Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 30 738
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 117
Дойде ред и аз да покажа тортата с костенурките нинджа , за рожденният ден на сина ми.



и още снимки
/качеството на снимките не е на ниво ,но снимам с gsm/
Общо взето съм доволна от резултата ,въпреки ,че костенурките малко ми приличаха на извънземни Wink.

Поздравявам всички ви за хубавите торти ,които сте направили.Не изброявам поименно , защото, две теми четох и разглеждах отгоре ,отгоре и не искам да пропусна неволно някого Simple Smile

# 211
  • Мнения: 1 283
Здравейте момичета. Grinning

Тортата наистина се килна, на снимката просто е веднага след като я направих. Груба грешка от моя страна беше да я сиропирвам,но такова беше желанието на мамата, за която я правих. Мисля,че готовата маса не се топи от сиропа,докато Варната се скапва. Close Тортата е от вчера и днес е рожденния ден на детенцето,а от сиропа ми се разтопи цялото покритие от едната страна. Sad Сега ще се опитам да го замаскирам с маслен крем. ooooh!...дано да издържи до РДен,но друг път ще знам за сиропа. Praynig

raya_usa ,триетажна торта си е огромно предизвикателство. Мисля,че някаква вътрешна подпора си е задължителна,за да се избегнат "килванията" на етажите. Hug

Имам въпросче към он-лайн пазаруващите.Гледам готови маси и фондани в кофи по 5-11 паунда, които идват доста изгодно, но колко му е срока на годност и как се съхранява?? newsm78 Някой от вас ползвал ли е? Party Благодаря.  bouquet

# 212
  • Мнения: 1 173
bopsi точно на костенурките нинджа си приличат- какви ти извънземни Grinning. Двата етажа заедно ли си ги покривала? Браво   bouquet
Холи ами аз слагам от тези дървените пръчици за подпори, но на мен самия 3-ти етаж си ми "полегна" на една страна, понеже беше много сиропиран.
 Ти в България ли си ? Ако си , не мисля че излиза изгодно да купуваш онлайн фондан , 5 паунда са 2кг и малко . В Бг готовата маса е много по-евтина.

# 213
  • Мнения: 1 965
Леле, че много торти са се събрали за тези 2-3 дни. Вече не помня кой съм поздравила и кой не...... Embarassed Всички пишете за дефекти, а пък никъде не видях.... Ама аз пък ще ви покажа снимки, за да видите моите дефекти.
Но първо искам да кажа нещо за един бял шоколад.Аз приключих с МИЛКА- форевър и завинаги. Някой тука беше препоръчал един бял шоколад в Кауфланд. Нещо ми  се мотае като КИТИ, но аз  не намерих такъв. Намерих  КАТУ и естествено го пробвах. Искам да ви кажа че е нещо уникално добро. Все едно си играех с парафин. Пое съвсем малко пудра захар за омесване. Около 2-3 суп.л. Отначало се разтече една мазнина, но го метнах в хладилника "да отиде до нивката" за 1 час, и се получи невероятно. Поиграх си . На снимката не се вижда добре, но розичката стана като восъчна. Горещо го препоръчвам на любителите на шок. фондан.
Ето я и "тортичката", която всъщност е поредното тортище. Пак стана 45 см. Незнам как ги върша все такива.... Втечнения марципан от снощи, сутринта беше повтвърдил. Добавих още пудра захар и го смесих с новия. Стана горе-долу добре. Задницата е напукана малко, ама докато подгъна всичко.... тя позасъхна..... Вътре е с готови платки и мус със сух сладолед но без банани. Всички "лепенки" са от белия шоколад. Всъщност, тортата все още е в къщи..... Сутринта ми звъннаха че пътуването им отпада и тортата остава за утрешното тържество. Ако не съм казала, става въпрос за големия ми племенник, който утре "осталяяяяяява" и става на 3 годинки. Спазих всички изисквания на девер ми, който май е по-голямо дете от синът си....


petia_tag - Кажи им на тези умните от Шипка, да ти покажат инструменти за моделиране на глина. Щото, там всичките са завършили незнам си коя академия и боравят само с професионални термини..... Явно не са  са чували за пластелин.... Брала съм ядове с тях....

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 20:15 от van444eto

# 214
  • Мнения: 1 117
Рая и двата етажа покривах с един чаршаф, за пръв път ми беше и встрани ми се получи лека плуха , но я замаскирах с трева.

Ванче , подкрепям те за шоколада КАТУ, ползвала съм само натурален, от Кауфланд го купувах и е страхотен, а е за стотинки - 100 гр.

# 215
  • Мнения: 7 144
bopsi, страхотни костенурки нинджи. Честит празник на синът ти   bouquet!

kaaramelka, и двете тортички са красота! Браво на теб!

А пък от плодовите торти направо ми потекоха лигите. Ужасно вкусно изглеждащи и радващи окото  Grinning.

Bambinkamalinka , тортичката е много ефектна, макар и с направена набързо украса  Peace!

Нат, принцесата е много елегантна и аз лично не и намирам никакъв кусур. Предполагам че и малката мацка също  Hug!

van444eto докато аз се опитвам да напиша и пусна поста си, ти си показала поредното разкошно творение   bouquet.

Аз съм готова с моята торта, обаче не мога да си вляза в Мултиплито и затова не мога да покажа снимки ! А как ме измъчи тая торта, не е истина  ooooh!. От жегата в къщи всичко ми се топеше в ръцете, а не мога да пусна климаника, защото веднага ще ме сецне кръста.
Та затова съм се зарекла сега, че това е последната торта със покрития която правя за това лято, следващата чак на есен, като захладнее Laughing. освен ако някой не ми се помоли мноооого дълго или не бутне повече  Money. Минавам на плодови   chef!

# 216
  • Мнения: 466
bopsi, много хубава  и изпипана тортичка.  И аз щях да те питам как си слагала покритието, но видях че си отговорила.

van444eto  и ти си се справила чудесно, особено съм впечатлена от джантите на гумите и ауспуха, аз едва ли ще имам нерви за толкова подробности. Като ми свърши мод. маса ще пробвам и аз с шоколад.

Ей, неуморни сте, човек цял ден може да седи и да ви гледа красотите,  smile3501

# 217
  • Мнения: 285
Моми4ета, здравейте отново!!!

Аз отдавна не съм тортоправила(ве4е има сигурно 2 месеца)....ама скоро поводи нямам!

Страхотни торти...какво да ви кажа....впе4атлена съм...когато ми е криво винаги си влизам в темата и ви разглеждам и ви се радвам искрено!!!

Сега оба4е ме грабна друго...по4нах да се замислям за този шоколадов фондан  и ми се иска с него да измайсторя не6ти4ко....

Моля Ван4ето или някой друг който е на "ти" с шоколада да споделят отдолу под него тортата пак ли се маже с маслен крем, или просто си се замазва с какъвто е тортата, в смисъл шоколадовото покритие разваля ли се от не6то ? И о6те един въпрос: може ли да се направи покритие от бял шоколад или няма да стане?

Благодаря ви предварително за отговорите!

# 218
  • Мнения: 1 965
Няма да се разтече, но е хубаво да си "шпакловаш" по две причини. Първо: При замазването с маслен крем, прикриваш всички неравности и  си правиш ръбчета, за да не стои като питка. И не остават балони. И второ, върху вече постегналия /ако може поне 2-3 часа/ маслен крем, много по-лесно се опъва чаршафчето. Ако не си фен на маслото, размеси го с течен или стопен в МВ шоколад.
С бял шоколад можеш да покриеш без проблем, дори можеш да го оцветиш преди това. Разточвай с олио, защото нишестето го изсушава и се нацепва. Търпи и корекции. Кръпките се замазват с топла лъжичка.
Върху това покритие  се лепи или с масло, или с течен шоколад. В екстремна ситуация съм лепила с конфитюр.

# 219
  • София
  • Мнения: 2 130
Магазинът е на ул. "Шипка" 6, първият точно до кафето и входа на сградата. това са инструментите

Благодаря за информацията! Инструментите изглеждат съвсем подходящи, а при тази цена... Супер попадение си имала:))

bopsi, чудна е тази торта, костенурките са много сладки, а това покриване и на двата етажа едновременно ми се струва нещо много сложно...Браво! Каква е вътре?

Ванче, колата е много сполучлива, тези спойлери облечени блатове ли са, или само моделираща маса и може ли да снимаш този шоколад, за да имам визулен спомен, та ако го мерна по някой рафт, да ми заговори нещо...Иначе името, надали ще го запомня.

