Хайде покажете си спалните! 2

• 58 188
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Изобщо нямам намерение да говоря за кича на съвременната масова култура! Въпросната спалня е грозна за мен ! А ако разгледаш това твърдение - естествено, истинско и оригинално, е ценно и красиво - в по-широк мащаб , то тогава и изпражненията , като естествени , истински и оригинални в някаква степен , са ценни и красиви !
За философия може много да си говорим , но не приемам да ми се налага нечии вкус , като мерило за красота ! Пак ще повторя - за мен спалнята е грозна !

# 226
Изобщо нямам намерение да говоря за кича на съвременната масова култура! Въпросната спалня е грозна за мен ! А ако разгледаш това твърдение - естествено, истинско и оригинално, е ценно и красиво - в по-широк мащаб , то тогава и изпражненията , като естествени , истински и оригинални в някаква степен , са ценни и красиви !
За философия може много да си говорим , но не приемам да ми се налага нечии вкус , като мерило за красота ! Пак ще повторя - за мен спалнята е грозна !

За теб може и всички произведения на именити и известни дизайнери да са грозни, но това значи единствено, че твоята собствена ценностна система куца. Спалнята е достойна на най-добри световни образци, които струват доста повече от 2000.

# 227
Тук обаче не става въпрос за такъв образец ! Много те бива в обобщаването и правенето на генерални изводи от минимум информация ! И аз ще направя един такъв - предполагам , че този ти стил и маниер на общуване не ти помага , още по-малко в изграждане на ценностната ти система.Струва ми се ,че като цяло не си удовлетворена и доволна от живота си досега !
Генерален извод по твой маниер ! Спалнята е грозна и оттук нататък считам твоето мнение за немеродавно за мен !

# 228
  • в моя свят на мир и любов
Въпросната спалня по-скоро не е представена добре. За всяка мебел трябва да има подходящо помещение, цвят на стените, пердета, килим, декорация - въобще нещо което да придава духа на мебелите.

Специално аз не обичам тъмни спални, действат ми подтискащо, но може би подходящата декорация ще й помогне да изглежда по-добре.

# 229
Неспособността да различиш качествената добра мебел без подходяща обстановка ,доста говори за изградените критерии на оценка на човек. Мебелите не се взимат от салона и пренасят у дома със съответната салонна обстановка. Трябва да умееш да видиш нужните за теб самия качества в нужната за теб обстановка.
Хората правят още една грешка когато оценяват "хубаво/лошо". Обикновенно принципът "бих ли сложил такава аз самия у дома" е единствения. Грешен принцип на оценка. Може да имам афинитет към съвсем различен стил, цвят или форма, което обаче не трябва да пречи на оценката че това е стойностно. Ако един дизайнер така твореше, би си правил абсолютно еднотипни произведения или жилища (не че няма и такива образи, но това е друга тема).
Конкретно аз не обичам т.нар. panel bed или такива с двойни табли (непрактично и изяждащо пространството). Още повече с еднаква височина. Никога не бих купила комплект и формата на тоалетката изобщо не ме устройва. НО...всичко това са особености на моите собствени предпочитания, което не пречи на оценката на вкусът ми, че това е качествена и красива мебел. За разлика от талашитената с изкуствен фурнир, която обсъждахме по-напред. Въобще не може да става и дума за сравнение. Коренно различни класи.

# 230
Наистина спалнята не е представена добре, няма настилки, пердета, стени и аксесоари. Но все пак е масив, няма да се разхлопа след една година, може и по скоро, ако се прави повече секс. Simple Smile
xenia, благодаря за мнението ти, ценно е за мен. Аз всъщност не си падам много по такива спални. Предпочитам този стил http://record-bg.com/bedroom_modern_06.html И въобще всичко в сайтовете за италиански мебели. Но цените им разбира се са твърде високи за мен. В момента правя ремонт и се обзавеждам и за съжаление  по-качествените мебели, които си позволихме е кухня ALNO и маса и столове на Теохарови. Спалня си поръчах в една пазарджишка фабрика от МДФ, за 3 хил.лв., толкова ни беше лимита.
Относно вкуса, някой го имат, някой го нямат. И за дрехи и за мебели е едно и също. Трябва си вътрешен усет и има хора, които просто ги умеят тези неща.

# 231
Италианците са добри в производството на мебели във всякакъв стил и особено в класическите, където съществуват вековни традиции. Аз имам афинитет към класически и неокласически стилове, въпреки че ако се наложи, мога да работя и с техно, и в минимализъм, и в зен...и всякакъв. Може би ще ми се опрат само разни етно или ориентални по-скоро. Смятам че за да си добър в такъв стил, трябва отлично да познаваш културата. Не е въпросът в това, какво предпочиташ за себе си, а доколко наясно си с критериите за качество и естетика.
Като спомена за дрехи и се сетих за един сюжет, който гледах от сутринта. Млад човек в следствие на диабет ослепявал прогресивно, когато след операция се разбрало, че той никога повече няма да вижда, жена му го напуска без и дума на съчувствие да обели. Мъжът се оправя от шока и депресията и започва да създава колекция дрехи. Без да рисува- директно върху манекена. Когато направил първото си ревю, веднага става знаменитост и за него заговарят най-известните в модата дизайнери. Говори се, че роклите му били щастливи и носели късмет. Това във връзка със сентенцията..."който си го има, си го има".

# 232
Този комплект ми прилича на спалнята на граф Дракула !  Mr. Green А пък бюрцето с огледалцето , все едно е излезнало от някой соц.хотел преди 20 години.На това и 500 лв. са му много като цена !
Tи само забележи къде е изложена въпросната "разкошна спалня".Забележи "шоу рума " и лампите в магазина  .Това да не е магазин за втора употреба мебели или да е от селски смесен магазин . ooooh! Shocked Rolling Eyes

# 233
  • София
xenia, харесвам мненията ти, не винаги мисля като теб, но определено е хубаво някой, който разбира да участва в темата. Иначе, не се учудвай на масовия вкус на повечето хора, и фолка е най-харесваната музика, дори на някой това да не ни харесва. А някой спални като ги гледам тук във форума, си мисля че съм попаднала в циганска или турска къща. То и такива ги заглеждат в магазините де, доколкото съм забелязала. Визирам тези белите спални, с огледала, орнаменти и златничко.
Имам едни клиенти - завод за мебели. Аз да уточним нямам нищо общо с дизайна. Произвеждаха до скоро само мебели за Франция от масив. Гардероби и разни шкафове в колониален стил, с летвички и разни други такива неща, в класически стил, като на село едно време. Сега се опитват да пробият на българския пазар, направиха една спалня комплект. Имам предвид комплект, че може да се купи  гардероб, нощни шкафчета, тоалетка-бюро, скрин. Сега обикалят по магазините в София да я предлагат за продажба на едро. Комплекта струва 1200 лева, може да се променят размерите и цвета, става въпрос за масивна дървесина. Един собственик на верига мебелни магазини като я видя каза, че не струвала #Crazy Била в ужасен стил, неподходящ за българския пазар, прекалено скъпа /на дребно ще струва към  2000 лв./, всичко което било над 1000 лв. на дребно било непродаваемо, търсело се евтиното преди всичко. Вижте я, и си кажене мнението моля ви, въпреки, че знам, че на повечето спалните са твърде малки за подобен разкош на място. http://flickr.com/photos/29126621@N03/
Тази спалня е страхотна!

# 234
Този комплект ми прилича на спалнята на граф Дракула !  Mr. Green А пък бюрцето с огледалцето , все едно е излезнало от някой соц.хотел преди 20 години.На това и 500 лв. са му много като цена !
Tи само забележи къде е изложена въпросната "разкошна спалня".Забележи "шоу рума " и лампите в магазина  .Това да не е магазин за втора употреба мебели или да е от селски смесен магазин . ooooh! Shocked Rolling Eyes
Не четеш ли, че това не е магазин, а фабрика. Снимките са от склада им. Какво да говорим, аз това имах предвид, масовото си е масово и като акъл и като вкус.

# 235
Да ви имам фабриката и спалнята , ако с такива мебели като ковчези и с такова представяне смятате че ще пробиете ... тежко ви. ooooh! Naughty Stop

# 236
Ако имах подходящо жилище  като това например http://freshome.com/page/5/ и достатъчно пари в наличност бих си купила някоя от тези спални http://freshome.com/page/12/ и доста неща, които ги има на този сайт http://freshome.com и тук http://design-eu.com/blogs/contemporary_modern_platform_beds_106.php

# 237
  • Варна
Хм, комплекта не е лош. Rolling Eyes
Нищо особено, но поне има предимството на истинското дърво.

И не се заяждайте с Ксения по принцип, защото бъркате - тя има проблем с изказа, но повечето пъти е права.
А поясненията й за кича са много добри, дано да се разберат! Rolling Eyes

# 238
Да ви имам фабриката и спалнята , ако с такива мебели като ковчези и с такова представяне смятате че ще пробиете ... тежко ви. ooooh! Naughty Stop

Аз съм на същото мнение.Какви са тия погребални неща  бе  ooooh! Ужас,и егати и разсъжденията. Naughty

# 239
Аз също съм фенка на хубавите мебели от масив , но не и такива като показаната спалня.

Общи условия

Активация на акаунт