Отговори
# 810
Пуснах новата анкета, мисля че е така, както писахме! Малко уточнение:
"Разликата между 2 и 3 е, че ако изберем 2, хората с регистриран адрес (все едно какъв), ще получат равни точки; ако изберем 3, и двата дават точки, то някой със съвпадащи постоянен и настоящ адрес ще събере малко повече точки от само настоящ. "

# 811
Цитат
4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и настоящ в района на ДГ да дава точки)
Peace Много добра точка!
По отношение на тези засягащи годините, през които живееш на съответния адрес - може да носят различен брой точки (ама без да се оливаме  Laughing).
Районът на детската градина да се определя като чисто разстояние между нея и жилището - с Google Еarth е елементарно да се провери...
подкрепям  Peace

# 812
  • София
Цитат
4. и двата да имат значение(например постоянен в София да дава отделно точки и настоящ в района на ДГ да дава точки)
Peace Много добра точка!
По отношение на тези засягащи годините, през които живееш на съответния адрес - може да носят различен брой точки (ама без да се оливаме  Laughing).
Районът на детската градина да се определя като чисто разстояние между нея и жилището - с Google Еarth е елементарно да се провери...

Как точно ще се доказват годините? Кога е издадена личната карта не е меродавана, тъй като е възможно да е издадена нова поради смяна на име или поради изтичане на срока й например. Справка от съответната община ли ще се иска - а дали общината ще издаде такава справка. 

# 813
Знам, че ще възникнат някои въпроси
Когато се спрем на някоя от точките, ще обсъдим и такива частни случаи!
Да ви напомня как сирма въведоха тихомълком доста промени, нека обсъдим варианти сега, преди да се въвежда новия регламент, за да не се повтаря отново този ад!

# 814
  • София
Добре,де аз наистина не разбирам какво отношение има колко години си живял на дадения адрес към правото детето да посещава ДГ  newsm78 /ако е да дадем правото на онези с по-синята кръв родени тук, а да дискирминираме, тези , дето сме родени и израстли на село - не съм съгласна. В крайна сметка човек не си избира къде да се роди, нали!/.
За мен 1 година живеене на дадено място е достатъчно доказателство, че хората са се установили там и достатъчно условие децата им да имат право на място в ДГ в района.

Защото иначе какво се случва с хората, които от 1 г. са на даден адрес, ако изискването е 3-5- или колкото там години - нито могат на настоящия си да кандидатстват с реалнен шанс за класиране, нито на стария да се върнат, нали така?

# 815
Мисля че още не обсъждаме срока  Hug
Освен това тук само правим предложения, голямата дума е на общинарите

# 816
  • София
Относно анкетата аз предлагам точка 4. И двата да имат значение да е напринципа постоянен едиколко си точки, настоящ малко по - малко точки, а без къкъвто и да е - без точки, а да не се свързва с района (това засяга друга анкета)

Аз се самоцоитирам, но мисля че и този вариант за гласуване трябва да присъства в анкетата, това не е нито един от посочените вече варианти

# 817
 newsm78 това не е ли по 3 точка, ако имаш и двата- най- ммного точки, ако имаш само в София- по- малко, ако нямаш- без точки по ТОЗИ критерии(щото нали ще има и други все пак)

# 818
  • София

за да има повече шанс въобще да чуят общинарите всяко предложение трябва да бъде добре обосновано, колкото по -добре е мотивирано и защитено толкова по-лесно би могло да бъде взето предвид.
Затова дори и тук когато се правят предложения те трябва да могат да се обосноват "защо" и "как"....

# 819
  • София
Плодова фея, не смятам, че една частна фирма е въвела регламентите за детските градини, измислила и наредила, как ще бъде приема.
На същия принцип може да кажеш, че чистачките на улиците са въвели регламент да се мият улиците с "Мистър Пропър", примерно.
Аз незнам какви комплекси избиват в тази фирма, та въобще отговарят така, че все едно носят отговорност за липсата на 5000 места за градини в град  София , в лиспата на градини и училища в Манастирски ливади, Боянски сарай , Южни паркове и къде ли не.
Програмиста си е програмист - клиента, в случая родители и община му седят на главата и казват - искам това, искам онова да има в софтуера.
Колкото повече чета изказванията ти, толкова повече оставам с убеждението, че тази фирма е собственик, едва ли не на градините и тя коли, тя беси.
Да ви напомня как сирма въведоха тихомълком доста промени, нека обсъдим варианти сега, преди да се въвежда новия регламент, за да не се повтаря отново този ад!
Въвела е това, което възложителя, в случая Общината иска, налага и тропа по масата за да го има.
Ако общинските чиновници са толкова неграмотн и мързеливи, че са оставили техните правомощия на частна фирма, ами това е подсъдно.
Ако всичките страсти, които се разгоряха тук, бяха хвърлени  в искане от общината да си свърши работата по разкриване на нови места, щяхте да имате повече щастливи майки и деца в градините.
Все така в "Младост" и Социалното заема детска градина и Данъчното заема помещения на бивша детска градина. Много са красиви, да ви кажа. Със страхотен парк и голям , добре озеленен двор.

# 820
natinat , признавам , че аз лично не ходя редовно на раб срещи и други инициативи, но пък вече познавам доста майки, а и татковци(като лови- татко), които хвърлят не малко от несвободното си време за тези въпроси
ако повечко мами правеха и 1/10 част от това, което правят те, щеше да има повече ефект!
съгласна съм, че само писане във форума не помага, но и на всеки втори пост няма да се оправдавам за градините в младост и манастирски ливади!
писала съм 1000000 пъти къде е дирекцията, кога са срещите и др подобни неща
ами пак си се занимават същите хора с тоя въпрос, а вие само чакате да ви се освободи градината в младост
а въпросите си ги отправям и към сирма, защото знам че четат тук и ще обсъждаме заедно тия неща

за да има повече шанс въобще да чуят общинарите всяко предложение трябва да бъде добре обосновано, колкото по -добре е мотивирано и защитено толкова по-лесно би могло да бъде взето предвид.
Затова дори и тук когато се правят предложения те трябва да могат да се обосноват "защо" и "как"....
ей това го писах, писах, а дано започнете да пишете по същество!

# 821
  • София
Плодова фея, не смятам, че една частна фирма е въвела регламентите за детските градини, измислила и наредила, как ще бъде приема.
На същия принцип може да кажеш, че чистачките на улиците са въвели регламент да се мият улиците с "Мистър Пропър", примерно.
Аз незнам какви комплекси избиват в тази фирма, та въобще отговарят така, че все едно носят отговорност за липсата на 5000 места за градини в град  София , в лиспата на градини и училища в Манастирски ливади, Боянски сарай , Южни паркове и къде ли не.
Програмиста си е програмист - клиента, в случая родители и община му седят на главата и казват - искам това, искам онова да има в софтуера.
Колкото повече чета изказванията ти, толкова повече оставам с убеждението, че тази фирма е собственик, едва ли не на градините и тя коли, тя беси.
Въвела е това, което възложителя, в случая Общината иска, налага и тропа по масата за да го има.
Ако общинските чиновници са толкова неграмотн и мързеливи, че са оставили техните правомощия на частна фирма, ами това е подсъдно.
Ако всичките страсти, които се разгоряха тук, бяха хвърлени  в искане от общината да си свърши работата по разкриване на нови места, щяхте да имате повече щастливи майки и деца в градините.
Все така в "Младост" и Социалното заема детска градина и Данъчното заема помещения на бивша детска градина. Много са красиви, да ви кажа. Със страхотен парк и голям , добре озеленен двор.

smile3501

Напълно съм съгласна.
Мисля, че освен предложения за нов регламент, естествено добре мотивирани, за да се приемат сериозно, трябва да се предприемат стъпки ( настояване от страна на сдружението, подкрепено от и от майки, не членове информиране на медиите, те в момента останаха единствените, които могат да дадат някаква гласност и са един вид бюстител на реда) за освобождаване на заеманите помещения на детски градини за други цели, пък било те и на общината.

Все пак има достатъчно време, за да бъдат прекратени договорите с наемателите. Мисля, че могат да намерят достатъчно основания за това, ако трябва и неустойки да платят. И да се проследи какво точно става с ГОЛЕММИИТТЕЕ планове и обещания за строеж на нови детски градини. Напълно съм наясно, че това не става бързо, но не мислите ли че въпросът трябва бъде по принцип решен, дори и това да не стане за нашите деца, нали ще има и други... Решаването на проблеми от днес за утре или пък частично никога не е добро. На мен днес да ми е добре, пък на тези утре, все тая...просто не решение.

# 822
ДА, ПРОБЛЕМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕШЕН КАРДИНАЛНО, ОСНОВНО, С ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ, СЪС СТРОЕЖИ НА ГРАДИНИ, АЛТЕРНАТИВИ НА ГРАДИНИТЕ, "ПАРИТЕ ВЪРВЯТ С ДЕТЕТО" И МНОГО ДРУГИ НЕЩА!
ТЕМАТА Е САМО ЗА РЕГЛАМЕНТА ЗА 2009 Г., ДАЖЕ НЕ Е ЗА РЕГЛАМЕНТА ПО ПРИНЦИП, А ЗА РЕГЛАМЕНТА ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ И МЕСТА, ЗА ДРУГАТА ГОДИНА, ЗА НЕПРИЕТИТЕ СЕГА ДЕЦА И ОСОБЕНО ЗА НАБОР 2006 И 2007, ЧЕ И 2008
РЕГЛАМЕНТА ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА В РАБОТНИТЕ ДРУПИ И ТАМ ЩЕ ДАДЕМ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, НО ОСНОВНАТА ДУМА ИМА ОБЩИНАТА, КАКТО И СИРМА РАЗБИРА СЕ- РОЛЯТА ИМ ВЕЧЕ СТАНА СЕРИОЗНА И НЕ ЗНАМ ЗАЩО ГИ ПРЕНЕБРЕГВАТЕ
МОЛЯ ВСИЧКИ ПРЕДИ ДА ПИШАТ, ДА ПРОЧЕТАТ ПОНЕ ПЪРВИЯ ПОСТ НА ТЕМАТА И ДА ВИДЯТ ЗАЩО И КАКВО ПИШЕМ ТУК
ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ПИША ТОВА, МОЛЯ ВИ ВЕЧЕ ДА ПИШЕТЕ ПО СЪЩЕСТВО!

# 823
  • София
Извинявай, права си.
Трябва да има нова тема, в която общината да отговаря на тези въпроси, начело с г-жа Йорданка Фандъкова.
Пак извинявай!.
До момента обсъжданията по регламента са за :
Предимства - кой има предимства и това мисля, че го изяснихме;
Адресна регистрация в София - също изяснено
Вид на адресната регистрация - постоянна, настоящ адрес - тече анкета;
 И май с това регламента за 2009 г се изчерпва.

# 824
не, не мисля така
ок, ще има предимства за инвалиди и сираци- директен прием, но може би само % от местата
останалите- по точки
ама какви точно ще са критериите освен местожителството, и по колко точки ще носят, какви документи ще се изискват точно и кога, и други такива детайли има много, много да се изясняват!
засега сме се спряли на най- спорния въпрос:жителството, имаме време да разискваме и другите

Общи условия

Активация на акаунт