Отговори
# 480
  • София
Момичета..пак гневни разпри, без да се мисли конструктвино.
София е град с приблизително 2 000 000 жители.
Пак ще останат хиляди деца навън.
Миграцията заради работа и по ред други причини няма да спре.

Незнам дали въобще има законова основа, на която Общината да сложи условие за прием  - примерно 1 година постоянен адрес в София - град.
Все пак те трябва така да подредят и формулират нещата, че да не се започне с едни безконечни дела(за справки - матурите).
Критерия - адрес по местоживеене(в град София) от поне  1 година е съвсем разумно.

# 481
А защо пък вие софиянците да сте с предимство ? След като вие твърдите че София не е хубаво място за живеене идете някъде другъде!!!!   Mr. Green Ама не ви стиска ? Да не мислиш че е лесно! Интересно на кого ПЛАЩАМЕ СКЪПИТЕ НАЕМИ ,на вас старите софиянци! Така че вие не ми говорете за данъци!Плащаме си прескъпо за да живеем София! Ще ми порасне детето ще ми се махне този проблем от главата и един ден вие ще почнете да идвате по провинцията и ще искате да живеете там на чист въздух,море , на спокойствие и и едва ли ще бъдете дискриминирини като  столичани

# 482
  • в моя свят на мир и любов
Феичке, пусни следната анкета, ако ти харесва:

Критерий жителство и местоживеене:

Постоянен адрес в  София - 1 - 3години
Постоянен адрес в София - 3 - 5 години
Постоянен адрес в София - над 5 години
Настоящ адрес в София - 1-3 години
Настоящ адрес в софия - 3- 5 години

Нещо такова, ако ви харесва!

Да се добави опция, при която жителството /то няма такова де/, както и постоянният или настоящ адрес  да не се вземат под внимание.

# 483
  • София
Феичке, пусни следната анкета, ако ти харесва:

Критерий жителство и местоживеене:

Постоянен адрес в  София - 1 - 3години
Постоянен адрес в София - 3 - 5 години
Постоянен адрес в София - над 5 години
Настоящ адрес в София - 1-3 години
Настоящ адрес в софия - 3- 5 години

Нещо такова, ако ви харесва!

Да се добави опция, при която жителството /то няма такова де/, както и постоянният или настоящ адрес  да не се вземат под внимание.

Точно!  Peace

И какво се разбира под "жителство" и какво под "местоживеене"?

Пак призовавам - моля, без крайни мнения и повече конструктивни предложения.

# 484
  • София
Сори, няма жителство - чудих се как да го кръстя и това ми дойде на ум!
Сложете и опция да няма такъв критерий, разбира се!

# 485
http://www.sofia.bg/history.asp?lines=862&nxt=1&update=all - за любознателните , какво е  СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО,отменено е с Указ № 51 от 7 август 1990 г. на Председателя (Президента) на Републиката. Това е вторият указ на избрания една седмица по-рано на този пост Желю Желев. Мотивите са, че не съответства на чл. 35, ал. 2 от Конституцията на НРБ (забраняващ привилегиите и ограничаването на права) и противоречи на чл. 12, ал. 1 от Международния пакт за гражданските и политическите права („Всеки, който се намира на законно основание на територията на една държава, има право, в пределите на тази територия, свободно да се придвижва и свободно да избира своето местожителство.").

Можем да говорим само за постоянен и настоящ адрес, за да е точно поставена анкетата.

# 486
  • гр.София
 Пачовска,г-жо,по-кротко!

Затова ми се щеше да има някакви точки за работещи или месторабота ( от известен брой години)- Та перничанката да има шанс да си даде детето в софийска градина,ако много й се налага- т.е. работи тук, а не идва да посещава Мола,докато детето й е на градина.

# 487
http://www.sofia.bg/history.asp?lines=862&nxt=1&update=all - за любознателните , какво е  СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО,отменено е с Указ № 51 от 7 август 1990 г. на Председателя (Президента) на Републиката. Това е вторият указ на избрания една седмица по-рано на този пост Желю Желев. Мотивите са, че не съответства на чл. 35, ал. 2 от Конституцията на НРБ (забраняващ привилегиите и ограничаването на права) и противоречи на чл. 12, ал. 1 от Международния пакт за гражданските и политическите права („Всеки, който се намира на законно основание на територията на една държава, има право, в пределите на тази територия, свободно да се придвижва и свободно да избира своето местожителство.").

Можем да говорим само за постоянен и настоящ адрес, за да е точно поставена анкетата.

така че може да иска само регистрация, а от кога е противоречи на конституцията

# 488
Има ли родителя постоянен  или настоящ адрес в София- получава някакви точки , ако няма - няма точки , но детето може да кандидатства.
НО има "смесени бракове", какво да правим?Само единия родител , по избор ли да посочва адресната си регистрация или и двамата?

# 489
по принцип всеки трябва да има регистрация там където пребивава, т е може само да се изисква настоящ адрес, до колкото знам общините получават пари и от държавния бюджет не само от местни данъци и такси, така че няма основание за изискване на адрес по лична карта, въпреки че това ме устройва

# 490
При всички случаи да е само за единият родител- по избор
Помислете до утре за анкетата и ми пишете
май трябват доста въпроси:
1. Да няма такъв критерий
2. Постоянен адрес и адрес за кореспонденция да дават отделно точки, всеки определен брой
3. Да се гледа само постоянен адрес
4. Да се гледа само настоящ адрес
5. Срок 1 г
6. Срок 3 г
7. Срок 5 г
8. Адресна регистрация в София
9. Адресна регистрация в определен район на София
10..... newsm78

# 491
  • гр.София
 Опцията да е -
 Постоянен или настоящ адрес в София (поне 6 мес., или 1 г.,) на единия родител.

# 492
А защо пък вие софиянците да сте с предимство ? След като вие твърдите че София не е хубаво място за живеене идете някъде другъде!!!!   Mr. Green Ама не ви стиска ? Да не мислиш че е лесно! Интересно на кого ПЛАЩАМЕ СКЪПИТЕ НАЕМИ ,на вас старите софиянци! Така че вие не ми говорете за данъци!Плащаме си прескъпо за да живеем София! Ще ми порасне детето ще ми се махне този проблем от главата и един ден вие ще почнете да идвате по провинцията и ще искате да живеете там на чист въздух,море , на спокойствие и и едва ли ще бъдете дискриминирини като  столичани

Иди примерно в с. Лиляче, там  детската градината е празна, ще бачкаш във Враца, а наем няма да плащаш в селото, само ще пазиш къщата. Не те карам да идваш в София и да плащаш високи наеми.
Не отивам никъде , защото ТУК СЪМ РОДЕНА , И още 3 поколения преди  мен.
А за почивките....без коментар Laughing

# 493
Пачовска,г-жо,по-кротко!

Затова ми се щеше да има някакви точки за работещи или месторабота ( от известен брой години)- Та перничанката да има шанс да си даде детето в софийска градина,ако много й се налага- т.е. работи тук, а не идва да посещава Мола,докато детето й е на градина.

А защо перничанката да се вреди преди софиянката като може да си го запише детето в Перник без проблем, но понеже на нея така й е по-удобно да заема местата в Сф?  Thinking Не мисля, че е важно от колко време работи в Сф. Най-малкото заради това трябва да има критерий за местожителството.

# 494

Иди примерно в с. Лиляче, там  детската градината е празна, ще бачкаш във Враца, а наем няма да плащаш в селото, само ще пазиш къщата. Не те карам да идваш в София и да плащаш високи наеми.
Не отивам никъде , защото ТУК СЪМ РОДЕНА , И още 3 поколения преди  мен.
А за почивките....без коментар Laughing

Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт