето дете никога не би се класирало за ясла или градина поне до 2025 година, когато ще се построят нови градини. Остава още да се въведе предимство по цвят на очите, по цвят на косата  и т.н. Когато местата не достигат с толкова много е пределно ясно, че ако се приемат всички тези предимства, то деца без предимство нямат изобщо шанс за класиране. И как точно ще бъдат отчитани от системата тези предимства - примерно за едно място се борят 10 деца - едното е с адресна регистрация наблизо, второто е полусирак, третото има сестричка в градината, четвъртото е дете на студенти и т.н  и т.н. В такъв случай кое предимство е по-напред от останалите?

# 1 901
  • София
Lovi-татко.
gadamer - прочети темата или поне погледни за какво се отнася анкетата. Вярно е, че темата е огромна, но все пак трябва да се поинтересуваме за какво се пише в нея.
Единия от предложените квотни принципи се стреми да удовлетвори точно родителите (децата) без предимства, единствено по адресна регистрация.

# 1 902
  • Отвъд алеята зад шкафа
Lovi-опитвам се да следя темата, но тя расте с огромна скорост и не мога да изчета всичко. Анкетата я видях, но вече е приключила.

# 1 903
  • гр.София
 Квотният принцип явно няма много фенове Confused

# 1 904
  • София
Мисля, че анкетата показва, че квотния принцип има смисъл - ето към момента имаме към 55% подкрепящи и това са хората без предимства, около 45 неподкрепящи квотния принцип и това са хората с предимства!
Другото е хората да не разбират за какво точно гласуват!

Вчера по молба на Куки се изказах по въпроса за летните отпуски и ваучарите за градини за Новините на БТВ, което ще бъде излъчено днес в централната емисия! Гледайте да видите как съм се справила!

Общи условия

Активация на акаунт