Прераждане, карма и живот след смъртта...

• 103 035
  • 346
  •   1
Отговори
# 105
                          Здравейте и от мен!

И аз имам какво да разкажа по темата.

Първо - аз през цялата бременност не успях да се настроя, че ще имам бебе, че ще бутам количка и т.н. Не си обяснявах защо, спомнямам си че като бях бременна с голямото си дете беше различно. Просто имах едно гадно усещане постоянно и въпреки че се опитвах да го прогоня, то беше по-силно от мен - чак се ядосвах на себе си, защо постоянно ми се въртят лоши мисли.
            Второ - докато бях бременна обяснявах на всички, че този път ще си гледам детето 2 години, ако разбира се "не ми мине черна котка път". Незнам защо го казвах точно така. Около 10 дни преди да родя "черната котка" ми мина път. Най-спокойно прекоси улицата пред мен. Още тогава сърцето ми се сви - и започна лошото предчувствие.
            Трето - имам починала преди 10 години братовчедка. 5 дни преди да родя я сънувах, бпхме се събрали всички роднини, а тя се задава отдалеч по улицата и бърза много. Като дойде до нас се хвърли на шията ми и започна да ме целува, да се смее и ми казваше че много се радва че ме вижда и че отдавна е очаквала срещата ни. Искаше да ми вдъхне някакво спокойствие. Тази моя братовчека почина на 28 години - пред очите на двете си дечица - едното на 7, другото на 3 години. Като станах и прочетох в съновника пишеше - смърт в семейството. Много се ядосах, защото знаех вътрешно че този сън не  е случаен.
            Постоянно се карах на съпруга си, защото той последните дни преди да влезна в болницата постоянно обясняваше на Станимир (голямото ми дете) как ще си играят много скоро с бебето (Цеци). Казвах му - докато не се приберем вкъщи живи и здрави не говори такива неща на Станимир.
            Свекърва ми постоянно е сънувала мъртвите роднини, месеци наред, като последния и сън е бил изкопан празен гроб.
            След като Цеци почина, всяка вечер се моля да го сънувам и да ми каже, че е добре - само това искам, да се успокоя поне малко. Не досега не съм успяла, продължавам да чакам и да се надявам...
            След като почина баба ми е сънувала починалия ми дядо щастлив, облечен в чисто нов костюм. Питала го е защо е облечен така, а той с усмивка на устата й е казал: "Как така, защото така трябва".
            Аз вярвам, че когато се случват лоши неща ние получаваме знаци, които да ни предупредят, но нашето съзнание просто не иска да ги приеме. Та кой иска да приеме, че детето му ще си отиде! За съжаление обаче никой не ни пита!

Прегръщам ви всичките!

# 106
  • Виена
Отдавна не съм писала...
Напоследък и при мен се случват "странности". Играчките на Филип внезапно започват да пеят. Без да има никой около тях, никой видим за нас. При това забелязвам, че това са само играчките, с които той много обича да играе и които правят впечатление и на приятелчетата му, когато са у нас.
А снощи съвсем ясно по бебефона чух как някой ме вика с "мама", но не беше гласа на Филипчето. Отидох, естествено, веднага. Той си спеше спокойно. Да, знам, че може да са се преплели вълните на съседни бебефони, но все пак... А играчките... За тях нямам "приемливо" обяснение. Просто някой си играе и това е. Момиченцето ми, на което не успях да купя никаква играчка...
Сега ще се върна да ви изчета. Това го написах спонтанно и затова не коментирам нищо. Извинете ми и благодаря, че ви има!  Hug

# 107
Момичета аз за първи път влизам във вашата тема.По принцип избягвам да чета"Родители преживели загуба"после много плача и не се чувствам на себе си.Аз също съм изгубила момиченцето си.Сега като прочетох някой от сънищата ви направо настръхнах.Преди да родя и аз съм сънувала различни неща.Например падане на зъби и една кръв. Предчуствах че бременоста ми няма да завърши добре.Въпреки че докторите казваха че всичко е ок.Когато питаха големия ми син за това че съм бремена.Той отговаряше -Да с две бебета е мама.  На края на осмия месец родих моето момиченце.Живя много за кратко,но остави дълбока рана в живота ни.Почина на 22 число.Толкова силна беше болката ни,че няма да ви казвам в каква депресия изпаднах.После ходих често палих свещи молих се плаках.Исках бог да ме дари с детенце.Пет години няма и няма.Ходих по доктори изследвания.Казвах им че не мога да забременея а те ми отговаряха  че било на психична основа.ве4е казах на съпруга ми че си имаме едно и да ни е живо и здраво.Малко преди да видя двете червени линии сънувах моето ангелче.Седнало ха едно легло.Цялото в бяло и се смееше. Минаха се няколко месеца и се оказах бременна.Роди ми се син на 22 число.           Благодаря на Бога че чу молбите ми.

