Отговори
# 1 035
  • гр.София

Какво мислите за смъкване на % инвалидност от 90 на 70 %

Няколко вечери рових да намеря някакъв документ,в който да пише,какво значат тези проценти. Свалях нещо-нищо не стана Embarassed
 Ако някой е наясно-да пише.

# 1 036
Против съм децата от самостоятелна ясла да получават допълнително точки за ЦДГ.  Naughty
Така децата, които желаят да тръгнат направо на градина губят всякакви шансове. Наистина в ОДЗ-тата е така,  но поне ЦДГ да им остане като някакъв шанс.  Peace

# 1 037
Против съм децата от самостоятелна ясла да получават допълнително точки за ЦДГ.  Naughty
Така децата, които желаят да тръгнат направо на градина губят всякакви шансове. Наистина в ОДЗ-тата е така,  но поне ЦДГ да им остане като някакъв шанс.  Peace
абсолютно съм съгласна!

# 1 038
  • Върху лъчите на Слънцето.

По принцип мисля, че ако има точки или предимство за инвалидност, независимо дали 70 или 90%, трябва и самотните родители да ползват такова. Защото ако единят родител е инвалид с висок %, той не може нито да се грижи за детето, нито да изхранва семейството си. Тогава тази задача се пада на другия родител. А самотната майка има също тези задължения. Мисля, че занижаването на %-те не е лоша идея. И тук пак опираме до проблема с "купените" решения от ТЕЛК, за съжаление. Но въпреки това! Защото в тая държава нама нищо 100% достоверно!

# 1 039
http://ivanrilski.org/index.php?option=com_content&task=view … 81&Itemid=112

Това горе долу дава някаква информация .

# 1 040
А съгла си се, че тези, които сме с едно дете, не сме съгласни с предимството брат\сестра, защото има ДГ, в които местата от първо класиране са попълнени САМО  с предимства, а поне половината от резервите СЪЩО  са с предимдтва...  Sick Това ни не ни ли дискриминира?! Това кой къде живее и къде работи са си лични проблеми - при нужда или неудобство всеки може да си смени работата. Защото аз ще се съобразя с детето! Но искам то да е близо до дома, а не да правим екскурзии всеки ден по два пъти!
[/quote]
ами кандидатствай на общи основания ,защо трябва да бъдеш с предимство!!!!!!!!!!!!!
също сме с едно дете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ами ако след една година ти се появи второ дете!!!!!!!!!!!!!
моля ,майки бъдете разумни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
давайте конкретни предложения в общия случай,мислете и за другите!!!!!!!!!!!!!!!!
смятам ,че в детските градини с предимство брат-сестра са 2-3 деца от 20, така че тези твърдения за запълване на групата по този критерий са несериозни!!!!!!

# 1 041
  • Върху лъчите на Слънцето.

Явно не си прочел\а по-задните страници и не си добре запознат\а със различните становища!

# 1 042
Съжалявам, ако вече е публикувана информацията, но съм изморена и нямам време да чета, затова направо пиша.

Общ брой записани деца - 6609

Брой записани деца с предимства (по данни на "Сирма")
- брат/сестра - 930
- близнаци - 239
- от многодетни семейства - 177
- на родители с увреждания - 33

Брой некласирани деца с предимства (най-вече заради липса на места при текущ прием)
- брат/сестра - 128
- близнаци - 44
- от многодетни семейства - 37
- на родители с увреждания - 7

Моля феята и куки да ме коригират, ако има грешно записани данни.

# 1 043
  • гр.София

Манел,благодаря,ще ги изчета Peace

# 1 044
Отново искам да подбутна темата със самотните майки- тези деца с баща неизвестен!
Изчетох за всички други предимства и точки за много други неща.   Явно според вас такива родители, отглеждащи децата си сами, не заслужават дори 1 точка отгоре. И каква според вас е разликата, дали бащата на детето ми е инвалид или е починал, след като моето дете също няма баща.
  Замислете се и за това, понеже наистина е важно.

# 1 045
  • гр.София
Отново искам да подбутна темата със самотните майки- тези деца с баща неизвестен!
Изчетох за всички други предимства и точки за много други неща.   Явно според вас такива родители, отглеждащи децата си сами, не заслужават дори 1 точка отгоре. И каква според вас е разликата, дали бащата на детето ми е инвалид или е починал, след като моето дете също няма баща.
Не отричам това,което си написала ,НО! съвсем различно ми изглежда в дома си да гледаш инвалид ( т.е. майката ще се грижи за един безпомощен човек , освен за детето).

# 1 046
  • София
Нали разбираш, че ние тук просто си обсъждаме. Иначе общината ще вземе крайното решение за критериите. И ако има лесен начин за доказване на това, че една майка е наистина самотна, предполагам че ще и се дадат допълнителни точки. Peace

# 1 047
Не отричам това,което си написала ,НО! съвсем различно ми изглежда в дома си да гледаш инвалид ( т.е. майката ще се грижи за един безпомощен човек , освен за детето).
Съгласна съм, но пък и въпросните инвалиди имат куп финансови облекчения, право на помощен персонал и т.н.  Не коментирам предимството на инвалидите, а положението сам да си отглеждаш детето- финансово и времево.

# 1 048
Ами аз съм много пристрастна за децата от ясла, само ще ви кажа, че в много райони няма ОДЗ, а ясла и ЦДГ
Досега децата преминаваха без проблем от ясла в ЦДГ,  аз лично смятам че дори трябва да се обединят яслите с ЦДГ-тата, но тъй като товаще стане много трудно, смятам че поне можем да регламентираме това преместване
Става въпрос за критерий, като неговата тежест ще се дискутира допълнително, но все пак в никакъв случай няма да гарантира сигурен прием, спокойно  Hug

Съгласна съм с това мнение, но пък от друга страна съм съгласна, че и тези които не искат да си дават децата на ясла са малко в неравностойно положение, така че...... не знам как ще гласувам. Мисля си и друго, че групите в тези самостоятелни ясли са доста повече от тези в ЦДГ-тата и пак ще има деца, които са останали навън.
Имам едно питане на работната среща стана ли дума за тези детски градини, които в крайна сметка работят на намален капацитет, т.е имали са някога по повече групи от една възраст, а сега са минимално количество.
Колкото до % инвалидност на мен не ми ясно,а и не намерих никъде в нета като си инвалид 70% дали си трудоспособен или не? Защото си мисля че има и някакви разграничения и не всички проценти инвалидност водят до това да си не трудоспособен. Та мисълта ми беше че когато е нетрудоспособен инвалид то да е по - ниския %, а когато е трудоспособен да епо-високия %. Дано съм се изразила правилно и ако нещо бъркам извинявам се за глупавото предложение.
Колкото до самотните майки (ако те наистина са такива - имам предвид баща неизвестен) са в по лошо положение от семейство с еднин родител инвалид в отношение на парите имам предвид, така че и те трябва да са с допълнителни точки Simple Smile

# 1 049
  • гр.София
 netta71, предполагам,че ще гласуваме и за самотните родители.
 Съгласна съм,че няма разлика-дали бащата е починал (дете-полусирак) или неизвестен.Майката все сама ще си гледа детето .

Предлагам драстична мярка- премахване на ОДЗ-тата Wink Имам лично впечатление,че Директорките недолюбват яслените групи . Сестрите пък искат да напускат.
 Всички осовободени яслени групи-да се запълнят с по-големи деца.
 Чистите ясли-да поемат само нуждаещите се. А останалите майки да си гледаме децата до 2-2.5 годишна възраст.
 Но след тази възраст-за всички деца да има място в градините.
 Нали се сещате сега наесен как ОДЗ-тата ще се напълнят с бебешори-само и само да не се изпусне мястото.

Не ме яжте!
 С тези точки не знам,докъде ще я докараме.
 Явно Директорите искат да се запазят сегашните условия-предимства. Плюс да се добавят работещите в с-мата-персонал на градини и общинари.

Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 10:41 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт