Отговори
# 1 215
  • София
Плодова фея, честит рожден ден!

# 1 216
Охооооо имаме си рожденичка! Ч.Р.Д здраве,успех и много много  Simple Smile

# 1 217
  • София - Дианабад
Честит рожден ден, Феичке!
Бъди най-вече здрава, все така борбена и винаги успявай в добрите начинания!   bouquet

По темата - мисля, че е по-добре да се запази старият ред на кандидатите. Но така или иначе ще има ново начало за някои кандидати - например догодина набор 2006 ще могат да кандидатстват и в ЦДГ, а набор 2008 също трябва да влязат в системата. За тях пак ще има начален старт, както 04.02.2008 год. Засега обаче може би не се знае кога?  newsm78

# 1 218
По темата
И аз не знам кое е най- доброто, лично аз не одобрявам да се пази реда дори и да няма нов регламент
пример:
детето ми кандидатсва за ясла 2- съответно само в ОДЗ
Догодина трябва да е в следващата възрастова група: 1 група
Но това значи, че може да кандидатсва и за ЦДГ, не само за ОДЗ

Така е, но пък децата, които сега са 3 год. и не са приети докога ще бъдат гледани вкъщи? Докато   2-годишните имат поне шансове в ОДЗ ако им се пази реда. От цялата работа най-много ще спечелят набор 2007.

Честит рожден ден!   bouquet

# 1 219
  • София
Нали уж да няма начален старт! И аз се чудя за набор 2006 как ще стане догодина кандидатстването! Май е най-добре наново, попълвайки по точковата система!
Феичке, я кажи там на срещите как подхождате, когато има разни въпроси, оформили се от форума?

Приключи ли анкетата, че си я копнала в постинг?

# 1 220
Май е най-добре наново, попълвайки по точковата система!

...като се дадат малко точки заради това, че ще се наредят отново.   Rolling Eyes

# 1 221
  • София
Май е най-добре наново, попълвайки по точковата система!

...като се дадат малко точки заради това, че ще се наредят отново.   Rolling Eyes

Значи, искате точки за миналогодишност? Така ли?

# 1 222
Анкетата я подредих по низходящ ред според брой гласове, за ориентир

на срещата- ами говори се по даден въпрос, обикновенно казват нещо, и ние казваме с какво и защо не сме съгласни
и това е
щото обикновено май не сме съгласни  Joy
най- голям проблем са ми директорките, които не знам защо са там, но все се множат , и отнемат думата и ни губят времето  ooooh!

ще предам искането за допулнително точкуване на вече чакащите
поне напишете обаче за какво да се получават точки и кои от чакащите- всички, или само първите няколко, и за всички радини, в които чакат ли?

# 1 223

ще предам искането за допулнително точкуване на вече чакащите
поне напишете обаче за какво да се получават точки и кои от чакащите- всички, или само първите няколко, и за всички радини, в които чакат ли?

Ще е направо нахално ако е за всички градини, в които чакат. Нека да е в една по избор, нещо такова.
Мен лично не ме устройва, но предлагам да се точкуват тези, които са чакащи до 20 № \примерно\ иначе няма смисъл.

# 1 224
  • София
Няма смисъл наистина да се точкуват 250 чакащи за дадена градина! А за кои точно, може би за първите две желания? newsm78 Незнам, мисля, че друга е идеята за догодина!

За анкетата - не обърнах внимание, че е разбъркана! Crazy

# 1 225
всъщност, по новите критерии искат напълно да елеминират фактора време, дори и при съвпадащи точки!(доколкото рабрах на срещата)
в този смисъл- какъв е смисълът да се пази ред по време от миналата година...след като вече този фактор напълно отпада...просто разсъждавам

# 1 226
  • София
Между другото, точка 1. (постоянна адресна регистрация в София от ... години) и т. 11. (деца на редовни студенти) си противоречат. Защото студентите /могат/ да не са изобщо от София и постоянната им адресна регистрация да е съвсем другаде. Това означава ли, че трябва да са ощетени в класирането? От друга страна, защо децата на работещите родители ще се ползват с по - малко предимство от тези на студентите, които ако не друго, поне не са на пълен работен ден всеки ден - всички, които са били редовни студенти - дори и тези, следвали натоварени от към учебна заетост специалности (аз бях така също) знаят, че времето на студентите е много по - флексабилно от това на работещия на пълен работен ден. И по каква логика родните деца ще се ползват с по - малко права от тези в приемни семейства? С какво родителят, отглеждащ собственото си дете е по - свободен от този, избрал да приеме детенце в дома си? Смятате ли, че служителите в системата на Народното образование плащат по - високи данъци от, примерно, служителите на гишетата в общините? Или имат по - ниски доходи от работещите в БАН? Защо породените дечица трябва да имат повече права от тези с 2 - 3 години разлика?

# 1 227
  • гр.София
всъщност, по новите критерии искат напълно да елеминират фактора време, дори и при съвпадащи точки!(доколкото рабрах на срещата)
Теглене на чоп ли предлагат?! Как си го представят при еднакви точки?

# 1 228
Смятате ли, че служителите в системата на Народното образование плащат по - високи данъци от, примерно, служителите на гишетата в общините?
Смисъла на това предимство е, че учителките в детските градини за да могат да гледат нашите деца все пак трябва да пуснат своите в градина преди това. Защото и без това има недостиг на учителки в градините и този проблем ще се задълбочава.
Обаче и аз смятам, че трябва да става въпрос само за заетите в градините и яслите, а не за всички учители изобщо.

# 1 229
Смятате ли, че служителите в системата на Народното образование плащат по - високи данъци от, примерно, служителите на гишетата в общините?
Смисъла на това предимство е, че учителките в детските градини за да могат да гледат нашите деца все пак трябва да пуснат своите в градина преди това. Защото и без това има недостиг на учителки в градините и този проблем ще се задълбочава.
Обаче и аз смятам, че трябва да става въпрос само за заетите в градините и яслите, а не за всички учители изобщо.

По същата причина предлагам освен учителите в ДГ и учителите в училище да ползват точки за това, защото децата растат и след време няма да можем да запишем детенце при желан учител и желано училище, защото някоя госпожата примерно е имала неблагоразумието да роди дете. И другото което ме навежда на мисълта да се включат и учителите в училищата е липсата на нови попълнения. Липсата на заместници и т.н. Конкретно за набор 2005 очаквам децата в паралелка да са над 35 в първи клас поради липса на кадри основно. При липса на адекватно заплащане поне ДГ да е част от мотивационния пакет на младите учителски кадри, независимо къде. И след няколко години пак в същия състав да не се налага да дъвчем нова тема за Регламента за прием в първи клас.

А иначе за студентите - мисля че трябва да са приравнени с работещи родители. По-преди писах за формулировката от Наредбата за яслите, която е нещо подобно "майка, която работи, учи или гледа друго дете". Така че и двата вида ангажимент са сложени на равна база.

И накрая и аз да се изкажа във връзка с главното събитие на деня:

Феичке, Честит рожден ден. Пожелавам ти най-вече здраве и късмет - другото само ще дойде. И във връзка с темата - пожелавам ти място в ДГ в най-скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт