Отговори
# 1 845
  • Върху лъчите на Слънцето.

Анкетата, коато тече в момента е безсмислена, вижда се ясно резултата. Кажете каква да е новата?

Предложените проценти от Lovi - татко са по-справедливи и не виждам защо да се намаляват! И отново - не съм съгласна с даване на предимство (точки) за работещи родители. Crossing Arms А също и за близнаците. Щом държите да е кой както се оправи - тогава няма да се интересувам и от тези, които сега идват да живеят тук, и ще държа на райониране! В предложението на Lovi - татко  съществува шанс за спаревдливост! И дава шанс на всички! Hug
Защо не го разгледаме и като анкета - да видим колко го одобряват и колко не?! newsm78

# 1 846
 Анкета 
Въпрос: При еднакъв брой точки, кандидатите да се подреждат за местата:  (Гласуването приключено: понеделник, 28 юли 2008, 22:32) 1.По време на кандидатсване за конкретната градина  47 (94%)
2. Чрез жребий, осъществен от електронната система  3 (6%)
 Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата 
Общ брой гласове: 50

# 1 847
Вени, в двете ЦДГта, където кандидатства Криси за първа група има приети на първо класиране само по 5-6 деца с предимство. В едната градина приемат 45 деца (за две групи и най-вероятно наесен бройката ще се увеличи до 60  Rolling Eyes), а в другата - 65 деца, предполагам за три групи. Не мога да кажа със сигурност, защото Криси е приет в първата ЦДГ. Това прави ок. 10 % с предимство, останалите 90 % са си обикновени семейства, както ти ги наричаш. Просто местата са малко и тези предимства бодат в очите на хората, които нямат такива. На всичкото отгоре някои райони са по-проблемни от други и там е естествено да са най-недоволни хората. В крайна сметка, както и да го въртим и да го сучем, отвън ще останат много деца, защото местата са не просто недостатъчни, а крайно недостатъчни.
А пък за тази наредба, не я знам каква е, обаче в нашата ДГ от тази година откриват два филиала, които по никакъв начин няма да бъдат преместени след време в основната сграда, просто защото дворът няма никакъв капацитет за дострояване. В такива случаи да разбираме ли, че някои филиали отговарят на изискванията, а пък други-не newsm78

# 1 848
Вероятно някои отговарят на изискванията за пожарна безопасност и новата наредба. Не знам. Има нова анкета.

# 1 849
  • София
При вас просто са били малко с предимства! В нашата градина за първа ясла от 33 места са приети 12 деца с предимство, което е 36%! А да не говорим, че има групи, запълнени само с предимства, та и първите чакащи са с такива! Ей, това ни е целта да избегнем!

# 1 850
  • гр.София
 Плодова фея,благодаря за новата анкета Peace
 За мен обикновено е семейството с 1 дете (или 2 деца с голяма разлика).

Харесва ми,че в квотата на тези с предимствата има критерий Работещи и по този начин повече точки ще събере работещата многодетна майка , или работещата с породени, или с брат(сестра).

Вени,някой писа тук,че е ужасно трудно човек да си намери подходящо място или терен за ЧастнаДГ-понеже имало куп неизпълними условия-едното за шума (че се пречело на съседите)
 Като си помислиш как в някоя кооперация ще писнат,че имат ДГ под покрива си ooooh!

Вени,разгледай класираните в ЦДГ-тата-много по-малко са предимствата.
 А имам приятелка,на която й се класира детето с час 13ч-и то в по-централен р-н ( Докато в яслените групи приетите деца сас само с час 9-10ч).

Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 15:57 от blanc

# 1 851
Здравейте! Сега попадам на тази тема и тъй като е много дълга, вероятно ще повторя неща, които вече са казани и дискутирани. Доколкото видях, в момента се дава предимство по местоживеене, което според мен не е много адекватно за София. Аз живея в Дървеница, а работя в Овча купел и прибирането ми е минимум 30-40 мин. Бих предпочела да ги прекарвам в компанията на детето си, пък било то и в колата - така поне ще можем да си говорим с него, да слушаме приказки или песнички. Затова бих предпочела да запиша детето в ясла близо до работата ми, а не където живеем.

# 1 852
В момента обсъждаме критериите за следващия прием, а това че желаеш детето да е по- близо до работата ти е твое право. Просто няма да имаш точки. Това е.

# 1 853
Зорето, това е орязано.Аз имах възможността да водя детето си по месторабота, там играеше и фактор-изключителната невъзможност да се прибера до 19.00 от работа до градината, сиреч-изпусках да я взема и на 3-тото провинение-изключване.Но тази екстра-да си водиш детето в близост до местоработата-няма да се добереш вече до нея.

# 1 854

За особените случаи се има в предвид например: Детето на унгарския посланник трябва да се запише в ДЗ, защото имало такава спогодба между двете държави. И т.н. За всички такива случаи се описва и се изпраща документ до отдел "Образование" на СО.
          Благодаря на Lovi за бързия отговор.Де да се сетя ,че има толкова много посланници  Mr. Green и то многодетни - 341  Laughing
           За ЧДГ - не е трудно ,ако имаш собствен терен да построиш,но е безкрайно трудно да намериш подходящ по големина терен за да има и хубав двор.Колкото е по-голям двора и градината е в средата му толкова по-малко могат да претендират съседите.Въпреки,че до сега не съм чула някой да оспорва строеж на ЧДГ.

# 1 855
  • София
Сега говорих с Минчева, утре трябва да ми прати списъка с 39-те нови групи, които ще се открият, като ги получа ще ви пиша къде са. И друга общо взето добра новина, но за нея по - подробно следващата седмица - ще бъдат увеличени заплатите на персонала в ДЗ, като цяло на педагогическия, но не само. Имало някакво ново разпределение на бюджета и са насочени някакви пари натам. Заплатата на педагогическия персонал ще е към 500 лв, следващата седмица ще говоря с финансистката на СО за да ми изясни нещата и да знам накъде да отправяме силите си

# 1 856
В момента обсъждаме критериите за следващия прием, а това че желаеш детето да е по- близо до работата ти е твое право. Просто няма да имаш точки. Това е.

Ок, ако трябва да перифразирам - критерий би трябвало да е и местоработата, не само местоживеенето. Не мисля, че това е екстра в София, просто необходимост поради условията за живот и придвижване. Но както писа Пенелопа (благодаря за разяснението, Пенелопа  Hug), това вече го няма като опция.

# 1 857
  • София
Куки, страхотни новини! Чакаме още утре и другата седмица!
Сега ще се опитам да ви кача с какво се занимавам вместо да работя! Crazy

# 1 858

Ок, ако трябва да перифразирам - критерий би трябвало да е и местоработата, не само местоживеенето. Не мисля, че това е екстра в София, просто необходимост поради условията за живот и придвижване. Но както писа Пенелопа (благодаря за разяснението, Пенелопа  Hug), това вече го няма като опция.

И според мен не трябваше да се избързва с това, да имаш повече шансове само и единствено в квартала.Защото разстоянията, трафика-всичко е различно, често работещ родител вече пътува по час и половина вечер.Аз лично пътувам час, а съм близо.Значи-хем критерий работещ родител, ама горкия, ако работи в Младост, а живее в Люлин...не го мисля.

# 1 859
Вижте сега, още не се знае дали ще приемат изобщо критериите за район и за работещ родител, освен това местожителство ще се доказва с ЛК или документ от общината.Как ще се доказва местоположението на работата ви?

Общи условия

Активация на акаунт