# 220
  • Мнения: 2 282
Върху това покритие  се лепи или с масло, или с течен шоколад. В екстремна ситуация съм лепила с конфитюр.
Адски полезна информация! Хич не съм се сетила да питам, а вече съм направила фондан за покриване на първата ми двуетажна торта - за 15 годишнината на формата ни Simple Smile
Ванче, въпрос директно към теб: ако направя долния етаж с твоя крем със сух сладолед и банани, и сиропирам леко блатовете с ананасов сок, ще се получи ли добре, и най-вече ще издържи ли втория етаж, без да се килне?

Холи, страхотна тортичка! Ванче, и твоята е чудна, сигурно много ще зарадвал поласналия мъж!
БамбинкаМалинка, Карамелка, Бопси - Браво!!!
Вери, чудесни цветя, карамфилчето е убийствено! И двете плодови торти на Петя и Синеочка са адски апетитни...

За втория вариант мисля да метна един трюфел, ама с готови блатове - някой правил ли е досега? мисля, че съм срещала в описанията, че тортата е с крема на трюфел...? Получава ли се, когато е само с 3, затова пък доста по-дебели блатове?

Апропо, огледайте добре инструментите за пластелин, преди да ги купите. Аз потърсих в кварталната книжарница, и на следващия ден жената беше взела един комплект (още си стои) - не са добре щанцовани и от всички страни стърчи тънка пластмаса... никаква работа нямаше да ми свършат. Виж, сега се замислих, че евентуално бих могла да ги обрежа с ножа  newsm78

# 221
  • София
  • Мнения: 621
Апропо, огледайте добре инструментите за пластелин........
Така са и моите, но леко си ги дооформих с пилата за нокти  Grinning малко "направи си сам", но на тази цена - толкова  Peace

# 222
  • Мнения: 1 965
dimitrina73 - Спойлерите са платки. Не са мазани с нищо. Някои са разцепени на две за да са по-тънички. Но е добре да се намажат по принцип, защото става по-хубаво. Аз просто нямах време. ТОВАе шоколада. Имаше и млечен и натурален и някакъв плодов. Мисля да ги пробвам всичките.....
Облаче, - съветвам те да оставиш муса за втория етаж. Той става адски пухкав. След това се желира, но ако втория етаж ще бъде без подпорка, по-добре го сложи там. Ако не обичате банани - не ги слагай изобщо.

# 223
  • Мнения: 1 491
Първо да поздравя всички невероятни торитчки, които видях  smile3501 smile3501 smile3501
Дори няма да се опитвам да рискувам да ви изброявам, защото последните 5-6 страници са пълни с произведения на изкуството    bouquet  На всички торти цъках и се блещих, и както винаги си мисля, че аз такива работи не мога да сътворя...  Mr. Green

....Някой тука беше препоръчал един бял шоколад в Кауфланд. Нещо ми  се мотае като КИТИ, но аз  не намерих такъв. Намерих  КАТУ и естествено го пробвах. Искам да ви кажа че е нещо уникално добро. Все едно си играех с парафин. Пое съвсем малко пудра захар за омесване. Около 2-3 суп.л. Отначало се разтече една мазнина, но го метнах в хладилника "да отиде до нивката" за 1 час, и се получи невероятно. Поиграх си . На снимката не се вижда добре, но розичката стана като восъчна. Горещо го препоръчвам на любителите на шок. фондан......

Ванче, аз бях   Blush  Радвам се, че си доволна от него  Mr. Green Още не съм събрала смелост, но някой ден и аз ще си покрия със шоколадец тортичка....  Peace

# 224
  • София
  • Мнения: 618
Привет на всички! Два дена не бюх влизала и сега час и половина чета и се наслаждавам. Всички торти които видях са невероятни Hug А за зелената кола нямам думи Laughing
Димитрина учудвам се че на Кадемлия не е имало кой да ти обърне внимание.Там са обикновено двама собственици-мъж и жена.А подложки има всякакви, дори и пластмасови като таблички-сребърни ,златни, бели.
А тези които си търсят инструменти на шипка, защо не слезете покрай Дали и почти на края на улицата са Слънчогледите мисля че там има повечко неща.
Ванче, ще вземеш да ни зарибиш всички с този шоколадов фондан, направо изкушаваш  bouquet
И да ви кажа че тази бавносъхнеща маса ми се вижда кошмар.Съхне по 3 дни ужаааас.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 10:15 от destini

Общи условия

Активация на акаунт