Отговори
# 705
Тъй като доходите не могат да се докажат мисля, че можем да отсеем поне тези, които са собственици на фирма, без значение бащата или майката. Само идея, без нападки моля.  baby_neutral

ЕЕЕЕ, това вече е прекалено!
Първо : Защо след като някой внася повече пари от данъци, осигуровки и осигурява допълнителни работни места за СОФИЯНЦИ Laughing да е ощетен!?
Второ: Какви са тези безумни идеи за бележки от НОИ, Общината и всякакви други институции!? Че аз откъде да знам дали няма да се злоупотреби с информацията която съдържат? Детските градини не са регистриране по закона за защита на личните данни Laughing.
Трето : Защо да не мога да се местя колкото пъти си искам?Не ми ли се ограничават по този начин конституционните права? Какви последици трябва да нося от това? Учени ци ли сме? Преместил си се на друг чин - наказание от госпожата - минус 1 точка от оценката за поведение!? Laughing

То си е направо смешно!

Продължавам да твърдя, че анкетата не е формулирана коректно и съм съгласна, че трябва да се даде право на маркиране на една единствена опция!
 Мисля, че е коректно да се промени сега, тъй като резултатите от анкетата просто не са реални. Тези които са против - ще маркират само първия вариант на отговор, а тези които са ЗА , при сегашното положение могат да маркират 5 отговора, като всеки от тях се отчита като "отделен брой гласове", а не е редно!

УФФФ, как не можете да разберете, че това, че сте дошли в София ,си е лично ваше решение и ще се съобразявате с реда тук. Местете се както и когато си щете, но ще си носите последствията за това. Аз ако отида в Париж или Ню Йорк, няма да стана автоматично гражданка на съответния град и да зяя, че света е космополитен и да се ползвам с всички техни привилегий. Моите деца или внуци ще имат тази привилегия, след като аз съм изстрадала мизерията там, плащала съм данъците си там и съм допринесла ПОНЕ С НЕЩО за инфраструктурата на мястото. Така, че никой не ви е крив и длъжен за това, че идвате отнякаде с цялата си челяд тук да работите и висите тук. Както и на мен никой по света не ми е длъжен, че съм се родила в келява държава, която дори не може да осигури място на детето ми в градина.

# 706
  • София
netta71, айде да се поуспокоиш, а? Кой е реда тук???? Както виждаш, ако си изчела цялата тема, всички родители, независимо от къде са дошли, се мъчат да измислят нещо, което да оправи "реда тук"!!!!!

И ако обичаш, айде да не обиждаш хората, защото това само говори за липса на елементарно възпитание. Ако ще пишете, само да си изливате злобата, намерете си друга тема за това. това е тема за конструктивни предложения!

# 707
Тази ще я оставя може би няколко дни, но вече няма да има една анкета с няколко въпроса, защото се смесват и става каша!

# 708
  • София
Добре, но мисля, че една анкета трябва да остане поне 3 дни, за да има обективност някаква все пак!
например тази до петък, в петък слудващата до неделя и другата седмица следващите две - така до края на седмицата ще разберем настроенията по тези въпроси! Hug

# 709
netta71, айде да се поуспокоиш, а? Кой е реда тук???? Както виждаш, ако си изчела цялата тема, всички родители, независимо от къде са дошли, се мъчат да измислят нещо, което да оправи "реда тук"!!!!!

И ако обичаш, айде да не обиждаш хората, защото това само говори за липса на елементарно възпитание. Ако ще пишете, само да си изливате злобата, намерете си друга тема за това. това е тема за конструктивни предложения!
 Много съм си спокойна, детето и в момента си ходи на градина, изчела съм цялата тема и не мога да разбера как някой не го е срам да идва отнякъде и с голями претенций за всичко, свързано с личността му! Хората са измислили системата с точките не само в България, но естественно  ние отново ще откриваме колелото, и то с педали удобни за всеки поотделно, няма значение, че даже не може да кара колело.

# 710
  • София

Много съм си спокойна, детето и в момента си ходи на градина, изчела съм цялата тема и не мога да разбера как някой не го е срам да идва отнякъде и с голями претенций за всичко, свързано с личността му! Хората са измислили системата с точките не само в България, но естественно  ние отново ще откриваме колелото, и то с педали удобни за всеки поотделно, няма значение, че даже не може да кара колело.

Айде да предложиш нещо конструктивно, по същество, иначе по-добре не си драскай смао, за да се заяждаш. От какво да ги е срам хората - че са дошли да работят, да си плащат сметките, да си издържат семействата, да си плащат данъците?

Не знам кои са тези хора, които са измислили системата с точките, но в момента се опитват всички тук да измислят подходяща система от критерии!

