Отговори
# 795
  • София
Относно анкетата аз предлагам точка 4. И двата да имат значение да е напринципа постоянен едиколко си точки, настоящ малко по - малко точки, а без къкъвто и да е - без точки, а да не се свързва с района (това засяга друга анкета)

# 796
местожителство в София минимум 5 години

# 797
Оххх аз вече съвсем се обърках с тези адреси и местожителства
Пускам ви една статия, на който му се чете да прочете, че е мн лесно да си смениш адреса, който и да било по закон.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2585&sectio … 31&id=0001601

# 798
  • София
Пускам ви една статия, на който му се чете да прочете, че е мн лесно да си смениш адреса, който и да било по закон.

То, че не е сложно да си смениш, който и да било от двата адреса, е ясно (освен време и пари, другно не костава). Но "всеки собственик или ползвател на жилище може да възрази пред кмета на общината срещу ползването на неговия адрес от трети лица", както и да се обърне внимание на "При промяна на настоящия адрес всяко лице е длъжно да заяви това в срок от 30 дни.". За мен това означава, че е достатъчно за нашия случай само "настоящ адрес".

# 799
Тъй като вече уточнихме въпроса ЗА и ПРОТИВ да има критерий "местоживеене и постоянен адрес",
предлагам в новата анкета  въобще да няма опция "без такъв критерий", защото много ще се разводни.
Тя да бъде само на тема "какъв точно да бъде критерият за местожителство".

И двата да имат значение да е напринципа постоянен едиколко си точки, настоящ малко по - малко точки, а без къкъвто и да е - без точки, а да не се свързва с района (това засяга друга анкета)
newsm10

# 800

То, че не е сложно да си смениш, който и да било от двата адреса, е ясно (освен време и пари, другно не костава). Но "всеки собственик или ползвател на жилище може да възрази пред кмета на общината срещу ползването на неговия адрес от трети лица", както и да се обърне внимание на "При промяна на настоящия адрес всяко лице е длъжно да заяви това в срок от 30 дни.". За мен това означава, че е достатъчно за нашия случай само "настоящ адрес".

аз това отдавна го казах, но тук се вихрят много страсти и някой адвокат може да ги поугаси

# 801
  • Върху лъчите на Слънцето.
Гневна, радвам се че вече не си толкова гневна, а започна да пишеш по същество Hug

bouquet

# 802
  • София
Вече гласувах в анкетата - против този критерий, но искам и да обясня защо.
В квартала, в който живея няма детска градина т.е. има детски градини, но само частни. Та общинска детска градина няма. В този случай моето дете остава без всякакво предимство....???? Предполагам, че може би на принципа, на който има райониране на софийските общини със сигурност спадам към някой от районите, но....все пак говорим за други квартали, така че не виждам причина да си водя детето на няколко километра от вкъщи (принудително) вместо да мога поне да си избера къде да го водя като така и така ще пътувам.
Все пак ако се приеме да има предимства те трябва да са оправдани по някакъв начин, а не само да се приемат с цел да ограничим кандидатстващите и все пак да има нещо си...

Освен това не виждам някакво значение дали си от София или си дошъл да работиш тук. В крайна сметка всички плащаме по някакъв начин на общината ( дали с данъци, дали с такси, дали чрез фирмите, в които работим, а те плащат такси към общината, дори и чрез плащането на синята зона). Аз не съм от София в смисъл родена, но живея от 15 години тук, мъжът ми и целят му род са от София от няколко поколение - та питам моето дете горкото откъде е???? 

Не съм съгласна и да се запази класирането за догодина, за тези които не са успели тази година, защото се поставят в неравно положение с останалите, които поради някаква причина не са кандидатствали при положение, че това не е било оповестно още в регламента за тази година.

За съжаление при положение, че няма достатъчно места, дори наполовина според мен:

- трябва да се запази принципа първият печели - но не само през интернет, а да се даде възможност определени бройки да бъдат и класиране чрез молба  при директора ( с вх. номер и тн. за да се проследи), за да не са ощетени тези, които нямат интернет или пък има срив в системата. Например 50-50% от местата. Естествено интернет системата трябва да се преработи с оглед повече прозрачност.

- предимства - само за многодетни родители и инвалиди.

А със сигурност таксата трябва да се увеличи. Но не като критерии ( доходи се укриват лесно), а по принцип за всички приети деца - за да се подобри състоянието на градините и персонала.

В момента това се сещам като предложение. Не успях всичко да изчета, може и да се припокриват с някого.     

# 803
  • в моя свят на мир и любов

Аз не съм от София в смисъл родена, но живея от 15 години тук, мъжът ми и целят му род са от София от няколко поколение - та питам моето дете горкото откъде е???? 

По този повод малко off:
Моята детегледачка често обича да казва за двете ми диваненца: "Ох, горките дечица, неслучили на родители" Joy Joy
Та май ще излезе права - ей на, даже не сме трето поколение софиянци.

# 804
Аз си записвам анкетите в един обикновен файл, но искам да питам модератор дали има и друг начин?
В смисъл после да ги ползвам някак все пак newsm78

# 805
Какъв ще е окончателния вариант на анкетата?

# 806
Плодова не се сещам за друг вариант, освен да пишеш в отделно мнение последните резултати, преди да смениш анкетата.

# 807
предната анкета:
 "Анкета

Въпрос:   Допълнителни точки за многодетни семейства:
За три и повече деца до 18 г.(до пълнолетие)      17 (25%)

За три и повече деца до 12 г.(предложение във връзка със закона за закрила на детето)      13 (19.1%)

За три и повече деца до 10 г.(както е сега)      16 (23.5%)

Да влизат директно(предимство)      4 (5.9%)

Да няма допълнителни точки      8 (11.8%)

За три и повече деца до 14 г.(задължително образование е до 8 клас)      10 (14.7%)

Изтрий глас
Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата

Общ брой гласове: 68"

и тази дотук:
"Анкета 
Въпрос: Относно местожителството: Да се взима под внимание  94 (77.7%)
Да няма такъв критерий  27 (22.3%)
 Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата 
Общ брой гласове: 121 "
И още една:
"
 Анкета

Въпрос:   Относно критерий за прием по местоживеене:  (Гласуването приключва: събота, 21 юни 2008, 10:17)
Да НЯМА такова предимство изобщо      21 (10.3%)

Да иматакъв критерий-  САМО постоянен адрес      16 (7.8%)

Да има такъв критерий - САМО настоящ адрес       9 (4.4%)

Да има такъв критерий- и настоящ, И постоянен адрес       23 (11.3%)

Да има такъв критерий- да е постоянен ИЛИ настоящ адрес      20 (9.8%)

Да има такъв критерий- адрес в град София      33 (16.2%)

Да има такъв критерий- по районни общини      22 (10.8%)

да има такъв критерий и срока да е поне 1 една година      24 (11.8%)

Да има такъв критерий и срока да е поне 3 три години      13 (6.4%)

Да има такъв критерий и срока да е поне 5 пет години      23 (11.3%)

Изтрий глас
Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата

Общ брой гласове: 106"

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 08:33 от Плодова фея

# 808
  • Върху лъчите на Слънцето.

Аз не съм от София в смисъл родена, но живея от 15 години тук, мъжът ми и целят му род са от София от няколко поколение - та питам моето дете горкото откъде е???? 

По този повод малко off:
Моята детегледачка често обича да казва за двете ми диваненца: "Ох, горките дечица, неслучили на родители" Joy Joy
Та май ще излезе права - ей на, даже не сме трето поколение софиянци.

Ох, горките ние - не случихме на управници... и затова сме на това дередже...

# 809
 Анкета 
Въпрос: Относно местожителството: Да се взима под внимание  98 (77.8%)
Да няма такъв критерий  28 (22.2%)
 Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата 
Общ брой гласове: 126

Прекратявам тази анкета!

Общи условия

Активация на акаунт