# 108
мама Муци,аз съм сигурна,че душата на детенцето което си загубила се е преродила и пак е с теб  Hug

# 109
Като прочетох какво сте написали,момичета, направо настръхнах!!!!!!
Има знаци които ни се дават и както повечето от вас са установили просто не искаме да ги забелязваме понякога.
Аз сънувам много, понякога дори повече от един сън на нощ. Повечето от сънищата ми са пълни със символи, но няма да ви занимавам сега с това.

Ще ви разкажа съня, който някакси предсказа малката смърт. Началото на септември сънувах че мои приятели ми казват, че ще умра до края на октомври - до 31. Аз се изплаших ужасно!! Но те неспираха да ме убеждават че няма от какво да се страхувам, че ще се почуствам много спокойна и щастлива. След около две седмици разбрах че съм бременна - към 19. Отвреме на време се сещах за съня си, но си казвах че трябва да мисля позитивно. Към края на октомври доки ми каза - съжелявам,но няма тонове!!!!! Тогава разбрах че това е смърта за която съм сънувала.
Но момичета в интерес на истината много исках аборта който трябваше да ми направят да е след 31.10,  страхувах се да не умра и аз...... и слава богу , беше през ноември.....

# 110
здравейте,на нас нищо не ни подсказваше че ще се случи нещо лошо,
в един момент просто ни се обадиха че детето ни закарано в пирогов....
като отидохме вече й обработваха раните,качиха я в реанимацията без придружител щото неможело....
но като се прибрахме по някое време до вкъщи ,на масата в кухнята беше оставено огледалото от банята счупено,така и не се разбра кой го беше счупил.След два дни детето ни почина smile3518
 Flowers Rose Flowers Rose за всички ангелчета

# 111
  • Варна
 Не бях отваряла темата до сега, но и моето мнение е, че наистина трябва да се доверяваме на предчуствията си.
 Аз в началото на бременността си сънувах как някой ме преследва, за да ми вземе бебетата. Спомням си дори, че бях казала на мъжа ми за кошмара, а той ми вика, че това са глупости.
 Накрая наистина ми ги взеха.

# 112
Смъртта е нещо необяснимо и нелогично за нас.През 1991г година почина дядо,цялата нощ се случваха странни неща  той  живееше отделно от нас-когато майка се събуди каза,че е видяла много странна червена светлина и че дядо е бил при нея като се навел над нея ,я целунал и казал виждаш ли това отсреща са 11те апостоли,липсва един и затова и аз тръгвам,целунал я още веднъж и си тръгнал.Същата нощ аз чувам стъпки в моита стая-и всеки които има паркет в къщи знае как с чува когато някои ходи към  полунощ вратата се отвори,и се чу как някои влезе,дядо беше много   здрав почти никога не боледуваше,само леко накучваше когато го болеше дископатията-точно такива стъпки чух - само се завих през глава и се разплаках.Сутринта казах  мамо нещо се е случило с дядо ние бяхме в много близки отношение и 2 дни преди  видението бяхме говорили с него.Когато отидохме в апартаментта му беше починал от инфаркт.8год-по късно бяхме взели баба на татко майката-същата червена светлина майка каза нещо ще се случи- до вечерта баба почина.Баба е живяля  в София от 1943г  понеже е била студентка-но родом е от Сливен На погребението дойде цялата рода.Вчерта майка сложи  на баба сестра и да спи в спалнята-на сутринта леля Спаска беше като скована- само каза Лиде  знаеш ли ,че  стават странни неща-майка се обърна към нея и каза не се страхувай видяла си червената светлина нали-тя много се учуди,че майка знае.През 2006 г един месец преди сватбата на сестра ми -майка беше притеснена беше видяла светлината-но не беше червена а оранжева-няколко часа по-късно откриха много тежко заболяване на сестра ми -лекарите я спасиха по- чудо.И щи ви разкажа още един случай когато прабаба ми почина ,изкарах ме  некролозите през целият и живот всички,я знаех ме  като Евдокия така и написах ме и на гроба.Но баба започна да я сънува всяка нощ -и винаги един и същ сън-Вики моля те върнете ми името-ходеше баба по попове,палеше свещи но нищо не сънят отново и  отново.Тогава майка реши да отидат в кадастъра и да погледнат-но дори на паспорта и пишеше Евдокия - какво да видат нейното име беше Евделика-същата нощ си е явила на баба и казала,че най-после може да заспи  спокойно,и че вече си е върнала името.През 2007-2008 имахме още 6 погребения в семейството и първите три през първата година  бяха точно през 40 дни,и дварата година пак през 40 дни-нито ден долу нито ден горе.