Добре, но мисля, че една анкета трябва да остане поне 3 дни, за да има обективност някаква все пак!
например тази до петък, в петък слудващата до неделя и другата седмица следващите две - така до края на седмицата ще разберем настроенията по тези въпроси! Hug

Да, поне по 3 дена всяка анкета, даже тези, които застъпват уикендите да са може би малко по-дълги, защото все пак доста хора не ползват форума тогава. 

# 711
  • София
 Много съм си спокойна, детето и в момента си ходи на градина, изчела съм цялата тема и не мога да разбера как някой не го е срам да идва отнякъде и с голями претенций за всичко, свързано с личността му! Хората са измислили системата с точките не само в България, но естественно  ние отново ще откриваме колелото, и то с педали удобни за всеки поотделно, няма значение, че даже не може да кара колело.

Ако наистина хората са измислили системата с точките, моля те, вземи да я копираш тук и да се свършва с терзанията. Ако не ти е под ръка, остави хората да работят по същество.

Извинете ме за оффа: като стана дума за претенции, пише се "голЕми претенциИ".

# 712

Много съм си спокойна, детето и в момента си ходи на градина, изчела съм цялата тема и не мога да разбера как някой не го е срам да идва отнякъде и с голями претенций за всичко, свързано с личността му! Хората са измислили системата с точките не само в България, но естественно  ние отново ще откриваме колелото, и то с педали удобни за всеки поотделно, няма значение, че даже не може да кара колело.

Айде да предложиш нещо конструктивно, по същество, иначе по-добре не си драскай смао, за да се заяждаш. От какво да ги е срам хората - че са дошли да работят, да си плащат сметките, да си издържат семействата, да си плащат данъците?

Не знам кои са тези хора, които са измислили системата с точките, но в момента се опитват всички тук да измислят подходяща система от критерии!

Да, поне по 3 дена всяка анкета, даже тези, които застъпват уикендите да са може би малко по-дълги, защото все пак доста хора не ползват форума тогава. 

1. Точки за постоянно местожителсво
   2. Точки за адресна регистрация

# 713

Ако наистина хората са измислили системата с точките, моля те, вземи да я копираш тук и да се свършва с терзанията. Ако не ти е под ръка, остави хората да работят по същество.

Извинете ме за оффа: като стана дума за претенции, пише се "голЕми претенциИ".
  Няма какво да я копирам- прилага се и в момента във Варна. Мерси за правописа- това ми е най-голямия проблем в момента  Laughing

# 714

[/quote]
   1. Точки за постоянно местожителсво
   2. Точки за адресна регистрация

[/quote] Peace

# 715
netta71, dannyangel, catty m чухме/прочетохме ви. Не е ли време да позволите и други за се изкажат?!? Приемете го като предупреждение, разходете се, успокойте страстите!

# 716
  • в моя свят на мир и любов
Плодовата фея, благодаря за анкетата - така ще се получи доста по-ясна картинка за настроенията.  bouquet

# 717
Тъй като доходите не могат да се докажат мисля, че можем да отсеем поне тези, които са собственици на фирма, без значение бащата или майката. Само идея, без нападки моля.  baby_neutral

ЕЕЕЕ, това вече е прекалено!
Първо : Защо след като някой внася повече пари от данъци, осигуровки и осигурява допълнителни работни места за СОФИЯНЦИ Laughing да е ощетен!?
Второ: Какви са тези безумни идеи за бележки от НОИ, Общината и всякакви други институции!? Че аз откъде да знам дали няма да се злоупотреби с информацията която съдържат? Детските градини не са регистриране по закона за защита на личните данни Laughing.
Трето : Защо да не мога да се местя колкото пъти си искам?Не ми ли се ограничават по този начин конституционните права? Какви последици трябва да нося от това? Учени ци ли сме? Преместил си се на друг чин - наказание от госпожата - минус 1 точка от оценката за поведение!? Laughing

То си е направо смешно!

Продължавам да твърдя, че анкетата не е формулирана коректно и съм съгласна, че трябва да се даде право на маркиране на една единствена опция!
 Мисля, че е коректно да се промени сега, тъй като резултатите от анкетата просто не са реални. Тези които са против - ще маркират само първия вариант на отговор, а тези които са ЗА , при сегашното положение могат да маркират 5 отговора, като всеки от тях се отчита като "отделен брой гласове", а не е редно!