# 113
Много неща които пишеш са така.Явно добре познаваш Библията.Какво означава всяка душа която съгреши ще умре.Аз не мисля че едно бебе е съгрешило с нещо.То е толкова чисто и невинно и ние предпочитаме да казваме то е ангел и ни гледа.Аз си мисля че неговите близки са съгрешили с нещо и така госпад ги наказва.Наскоро бях гледала едно предаване с Александра( на актрисата Пепа Николова дъщерята)тя каза ада е на земята.В доста ситуации си мисля дали не е права наистина.

# 114
Да, библията дава много пророчества и има много проницателност в думите, но някак обясненията не са ми ясни... Това за мен са просто думи, написани от други хора - било то мъдри, силни или праведни. Не мога да повярвам, защото тя не ми дава отговор на много, много въпроси.  Вярвам в Силата и Духа на нещо - необяснимо за мен. Просто си вярвам. Не твърдя, че съм права, не мисля и, че съм убедителна за другите, но просто исках да споделя, че за мен помощта идва от хората. И в този форум намерих много майки, които с едно или друго на външен вид дребно нещо (понякога и в отговор с едно цветенце) ми помагат да се изправя срещу проблемите и мъката и да се справям. Дават ми сила и ме подкрепят. Едно огромно Благодаря   bouquet на всички вас. Hug

# 115
  • Варна
Не съм чела Библията...няма и да я прочета. Знам само, че не е редно децата да си отиват преди родителите. Знам, че ако има Бог, не би допуснал невинни малки създания да страдат. Не съм идеална...но съм сигурна, че чак такъв грях не съм сторила за да съм наказана по този начин...И сто пъти да прочета Библията, никога няма да прежаля детето си каквото и да пише там...Ще ми липсва докато съм жива...

# 116
Подкрепям тезата на Slavi_yo много добре го е написала.И аз мисля точно така.Slavi_yo Hugте мила

# 117
Всеки се стреми да намери утеха, едни я намират в Библията, други в хората, трети в спомените... Всеки търси начин поне малко да притъпи болката си.
Понякога хората искат да помогнат, но не забелязват, че вероятно предизвикват допълнително мъка.

Hug

# 118
Всеки се стреми да намери утеха, едни я намират в Библията, други в хората, трети в спомените... Всеки търси начин поне малко да притъпи болката си.
Понякога хората искат да помогнат, но не забелязват, че вероятно предизвикват допълнително мъка.

Hug

Мисля че темата си вървеше добре докато не се намесиха големите букви.Имам чувството че някой ми крещи насреща.

# 119
Добър вечер. Не съм вярвала,че да изкажеш мнението си е престъпление-нали затова е форума.То ,че някои се различава с това в какво вярва смятам,че  е повод да го напада ме.И за да не се набивам-с големите букви  ще ви отговоря с малки. Пишех с големи букви защото пиша през нощта само на светлината на компютъра. Отговора ми за -Душа която е съгрешила ще умре-означава,че  ще умре всеки един  които не повярва в ИСУС.  Дали има Бог ако се огледаме съвършенството на природата ще си отговорим  сами-но хората сме свикна да приемаме всичко за даденост.Дали е  съществувал Христос.Да дори календарът които имате вкъщи го показва-защото и летоброенето е преди и след идването на Христос.Енциклопедия Британика казва / няма по-велик човек раждан на земята.В древността дори противниците на християнсвото никога не подлагали на съмнение/действителното съществуване/на Исус.А щом върваме в Исус трябва да вярваме и в Бог.Не е ли жалко,че ние които се наричаме християни не-вярваме.А  дори-мюсюлманите вярват в "ПРИШЕСТВИЕТО НА ХРИСТОС"пише го в тяхната свещенна книга Корана.В  Йоан 10 -10 ,28,37 стих  пише-Крадецът не идва за друго,а само да краде,да коли и да убива.Аз дойдох,за да имат те живот,и то в изобилие.И аз им давам ВЕЧЕН ЖИВОТ. Ако не върша делата делата на моят БАЩА,не ми вярвайте.Но ако ги върша въпреки,че не вярвате,вярвайте на делата,за да разберете и да знаете,че БАЩАТА е в единство с мен,и аз съм в единство с бащата.

Общи условия

Активация на акаунт