УФФФ, как не можете да разберете, че това, че сте дошли в София ,си е лично ваше решение и ще се съобразявате с реда тук. Местете се както и когато си щете, но ще си носите последствията за това. Аз ако отида в Париж или Ню Йорк, няма да стана автоматично гражданка на съответния град и да зяя, че света е космополитен и да се ползвам с всички техни привилегий. Моите деца или внуци ще имат тази привилегия, след като аз съм изстрадала мизерията там, плащала съм данъците си там и съм допринесла ПОНЕ С НЕЩО за инфраструктурата на мястото. Така, че никой не ви е крив и длъжен за това, че идвате отнякаде с цялата си челяд тук да работите и висите тук. Както и на мен никой по света не ми е длъжен, че съм се родила в келява държава, която дори не може да осигури място на детето ми в градина.
newsm10

# 718
Знаете ли нямам нищо лично спрямо хората от провинцията, които са дошли тук в "голямото село" за да намерят късмета си, но мисля, че не  е нужно да се оплаквате, че затова , че сте успели по-късно да регистрирате детето си ще бъдете принудени да изпратите децата си при своите родители по родните ви места, защото моите родители са дошли в София още през 60 години първо са били ученици, а после и работници и са минали по същия път. Брат ми е роден 1973 година и независимо от обстоятелството, че родителите ми са живеели в София, са били принудени да го дадът на седмична ясла и то не в София, защото не е имало места, а на село на 50 км. от София и да ходят да виждат детето си когато могат, защото са можели да го взимат само събота и неделя и то ако случайно се улучи да почиват тогава поради факта, че са работели на непрекъснат график. Едва когато майка ми е забраменняла с мен са си взели детето при тях в София тоест почти 2 години са били на този режим да го виждат когато могат. Аз не съм ходела на ясла, защото не съм била приета и майка ми е била принудена да седи в къщи и да ме гледа. Не мисля, че времето на родителите ни е било по-лесно от сегашното, защото лично моите родители са били далеч от своите родители, живели са на квартира, но въпреки това не са се отказали да имат и второ дете. Така, че мисля, че човек преди да претприеме каквато и да е стъпка за своето бъдеще далеч от родното място трябва да си направи добре сматка какви са плюсовете и минусите и какви несгоди ще трябва да претърпи. Явно тези от Вас , които се оплакват не са имали примера пред себе си. Е аз, а сигурно и много други като мен са имали примера на родителите си и са направили равносметка къде да се реализират в живота, аз лично живея със свекърва си, а родителите ми живет в блок срещу нас. Затова най-удобна е градината срещу родителите ми и срещу нас и не съм съгласна някое дете, чиито родители живеят в София от 6 години да заемат мястото, което може да заемем ние, които сме родени тук и живеем в София повече от 30 години. Мисля, че щяхте да бъдете в подобно положение ако случайно имахте дете и заминете за чужбина и на първо време не може да вземете и детето си с Вас.           

Благодаря за споделената трогателна история! Ако все още не си наясно, живеем вече в 21 век, не в 60-те или 70-те години на миналия век. Писна ми вече от подобни изказвания! Сто пъти се призова да не се гледа само от СОБСТВЕНАТА КАМБАНАРИЯ. Защото ти може и да не си съгласна, дете на родители, живеещи от 6 г. да заемат вашето място (ама пък защо ли да е ваше, а?! Защото сте живеели от 30 г. и сте придобили право на собственост ли?), ама пък тези родители може да са платили доста повече данъци на тази държава от вас,а? А и не знам кой какви решения взема, но т.нар. от вас "пришълци" не си живеят с родителите, а са избрали самостоятелен живот. И вече наистина ми писна от подобни изказвания!!!!!

Децата са си деца - няма едно да е с повече права от другото. Престанете вече с това, защото така и ще възпитате децата, че за едните може, за другите не може.
Знаеш ли изобщо не ми харесва иронията, с която отговаряш. Трогателна или не историята, която съм написала е истина. и както казва моята майка бъдете благодарни, че президента Желю Желев измисли  да въведе тази простотия и в България за свободното предвижване и живеене на територията на страната, защото все още щяхте да сте по родните си места, а доколкото до въпросати за собственост ли говоря не вярвам, че ти или който и да е дошъл тук последните години е платил повече данъци и е допринесъл за разрастването на София, за разлика от родителите ми и родителите на много други като мен, защото ако ги нямаше тях вярвайми облика на София нямаше да е такъв, нямаше да ги има половината квартали   

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 13:40 от Ellypr

# 719
  • София
Щом си навършил 18 години, вече си САМОСТОЯТЕЛЕН гражданин и има значение единствено какво правиш ТИ, а не какво са направили твоите родители! Аз в момента плащам данъци за две жилища, а ти живееш в чуждо жилище, т.е. не плащаш никакви местни данъци!

Общи условия

Активация на акаунт